Fülöp-szigetek körutazás

körutazás

Körutazás a Fülöp szigeteken, Boracay-i nyaralással

Időpont: 2016. október 23 – november 4

Utazás: menetrend szerinti járattal
Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodában
Ellátás: reggeli

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, éjszaka a repülőn.

2.nap

Megérkezés Pekingbe a déli órákban, fakultatív városnézés (vagy várakozás az átszállásra a repülőtéren). Továbbutazás Manilába, a megérkezést követően transzfer a repülőtérről a szállodába, szállás.

3.nap

Délelőtt egész napos városnézésre indulunk, Manilában a Fülöp-szigetek fővárosában. Felfedezése Magellán nevéhez fűződik, aki II. Fülöp spanyol királyról nevezte el a szigetcsoportot. Érdekessége a városnak, hogy Fülöp-szigetek a térség egyetlen döntően keresztény állama, így ez a nevezetességeken is tükröződik, mint pl. Szent Augustin templom. Sétálunk a gazdag kulturális múlttal rendelkező óvárosban, az ún. falakon belüli városban, amely még a spanyol hódítás idejéből maradt fenn, majd továbbutazunk az ultramodern Makati negyedbe, a felhőkarcolók világába. Szállás Manilában.

Fülöp-szgk. manila-002

4.nap

A reggelit követően megkezdjük utazásunkat az Ifugaok (hegyi emberek) földjén. A több, mint félnapos út alatt rizsföldek és folyók mentén, hegyi falvakon keresztül haladunk, átkelünk a Dalton hágón, rövid megállót teszünk Bagabag-ban és rengeteg fényképpel gyarapodunk. A fülöp-szigeteki Kordillerák különleges elrendezésű, hihetetlen látványt nyújtó rizsteraszai mintegy 10 000 négyzetkilométernyi területen helyezkednek el, átlagosan 800-2000 méteres magasságban, de a legmagasabban fekvő teraszok és falvak között akár 1000 méteres szintkülönbség is lehet. A teraszok évezredekre visszatekintő hagyományos technológiákat és alakzatokat őriznek, a művelésükkel kapcsolatos ismeretek különleges rituálékon keresztül maradtak fenn. A rizsteraszok 1995 óta az UNESCO világörökségi helyszínei között szerepelnek. Szállás Banaueban.

Fülöp szgk. Banaue rizs

5.nap

Reggel helyi kis buszba szállunk, és ezzel fedezzük fel először a környéket, majd gyalogosan folytatjuk utunkat. Rövid sétánk lehetővé teszi, hogy közelebbről is bepillantást nyerjünk, a helyiek világába, látogatást teszünk egy tipikus Ifuago otthonban, és megismerkedünk mindennapi életükkel. Visszaszállva buszunkra megállunk egy kilátónál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a 2000 éves rizsteraszokra, amit a “Világ 8. csodájának” is szoktak nevezni. Szállás Banaueban.

Fülöp szigetek - Banaue-sagada

6.nap

Reggeli, majd látogatás a szépséges Sagada városkában. A hangulatos hegyi falu melletti barlangrendszer bejáratánál több száz koporsó meredezik a sziklafalakról. A felfelé temetkezés e különleges ősi szokását Kínában, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken a helyiek a mai napig megőrizték. A hagyomány szerint az elhunyt még életében, saját magának vájta ki egy farönkből koporsóját, a holttestet a temetés előtt pedig több napos toron füstölték, mielőtt a barlangok falára, vagy a sziklákra illesztett koporsókba helyezték. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Bontoc Múzeumban, ahol helyi kézműves emlékekkel, majd részt veszünk egy előadáson, amely a helyiek öltözködését és tradícióit mutatja be. Szállás Banaueban.

7.nap

Reggel kijelentkezés, majd visszautazás Manilába, szállás Manilában.

8.nap

A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, elutazás Boracay szigetére. A kb. 7 km hosszú és 2,5 km széles Boracay egy igazi strandparadicsom, ahol minden megtalálható, ami a nyugalomhoz és a kényelemhez szükséges. A sziget igazi vonzerejét a türkizkék tenger és a puha fehér homok adja, a 4 km hosszan húzódó White Beach sokak szerint a legszebb strand egész Ázsiában. A sziget ugyan látnivalókban nem bővelkedik, de a természeti szépségek, és a tengerpart kárpótolnak ezért. A katamarán túra a sziget körül kihagyhatatlan, a tengerparton sorakozó kis vitorlásokból kiválaszthatjuk a kedvünkre valót. A sziget mérete miatt a túra nem hosszú, mindösszesen 2,5-3 órás, de ebben már a búvár szemüveggel és pipával való merülés az útba eső korallzátonynál is benne van. Szabadidő, pihenés.

Képtalálat a következőre: „Boracay foto”

9.nap-11.nap

Pihenés

 

12.nap

Visszautazás Manilába, szabad idő.

13.nap

A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

 

Részvételi díj 2 főre: 1 606 497 Ft,

 

Részvételi díj 3 főre, (3 ágyas szobában)  2 394 521 Ft

Részvételi díj egy fő esetén: 1 042 789 Ft

Az ár minden járulékos költséget tartalmaz!

 

Fülöp-szigetek körutazás – PellAir Utazás 2016.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá
A jelenlegi COVID-19 helyzet miatt nem indulnak útjaink

Comments are closed.