Dél-Korea utazás, Dél-Korea körutazás magyar idegenvezetéssel

körutazás

Dél-Korea utazás, Dél-Korea körutazás 2018

Ezer éves kulturális emlékek és a modern világ találkozása, csodaszép természeti környezetben, magyar idegenvezetéssel – ezt nyújtja a Dél-Korea körutazás.

Dél-Korea utazás időpont: 2018. május 12 – május 23.

Dél-Korea körutazás program:

1.nap: Indulás Budapestről, átszállással, érkezés Szöulba másnap. Éjszakázás és étkezések a gép fedélzetén

2.nap: Szöul – Incheon Megérkezés Dél-Korea  legnagyobb városába, Szöulba,a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központjába. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Incheonban.

  Dél-Korea utazás: Szöul, Szabadság ParkDél-Korea körutazás - Jeonju Hanok Falu

3.nap: Incheon – Jeonju  Reggeli után felfedezzük Szöul környékét. Megtekintjük a Szabadság Parkot, ahonnan fantasztikus látvány tárul elénk: a belváros és a környező hegyek, a másik oldalon pedig a kikötő és a tenger. Továbbutazunk Jeonjuba, mely város kiemelkedően fontos turisztikai központ. Híres még hagyományos koreai ételeiről, valamint történelmi jelentőségű emlékműveiről, épületeiről. Ezt követően a tradicionális koreai házakat, a hanok-okat ismerhetjük meg. A hanok általában U vagy L alakú épület, mely fából és papírból készült, a cseréppel borított tető pedig kontyolt nyeregtető. A padló általában waxolt papírból készült, hogy könnyen tisztítható legyen. Séta a házak, templomok, kézműves termékeket és a mindennapi életet bemutató kiállítótermek között. Megismerkedünk a hagyományos koreai öltözettel, a hanbokkal. Vacsora. Szállás Jeonjuban.

4.nap: Jeonju – Gunsan – Jeju sziget  Reggeli után transzfer a Gunsan-i repülőtérre és indulunk Jejura, az „Istenek szigetére”, amelyet vulkáni formációk, lélegzetelállító vízesések, türkizkék tengervíz és finom homokos tengerpartjai igazi turistaparadicsommá varázsolják. Érkezést követően megtekintjük a Titokzatos utat és a Sárkányfej-sziklát, amely a legenda szerint egy félig tengerbe süllyedt sárkány. A nap folyamán megnézünk egy lávakéreg barlangot is. Vacsora. Szállás Jejun.

5.nap: Jeju sziget  Reggeli után egész napos szigettúrára indulunk. Megnézzük a Napkelte Csúcsot, amely a sziget legkeletebbre lévő pontja, ahol először lehet megpillantani a felkelő nap sugarait, innen kapta nevét is. Megnézzük a Cheonjiyeon vízesést és az Oaedolgae sziklát. A Cheonjiyeon vízesés Jeju sziget egyik legszebb vízesése. A vízesések Dél-Koreában az ég (chieon) és a föld (ji) kapcsolatát szimbolizálják. Folytatjuk látogatásunkat a Jusangjeollinál, mely akkor keletkezett, amikor a Hallasan vulkán kitörése során a láva a tengerbe ömlött. Ezek a sziklaoszlopok kocka formájúak és hatszögletűek, olyan érzést keltenek, mintha egy kőfaragó faragta volna őket. Vacsora. Szállás Jejun.

  Dél-Korea körutazás - Jeju szigetDél-Korea utazás - Cheonjiyeon vízesés Jeju szigetén

6.nap: Jeju sziget – Busan – Gyeongju   Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd Busanba repülünk mely Dél-Korea második legnagyobb városa. Érkezést követően meglátogatjuk a Yongdusan Parkban álló Busan-tornyot. A belvárosban található Yongdusan, egyike a város 3 legismertebb hegyének. Sárkányfejre emlékeztető alakja miatt a helyiek spirituális erőt tulajdonítanak neki, mely megvédi őket az ellenségeiktől. Ezután kirándulás kis-vonattal a Taejongdae természeti parkban, ahol Yeongo-gu félszigetének legdélebbi csücskén pompás szirtek néznek a tengerre. Transzfer Gyeongjuba. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

7.nap: Gyeongju – Asan   Reggelit követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részét képező Gyeongju Történelmi Körzetet . A terület templomok és paloták romjait, pagodákat foglal magába a Silla Királyság idejéből, melyet a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Megtekintjük a Sokkuram-sziklaszentélyt és a Bulguksa templomot, mely szintén az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás Asan-ba, az Onyang hőforráshoz, mely Korea legrégebbi termálforrása. A Joseon Dinasztia uralkodói is ide jártak pihenni, gyógyulni. Vacsora, szállás Asan-ban.

8.nap: Asan – Seorak-hegy (Szorakszan) Nemzeti Park   Reggeli, majd megtekintjük az Oeamri falumúzeumot, melyet a mai napig az alapító Yean Lee leszármazottai laknak (kb. 200 ember). A falu televíziós sorozatok és drámák forgatási helyszíneként is szolgál. Ezután hajókirándulás a Chungju tavon, majd Danyang nyolc csodájában, a festői szépségű tájképben gyönyörködhetünk. Később Gangwon tartományba utazunk, a Seorak-hegy Nemzeti Parkba – mely kb. 2000 különleges állatfajnak és 1400 ritka növényfajnak ad otthon. Útközben megálló a Naksan parton, ahol megtekintjük a Naksansa buddhista templomot, melynek érdekessége, hogy a többi hasonló templommal ellentétben a tengerparton található. Vacsora. Szállás a nemzeti park területén.

9.nap: Seorak-hegy Nemzeti Park – Szöul   Reggeli után siklóból gyönyörködhetünk a Szorakszan Nemzeti Park erdőiben, majd meglátogatjuk a közel 15 méter magas aranyozott Buddha szobráról nevezetes Shinheungsa templomot. Alkalmunk nyílik kipróbálni a vasúti kerékpározást is majd ezt követően visszautazunk Szöulba. Szöuli városnézés: meglátogatjuk az 1394-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és egyben legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Megtekintjük az Elnöki Kékházat és a Domgdaemun piacot. Vacsora és szállás Szöulban.

10.nap: Szöul   Reggeli után ellátogatunk a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Délután folytatjuk a főváros megismerését: séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. Vacsora. Szállás Szöulban.

11.nap: Reggelit követően az Insadong kulturális utcához látogatunk. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

12.nap: Hazaérkezés Budapestre.

Dél-Korea körutazás részvételi díj : 479.000 Ft 

Egyágyas felár: 145.000 Ft

Nemzetközi és belső repülőjegyek: 139.000 Ft  Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 99.000 Ft (változhat), Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 200 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)  Sztornó biztosítás: 10.040 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyekre és a reptéri illetékekre)

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

  • BBP biztosítás
  • közlekedés külön busszal, kis-vonattal
  • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
  • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Dél-Korea utazás tudnivalók:

A 200 USD belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők.

Borravaló: ajánlott 5 USD / nap / fő

Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

Kötelező oltás nincs.

Dél-Korea utazás – Dél-Korea körutazás – PellAir Utazás 2018.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.