Burma: Burmai körút thaiföldi nyaralással

körutazás

Burma: Burmai körút

választható thaiföldi nyaralással

 

Indulási időpontok:

2016. február 9. – 2016. február 18. / február 23.

2016. április 5. – 2016. április 14. / április 19.

Burma : Utazzon velünk az egzotikus Burmába, ahol a  főként buddhista lakosság nem is ismeri azt a stresszes, hajszolt életvitelt, ami a nyugati országokat jellemzi . Az ország lakói sokak szerint a legbarátságosabb, legkedvesebb emberek a földön, Burma látványosságai pedig lenyűgözőek. Festői tájak, ókori kincsek, aranyozott Buddhák Yangonban  (vagy régebbi nevén Rangoonban) Bagan varázslatos látványa, az Inle tó háborítatlan szépsége, olyan élményekkel gazdagítja, mintha Dél-kelet Ázsia bármely országába látogatott volna 20-30 évvel ezelőtt; számtalan eldugott látványosság, és kevés turista.

A burmai körút után választható üdülés helyszíne Phuket, Tahiföld

 

A Burmai Körutazás tervezett programja:

1.nap.: Budapest – Bangkok         Elutazás Budapestről Bangkokba a délutáni órákban átszállással. Éjszakázás, étkezések a gép fedélzetén.

2.nap.: Bangkok – Yangon            Érkezés Bangkokba a délelőtti órákban. A továbbutazás előtt ellátogatunk Bangkokban a királyi palotába. Ebéd. Transzfer a repülőtérre, tovább utazás Yangonba, Burma legnagyobb városába. Érkezés késő délután, estefelé. Érkezés után transzfer a szállodába.     Szállás Yangonban.

3.nap.: Yangon                              Reggeli a szállodában, majd a körutazás Burmában Yangon városnézéssel kezdődik, melyet Yangon koloniális stílusú belvárosában kezdünk. Meglátogatjuk a Sule Pagodát, mely több, mint kétezer éves múltra tekint vissza, majd a Chauk Htat Gyi fekvő Buddhát tekintjük meg. A Karaweik épületnél is lehetőség nyílik néhány fotót készíteni, mely egy madár alakú úszó épület a Kandawgyi (királyi) tavon. Később a Bogyoke piacra látogatunk el, ahol több száz árus kínálja portékáját.

Ezután ellátogatunk a világ egyik legcsodálatosabb műemlékéhez, a Shwedagon Pagodához. Ez a 2500 éves pagoda még azokat az embereket is lenyűgözi, akik már sokat láttak a világból. Már kilométerekről látszik arany bevonata. 5448 gyémánt és további 2317 drágakő díszíti, a tetején pedig egyetlen 76 karátos gyémánt van elhelyezve. Belül őrzik az utolsó négy Buddha relikviáit. Érdemes itt időt tölteni, körbejárni a fő pagodát körülölelő több száz szobrot és szentélyt is. Napközben ebéd.

Shwedagon-Pano.jpg

Szállás Yangonban.

4.nap: Yangon – Bagan               Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Baganba. A burmai körutazás egyik csúcspontja a látogatás Baganban. A 9. – 13. századig Bagan a Pagan Királyság fővárosa, központja volt. A királyság fénypontján, a 11.-13. századig több, mint 10 ezer buddhista templom, pagoda és kolostor épült csak itt, a Bagan-síkság körülbelül 100 négyzetkilométernyi területén, melyek közül több, mint 2200 templom és pagoda maradványai napjainkban is látható. A nap folyamán meglátogatjuk a Htilo Minlo templomot, a Sulamani és Dhamayangyi templomkat, valamint megtekintjük a Tharabate Kaput is, mely a város egyik kapuja volt. Meglátogatjuk az Archeológiai Múzeumot, ahol rengeteg bronz és kő Buddha szobor kapott helyet. Délután még egy kézműves műhelybe is ellátogatunk, ahol bambusz szálakból és egy fa törzséből nyert anyagból készítenek használati tárgyakat. Egy templom tetejéről nézhetjük meg amint a Nap lemegy az Ayeyarwaddy folyó felett. Napközben ebéd. Szállás Bagan-ban.

Bagan

5.nap.: Bagan         Reggeli után a helyi piacra látogatunk mielőtt Bagan legfontosabb tempomai felé vennénk az irányt. Első állomásunk a Shwezigon Pagoda, melyet Anawrahta király építtetett a 11. században. Ezután következik a Bu Lei Thee pagoda, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező templomokra, majd az egyik legcsodálatosabb műemlék, az Ananda templom, négy álló Buddha szobrával. Délután a Manuha templomnál folytatjuk utunkat, mely 1059-ben épült, utána a Nanbaya templomot tekintjük meg, mely egykor Manuha király palotája volt. Naplemente előtt egy kis egy szekér visz bennünket a folyópartra, ahonnan csónakázásra indulunk az Ayeyarwaddy folyón relaxálásképp. A csónakból nézzük meg a naplementét. Napközben ebéd. Szállás Bagan-ban.

6.nap.: Bagan – Heho – Inle-tó           Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Hehoba, majd transzfer az Inle-tóhoz, mely 900 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, csodálatos természeti környezetben, hegyekkel körülvéve. A tó az Inthar törzs otthona. Kirándulás a tavon csónakkal. Láthatunk csodálatos úszó kerteket, megnézhetjük, hogyan halásznak a helyiek, miközben lábbal evezik csónakjaikat, betekinthetünk a vízre épült falvak életébe, és lenyűgöző természeti látvány tárül elénk. Meglátogatjuk a Phaungdaw Oo Pagodát, majd egy tipikus selyem szövő falvat is. Napközben ebéd. Szállás az Inle-tónál.

7.nap.: Inle-tó – Mandalay              Reggeli után meglátogatunk egy helyi piacot, majd a tó nyugati partják elterülő Inn Thein pagoda komplexumot, mely egy békés, háborítatlan természeti környezetben elterülő 16. századi pagodák komplexumának dús növényzettel benőtt romjai. Ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Mandalaybe. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Mandalayben.

8.nap.: Mandalay – Mingun – Mandalay         Reggeli, majd Mandalay városnézésünk során megnézzük a Shwe Inbin kolostort, majd a Golden Palace kolostort mely tradicionális stílusban, fából épült, és az egykori király lakóháza volt, melyet később a királyi palota komplexumból áthelyeztek egy más helyszínre, ahol ma is látható. A Kuthodaw pagodában a ’világ legnagyobb könyve’ látható, ahol Buddha tanításaig szanszkrit nyelven vésték kőtáblákba. Meglátogatjuk a Mahamuni pagodát is.Délután csónakkal átkeljük az Ayeyarwaddy folyót, a Mandalay-től északra levő, a folyó túlpartján elhelyezkedő Mingunt látogatjuk meg. A folyón zajló életet megfigyelni mindig nagyon kellemes, és érdekes élmény, ahogyan betekinthetünk a helyiek folyón zajló életébe. Városnézés Mingunban, érintve a Mingun harangot, mely a világ legnagyobb működő harangja, melyen egy repedés sincs. Súlya 90 tonna, átmérője 5 méter. A harangot Bodawpaya király készíttette 1808-1810 között, Mingun Pahtodawgyi nevű sztúpájához, mely soha nem készült el teljesen, az alapjait szintén megtekintjük. Ezután a Myatheindan pagodát nézzük meg, mely hófehér színével lélegzetelállító látvány. Később visszatérés Mandalay-be, majd a naplementét a Mandalay-hegyről nézzük meg. Napközben ebéd. Szállás Mandalay-ben.

9.nap.: Mandalay – Amarapura – Bangkok                Reggeli után Amarapurába kirándulunk, 15 km-re Mandalaytól. Meglátogatjuk a Mahagandayon kolostort, ahol több, mint ezer szerzetes él és tanul. Ezután megtekintjük az U Bein tik-fa hidat, mely 1782-ben épült, abban az időben, amikor Amarapura királyi főváros volt. Megtekintjük a Bagaya kolostort csodálatos buddha szobraival, majd transzfer a repülőtérre elutazás Bangkokba. Bangkokban transzfer a szállodába, szabadprogram. Vacsora és szállás Bangkokban.

10.nap.: Bangkok – Budapest          Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Szállás: 2 éj Rangoon, 2 éj Bagan, 1 éj Inle-tó, 2 éj Mandalay, 1 éj Bangkok 4 csillagos szállodákban, 1 éj repülőn.

Phuket üdülés hosszabbítás esetén:

9.nap.: Mandalay – Amarapura – Bangkok – Phuket            Reggeli után Amarapurába kirándulunk, 15 km-re Mandalaytól. Meglátogatjuk a Mahagandayon kolostort, ahol több, mint ezer szerzetes él és tanul. Ezután megtekintjük az U Bein tik-fa hidat, mely 1782-ben épült, abban az időben, amikor Amarapura királyi főváros volt. Megtekintjük a Bagaya kolostort csodálatos buddha szobraival, majd transzfer a repülőtérre elutazás Bangkokon keresztül Phuketre. Transzfer a szállodába. Szállás Phuketen.

10-14.nap.: Phuket                                    Reggeli. Szabadprogram.

15.nap.: Phuket – Budapest                      Reggeli. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállásokkal.   Érkezés Budapestre az esti   órákban.

Szállás: 2 éj Rangoon, 2 éj Bagan, 1 éj Inle-tó, 2 éj Mandalay, 1 éj Bangkok vagy 6 éj Phuket középkategóriás, helyi besorolású 3-4*-os szállodákban, 2 éj repülőn.

Ellátás: A körutazás alatt félpanzió, nyaralás alatt reggeli

Ajánlott borravaló: kb. USD 4-5/fő/nap

 

Árak üdülés nélkül:

Indulás:                    Időtartam:          Szobatípus         Ár

2016-02-09 -tól                8 éj        2 ágyas szoba    409.900 Ft

2016-04-05 -tól                8 éj        2 ágyas szoba     409.900 Ft

Ajánlott borravaló: kb. USD 4-5/fő/nap
A Burmai Körutazás részvételi díja tartalmazza: utazás autóbusszal, csónakkal a program szerint, 8 éj szállás középkategóriás, helyi besorolású 3-4*-os szállodákban, további 1 éj repülőn, reggeli (félpanziós ellátás felára kötelezően fizetendő), magyar idegenvezető, helyi idegenvezető, transzferek.
A Körutazás Burmában részvételi díja nem tartalmazza: nemzetközi repülőjegy: kb. 200.000,- Ft/fő, belföldi repülőjáratok (Bangkok-Yangon-Bagan-Heho-Mandalay-Bangkok): kb. 109.000,- Ft/fő, sztornó+utasbiztosítás: 25.000,- Ft/fő, vízum és ügyintézés: 19.000,- Ft/fő, félpanziós felár: 59.900,- Ft/fő (kötelezően fizetendő)

Árak Phuket üdüléssel:

Indulás:                   Időtartam:          Szobatípus         Ár:

2016-02-09 -től                13 éj      2 ágyas szoba    479.900 Ft

2016-04-05 -től               13 éj      2 ágyas szoba    479.900 Ft

 

Tervezett szállodák:

Yangon:

Green Hill Hotel Yangon ****
http://www.greenhillhotelyangon.com/

Bagan:

Floral Breeze Hotel New Bagan ***
http://floralbreezehotelbagan.com/index.php

Inle tó:

Cassiopeia Hotel ***
http://www.lonelyplanet.com/myanmar-burma/nyaungshwe/hotels/cassiopeia-hotel

Mandalay:

Triumph Hotel Mandalay ****
http://triumph-hotels.com/

Phuket:

Nai Yang Beach Resort Phuket ****
http://www.naiyangbeachresort.com/

Burma és Kambodzsa Óriáskörút november 9-től és 2016.február 9-től! (17 éj) – 749.900 Ft-tól

 

Burma Óriáskörút 2 napos hajóúttal Bagantól Mandalayig – 649.900 Ft-tól

 

Egyágyas felár: Csak a körutazáson 150.000,- Ft/fő, körutazás+üdülés 220.000,- Ft/fő

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.