Alaszka körutazás: alaszkai hajóút magyar idegenvezetővel

körutazás

Alaszka körutazás ; Alaszka gleccserei

Csoportos alaszkai hajóút magyar idegenvezetővel

Időpont: 2018. július 25 – augusztus 8. ; 15 nap/ 13 éj

  Alaszkai körutazás képAlaszka utazás

Alaszka nyugodt, természeti csodáit most egy luxus óceánjáró hajóval utazva, teljes kényelemben, all inclusive ellátással ismerheti meg,  Vancouver – Ketchikan – Juneau – Skagway – Seward – Anchorage útvonalon. Alaszka hajóút, Alaszka körutazás magyar idegenvezetéssel.

A hajó – Royal Caribbean – Radiance of the Seas – útvonala: Vancouver (Kanada)- Inside Passage (hajózás)- Ketchikan (Alaszka)- Icy Strait Point (Alaszka)- Juneau ( Alaszka)- Skagway (Alaszka)- Hubbard-gleccser (hajózás)- Seward (Alaszka)

Alaszka Program:

1. nap: Budapest – Vancouver (Kanada) Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, (átszállással) a világ egyik legszebb fekvésű városába Vancouverbe, Brit Columbia fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába.

 2. nap: Vancouver – Fakultatív, félnapos, buszos városnézés keretén belül ellátogatunk a világ egyik legnagyobb városi parkjába, a Stanley parkba, majd sétálunk a város legrégebbi negyedében, a 19. századi, viktoriánus Gastown , gyönyörűen helyreállított épületei között, az elegáns, belvárosi üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel szegélyezett macskaköves utcákon. Ezután egy kis kirándulást teszünk a Cypress Provincial Parkba.

3. nap: Vancouver – Alaszka Transzfer a kikötőbe, megkezdjük a páratlan természeti szépségeket bemutató utazást hajónkon.

4. nap: Tengeren – Inside Passage A mai napon hajónkról csodálhatjuk a gyönyörű tájat, miközben a szigetek között haladunk. Megfigyelhetjük a tenger élővilágát: bálnákat, fókákat, medvéket

5. nap: Ketchikan – Kikötés Ketchikan-ban. A sporthorgászok paradicsomaként is ismert várost  mindig is indiánok lakták, fontos kikötő volt a Klondike-i aranyláz idején.  Fakultatív programlehetőség: Ketchikan felfedező túra Ár: 79.- EUR/fő (kb. 25600.- Ft/fő) A nap során Alaszka első városának nyüzsgő tengerpartja mentén sétálhatunk, majd megismerkedünk az indiánok kultúrájával és a totemoszlopokhoz kapcsolódó hagyományokkal. Végighaladunk  Az Alaska Rainforest Sanctuary Természet-és Vadvédelmi Parkban és elsétálunk a ragadozó madár centrumhoz. Ezen kirándulás alkalmával vezetőnk megismertet bennünket az erdő állat-és növényvilágával, majd megnézünk egy régi fűrészmalmot, és részt veszünk egy totemoszlop-faragó bemutatón. Végül egy füstölt lazac kóstolóval zárul a túra. (Időtartam: 3 óra, túra nehézségi foka: kb. 800 m erdei séta)

6. nap:  Icy Strait Point. A mai napon Chichagof-szigeten  köt ki a hajónk, Hoonah falu mellett, amely a legnagyobb tlingit indián település Alaszkában. Gazdag az állatvilága: hosszúszárnyú bálna, kardszárnyú delfin, óriás laposhal, számos lazacfaj él itt a tengerben. Fakultatív programlehetőség: Bálnales Ár: 204.- EUR/fő (kb. 66300.- Ft/fő)
Kishajóval  indulunk a Gleccser-öbölhöz közel található Adolphus  Ponthoz, amely  a hosszúszárnyú bálnák egyik legkedveltebb táplálékszerző helye Alaszkában.  A hajó nyitott fedélzetéről figyelhetjük a bálnákat, a játékos oroszlánfókákat, a delfineket, miközben a csoportot kísérő szakértőtől rengeteg információt kapunk a tengeri emlősök életmódjáról, vándorlásukról ,  és a part menti erdő felett köröző fehérfejű rétisasokról.

7. nap: Juneau – Érkezés Juneau-ba. Alaszka kicsiny fővárosa egy szűkebb öböl egyik partján,a Tongass esőerdőben fekszik,  buja terepéről és élénk vadvirágairól is ismert. Mind a város megközelítése, mind pedig a kikötés izgalmas látnivaló. Az 1880-as években alapított település az aranyásók központja volt, ahol annak idején borsó és bab nagyságú aranyrögöket is találtak. A nap folyamán lehetőség adódik fakultatív program keretében idegenvezetőnkkel megismerni a várost:  Mendenhall-gleccser és –kertek Ár: 83 €/fő (26.900 Ft/fő) Juneau belvárosán haladunk át a gyönyörű színekben pompázó Rainforest Gardens-ig, ahol vezetett túra keretében sétálunk a híres fejjel lefelé álló fák között, majd fedett járművel felfele haladunk az erdő sűrűjébe, és így madártávlatból gyönyörködhetünk a Mendenhall-völgy , a Chilkat-hegység és a Gastineau- csatorna látványában. Túránk utolsó pontja  Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser. A Tongass Nemzeti Park területén található hatalmas jégtakaró 3885 négyzetkilométernyi területet fed le. (Időtartam: 3 óra 45 perc)

8. nap:  Skagway –   Kikötés a híres Klondike-i aranyláz idején alapított Skagway városában. Miután az 1890-es években néhány aranyásó gazdag aranylerakódást talált a Yukon folyó menti Rabbit patakban, tömegek indultak el a hegyekbe, hogy szerencsét próbáljanak. Néhány hónap alatt ezrekkel nőt a város népessége, így Skagway Alaszka legnépesebb városává vált. Ma már nem az aranyásók, hanem a turisták miatt nő meg a város lakóinak száma.. Fakultatív programlehetőség: Látogatás egy kutyaszánhajtó táborban és kirándulás kutyaszánnal Ár: 169 €/fő (kb. 54.900 Ft/fő)
Alaszkában szinte nemzeti sport a kutyaszánhajtás. Most Ön is megtapasztalhatja- ha nem is verseny keretében-, hogy milyen husky kutyák által húzott szánon utazni. Túránkat Skagway  belvárosában kezdjük: megismerkedünk a város történelmével, majd kilométereken keresztül  festői tengerparti  úton haladunk, míg el nem érjük a szánhajtó tábort. Itt átszállunk terepjáróra, amellyel egyre feljebb jutunk a hegyi utakon, közben gyorsfolyású gleccserpatakok és vízesések látványában gyönyörködhetünk.  A hegytetőn profi kutyaszánhajtók  és izgatott husky kutyák várnak minket. Átszállunk a kutyaszánra és kezdetét veszi  a kb másfél kilométeres kutyaszánozás a Tongass Nemzeti Parkon keresztül. Az egyedülálló élmény után terepjáróval visszatérünk a táborba, ahol mindent megtudhatunk a szánhajtásról. (Időtartam: 3 óra 15 perc)

9. nap: Hubbard-gleccser (tengeren). Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 122 km-en elnyúló vonulatát, amely 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját: előrenyomul az óceánba, hogy aztán hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

10. nap: Seward, Anchorage, Denali Nemzeti Park.  Megérkezünk Sewardba Autóbuszra szállva elutazunk Anchorage-ba, Alaszka legnépesebb városába. Szabadidő, utána indulunk a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátumhoz, amelynek területén található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa,  a 6190 m magas Denali Peak. A délután második felét kirándulással, sétával tölthetjük. Szállás.

11. nap: Denali Nemzeti Park  Ezen a napon a közel 25 ezer km2-es Denali Nemzeti Parkkal ismerkedhetünk, mely a szubarktikus ökoszisztéma jellegzetes élőhelyeit igyekszik megőrizni, a vegyes erdőktől a tundrán át a magas hegyekig és gleccserekig. Megcsodálhatjuk Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsát,a 6300 méter magas Kimberly-hegyet. A szerencsés látogatók nyáron grizzlyt, jávorszarvast, vadjuhot, rénszarvast és farkast is láthatnak. Szállás Denaliban.

12. nap: Denali Nemzeti Park – , Fairbanks. Délelőtt szabadidő. Lehetőség van egyéni túrázásra vagy fakultatív kirándulásra , mielőtt felszállunk a Wilderness Express vonat üvegtetejű, panoráma vasúti kocsijába, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. Fairbanks Alaszka második legnagyobb városa,  a Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található . Este még ellátogathatunk a nyüzsgő , éttermekkel , bárokkal teli belvárosba, vagy sétálhatunk a folyóparti sétányon. Szállás.

13. nap:  Fairbanks. Városnézést követően elmegyünk a Gold Dredge 8 bányához, ahol megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Ezután felszállunk egy régimódi lapátkerekes gőzhajóra és hajózunk a Chena folyón. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi –sarkkörhöz. Szállás.

14. nap: Transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre, érkezés másnap.

15. nap: Hazaérkezés Budapestre

ÁRAK:
Radiance of the Seas
Időpont: 2018.07.25.-2017.08.08.
 
Részvételi díj Ft/fő
Kétágyas ablakos  kabinban
Kétágyas balkonos kabinban
Teljes ellátás
1.454.400.-Ft
1 714 500,- Ft
Reptéri illeték
Kikötői illeték
Kötelező borravaló
Útlemondási biztosítás
119.280 Ft
58.900 Ft
28.600.-Ft
24.918.-Ft
 A részvételi díj tartalmazza:
– repülőjegyeket a teljes útvonalra
– transzfereket
– hajóút előtt 2 éjszaka szállást reggelivel Vancouverben, 7 éjszaka szállást a hajón a választott    kabinkategóriában, 4 éjszaka szállást ellátás nélkül a szárazföldi programok alatt
– a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő)
– medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok  megtekintését
– magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során.
A részvételi díj nem tartalmazza:
– a kikötői illetéket 184 EUR/fő ( kb. 58 900Ft/fő)
– a repülőtéri illetéket 367 EUR/fő ( kb.119 280 Ft/fő)
– az előre fizetendő kötelező szervízdíjat (a hajóúton előre fizetendő, 88 EUR/fő (kb. 28 600 Ft/fő), a szárazföldi kirándulásoknál a helyszínen fizetendő) ,
– a kanadai ETA és az amerikai ESTA elektronikus beutazási engedélyt ,
– az útlemondási biztosítást 1,3 %  és a betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást
– személyes kiadásokat – internet, italok, parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások árát
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Alaszka körutazás - alaszkai hajóútAlaszka körutazás - Alaszka hajóutak csoportképAlaszka hajóút: alaszkai gleccser

Alaszkai körutazás - Alaszkai hajóút kísérőkkel

 Alaszka hajóút, alaszkai körutazás 2017 – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.