Jordánia körutazás

körutazás

Jordánia körutazás: csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Budapest – Amman – Ajloun – Jerash – Madaba – Nebo-hegy – Kerak – Petra – Aquaba – Wadi Rum – Betánia – Holt-tenger – Budapest

Jordánia, a Közel-Kelet egyik legszebb országa lenyűgöző természeti és kulturális látnivalókkal kápráztatja el az utazókat. Nem meglepő, hogy az ókor óta lakott Jordánia szent folyója, sivatagos tájai, ősi városai Arábiai Lawrence-t is megérintették szépségükkel. Amman, a világ egyik legrégebbi folyamatosan lakott települése, a Nebo-hegy, ahonnan az Ószövetség szerint Isten megmutatta Mózesnek az Ígéret Földjét, vagy Wadi Rum lélegzetelállító sivataga olyan kuriózumok, melyek egy életre belevésődnek az emlékezetbe. A Holt-tenger és az Akabai-öböl között megbúvó Petra ősi romvárosának nemcsak elhelyezkedése, de megalkotása is csupa talány. A vörös, rózsaszín és barna árnyalataiban tündöklő várost több mint 2500 éve faragták ki a sivatag homokkő szikláiból művészi és míves munkával. A jordániai körutazás alkalmával személyesen is megcsodálhatják mindezeket ami semmihez sem hasonlítható élmény!

Jordánia körutazás garantált indulás: 2022. szeptember 20-27.

1. nap: Budapest – Amman
Elutazás Budapestről Ammanba repülőgéppel. Transzfer, majd bejelentkezés a szállodába, ahol vacsora és szállás.

Jordánia körutazás Jerash kőfolyosó
2. nap: Amman – Jerash – Amman
Reggeli után panoráma városnézés autóbusszal a hét dombra épült jordán fővárosban, Ammanban. A program során az ókori városrész, a fellegvár és a 6000 fős római kori színház megtekintése. Látogatás az ősi római városban, Jerash-ban, ahol a több évszázados elhagyatottságnak köszönhetően az épületek kivételesen jó állapotban maradtak meg. Legfontosabb fennmaradt épületei: a Hadrianus-diadalív, a Zeusz-templom, az északi színház, az ovális fórum, az Artemisz-templom, az északi kapu, a Cardo Maximus, a déli kapu, a Nymphaneum és a déli színház. Ebéd egy helyi étteremben, majd séta a római kori város hangulatos utcáin. Vacsora és szállás Ammanban.

Jordánia körutazás Amman mozaik

3. nap: Madaba – Nebo-hegy – Kerak – Petra
Reggeli után utazás Madaba városába, ahol a Szent György-templom padlóját egy páratlan, kétmillió mozaikdarabból álló, Szentföldet ábrázoló térkép díszíti. Ezek után meglátogatjuk az 1000 méter magasan fekvő Nebo-hegyet, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. A Mózes emlékére emelt templom bejárása után II. János Pál pápa jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető. Utazás Kerakba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre. Vacsora és szállás Petrában.

Petra - Jordánia körút 2022

4. nap: Petra – Aquaba
Jordániai körutazás negyedik napján gyalogos városnézés Petrában, a nabateusok egykor virágzó városában, melyet kb. kétezer évvel ezelőtt alapítottak. A vörös homokkőből kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival. Továbbutazás Aquabába, ahol vacsora és szállás.

Jordánia körutazás szikla templom

5. nap: Aquaba
Reggeli után szabadprogram, a Vörös-tenger partján fekvő városban, ahol egész nap pihenés. Vacsora a szállodában.

6. nap: Wadi Rum
Megreggelizünk, majd utazás a Wadi Rum sivatagba, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az „Arab Forradalom” idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Két órás dzsip túra keretében ismerkedés a tájjal. Transzfer a Holt-tengerhez. Vacsora és szállás a sivatagban, deluxe sátorban.

Jordánia körutazás Wadi Rum sivatag

7. nap: Betánia – Holt-tenger
Reggeli után utazás a Holt-tengerhez. Útközben látogatás a Jordán-folyó keleti partján található Betániában. A bibiliai utalások alapján Keresztelő Szent János feltételezhetően ezen a helyen keresztelte meg Jézust. Továbbutazás az Izrael és Jordánia határán fekvő Holt-tengerhez, mely 430 méterrel a tengerszint alatt található és a Föld egyik legalacsonyabb pontjának számít. Vacsora és szállás a szállodában.

Holt tenger - Jordánia körutazás

8. nap
Reggeli után fürdési lehetőség ( időjárás függvényében) a Holt-tengerben. Kijelentkezés után transzfer Ammanba, ahol szabad program után transzfer a repülőtérre. Hazautazás az éjszakai órákban. Budapestre érkezés másnap.

Jordánia utazás Holt tenger tengerpart

Jordánia körutazás tervezett repülőgép menetrendje:
2022. szeptember 20. Budapest – Amman
2022. szeptember 27. Amman – Budapest

Jordánia körutazás alatti elhelyezés:
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a sivatagban deluxe kategóriájú sátorban, félpanzióval (vacsora 7 alkalommal)
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető: Peller János

Jordán körút részvételi díj: 499 000 Ft-tól/fő

Jordánia körutazás, Jordán körút – PellAir Utazás 2022 – Jordánia körút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.