Hajózás a Száván

körutazás

Hajózás a Száván

A Délvidék busszal és hajóval;  többek között Újvidék, Nándorfehérvár, Szávaszentdemeter, Brcko, Szrebernik, Eszék érintésével

Időpont: 2019. május 18-21. / 4 nap / 3 éj  ( Betelt! )

Program:

1.nap: Budapest-Újvidék-Belgrád Indulás a kora reggeli órákban autóbusszal Budapestről. Rövid pihenőkkel Újvidékre utazunk, itt hajóra szállunk és elindulunk a Dunán lefelé (Duna 1255 fkm). Utunk során átmegyünk a 40 m magas béskai híd alatt, majd a Kerekedi-sziget nomád állattartását figyelhetjük meg. A titeli löszfal mellett elhaladva elérjük a Tisza torkolatát, majd újabb nagy kanyarok, szigetek után Zimonyt, egykori határvárosunkat. A város dombján magasodó, a Hunyadiak egykori középkori várának megmaradt falai közt felépített millenniumi tornyot. Belgrád a Nagy-Hadi-szigetét (1170 fkm) megkerülve behajózunk a Szávába és kikötünk a szerb főváros központjában. Autóbusszal megyünk fel a nándorfehérvári várba, majd szállásunkra.

2.nap: Belgrád-Szabács-Árpatarló  Reggel hajóra szállunk és elindulunk a Száván felfelé (0,5 fkm). Elhaladunk a Száva két partjára épült város számos hídja alatt, majd a város szórakozásra és pihenésre kiépült része, a Ciganija-sziget mellett. Az éles kanyarokat tevő folyó mentén láthatjuk Szabács híres várának maradványait. Kora este érkezünk Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) kikötőjébe (Száva 138 fkm), szállásunk a közeli Árpatarlón lesz.

3.nap:Bosznia-Hercegovina – Horvátország / Reggeli után ismét Szávaszentdemeterre utazunk és megtekintjük a Római Birodalom egyik egykori legfontosabb városának, Sirmiumnak a maradványait. Elhagyjuk Szerbiát és hajózunk tovább lefelé a Száván. Újabb éles kanyarok után a Drina folyó torkolatát érjük el, ahonnan a folyó jobb partja már a Bosznia-Hercegovina egyik tagállamához, a Boszniai Szerb Köztársasághoz tartozik. Kisvártatva, a folyó bal partját nézve is magunk mögött hagyjuk Szerbiát, és elérjük Horvátországot. A délutáni órákban kikötünk a Brckoi Körzet székhelyén (Száva 228 fkm). Határvizsgálat után szállodánkba megyünk. Estefelé szabadprogram a városban.

4.nap:BrckoEszék-Budapest /  A mai napon, autóbusszal, az egykori Sói Bánság vidékén utazunk a Tinja folyó völgyébe, hogy felkeressük Szrebernik csodálatos, sziklákra épült lovagvárát, az ezüst várat. Következő állomásunk Gradacac városa, ahol rövid szabadprogramunk lesz a vár, a mecset és a katolikus templom környékén. Észak felé utazva Samacnál hagyjuk el Boszniát, még egy pillantást vetve a Szávára, majd Horvátországban folytatjuk utunkat. Diakóváron a székesegyházat tekintjük meg, majd Szlavónia fővárosába, Eszékre utazunk, ahol a várnegyedben teszünk sétát. Átkelve a Dráván, Udvarnál elérjük Magyarországot. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Hajózás a Száván 2019. május 18-21.

  • Részvételi díj:  69.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 16.900.-Ft/fő
  • Félpanziós felár: 9.300.-Ft/fő
  • Kikötői illeték:     14.200.- Ft/fő
  • Rádióvevős fülhallgató: 2.300.- Ft/fő
  • Kötelező útlemondási biztosítás: 1.040.- Ft/fő
  • Kötelező baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 2.260.-Ft /fő

Tudnivalók:

Elhelyezés: 3 és 3+ csillagos hotelekben

Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió.

Idegenvezetés: mind a hajón, mind az autóbuszon

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal és hajóval

A hajó:

https://rohambudapest.hu/

60 fős, két szintes, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével (hideg, meleg ételekkel)

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.