Plitvicei Nemzeti Park

körutazás

A Plitvicei Nemzeti Park – 2 és 3 napos kirándulás, magyar idegenvezetővel

Harmónia és varázslat. Ez fogad minket a Plitvicei Nemzeti Parkban, mely évről évre vonzóbb a turisták körében. Idén Önnek is látnia kell végre ezt az oly könnyedén elérhető szépséget!

Indulási időpontok 2018-ban:
Június 16-17.
Július 14-15..

Szeptember 01-02.
Október 06-07.

1.nap:Terszát vára (Trsat) , Fiume (Rijeka), Abbázia (Opatia) 
Indulás reggel 6 órakor. Kora délután érkezés a Rijeka fölé magasodó középkori Terszát várába, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzünk a legnagyobb Monarchia-korabeli kikötővárost. Fiume ma is magyar vonatkozású kikötőjével, hangulatos sétányával várja a látogatókat. Rövid buszozás után elfoglaljuk szállásunkat, majd megismerkedhetünk Abbázia patinás villáival, épületeivel és utcáival, vagy nyáron, a szikrázó napsütésben csobbanhatunk egyet a kristálytiszta kék Adriában. Az ezt követő szabadidőt megkoronázhatják egy romantikus sétával a Lungo Mare tengerparti sétányon.

2.nap:Plitvice  Reggel érkezés a Plitvicei tavakhoz, amely Európa egyik legszebb természeti látványossága.   Természetes  módon a tavakat tápláló hegyi patakok zuhatagokkal, vízesésekkel tarkítják a tájat. Számtalan kanyarulattal, a jelentéktelennek tűnő Plitvice-patak furfangos módon egyesül és 71 méter magasságból ömlik a Korana-folyóba. Ugyanakkor itt jöttek létre a legnagyobb – 30-40 méteres – és legszebb vízesések. Egyedi szépségénél fogva a Plitvicei-tavak Nemzeti Park 1979-ben a világörökség részévévé vált. délutánig barangolás a nemzeti parkban, majd hazaindulás Magyarországra, folyamatos utazás, hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban körül.
plitvice1    plitvice2   plitvice3

Ár: 31.500.-Ft/ fő, kedvezménnyel: 28.710.-Ft/ fő  (Előfoglalási kedvezmény 04.06-ig!)

Felárak és belépők: 1 vacsora (svédasztalos): 3 500 Ft/fő
Üdülőhelyi díj 12 év felett: 400 Ft/fő  Plitvice belépő a helyszínen: 130 HRK/fő, kivéve júliusi időpont: 250 HRK/fő; 7-18 év között 40-50% kedvezmény a belépőjegyárakból.

 

——————————————————————————————————————————————–

A Plitvicei Nemzeti Park – 3 nap

Indulási időpontok:

2018.július 7., augusztus 18., szeptember 21.,október 21., november 2.

1. nap:Trakostyán vára és Slunj (480 km)

Utazás Szeged-Kecskemét- Budapest–Nagykanizsa–Letenye útvonalon. Indulás a kora reggeli órákban.A határátlépés után a történelmi Muraköz tájain haladunk tovább, majd megállunk a vadregényes Trakostyán várkastélyánál. A XIII. században épült várban lakott Hunyadi Mátyás királyunk is, majd a Draskovich család birtokolta egészen 1944-ig. Ők a romantika jegyében átalakították a várat és díszes gondozott parkot emeltek köréje, mely lenyűgözi a látogatót. A Délvidéken ez a kastély őrizte meg a legjobban a főnemesi birtok szellemét. Ezt követően Slunjba utazunk. A négy folyó találkozásánál fekvő vízesések városába. Gyönyörű fekvésénél fogva több mint népszerű kirándulóhely – Slunj ugyanis a Sluncica folyócska és a helyenként szinte vadregényes Korana-folyó torkolatánál épült. A városka gazdag történelmi emléktárral büszkélkedhet, melynek fontos része a helység XIV. századi várroma. A legfontosabb látnivalót mégis a számos kis vízesésre épült réges-régi vízimalmok kínálják, melyek korhűen helyreállított, mesekönyvek oldalaira emlékeztető együttesét a Rastoke városrészben csodálhatjuk meg. A faépítmények némelyike 300 évesnél is régebbi, körülöttük pedig gondosan ápolt kertek és vízimalmok húzódnak. Az egyik malom még ma is működik, meg lehet nézni, hogyan őrli a lisztet. Ha kedvünk támad, vehetünk is belőle. Késő délután érkezünk a Plitvicei Nemzeti Park környékére, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

 

2. nap: A Plitvicei Nemzeti Park

Reggelinket elfogyasztva Európa egyik legszebb természeti látványosságát fedezzük fel egy egész napon át, mely völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. Területén több védett állatfaj él. A tórendszert két folyó táplálja: a Bijela Rijeka és a Crna Rijeka, ezek vize itt-ott tóvá duzzad. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig terjed – a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk – valósággal ámulatba ejti a szemlélőt… A közös programot követően szabadidejében egyénileg fedezheti fel a nemzeti park rejtett szépségeit, a még nem látott rejtelmeit. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Zágráb–Varasd-Budapest–Szeged (480 km)

Reggelit követően hazafelé indulunk. A Dinári-hegység lábánál elterülő Károlyváros (Karlovac) mellett elhaladva mai napunk első állomása Zágráb történelmi városrészei: Felsőváros, Alsóváros és a Káptalandomb – mely a zágrábi érsekség központja – legfőbb látnivalója a Zágrábi Katedrális. Alapítását I. László magyar királynak köszönheti. Itt található a Habsburg-ellenes összeesküvés miatt 1671-ben lefejezett Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc, valamint az 1848-as időkből ismert Jellasics bán síremléke is. Zágrábban felkeressük a horvát bánok egykori palotáját és Petőfi Sándor emlékhelyét is. A zágrábi Medvevárban élt rövid ideig a mandulafák virágzását megéneklő püspök-költő Janus Pannonius. Városnézésünket követően a Dráva parti Varasd szépen gondozott, barokk óvárosába utazunk. Az Óváros körül ma is láthatók az egykori városfalak maradványai. Tornyaiból mára kettő maradt meg. Sétálunk hangulatos utcáin, megtekintjük főterén a barokk városházát, székesegyházát, Nemzeti Színházát. Letenye határátkelőn keresztül Budapestre az esti órákban érkezünk, majd utunkat folytatjuk Szegedre.

Részvételi díj május 19,  június 6, szeptember 21 és október 21-től: 45.800.-/ fő  augusztus 18-tól: 47.500.-Ft/ fő és november 2-től: 39.800.-Ft/ fő
1ágyas felár: 12.500 Ft
2x vacsora: 9.800 Ft
Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjsz. szálloda***
Ellátás:2x reggeli
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 180 Kuna, július, augusztus: 240 Kuna
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 30 Kuna

 

 

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.