Prága, Drezda, Berlin és Szász-Svájc utazás

körutazás

Drezda, Berlin és szász Svájc

Időpontok:

  • 2017.június 28- július 2.
  • 2017.augusztus 9- augusztus 13.

1.nap: Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Kora délután érkezés Drezdába, Szászország fővárosába, mely az európai barokk korszakában élte fénykorát. A II. világháború idején porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket ismét újjáépítették. Érkezés után rövid sétát teszünk az Óvárosban.  A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk (Frauenkirche) templomig. A II. világháború idején teljesen lerombolt hatalmas templomot néhány éve építették újjá és ma ismét az Elba menti Drezda egyik legfontosabb jelképe. Sétánk során érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t, majd megtekintjük a fejedelmi menetet ábrázoló reliéfet, mely 25 000 db különleges technikával kiégetett meisseni porcelánból készült. Este a szállások elfoglalása Drezda mellett, fakultatív vacsora.

2. nap: Reggeli után folytatjuk programunkat Drezdában. Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger palotában a híres drezdai Képtár, valamint a Kincstár. A szabadidő alatt egyénileg megtekinthető a porcelángyűjtemény, melyben japán, kínai de főként meisseni porcelánok láthatóak, valamint a matematika és fizika szalon, melyben különböző korszakokból származó tudományos eszközök, órák láthatóak. Szintén a szabadidő alatt látogatható a fegyvertár, ahol XVI-XVII. századi fegyverek, páncélok láthatóak.
Kora délután fakultatív kirándulás az Elba mentén Pillnitz kastélyhoz, mely Erős Ágoston egyik legszebb barokk kastélya. Festői szőlőlejtők között, a szász bor útján, közvetlenül az Elba partján fekszik. Itt rövid séta a csodálatos barokk kastély parkjában, majd továbbutazás a „Szász Svájc” Nemzeti Parkba, ahol a Königstein erődítmény Európában az egyik legnagyobbnak tekinthető. Az erődítményről csodálatos panoráma nyílik az Elba folyó völgyére.
Aki nem vesz részt a programon, ez idő alatt szabadprogram áll rendelkezésére Drezda belvárosában. Este visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

3.nap: Reggeli után indulás Berlinbe, Németország fővárosába. Érkezés után buszos városnézés Berlinben, mely során kívülről megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket: Potsdam tér, Checkpoint Charlie,a híres-hírhedt határátkelő az amerikai zónába, majd Charlottenburg kastély, Kurfürstendam utca az Emlékezet templomával és a KaDeWe áruházzal,a szuper modern berlini főpályaudvar épülete, Bundestag és Reichstag épülete, Brandenburgi kapu, Unter den Linden sugárút, Alexander tér és Múzeum sziget, TV torony, berlini fal. A városnézés során látni fogjuk a Mária templomot és a berlini Dómot. Az informatív és átfogó városnézés után a szállás elfoglalása Berlin külvárosában, fakultatív vacsora.

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Potsdamba, ahol megtekintjük helyi vezetővel a Sanssouci kastélyt, a porosz Versailles-t, a csodálatos rokokó-ábrándot. A kastély és a park a Világörökség része. Potsdami programunk végén pedig ellátogatunk a Cecilienhof Palotába, ahol a második világháborút politikailag lezáró Potsdami konferencia zajlott 1945 nyarán.
A potsdami kirándulás után visszatérés Berlinbe, látogatás a Múzeum szigetre. Itt fakultatív múzeumlátogatási lehetőség a Pergamon Múzeumba, vagy Neues Múzeumba. Innen gyalogosan elérhető a berlini Dóm és a TV torony is, ha valaki inkább a környéken szeretné a szabadidőt eltölteni. Vacsora előtt fakultatív egy órás hajókázás a Spree folyón. Hajókázás után indulás a hotelhez, fakultatív vacsora.

5. nap: Kora reggel hazaindulás Berlinből, útközben rövid pihenőkkel, és megállóval a meissen-i porcelánmanufaktúránál. Érkezés a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal
Szállás: 2 éjszaka Drezda környékén, 2 éjszaka Berlin külvárosában, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli

Árak: 65.900-Ft

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az ár nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Fakultatív vacsora:
kb. 15-16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 2.000 Ft/fő
Drezda, Zwinger: kb. 15 Euro/fő
Drezda, Kincstár: kb. 15 Euro/fő
Berlin, Pergamon múzeum: kb. 20 Euro/fő
Meissen, porcelánmanufaktúra: kb. 12 Euro/fő
Hajókázás a Spree folyón: kb. 15 Euro/fő

Prága, Drezda, Berlin és szász Svájc hajózással utazás – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.