Vietnám – Laosz – Kambodzsa körút

körutazás

Körutazás: Vietnám – Laosz – Kambodzsa területén
Kambodzsa – Laosz – Vietnám körút

Utazási időpont: 2017. november 02 – november 17.

Különleges élményre csalogatnak az ősi Indokína országai: Vietnám – ahol a mai dinamikus fejlődés mellett előtérbe helyezték a gazdag kultúrörökség megőrzését, Laoszban mintha megállt volna az idő – buddhista szerzetesek mosolyogva végzik szertartásaikat. A hosszú idő után végre magára talált Kambodzsa méltán lehet büszke gazdag Khmer örökségére (Angkor). Fedezze fel ezeket az ősi civilizációkat a Vietnám – Laosz – Kambodzsa körúton!

Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Phnom Penhbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Phnom Penh (Kambodzsa)
Érkezés Phnom Penhbe, Kambodzsa fővárosába, transzfer a hotelbe. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.

3. nap: Phnom Penh – Siem Reap
Reggeli, majd városnézés: többek között a Királyi Palota, az Ezüst Pagoda, a Nemzeti Múzeum, valamint az ősi szentély, Wat Phnom megtekintése. Meglátogatjuk a központi piacot, majd megtekintjük a Toul Sleng Emlékmúzeumot. Délután utazás Siem Reapbe. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

4. nap: Siem Reap – Angkor Thom
Reggeli, majd a napot a Ta Keo, a Chau Say Tevada és a Thommanon templomok megtekintésével kezdjük, majd a háromszintű Pre Rup hegyen megcsodálhatjuk a Bantey Kdei szentélyt. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun, Phimenakas, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, és a Leprás Király Terasza. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Siem Reapben.

5. nap: Siem Reap – Angkor komplexum
Reggeli, majd megkezdjük az ősi királyi városok, Angkor felfedezését: Banteay Srei, és Banteay Samre. Napközben ebéd. Utazás Kompong Khleangba, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a rizsföldekre és elárasztott területekre, ameddig csak a szem ellát. Csónakba szállunk és a Tonle Sap tavon meglátogatjuk egy úszó falu lakosait, beleláthatunk mindennapjaikba. Szállás Siem Reapben.

Angkor Wat: Vietnám - Laosz - Kambodzsa körutazásVietnám - Laosz - Kambodzsa körutazás: Angkor WatKambodzsa - Laosz - Vietnam körutazás

6. nap: Siem Reap – Luang Prabang (Laosz)
Reggeli után megtekintjük Angkor Wat templomát, majd a dzsungel által benőtt Ta Prohm templomot. Transzfer a repülőtérre, elrepülés Luang Prabangba. A város Laosz északi részén, 425 km-re fekszik Vientianétől, kb. 22.000 lakója van, így az ország negyedik legnagyobb városa. Az 1995-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított város többször volt Laosz fővárosa. 1975-ig itt lakott a királyi család, és volt a kormányülések székhelye is. Vacsora. Szállás Luang Prabangban.

7. nap: Luang Prabang – Mekong-folyó – Xang Hai – Ban Phanom
Reggeli, majd megtekintjük a főtemplomot (Wat Xieng Thong, a világ egyik legszebb építészeti remeke). Ezt követően csónakkirándulás a Mekong-folyón. A Mekong hat országot szel át, a Tibeti-fennsíkról indul, határfolyó Burma, Laosz és Thaiföld között, majd laoszi „kitérő” után a thai-laoszi határt jelzi, végül Kambodzsán és Vietnámon keresztül vezet az útja és beleömlik a Kínai-tengerbe. Útközben megtekintjük a folyó partján található varázslatos, különböző méretű Buddha szobrokat rejtő Pak Ou-t, majd Ban Xang Hai faluban megkóstolhatjuk a lao laot, a helyiek rizsborát. Ezt követően ellátogatunk Ban Phanomba, amely szőtteseiről ismert. A napot a Phou Si hegyen fejezzük be, innen élvezhetjük a naplementét. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luang Prabangban.

Laosz körut: Wat-xieng-thong; Kambodzsa - Laosz - Vietnam körutazás

8. nap: Luang Prabang – Vientiane
Reggeli, majd meglátogatjuk az egykori Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), a Wat Sen és Wat Visun szentélyeket, majd utazás a Khuang Si vízeséshez, ahol a csodálatos, több emeletes mészkövek fürdőmedencék sorozatát formálták ki. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Vientianébe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Vientianében.

9. nap: Vientiane – Hanoi (Vietnám)
Reggeli után megtekintjük Wat Simuangot, a szent városrészt, a Wat Sisaket szentélyt, ahol fából, bronzból, kőből kifaragott Buddha szobrok ezrei láthatók. Meglátogatjuk a Pra Keo templomot, a Smaragd Buddha szobor – amely most Bangkokban található – eredeti lakóhelyét, a That Luang arany sztúpát és a Patuxai Győzelem Kaput. Transzfer a repülőtérre, elrepülés Hanoiba, érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Hanoiban.

10. nap: Hanoi – Halong – hajókirándulás – Hanoi
Reggeli, majd kb. 4 órás hajókázás az UNESCO Világörökségek részét képző fenségesen szép, életre szóló élményt nyújtó Halong-öbölben. Kirándulásunk során megtekintjük a lélegzetelállító kis szigeteket és a lenyűgöző sziklaformációkat. Ezt követően visszautazunk Hanoiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hanoiban.

Halong-öböl: Kambodzsa - Laosz - Vietnam körutazás

11. nap: Hanoi – Da Nang
Reggeli, majd városnézés: Ho Chi Minh mauzóleum, Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egy Oszlopú Pagoda, az Irodalom Temploma. Napközben ebéd. Ezt követően egy látványos show-ban lesz részünk: egy vízi-bábszínházi előadást nézünk meg, melyet tűzijáték és hagyományos vietnámi zene kísér. Ezt követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Da Nangba. Transzfer Hoi Anba. Szállás Hoi Anban.

12. nap: My Son – Hoi An
Reggeli után utazás My Son városkába, melynek szentély együttese méltán került be az UNESCO Világörökségek közé. Itt találhatóak Közép-Vietnám lefontosabb Cham történelmi emlékei. Elutazás Hoi Anba, melynek óvárosa 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségei közé lett sorolva. Érkezést követően megtekintjük a több mint 200 éves kínai házakat, a templomot, a Japán hidat, valamint a Phung Hung Kereskedőházat. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hoi Anban.

13. nap: Hoi An – Da Nang – Hue
Reggeli, majd utazás Da Nangon keresztül Huéba, látogatás a Citadellánál. Ezt követően csónakkirándulás a Parfüm-folyón a városon keresztül és meglátogatjuk a Hét Történet Pagodáját (Thien Mu Pagoda). Autóbusszal folytatjuk utunkat Tu Duc uralkodó hatalmas síremlékéhez. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Huéban.

14. nap: Hue – Ho Chi Minh-város (Saigon)
Reggeli után elrepülés Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Városnézés: megtekintjük többek között a Főpostát, a Notre Dame katedrálist, a kínai negyedet, a Binh Tay piacot, a Thien Hau szentélyt, majd séta a város nevezetes utcájában: a Rue Catinat-on (ma Dong Khoi utca). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Ho Chi Minh-városban.

15. nap: Cu Chi alagutak – Ho Chi Minh-város
Reggeli után megtekintjük a város mellett található Cu Chi labirintusrendszert, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben, innen intézve meglepetésszerű támadásaikat. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

16. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

A Kambodzsa – Laosz – Vietnám körút részvételi költségei:

Részvételi díj nemzetközi repülőjeggyel: 569.000 Ft, mely az alábbiakat tartalmazza:

  • nemzetközi repülőjegy
  • BBP biztosítás
  • közlekedés külön busszal, csónakkal
  • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
  • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi költségek és tudnivalók:

Belső repülőjegyek: 290.000 Ft
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 145.000 Ft (változhat)
Vietnámi vízum és előkészítés: 19.500 Ft
Helyszíni vízumok, kb.: 365 USD (Laosz, Kambodzsa)
Helyszíni kilépési illeték, kb.: 25 USD (Kambodzsa)
Belépők és a program szerinti étkezések: 215 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Sztornó biztosítás: 12.025 Ft (a részvételi díjra, a belső repülőjegyekre és a reptéri illeték
Egyágyas felár: 149.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

A 215 USD a belépőket és a Kambodzsa – Laosz – Vietnám utazás programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

Kötelező védőoltás nincs.

Kambodzsa – Laosz – Vietnám körutazás – PellAir utazás 2017 – Vietnám – Laosz – Kambodzsa körutak

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.