Borneo körutazás, Szingapur, Kuala Lumpur utazással

körutazás

Borneó körutazás Szingapúr és Kuala Lumpur meglátogatásával

Csoportos körút magyar idegenvezetéssel

Időpont: 2019. március 21-április 4.  ( . 15 nap/12 éj )

Előfoglalási kedvezmény:

  3 hónappal indulás előtt: 41 000 Ft/fő

  2 hónappal indulás előtt: 20 500 Ft/fő

A természet szerelmeseinek kínálunk igazi csemegét borneói körutazásunkkal! Hajózzanak velünk a dzsungel mélyére, látogassanak el félig vadon élő orangutánok közé, tengeri teknősök fészekrakó szigetére, fehér homokos tengerpartokra! A kulturális élményekről Kuching és a két metropolisz, Kuala Lumpur és Szingapúr gondoskodnak majd!

Borneó körutazás program:

1. nap: Budapest –
Elutazás az esti órákban Budapestről, egy átszállással, éjszaka a repülőn

2. nap:  – Kuala Lumpur  Kora esti érkezés Kuala Lumpur repülőterére, majd transzfer a szállodába (1 éj).

3. nap: Kuala Lumpur
Reggeli után félnapos városnézésre indulunk, felfedezzük az új és a régi Kuala Lumpur szépségeit: Petronas ikertornyok, a Királyi Palota, a Thean Hou templom, a régi Jamek mecset és a modern Nemzeti mecset, a Nemzeti Emlékmű és a Függetlenség tér. Ellátogatunk a híres hindu templomokhoz, melyek a Batu barlangok mélyén épültek. Murugan hindu isten hatalmas szobra mellett 272 lépcsőfokon felmászva lehet érjük el a barlangokat, útközben vidám pillanatokat szereznek majd a lépcsőkön játszadozó majomcsapatok. Délután transzfer a repülőtérre, Borneó szigetére utazunk. Szállás Sandakanban (1 éj).

4. nap: Selingan sziget
Reggeli után, a a Teknős Nemzeti Parkhoz tartozó Selingan szigetre, hajózunk. Ebéd a szigeten lesz, majd szabad program keretén belül, fürdés, sznorkelezés, napozás a gyönyörű tengerparton. Vacsora után lehetőségünk lesz megfigyelni a szigeten fészkelő, tojást lerakó cserepes és levesteknősöket. Ha szerencsénk van, annak is szemtanúi lehetünk, ahogy a frissen kikelt kis teknősök tepernek a homokban ahogy útnak indulnak a tengerbe.Szállás a szigeten, egyszerű bungalókban (1 éj).

5. nap: Sepilok – Sukau
Reggel visszahajózunk Sandakanba és reggelinket a kikötőben fogyasztjuk el.. Délelőtt ellátogatunk a Sepilok Orángután Rehabilitációs Központba. Megfigyelhetjük a félig vadon élő állatok etetését és sétálhatunk a trópusi erdőben. Ezt követően transzfer Sandakan kikötőjébe, ahonnan délben útnak indulunk Sukau faluba. Itt ismét hajóra szállunk és a Kinabatangan folyón, a mangrove erdőkön keresztül a dzsungel mélyén fekvő szállásunkig utazunk. Utunk során során láthatunk hosszú orrú és sok-sok más majomfajtát és megfigyelhetjük a hely gazdag madárvilágát is. Szállásunkra való bejelentkezés után újabb hajókirándulásra indulunk délután, a Menanggul folyón. Vacsora és szállás a lodgeban (1 éj).

6. nap: Gomantong – Poring
Reggelink után elutazunk a Gomantong barlanghoz, ami több millió denevér és fecske otthona. (A híres kínai ínyencséghez, a madárfészek leveshez is innen gyűjtik a fecskefészkeket.) Továbbutazás a Poring környékén kiépített, úgynevezett Canopy Trek-hez, ami 40 m magasan a fák lomboronájában kiépített pallók és függőhidak sorozata. Relaxálhatunk kicsit a forró vizű forrásoknál, majd szállásunkra indulunk. Vacsora és szállás Ranau környékén (1 éj).

7. nap: Kinabalu Nemzeti Park
Mai napunkat a világörökség részét képező, különleges állat és növényvilágáról híres Kinabalu Nemzeti Parkban kezdjük. A parkban tett sétánk után helyi étteremben megebédelünk, majd. továbbutazunk Kota Kinabaluba, Sabah állam fővárosába. Transzfer a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és a közeli Gaya szigetére utazunk. Szállás a szigeten (3 éj).

8-9. nap: Gaya sziget
Egész napos kikapcsolódás a Tunku Abdul Rahman Tengeri Nemzeti Parkhoz tartozó szigeten. Mesés, fehér homokos tengerpart, kristálytiszta víz, sűrű dzsungel jellemzi a szigetet, lehetőség nyílik majd snorkelezésre, kajakozásra, túrázásra is.

10. nap: Kuching
Délelőtt kijelentkezünk a szállodából, majd visszahajózunk Kota Kinabaluba. Transzfer a repülőtérre, délután elutazunk Sarawak tartomány fővárosába, Kuchingba. Érkezés az esti órákban, majd transzfer a szállodába (3 éj).

11. nap: Kuching
Délelőtt városnézésre indulunk Borneó legérdekesebb városába, Kuchingba. Séta a folyóparton, a kínai negyedben, megtekintjük a Macskaemlékművet (a Kuching szó jelentése malájul macska), a Tua Pek Kong kínai templomot, az óváros piacait és a híres Sarawak múzeumot. Délután a közeli Anah Rais faluba látogatunk, ahol megismerkedhetünk a helyiek életmódjával, kultúrájával. megtekinthetjük a nagyon jó állapotban fennmaradt, úgynevezett „hosszú házat”, ami több tucat család lakóhelye.

12. nap: Bako Nemzeti Park
Reggeli után indul a Borneo körutazás egész napos kirándulása a különleges szépségű Bako Nemzeti Parkba, a kis félszigeten elterülő parkot csónakkal közelítjük meg. Hatalmas sziklákkal tarkított homokos öblök, sűrű dzsungelek, mangroveerdők jellemzik a tájat, a park leghíresebb lakója pedig a bizarr külsejű nagy orrú majom. Különböző nehézségi szintű sétautakon haladhatunk végig az esőerdőben, kirándulhatunk elszigetelt kis tengerpartokra, a program során piknik ebédet biztosítunk.

13. nap: Szingapúr
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Szingapúrba. Érkezés után transzfer Sentosa szigetére, ahol szabad program keretén belül választhatunk a megannyi program közül. Kihagyhatatlan a SeaWorld, mely jelenleg a világ második legnagyobb ócenáriuma, vagy az Universal Studios és az Adventure Cove vízipark programjai, a Dolphin Island-en pedig kedvenc tengeri emlőseinkkel ismerkedhetünk meg akár testközelből is. Ezeken felül számtalan kalandpark, élménypark és étterem várja vendégeit, és akár ellátogathatnak a kontinentális Ázsia legdélebbi pontjára is. Szállás Szingapúrban (1 éj).

14. nap: Szingapúr –
Reggeli után Szingapúr modern városállamának felfedezésére indulunk:  Merlion park, a Nemzeti Orchidea Kert, majd China Town és Little India városrészek lesznek utunk célja.. Nap közben rövid szabad programunk is lesz a Gardens by the Bay-nél, ahol lehetőségünk lesz egyénileg felmenni az ikonikus szálloda, a Marina Bay Sands hajószerű tetején található kilátóba, vagy vásárolni a szomszédos plázában, vagy akár a Louis Vuitton szigeten. Transzfer a repülőtérre, elutazás Szingapúrból az éjszakai órákban.

15. nap: – Budapest
Hazaérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Árak és tudnivalók:

Részvételi díj: 8299.900.- / fő kétágyas szobában

Részvételi díj:1.990.900.- – egyágyas szobában

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 155 000 Ft/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Tudnivalók:

Dátum: 2019. március 21- április 4..
Időtartam:
15 nap/12 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 13 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban és lodge-okban
Ellátás: 12 reggeli, 4 ebéd, 3 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Borneo körutazás, Szingapur, Kuala Lumpur utazás – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.