Borneo körutazás, Szingapur, Kuala Lumpur utazással

körutazás

Borneó körutazás Szingapúr és Kuala Lumpur meglátogatásával

Csoportos körút magyar idegenvezetéssel

Időpont: 2018. március 14-27.

Igazi csemege a természet szerelmeseinek borneói körutazásunk! Hajózzanak velünk a dzsungel mélyére, látogassanak el félig vadon élő orangutánok közé, tengeri teknősök fészekrakó szigetére, fehér homokos tengerpartokra! A kulturális élményekről Kuching és a két metropolisz, Kuala Lumpur és Szingapúr gondoskodnak majd!

Borneó körutazás program:

1. nap: elutazás Budapestről
Elutazás Budapestről a déli órákban egy átszállással Kuala Lumpurba, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kuala Lumpur
Délutáni érkezés Kuala Lumpur repülőterére, transzfer a szállodába, egy kis pihenés, szabad program. (1 éj)

3. nap: Kuala Lumpur
Reggeli után félnapos városnézésre indulunk, felfedezzük az új és a régi Kuala Lumpur szépségeit: Petronas ikertornyok, a Királyi Palota, a Thean Hou templom, a régi Jamek mecset és a modern Nemzeti mecset, a Nemzeti Emlékmű és a Függetlenség tér. Ellátogatunk a híres hindu templomokhoz, melyek a Batu barlangok mélyén épültek. Murugan hindu isten hatalmas szobra mellett 272 lépcsőfokon felmászva lehet érjük el a barlangokat, útközben vidám pillanatokat szereznek majd a lépcsőkön játszadozó majomcsapatok. Délután transzfer a repülőtérre, Borneó szigetére utazunk. Szállás Sandakanban (1 éj).

4. nap: Borneó – Selingan sziget
Reggeli után, a a Teknős Nemzeti Parkhoz tartozó Selingan szigetre, hajózunk. Ebéd a szigeten, majd szabad program, fürdés, sznorkelezés, napozás a gyönyörű tengerparton. A sziget, levesteknősök és cserepes teknősök kedvelt fészkelő helye. Vacsora után lehetőségünk lesz megfigyelni a tojást lerakó teknősöket, és ha szerencsénk van, akkor annak is szemtanúi lehetünk, ahogy a frissen kikelt kis teknősök tepernek a homokban ahogy útnak indulnak a tengerbe.

5. nap: Sepilok – Sukau
Reggel visszahajózunk Sandakanba, reggeli a kikötőben. Délelőtt ellátogatunk a Sepilok Orángután Rehabilitációs Központba. Megfigyelhetjük a félig vadon élő állatok etetését és sétálhatunk a trópusi erdőben. Ezt követően transzfer Sandakan kikötőjébe, ahonnan délben útnak indulunk Sukau faluba. Hajózás a Kinabatangan folyón a Sulu tengertől mangrove erdőkön keresztül a dzsungel mélyén fekvő szállásunkig. Az út során láthatunk nagy orrú és megfigyelhetjük a gazdag a madárvilágot is. Szállásunkra való bejelentkezés után újabb hajókirándulásra indulunk a Menanggul folyón. Vacsora és szállás a lodgeban (1 éj).

6. nap: Gomantong – Poring
Reggelink után elutazunk a Gomantong barlanghoz, ami több millió denevér és fecske otthona. (A híres kínai ínyencséghez, a madárfészek leveshez is innen gyűjtik a fecskefészkeket.) Továbbutazás a Poring környékén kiépített, úgynevezett Canopy Trek-hez, ami 40 m magasan a fák lomboronájában kiépített pallók és függőhidak sorozata. Relaxálhatunk kicsit a forró vizű forrásoknál, majd szállásunkra indulunk. Vacsora és szállás Ranau környékén (1 éj).

7. nap: Kinabalu Nemzeti Park
Mai napunkat a világörökség részét képező, különleges állat és növényvilágáról híres Kinabalu Nemzeti Parkban kezdjük. A parkban tett sétánk után helyi étteremben megebédelünk, majd. továbbutazunk Kota Kinabaluba, Sabah állam fővárosába. Transzfer a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és a közeli Gaya szigetére utazunk. Szállás a szigeten (3 éj).

8-9. nap: Gaya sziget
Egész napos kikapcsolódás a Tunku Abdul Rahman Tengeri Nemzeti Parkhoz tartozó szigeten. Mesés, fehér homokos tengerpart, kristálytiszta víz, sűrű dzsungel jellemzi a szigetet, lehetőség nyílik majd snorkelezésre, kajakozásra, túrázásra is.

10. nap: Kuchingba
Délelőtt kijelentkezés a szállodából, visszahajózás Kota Kinabaluba. Transzfer a repülőtérre, délután elutazás Sarawak tartomány fővárosába, Kuchingba, érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába (3 éj).

11. nap: Kuching
Délelőtt városnézés Borneó legérdekesebb városában, Kuchingban. Séta a folyóparton, a kínai negyedben, megtekintjük a Macskaemlékművet (a Kuching szó jelentése malájul macska), a Tua Pek Kong kínai templomot, az óváros piacait és a híres Sarawak múzeumot. Délután a közeli Anah Rais faluba látogatunk, itt a nagyon jó állapotban fennmaradt, úgynevezett „hosszú házat” tekinthetik meg, ami több tucat család lakóhelye. Ismerkedés a helyi törzsek életmódjával, kultúrájával.

12. nap: Bako Nemzeti Park
Reggeli után indul a Borneo körutazás egész napos kirándulása a különleges szépségű Bako Nemzeti Parkba, a kis félszigeten elterülő parkot csónakkal közelítjük meg. Hatalmas sziklákkal tarkított homokos öblök, sűrű dzsungelek, mangroveerdők jellemzik a tájat, a park leghíresebb lakója pedig a bizarr külsejű nagy orrú majom. Különböző nehézségi szintű sétautakon haladhatnak végig az esőerdőben, kirándulhatnak elszigetelt kis tengerpartokra, a program során piknik ebédet biztosítunk.

13. nap: Szingapúr
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Szingapúrba. Délután Szingapúr modern városállamának felfedezésére indulunk: látogatás a Merlion parkban, a Nemzeti Orchidea Kertben, majd China Town és Little India városrészekben. Rövid szabad program után visszautazás a repülőtérre. Elutazás Szingapúrból az éjszakai órákban.

14. nap: érkezés Budapestre
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Részvételi díj: 679.900.- / fő kétágyas szobában

Részvételi díj:879.900.- – egyágyas szobában

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 152 000 Ft/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Tudnivalók:

Dátum: 2018. március 14-27.
Időtartam:
14 nap/11 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 13 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban, lodge-okban
Ellátás: 10 reggeli, 4 ebéd, 3 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Borneo körutazás, Szingapur, Kuala Lumpur utazás – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.