Hajózás a Száván

körutazás

Hajózás a Száván

A Délvidék busszal és hajóval;  többek között Szabadka, Karlóca, Brcko, Nándorfehérvár, Újvidék, Vukovár érintésével

Időpont: 2019. május 20-24  ( BETELT! )

Program:

1.nap: Budapest-Szabadka-Tarcal Indulás a kora reggeli órákban, autóbusszal Budapestről. Délvidékre érve, Szabadkán rövid városnéző sétát teszünk: városháza, színház, székesegyház és a zsinagóga érintésével, majd Karlócára, a híres nagyhatalmi egyezség, a karlócai béke helyszínére utazunk tovább. Ezután  Maradékra, az utolsó szerémségi magyar faluba megyünk, ahol megismerkedhetünk a maradéki maradék magyarság életével. Napunk utolsó állomásaként a Tarcal-hegység szép kolostorainak egyikét,a Hopovo kolostort látogatjuk meg. Szállás Árpatarlón.

2.nap:Bosznia-Hercegovina – Horvátország – Szerbia / Reggeli után, Tomori Pál diadalmas csatájának helyszínére, Szávaszentdemeterre utazunk és megtekintjük a III. századi Római Birodalom negyedik legnagyobb városának, Sirmiumnak emlékeit is. Innen Boszniába, Bosznia-Hercegovina szövetségi államot alkotó harmadik közigazgatási régió, a Brcko-i körzet székhelyére megyünk, ahol kis szabadidőnk is lesz.
A 228-as szávai folyamkilométernél  hajóra szállunk és kilépő vizsgálat után elindulunk a Duna legnagyobb mellékfolyóján, a Száván lefelé. A túlsó parton Horvátországot látjuk, melyet rövidesen Szerbia vált fel. A bal parton elérjük a Boszniai Szerb Köztársaságot, majd a szerbség és egyben Bosznia jelentős folyóját, a Drinát. Innen kezdve mindkét part Szerbia. Az éles kanyarokat tevő Száván késő délután elérjük ismét Szávaszentdemetert (Száva 138 fkm). Belépő vizsgálat után árpatarlói szállásunkra utazunk.

3.nap:Szabács-Nándorfehérvár / Reggeli után Szávaszentdemeterre utazunk, majd hajóra szállunk  Éles kanyarokkal tarkított utunkon elérjük Szabács várát, ahol Mátyás királyra emlékezünk. Délutánra érjük el a szerb fővárost, Belgrád belvárosát.  Itt kikötünk, majd felkeressük Nándorfehérvár várát, sétálunk a pezsgő belváros utcáin. Szállás Belgrádban.

4.nap:Száva-Duna Reggeli után beszállunk a Száván ringatózó hajónkra és folyami hajókázásunkat a Dunán folytatjuk tovább: A Dunára kihajózva (Duna 1170 fkm), felfelé haladva,. a bal parton Vajdaságot, a jobb parton Szerémséget láthatjuk. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk. Nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, mellyel szemben a szalánkeméni löszmagaslatot láthatjukj. A Kerekedi-szigetnél a nomád állattartást figyelhetjük meg, majd jön a 40 magas bécskai viadukt. Újvidékig látjuk még a Dunáról is, az első napról már ismert Karlócát, aztán a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatát, ahol megismerkedünk a bácskai hajózó csatornák rendszerével is. Újvidéken (Duna 1255 fkm) kikötünk,majd autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a Monarchia egykori második legnagyobb erődjébe, a péterváradi várba. Vacsora és szállás Újvidéken.

5.nap: Újvidék-Mohács / Reggeli után autóbusszal Vukovárra, a horvátországi Szlavóniába utazunk. Vukováron a Vuka folyó torkolatánál szállunk hajóra (Duna 1335 fkm). Kilépő vizsgálat után a vízről nézzük meg a délszláv háborúban oly sokat szenvedett várost. Egész nap erősen kanyargó folyószakaszon hajózunk Erdőd váráig. A várat megkerülve, Almás község közelében látjuk meg a Dráva folyót (1383 fkm). Éles kanyarulatok, szigetek, fehérlő homokpadok között haladva érjük el Apatint (1402 fkm). majd a Ferenc-csatorna zsilipjénél Bezdánt. (1425 fkm) Késő délután érjük el a magyarországi Duna szakaszt (1433 fkm). . majd kisvártatva feltűnik Mohács városa (1447 fkm), A határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Innen autóbusszal utazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Hajózás a Száván 2019. május 20-24.

  • Részvételi díj:  85.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 21.600.-Ft/fő
  • Félpanziós felár: 15.8200.-Ft/fő
  • Kikötői illeték:     18.500.- Ft/fő
  • Rádióvevős fülhallgató: 2.840.- Ft/fő
  • Kötelező útlemondási biztosítás: 1.280.- Ft/fő
  • Kötelező baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 2.825.-Ft /fő

Tudnivalók:

Elhelyezés: 3 és 3+ csillagos hotelekben

Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió.

Idegenvezetés: mind a hajón, mind az autóbuszon

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal és hajóval

A hajó:

https://rohambudapest.hu/

60 fős, két szintes, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével (hideg, meleg ételekkel)

 

Hajóutak: Budapest – Száva – Duna – Budapest hajóút – PellAir hajóutak 2019.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.