Balti-tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

körutazás

Balti-tengeri hajóút: hajózás a Balti – tengeren magyar idegenvezetővel

Időpont: 2019. július 20 – július 28. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Koppenhágában)

Ezen a Balti-tenger gyöngyszemeit bemutató, 8 napos hajóúton olyan különlegesen szép kincseket fedezhet föl mint Tallinn középkori városfallal körülvett óvárosa és gótikus katedrálisa, Szentpétervár Szent Izsák székesegyháza, Petrodvorec, a cárok egyik legkedvesebb nyaralóhelye, Koppenhága kis hableánya. Várják Önöket a Balti-tenger gyöngyszemei, fedezze fel a csodákat az MSC Meraviglia segítségével!

   

Balti-tengeri hajóút programja:

1. nap: Budapest – Koppenhága  Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Koppenhágába. Érkezés után transzfer a szállodába. bejelentkezés. Délután szabad program keretén belül, megismerhetjük a város hangulatos utcái, és barátságos lakóit. Koppenhágában ilyenkor minden a boldogság megéléséről szól: sétálni a városban, finomat enni egy kellemes helyen, élvezni a város szépségeit.

2. nap: Koppenhága- Dánia Reggeli után szabad program, majd késő délelőtt transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.

3. nap: Tengeren. Egy teljes nap  az MSC Megaviglia  hajó fedélzetén. Használja ki a hajó szolgáltatásait! Várja Önt a wellness- és fitness-központ, a sportpályák, aquapark, casino, speciális éttermek és bárok sokasága!

4. nap: Tallin – Észtország Kikötés a kora reggeli órákban Tallinban. Félnapos fakultatív városnézés Észtország fővárosában, ahol az óvárost épen maradt régi várfalak választják el Tallinn többi részétől. Történelmi óvárosa UNESCO világörökségi helyszín. A kanyargós, macskaköves utcákat gyalog bejárva séta az Aleksander Nyevskij-katedrálishoz, mely egy hagymakupolás ortodox templom, majd a középkori főtéren, ahol a Városháza is található. A helyi étteremben elfogyasztott ebéd után utazás a tallini szabadtéri múzeumba, ahol a XVIII-XIX. századi épületek között eleveníthetők fel a hagyományok. Macskaköves utcákon történő gyaloglással lehet számolni, valamint a katedrálishoz 12 lépcsőfok vezet, ezért a kirándulás mozgásban korlátozott utasoknak nem javasolt. Visszautazás a tallini kikötőbe, vacsora és szállás a hajónBalti-tengeri hajóutak - Tallinn  Balti-tengeri hajóutak - Tallinnan - Vanhankaupungin - Katariinankuja

5. nap: Szentpétervár – Oroszország Érkezés Szentpétervár kikötőjébe a kora reggeli órákban. Az egész napos fakultatív városnézés során lehetőség nyílik Oroszország második legnagyobb városának megismerésére, mely 1924-1991 között Leningrád néven volt ismert. A látnivalókban gazdag autóbuszos városnézés során a nyüzsgő városközpont, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház – a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Véren Megváltó templom megtekintése kívülről. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően kb. egyórás utazás Pétetrhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található, mely az UNESCO Világörökség része. A pompázatos nyaraló-együttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítanak. Rövid szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

Balti-tengeri hajóutak - Szentpetervár

6. nap: Kotka/Helsinki – Finnország A kora reggeli órákban érkezés Kotka kikötőjébe, mely Helsinkitől kb. másfél órányira található. Az e napi fakultatív programlehetőségről kérjük érdeklődjék munkatársainknál. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Tengeren Kiel felé  Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.

8. nap: Kiel – Németország Érkezés a kora reggeli órákban Kiel kikötőjébe, mely Schleswig-Holstein tartomány fővárosa. A félnapos fakultatív kirándulás során a Balti-tenger partján fekvő város nevezetességei tekinthetők meg panorámás városnézés keretében. A tengerhajózás hagyományainak városában megcsodálható az az impozáns csatorna, amely az Északi- tengert a Balti-tengerrel köti össze, ez a világ legtöbbet hajózott mesterséges vízi útja. Látogatás a Laboe Haditengerészeti Emlékműnél, mely a két világháborúban részt vett matrózok tiszteletére emeltek. A hajózás történetének kedvelői bizonyára nagy érdeklődéssel tekintik meg az U-995-ös tengeralattjárót, amely 1943-45 között a német haditengerészetben szolgált, az Északi-tengeren és a Sarkkörön portyázott a szövetséges hajókonvojokat kutatva. Az emlékhelyről nagyszerű kilátás nyílik a környező észak-német vidékre. A hajóra történő visszautazás előtt könnyű snacket fogyaszthatnak el. Kérjük vegyék figyelembe, a túra nem alkalmas mozgásban korlátozott, kerekes székes és klausztrofóbiában szenvedő utasoknak. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Koppenhága – Budapest  Reggel érkezés Koppenhágába. Kijelentkezés a hajóról, majd a délelőtti órákban háromórás panorámás városnézés Dánia fővárosában: a Városháza, a Tivoli vidámpark, a Nemzeti Galéria és a Citadella mellett elhaladva az első megálló a Kis Hableány szobra, Koppenhága hivatalos jelképe, melyet Hans Christian Andersen egyik meséje ihletett. A szobortól nem messze található a Gefion szökőkút. Továbbutazás az Amalienborg épületegyütteshez: négy egyforma palotából áll, amelyek egy nyolcszögű teret vesznek körül, közepén V. Frigyes dán király lovasszobrával. A IX. Keresztély palota felső szintje a dán királyi család téli rezidenciája. Pillantás a 2005-ben átadott Operaházra. A Nyhavn kikötőnegyedben tett séta alkalmával a mesterséges csatorna mindkét partján a régi raktárakból, fogadókból kialakított színes házak ejtik rabul a látogatókat, ahol ma éttermek, bárok kaptak helyet és kiválóan alkalmasak egy kis pihenésre. Szabadidőt követően transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj:

Belső,Bella kabinban, élménycsomaggal : 399 000 Ft/fő
16m2
a főágyakat lehet kérni, hogy egybe ágyazzák vagy külön (All beds can be both single or double (on request).
gardrób szekrény, fürdőszoba tusolóval, TV, telefon, WIFI (térítés ellenében), mini bár , széf

Balkonos kabinban, Fantastica élménycsomaggal : 599 000 Ft/fő
19m2
a főágyakat lehet kérni, hogy egybe ágyazzák vagy külön (All beds can be both single or double (on request).
gardrób szekrény, fürdőszoba tusolóval, TV, telefon, WIFI (térítés ellenében), mini bár , széf

Részvételi díj tartalmazza: 
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Koppenhága – Budapest útvonalon turista osztályon,
 • transzfer légkondicionált autóbusszal,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel,
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Koppenhágában helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel,
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • háromórás panorámás városnézés Koppenhágában belépők nélkül,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Illetékek: 129.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
 • Fakultatív kirándulások
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a.

Fakultatív programok:

Tallin:  35.000.-Ft/ fő

Csatlakozzon hozzánk, fedezzük fel együtt az észt fővárost! A nap folyamán gyalog és busszal járjuk be Tallinn fő nevezetességeit, barangolunk a történelmi belvárosban, majd ellátogatunk a Rocca al Mare skanzenbe. A kikötőből gyalog indulunk el a világörökségi védelem alatt álló tallinni óvárosba. A Toompea-dombra kapaszkodunk fel, az azonos nevű vár az első megállónk, itt székel az észt parlament. A Felsőváros további nevezetességei az Aleksander Nyevskij-katedrális, valamint a Szűz Mária-templom, közismertebb nevén a Dóm. A székesegyházat Tallinn – és egyben Észtország – legrégebbi templomának tartják. A magasból csodás kilátás nyílik az Alsóvárosra, a városrészre, ahol folytatjuk a város megismerését. A szűk utcácskákon kellemes sétával elérjük a gótikus Városházát, a XV. századból fennmaradt gyógyszertárat, a Nagy Céhházat, a Feketefejűek házát és számos kitűnő állapotú hanza kereskedőházat is látunk út közben. Kiadós ebédünk a helyi konyha legjobb fogásaiból áll, tradicionális észt ételek kerülnek tányérunkra. Ebéd után rövid szabadidő, majd busszal folytatjuk a túrát, a Rocca al Mare skanzen felé vesszük az irányt. A falumúzeum 79 hektáron mutatja be az észt falusi építészetet és életmódot. Visszatérés a hajóra busszal.Időtartam: 4 óra

Szentpétervár:55.000.-Ft/ fő

A hajóról leszállva már vár minket a kényelmes busz, hogy egész napos kirándulásunk első állomására, a Néva- parti orosz városba utazzunk. 1914-ben még Petrograd, 1924-ben Leningrád, majd 1991 óta újra Szentpétervár néven jelölik a térképek e mesés cári várost. A látnivalókban és információkban gazdag autóbuszos városnézés során a nyüzsgő városközpont, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház – a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Véren Megváltó templom megtekintése kívülről. Ez utóbbit azon a helyen emelték, ahol 1881-ben II. Sándor cár ellen orosz anarchisták végzetes merényletet követtek el.1883 és 1907 között épült, a világ a színes homlokzatáról és jellegzetes hagymakupoláiról ismeri. A Szent Izsák templomba be is térünk. A 100 m-nél magasabb, méreteiben, arányaiban és művészi megformálásában egyaránt csodálatraméltó bazilika elkészülése után a város főtemploma lett. Egy orosz helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően kb. egyórás utazás Péterhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található, mely az UNESCO Világörökség része. A pompázatos nyaralóegyüttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítják. Rövid szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe.
Megjegyzés: Mivel a kirándulás hosszabb gyalogos városnézést tartalmaz kerekesszékkel közlekedő vagy mozgásszervi panaszokkal rendelkező utasok számára nem ajánlott. Javasoljuk, hogy kényelmes, hosszabb sétára is alkalmas cipőt válasszanak. Szentpétervár nevezetességei nagyon népszerűek, így esetenként sor alakulhat ki, várakozni kell a belépésre.Időtartam: egész nap.

Kiel: 23.000.-FT/ fő

Schleswig-Holstein tartomány fővárosa és legnépesebb települése hajóépítés és tengerészet terén hosszú történelmet tudhat magáénak. A félnapos városnézés során megcsodáljuk a Kieli-csatornát, a világ egyik legforgalmasabb mesterségesen létrehozott vízi útját. A hajózócsatorna az Északi-tengert köti össze a Balti-tengerrel, kiváltva a Dánia északi csücskét megkerülő hajózási útvonalat. Ellátogatunk Laboe-ba is, ahol a vízparton áll a Tengerész Emlékmű, amely a két világháborúban elhunyt tengerészeknek állít emléket. Tetejéről csodás panoráma nyílik észak-németországra, tiszta időben pedig egész Dániáig el lehet látni. A hajózás szerelmeseinek igazi csemege az U-995 tengeralattjáró, melyből az itt kiállított darab az egyetlen fennmaradt példány. A módosított tengeralattjárókat 1943 és 1945 között vetették be az Északi-, és a Jeges-tengeren. A kirándulás alatt kieli snacket kóstolhatunk, melyet egy üdítővel kísérhetünk.Időtartam: 4 óra

Italcsomagok árai:

 • Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz):
 • Bor és víz csomag (4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):
 • Kávé csomag* (15 db kávéital):
 • All inclusive italcsomag (alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok):

A hajó:  MSC Meraviglia

Hajó adatok:
Súly: 167.600 tonna
Utas kapacitás: 5.714 fő
Hosszúság: 315,83 méter
Magasság: 65 méter
Szélesség: 43 méter
Legbagyobb sebesség: 22,70 csomó
Átlagos sebesség: 21,8 csomó

Szolgáltatások: 4 medence, szolárium.
12 étterem és bár, szabadtéri poolbár.
Polar Aquapark, Sportplex, F1 szimulátorok.
TV stúdió és bár.
Bowling pálya.
SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal.
Röplabdapályával, fitneszterem, shufflebord, squash, tenisz.
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling.
Gyermeksziget, gyerekdiszkó.
Kaszinó, könyvtár, boltok, fotó shop és galéria

 

Balti-tengeri hajóutak – PellAir Utazás: Balti-tengeri hajóút 2017.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.

-->