Borneo körutazás, Szingapur, Kuala Lumpur utazással

körutazás

Borneó körutazás, Kuala Lumpur meglátogatásával

Csoportos körút magyar idegenvezetéssel

Időpont: 2020. március 31-április 13.  ( . 14 nap/ 11 éj )

Előfoglalási kedvezmény:

  3 hónappal indulás előtt: 42 500 Ft/fő

  2 hónappal indulás előtt: 21 000 Ft/fő

A természet szerelmeseinek kínálunk igazi csemegét borneói körutazásunkkal! Hajózzanak velünk a dzsungel mélyére, látogassanak el félig vadon élő orangutánok közé, tengeri teknősök fészekrakó szigetére, fehér homokos tengerpartokra! A kulturális élményekről Kuching és Kuala Lumpur metropolisza  gondoskodik majd!

Borneó körutazás program:

1. nap: Budapest –
Elutazás a délutáni órákban Budapestről, egy átszállással Dohában, éjszaka a repülőn.

2. nap:  – Kuala Lumpur  Kora délutáni érkezés Kuala Lumpur repülőterére, majd transzfer a szállodába (1 éj).

3. nap: Kuala Lumpur
Reggeli után félnapos városnézésre indulunk, felfedezzük az új és a régi Kuala Lumpur szépségeit: Petronas ikertornyok, a Királyi Palota, a Thean Hou templom, a régi Jamek mecset és a modern Nemzeti mecset, a Nemzeti Emlékmű és a Függetlenség tér. Ellátogatunk a híres hindu templomokhoz, melyek a Batu barlangok mélyén épültek. Murugan hindu isten hatalmas szobra mellett 272 lépcsőfokon felmászva lehet érjük el a barlangokat. Útközben vidám pillanatokat szereznek majd a lépcsőkön játszadozó majomcsapatok. A programok között, első közös ebédünkre is sor kerül. Délután transzfer a repülőtérre, Borneó szigetére utazunk. Szállás Sandakanban (1 éj).

4. nap: Selingan sziget
Reggeli után, a a Teknős Nemzeti Parkhoz tartozó Selingan szigetre, a teknősök szinte érintetlen szigetére  hajózunk. Ebéd a szigeten lesz, majd szabad program keretén belül, fürdés, sznorkelezés, napozás a gyönyörű tengerparton. Vacsora után lehetőségünk lesz megfigyelni a szigeten fészkelő, tojást lerakó cserepes és levesteknősöket. Ha szerencsénk van, annak is szemtanúi lehetünk, ahogy a frissen kikelt kis teknősök igyekeznek a homokban ahogy útnak indulnak a tengerbe.Szállás a szigeten, egyszerű bungalókban (1 éj).

5. nap: Sepilok – Sukau
Reggel visszahajózunk Sandakanba és reggelinket a kikötőben fogyasztjuk el.. Délelőtt ellátogatunk a Sepilok Orángután Rehabilitációs Központba. Megfigyelhetjük a félig vadon élő állatok etetését és sétálhatunk a trópusi erdőben. Ezt követően transzfer Sandakan kikötőjébe, ahonnan délben útnak indulunk Sukau faluba. Itt ismét hajóra szállunk és a Kinabatangan folyón, a mangrove erdőkön keresztül a dzsungel mélyén fekvő szállásunkig utazunk. Utunk során során láthatunk hosszú orrú és sok-sok más majomfajtát és megfigyelhetjük a hely gazdag madárvilágát is. Szállásunkra való bejelentkezés után újabb hajókirándulásra indulunk délután, a Menanggul folyón.Ebéd az út során. Vacsora és szállás a lodgeban (1 éj).

6. nap: Gomantong – Poring
Reggelink után elutazunk a Gomantong barlanghoz, ami több millió denevér és fecske otthona. (A híres kínai ínyencséghez, a madárfészek leveshez is innen gyűjtik a fecskefészkeket.) Továbbutazás a Poring környékén kiépített, úgynevezett Canopy Trek-hez, ami 40 m magasan a fák lomboronájában kiépített pallók és függőhidak sorozata. Relaxálhatunk kicsit a forró vizű forrásoknál, majd szállásunkra indulunk. Vacsora és szállás Ranau környékén (1 éj).

7. nap: Kinabalu Nemzeti Park
Mai napunkat a világörökség részét képező, különleges állat és növényvilágáról híres Kinabalu Nemzeti Parkban kezdjük. A parkban tett, kb. másfél órás sétánk után helyi étteremben megebédelünk, majd. továbbutazunk Kota Kinabaluba, Sabah állam fővárosába. Transzfer a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és a közeli Gaya szigetére utazunk. Szállás a szigeten (3 éj).

8-9. nap: Gaya sziget
Egész napos kikapcsolódás a Tunku Abdul Rahman Tengeri Nemzeti Parkhoz tartozó szigeten. Mesés, fehér homokos tengerpart, kristálytiszta víz, sűrű dzsungel jellemzi a szigetet, lehetőség nyílik majd snorkelezésre, kajakozásra, túrázásra is.

10. nap: Kuching
Délelőtt kijelentkezünk a szállodából, majd visszahajózunk Kota Kinabaluba. Transzfer a repülőtérre, délután elutazunk Sarawak tartomány fővárosába, Kuchingba. Érkezés az esti órákban, majd transzfer a szállodába (3 éj).

11. nap: Kuching
Délelőtt a közeli Anah Rais faluba látogatunk, itt a nagyon jó állapotban fennmaradt, úgynevezett „hosszú házat” tekinthetik meg, ami több tucat család lakóhelye. Ismerkedés a helyi törzsek életmódjával, kultúrájával. Csomagolt ebédünket út közben fogyasztjuk el, majd délután városnézésre indulunk Borneó legérdekesebb városába, Kuchingba. Séta a folyóparton, a kínai negyedben, megtekintjük a Macskaemlékművet (a Kuching szó jelentése malájul macska), a Tua Pek Kong kínai templomot, az óváros piacait és a híres Sarawak múzeumot.

12. nap: Bako Nemzeti Park
Reggeli után indul a Borneo körutazás egész napos kirándulása a különleges szépségű Bako Nemzeti Parkba, a kis félszigeten elterülő parkot csónakkal közelítjük meg. Hatalmas sziklákkal tarkított homokos öblök, sűrű dzsungelek, mangroveerdők jellemzik a tájat, a park leghíresebb lakója pedig a bizarr külsejű nagy orrú majom. Különböző nehézségi szintű sétautakon haladhatunk végig az esőerdőben, kirándulhatunk elszigetelt kis tengerpartokra, a program során piknik ebédet biztosítunk.

13. nap: Kuala Lumpur –
Korai reggelink után transzfer a repülőtérre, elutazás Kuala Lumpurba. Búcsúebédünket követően délután lehetőség nyílik egy utolsót barangolni a maláj fővárosban és beszerezni az utolsó szuveníreket. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás dohai átszállással, éjszaka a repülőn.

14. nap:  – Budapest
Hazaérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Árak és tudnivalók:

Részvételi díj kétágyas szobában  : 849.900.- / fő

Részvételi díj egyágyas szobában:1.109.900.-/ fő

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 159 000 Ft/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Tudnivalók:

Dátum: 2020. március 31- április 13
Időtartam:
14 nap/11 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 13 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban és lodge-okban
Ellátás: reggeli, 8 ebéd, 4 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Borneo körutazás, Szingapur, Kuala Lumpur utazás – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.