Dél-Afrika körutazás és szafari

körutazás

 Dél-Afrika körutazás és szafari: csoportos Dél-Afrika körút magyar idegenvezetéssel

Szafari a világ egyik legszínesebb országában: a Dél-Afrikai körutazás alkalmával érintetlen természeti szépségek, a Tsitsikamma és Krüger Nemzeti Park hihetetlenül gazdag állatvilága, az őslakosság egzotikus kultúrája, történelmi emlékek bősége, gyönyörű városok szebbnél szebb épületei várnak ránk!

Időpont: 2018. szeptember 2 – 15 ( 11 éj )

Dél-Afrikai körutazás: Fokváros

Program:
1. nap: Fokváros
Utazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Fokvárosba. Éjszaka a repülőgépen.
2.nap: Fokváros
Délelőtti érkezésünk után félnapos buszos és gyalogos városnézésre indulunk az Atlanti-óceánba nyúló, kis félszigeten fekvő Fokvárosban. A belvárosban megtekintjük többek között a Parlament épületét, a Jóreménység várát. Jó idő esetén a Tábla hegyre is felmegyünk kabinos felvonóval.
3.nap: Fokváros
Ma felfedező útra indulunk Fokváros maláj negyedébe. A fokföldi malájok (avagy foköldi muzulmánok) a Signal Hill lejtőin telepedtek le a Bo-Kaapon, melynek jelentése: Fokváros felett. Elmegyünk District Six Múzeumba, majd az Old Slave Lodge keressük fel, mely egykor rabszolgáknak adott szállást. Délutáni szabadidőnkben az élettel teli Victoria & Alfred Waterfront kikötőnél, számos butikban, üzletben, és múzeumban nézelődhetünk.
4.nap: Fok-félsziget
Egész napos kirándulásra indulunk a Fok-félszigeten. A 12 Apostol hegyvonulata mentén haladunk és meglátogatunk egy hangulatos kis halászfalut, az Atlanti-óceán parján. Jó időben áthajózunk a fókák szigetére is. Továbbutazunk a Jóreménység Fok Nemzeti Parkba, ahol láthatjuk az Atlanti- és az Indiai-óceán találkozását, a Cape Point-nak és a Jóreménység-fokát. Végül a félsziget egyik különleges látványossága következik, az afrikai pingvinek kolóniája Simon’s Town mellett. A program végén sétálunk egyet a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kertben, majd utazunk továbbutazás Stellenboschba. Szállás Stellenboschban.

Dél-Afrika körutazás: Cape-pointDél-Afrika körutazás: Bálnales
5.nap: Stellenbosch – Hermanus
A Dél-Afrika körutazás mai napját Fokváros környékén található borvidéken töltjük. Stellenbosch a holland és viktoriánus stílusban épült fehér házairól, szőlőtermesztéséről, egyeteméről híres. Ellátogatunk a a Falu Múzeumba, mely az első telepesek életét mutatja be. Később az 1812-ből származó Boschendal-kúria és borgazdaságot keressük fel, ahol borkóstolásra is lehetőségünk nyílik. Ezt követően Hermanus tengerparti városkába utazunk az egykori bálnavadász kikötőbe, mely most kitűnő bálnafigyelő hely. Minden évben június és október között a déli, sima bálnák a szubarktikus vizekből a védett öbölbe úsznak fel, hogy itt hozzák világra utódaikat. Szállás Hermanus környékén.
6. nap: Oudtshoorn
Reggeli után bálnalesre indulunk. Kihajózás az időjárás függvényében. Később a közel négyszáz kilométerre taláható Swartberg-hegység lábánál fekvő Oudtshoornba utazunk, mely az 1870-es években hirtelen megnőtt viktoriánus és edwardi divatirányzatok strucctoll iránti igényeinek kiszolgálásakor lett virágzó város. Meglátogatunk egy struccfarmot is. Szállás Oudtshoornban.
7.nap: Garden Route – Knysna
Ma a Cango Caves cseppkőbarlangokhoz utazunk majd tovább a festői Garden Route szívébe. Utazás Knysnába, mely festői lagúnájáról és osztrigatelepeiről híres. Felfedezzük a várost majd délután (az időjárás függvényében) hajókirándulásra indulunk a Knysna-lagúnán. Szállás Knysna környékén.
8.nap: Tsitsikamma Nemzeti Park, Port Elizabeth
Reggeli után, a gyönyörű. fehér homokos strandjáról híres Plettenberg Bay érintésével az 1964-ben létrehozott Tsitsikamma Nemzeti Parkba látogatunk. Ez a 68 km hosszú, 5 km széles, a Nature’s Valleytől egészen Oubosstrandig húzódó, a tengerpartot magába foglaló rezervátum, nagyszerű erdőségekkel, csipkézett hegygerincek, folyók és patakok sokaságával, valamint csodálatos kilátással várja a kirándulókat. Gyalogos túra a parkban a Storm-folyó torkolán átívelő függőhíd érintésével. Továbbutazás Port Elizabeth-be, Keleti-fokföld központjába, az ország harmadik legnagyobb kikötőjébe. Szállás Port Elizabeth-ben.
9.nap: Port Elizabeth – Johannesburg
Reggeli után félnapos városnézésre indulunk: városközpont, az 1827-ben épült Castle Hill 7. számú telepes ház, a Donkin Reserve piramis alakú emlékműve, a Hobie beach, a Frederick erőd felkeresése. Később transzfer a repülőtérre és utazás Johannesburgba. Szállás Johannesburgban.
10.nap: Kruger Nemzeti Park
Reggeli után, Dél-Afrika legszebb Panoráma útvonalán a Kruger Nemzeti Parkba utazunk, Dél-Afrika nyugati határához. A 33 km hosszú Blyde River kanyon mentén megállunk God’s Window kilátónál, valamint Pilgrim’s Restben, mely egy eredeti pompájában helyreállított XIX. századi aranyásó falu. Szállás a nemzeti park közelében fekvő lodge-ban.
11-12.nap: Kruger Nemzeti Park – Dél-Afrika szafari
Reggeli után, egész napos szafarira indulunk a Krüger Nemzeti Parkba, mely Dél-Afrika legnagyobb és leghíresebb vadrezervátuma. A park 147-féle emlősnek, köztük az öt nagyvadnak (oroszlán, leopárd, bivaly, elefánt, orrszarvú) és több mint 500-féle madárnak ad otthont.

Dél-Afrika szafariDél-Afrikai szafari
13.nap: Hazautazás
Reggeli, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállásokkal.
14.nap:
Megérkezés menetrend szerint Budapestre.

Dél-Afrika körutazás és szafari:

Ár: 799 000 HUF/fő
Előfoglalási kedvezmény -8 %
Illetékek: 135 000 Ft /fő
Belépőjegyek felára: 62 000 Ft /fő

Ár tartalmazza:

– utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Fokváros /Port Elizabeth – Johannesburg – Nelspruit – Budapest útvonalon átszállásokkal, turista osztályon
– a körutazás alatt utazás autóbusszal
– 11 éjszakai szállást helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodákban és lodge-okban
– reggelis ellátást
– magyar idegenvezetőt

Ár nem tartalmazza:

– illetékeket
– belépőjegyek árát
– borravalókat
– baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
– útlemondási biztosítást

Szállás:
11 éjszaka helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodákban és lodge-okban

Dél-Afrika körutazás & Dél-Afrika szafari 2018 – PellAir Utazás 2018 – Dél-Afrikai szafari és körút 2018

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.