Costa Rica: Közép-Amerikai körutazás, trópusi nyaralás

körutazás

Costa Rica, Panama és Nicaragua körút: Közép-Amerikai körutazás trópusi pihenéssel az óceán partján

Időpont: 2018. 04. 30 – 05. 12.  ( 13 nap, 11 éj)

Ezúttal Közép-Amerika természeti kincseihez és kihagyhatatlan látnivalóihoz látogatunk el, megismerkedünk három ország (Costa Rica, Panama, Nicaragua) történelmével, kultúrájával és képeslapra illő helyszíneivel, majd a Csendes-óceán partján kapcsolódunk ki Costa Ricában, feldolgozva a számos élményt, melyet Közép-Amerikai körutazásunk során szereztünk

A csoportot magyar idegenvezető kíséri!

Costa Rica, Panama, Nicaragua; Közép-Amerikai körutazás programja:

1. nap: Panamaváros Reggeli indulás Budapestről, délutáni érkezés Panamavárosba. Transzfer a szállodába.

2. nap: Panamaváros Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézésre indulunk idegenvezetőnkkel. Első megállónk a híres Panama-csatorna, itt megismerkedünk Észak- és Dél-Amerika folyosójának történelmével és a zsilipek működésével. Majd a főváros két arcának felfedezése következik: a régi negyed romjai és új modern felhőkarcolói. Ebéd után látogatás a Panamai-öbölbe nyúló hosszú Amador sétánynál és kilátónál, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra.

3. nap: Panamaváros, San José, La Paz Reggeli után a szomszédos Costa Ricába repülünk. Érkezés után irány a természet, La Paz vízesései és állat rezervátuma , ebéddel egybekötve. Szállás a fővárosban, San Joséban.

4. nap: San José, Arenal Reggeli után városnézés San Joséban, majd transzfer Arenalba. Szállásunk 35 hektáros trópusi kertben, az Arenal vulkán szomszédságában lévő szállodában lesz.

5. nap: Arenal Reggeli után bevetjük magunkat az esőerdőbe, függőhidakon a lombok között sétálva fedezzük fel a dzsungelt. Napunkat Tabacón természetes termálvizű folyójánál zárjuk, ahol elmerülünk a meleg vizű medencékben és kipihenjük magunkat a vízesések lábánál.

Costa Rica, Arenal függőhíd: Közép-Amerikai körutazásCosta Rica, Arenal meleg vízű fürdők: Közép-Amerikai körutazás

6. nap: Arenal, Rincón de la Vieja Reggeli után következő állomásunkat, Rincón de la Vieja Nemzeti Parkját vesszük célba. Szállás egy tipikus helyi lodgeban a nemzeti park szívében. A vacsora a szálláshelyen.

7. nap: Rincón de la Vieja, Granada Nicaragua Reggeli után Nicaraguába utazunk. Először az ország első és legnagyobb nemzeti parkjában fekvő, híres Masaya vulkánhoz utazunk, majd ellátogatunk a helyi piacra is. Catarina városában, a népszerű kilátóközpontból csodáljuk meg Apoyo lagúnáját. Ebéd biztosított az egész napos program alatt. Szállás Granadában.

Tukán - Costa Rica körút: Közép-Amerikai körutazásCsuklyásmajom - Costa Rica körutazás

8. nap: Granada Nicaragua, Rincón de la Vieja  Reggeli után Granada városában barangolunk, majd ellátogatunk Nicaragua legnagyobb tavához és kis szigeteihez. Délután visszautazunk Costa Ricába. Szállás és vacsora Rincón de la Viejaban.

9. nap: Rincón de la Vieja, Manuel Antonio Reggeli után  Costa Rica leglátogatottabb nemzeti parkjába megyünk, Manuel Antonioba. Útközben ebéd. Szállás a hegyvidéken, négycsillagos szállodában.

10. nap: Manuel Antonio Reggeli után Manuel Antonio híres Nemzeti Parkjába látogatunk, ahol hozzáértő helyi természetjáró-idegenvezetőnk ismertet meg bennünket a sokszínű növény és állatvilággal. Délután szabadprogram, pihenés a tengerparton.

Costa Rica Manuel Antonio Nemzeti Park - Közép-Amerikai körutazás11. nap: Manuel Antonio Egész nap pihenünk, élvezzük a Csendes-óceán egzotikus partszakaszait és különleges klímáját.

12-13. nap: Manuel Antonio, San José Reggeli után transzfer San José nemzetközi repülőterére. Hazautazás Budapestre, érkezés a 13. napon.

Ár:

Részvételi díj: 737.900.- / fő

Repülőtéri illeték: 164.000.-Ft

Részvételi díj tartalmazza:
  • a nemzetközi repülőjegyet, egy átszállással, és a belső repülőjegyeket,
  • a szállást 2 éjre Panamában, 8 éjre Costa Ricában, 1 éjre Nicaraguában középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában reggelivel,
  • 3 ebédet és 2 vacsorát,
  • a programokat a szükséges belépőkkel, transzferekkel,
  • és a magyar nyelvű idegenvezetőt a teljes utazás során.
Alapár nem tartalmazza:
  • a repülőtéri illetéket (kb. 164 000 Ft/fő),
  • a borravalókat,
  • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %).

Tudnivalók:

Útlevél: vízum nem szükséges, az útlevélnek, a belépéstől számított 3 hónapig érvényesnek kell lennie

Időjárás: trópusi

Kötelező védőoltás: nincs, de hasznos lehet szúnyogriasztó krém, malária elleni gyógyszer

Tervezett szállások:

Panama:
Best Western Plus Zen Panama – Panamaváros (2 éj)

Costa Rica:
Crowne Plaza Corobicí – San José (1 éj)
Montaña de Fuego Resort & Spa – Arenal (2 éj)
Cañon de la Vieja Lodge – Rincón de la Vieja (1+1 éj)

Nicaragua:
La Gran Francia Hotel – Granada, Nicaragua (1 éj)

Óceánparti pihenés alatt:
Tabulia Tree Hotel & Villas – Manuel Antonio (3 éj)

Costa Rica, Panama, Nicaragua körút; Közép-Amerikai körutazás – PellAir Utazás – Costa Rica utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.