Barangolások Lengyelországban

körutazás

Lengyelország három napban.

Időpont: 2018.06.22. – 06.24.     

Indulás Pilisszentiván: 05:00, Pilisvörösvár: 05:05, Flórián tér: 5:25

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Panzióban, 2-3 ágyas zuhanyzós WC-s szobákban
Ellátás: reggeli-vacsora

Besztercebánya                Árva vára

 1. nap: Zakopane

Az országhatár előtt rövid pihenőt tartunk, majd  Donovalyn és Rózsahegyen át, Árva váránál 40 perc pihenő ebédelési lehetőség, érkezés kb. 13 órakor Zakopanéba. Városnézésünket a hegyi kilátóval kezdjük, majd a Stanislaw Witkiewic tervezte 1907–ben épült Gorál Jasurovkai padogás fatemplom, a világhírű síugró sáncok, belváros, a Kraspowi oldal, Goral fennsík, az új Pápai templom katedrális következik. Ezután fogaskerekűvel felmegyünk a Gubalowkai csúcsra a panoráma kilátóhoz. Az 1300 m hegytetőn, ebédelési lehetőség Goral grillételek, forralt sör, forralt bor stb. Lefelé jövet megállunk a Zakopáne-i bazár és sajtpiacon kecske –birka grillezett és füstölt sajtok hatalmas választékából lehet vásárolni. Meglátogatjuk a Szent Kelemen templomot és a „nagy ÖREGEK”temetőjét. 18 órakor szállásunkj elfoglalása. Vacsora a szálláson, majd esti sörözés a szállás melletti eredeti Gorál csárdában.Fakultatív program: esti fürdőzés a nemrég megnyílt Goracky Potok termálfürdőben. Podhalle egyik legjelentősebb fürdője, amely 10 hektáros zöld területen, a csodálatos Tátra ölelésében található.                 

Zakopane                       Zakopane sajtpiac

2. nap: Wieliczka – Krakkó (230 km)

 Reggeli után fél 7 kor indulunk Világörökség listáján is szereplő Wieliczkai sóbányába. A bánya mélyében, a közel két órás program során bemutatják számunkra ezt a páratlanul szép sóbányát és annak rejtelmeit.Ezután, rövid utazással Krakkóba érkezünk. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe megyünk, majd a székesegyházhoz látogatunk el, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Idegenvezetőnkkel együtt folytatjuk Krakkó felfedezését a belvárosban. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogram a városban, majd visszaindulunk Zakopánéba a szállásunkra. Vacsora után esti sörözés a Gorál csárdában.

3. nap:Tutajozás, lombkorona tanösvény

Reggeli után kalandra fel! A Dunajeci tutajozás sokak számára az egyik legkülönlegesebb élmény.  A Pieniny hegység a Tátrától 30 km-re helyezkedik el, és a Központi Kárpátok legkeletibb tagja. A hegység 10 km hosszú és 4 km széles, déli részén a Dunajec-folyó folyik keresztül. A folyó gyönyörű hasadékvölgyet képez, melynek meredek, sziklás és szaggatott hegyoldalai festői tájképi részletekben bővelkednek. A tutajok Sromowce Wyznéből indulnak különleges útjukra és 15 km hosszú utat tesznek meg, a végállomás Szczawnica. A szintkülönbség 36 m, a vízszinttől függően az út ideje 2-3 óra. Az út túlnyomó részén  határterületen közlekednek a tutajok, mivel a Dunajec határfolyó, jobb oldalt Szlovákiát, bal oldalt Lengyelországot láthatjuk. A Pieninek hegyei a Dunajec két partján 5-600 méter magasságra emelkednek, lejtőiket fenyvesek borítják.

Utolsó megállónk hazafelé Zár település, hogy bejárjuk a Tátra legújabb látványosságát, 2017 őszén megnyitott Lombkorona tanösvényt. A településről ülőszékes felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaúthoz. A tanösvény 600 m hosszú, a végén pedig egy 39 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk. Felvonóval jutunk vissza a településre, majd gyors ebédszünet követően elindulunk haza.

Dunajec tutajozás

 

Ár:  29.800.- Ft / fő

 

Az ár tartalmazza: szállást, ellátást a megjelölés szerint + buszköltséget és idegenvezetést.
Az ár nem tartalmazza: a belépőket, az útlemondási biztosítást, és az üdülőhelyi díjat (4,5 zl/éj), BBP biztosítás 460 Ft/fő/nap.
Választható belépők : Wielicka sóbánya 60 zl , Tutajozás 50 zl Gubalowka fogaskerekű 22 zl, tanösvény 8 €

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.