Kairó – Luxor – Asszuán Nílusi hajóút

körutazás

Nílusi hajóút

8 nap / 7 éj

 

Indulás időpontja: minden kedden /8 nap/7 éjszaka

Utazás: repülővel,az EgyptAir menetrend szerinti járatával

BUD/CAI/LXR-ASW/CAI/BUD repülővel, LXR/ASW hajóval.

Program:

1.nap: Kairó Elutazás Kairóba. A megérkezést követően minden kedves Vendégünk számára transzfert biztosítunk, majd a szobák elfoglalását követően a vacsora keretében megismerkedhetnek a helyi ételek sajátosan egzotikus ízvilágával.

2.nap: Kairó Reggeli után egész napos kairói városnézés: Egyiptomi Múzeum, Piramisok, Szfinx, Völgy-templom, papirusz- és parfümüzem. Vacsora és szállás Kairóban

3.nap:Kairó Reggeli után Vendégeinknek szabadprogram, vagy érdeklődés szerint választható fakultatív programok állnak rendelkezésre: egész napos kirándulás Kairóban (Szakkara, Citadella, Mohamed Ali mecset, bazár), vagy Alexandriában (Római színház, Montazah kert és királyi palota, Farouk király nyári rezidenciája) . Vacsora és szállás Kairóban.

4,nap: Kairó-Asszuán Kora reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Asszuánba, majd transzfer a hajóhoz. Városnézés: az asszuáni-gát megtekintése. Felukka (egyiptomi vitorlás kirándulás a Níluson. Fakultatív programlehetőség: Philae templom. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

5.nap: Asszuán / Kom Ombo / Edfu Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Abu Simbel. Kora délután elhajózás Kom Ombo irányába, majd látogatás Kom Ombo templomába. Továbbhajózás Edfu felé. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

6.nap: Edfu / Luxor Reggeli után látogatás Horusz edfui templomába. Hajózás az esznai zsiliphez. Közben pihenés, napozás a fedélzeten. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

7.nap: Luxor Reggeli után Luxor keleti és nyugati oldalának megtekintése: Királyok Völgye, Hatsepszut fáraónő sziklatemploma, Memnon Kolosszusok, majd a keleti parton Karnak templom, fakultatív programlehetőség: Luxor templom meglátogatása. Vacsora és szállás Luxorban.

  

8.nap: Luxor / Kairó / Budapest Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás kairói átszállással.

Elhelyezés: Kairó 3 éjszaka, hajó 4 éjszaka.Vendégeink igényeihez igazodva, lehetőséget biztosítunk 4* illetve 5*-os szállodában történő elhelyezésre, igény szerint. Asszuánban és a nílusi hajóút keretében eltöltött éjszakák jelentenek, melyben résztvevő hajóink mindegyike 5*-os minősítéssel rendelkezik.

  • Kairóban 4* szálloda + 5* de lux hajó + Luxorban 5* szálloda
  • Kairóban 5* szálloda + 5* de lux hajó + Luxorban 5* szálloda

 Részvételi díj a választható szállodákban:

Pyramids Park Resort 4* + Nílusi hajóút 5*+ Luxor 5*  2 ágyas standard szobában : 382.600.-Ft / fő

Home

Mercure Cairo Le Sphinx 5* + Nílusi hajóút 5*+ Luxor 5*, 2 á. standard, kertre néző szobában: 419.600.-Ft / fő

Le Meridien Pyramids Hotel & Spa 5* + Nílusi hajóút 5*+ Luxor 5*,

2 ágyas,classic, városra néző szioba: 417.000.-Ft / fő                                                                                        2 2 ágyas,deluxe,piramisokra néző szoba: 435.600.-Ft / fő

https://www.marriott.com/hotels/travel/caimd-le-meridien-pyramids-hotel-and-spa/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2

Adók és illetékek: 102.300.-Ft / fő

KAIRÓ:

Szakkara-Citadella és Mohamed Ali mecset – bazár:   Megtekintjük a híres szakkarai lépcsős piramist – melyet a történelem első piramisaként tartanak számon – Dzsószer király építtette a nagy építész, Imhotep tervei alapján. Utunk első állomásaként Dzsószer fáraó (III. dinasztia második királya – i.e. 2667-2648) piramisához látogatunk el. Programunk következő részében egy szőnyegiskola megtekintése szerepel. A Citadellát eredetileg Szaladdin, a keresztes hadjáratok hőse építtette 1172 körül. Később Mohamed Ali pasa megépíttette híres és csodálatos mecsetjét, melyet róla neveztek el, és alabástrom mecsetnek is hívtak gyönyörű falai miatt, melyeket alabástrom borít. A Citadellából fantasztikus kilátás nyílik egész Kairóra. A program ára: 75 €/felnőtt, 40 €/gyermek.

Hang- és fényjátékok a Szfinxnél:  A piramisok lábánál kerül megrendezésre ez a csodálatos show. A Szfinx meséli el nekünk Egyiptom történelmét több nyelven, híres emberek tolmácsolásában. A csodálatos színes fények és a magával ragadó zene felejthetetlenné teszi számunkra az estét. A program ára: 40 €/fő

Éjszakai Kairó – vacsorahajó a Níluson: A program ára: 55 €/fő.

Alexandria kirándulás (ebéddel):  Qayt Bay Szultán erőd (Citadella): A mostani citadella alapját Qayt Bay szultán építtette 1479-ben a nagy világítótorony romjaiból, melyet II. Ptolemaiosz emeltetett Kr.e. 279-ben, ami az ókori világ 7 csodái közé tartozott. Napjainkban ez a kis citadella a Tengerészeti Múzeumnak ad otthont, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Földközi tengerre. Római Színház: 1964-ben fedezték fel ezt az ókori római színházat, mely valószínőleg fedett volt és zenés darabok előadására szolgált. Pici, félkör alakú, 12 soros márványszékek álltak a háttérben, melyek egy duplasoros oszlopsor maradványai. A színpadból szintén megmaradtak mozaik darabok. A színház befogadóképessége 700-800 fő volt. Montazah kert és királyi palota: Alexandria keleti végén, a Földközi-tenger partján hosszan elnyúlva fekszik Farouk király – hajdani uralkodó – nyári rezidenciája. Ezt a létesítményt apja, I. Fuad újíttatta fel, melyet II. Abbas király építtetett. A királyi palota vegyes, firenzei-török stílusban készült. A program ára: 105 €/felnőtt, 55 €/gyermek.

ASSZUÁN: Abu Simbel:   Abu Simbel hatalmas templomát II. Ramszesz építtette a hettiták felett aratott győzelme emlékére (hettiták: ősi civilizáció, mely az Eufrátesz folyó mellett élt). A templom arról a jelenségéről híres, hogy évente kétszer (egyszer II. Ramszesz születésnapján, és egyszer azon a napon, amikor megkoronázták) a nap besüt a szentélybe és megvilágítja a szentély belsejében a fáraó szobrát. Az építmény méretében is lenyűgöző: négy, közel 20 méter magas II. Ramszesz szobor ül a templom első homlokzatában. Egy kisebb templom is épült Abu Simbel mellé Nefertari királynő részére, aki a legközelebb állt II. Ramszeszhez, és akit a legjobban szeretett. Az építményt mesterműnek tekintik, mely a fáraók nagyságát támasztja alá. Miután Asszuán nagy gátját megépítették, a templomokat meg kellett menteni a magas vízszinttől. Darabokra vágták, és magasabb helyre szállították, ahol újjáépítették azokat. (A programon magyar nyelvű idegenvezetést minimum 15 fő jelentkezése esetén biztosítunk!) A program ára busszal: 90 €/felnőtt, 45 €/gyermek. A program ára repülővel: 240 €/felnőtt, 180 €/gyermek.

Philae templom: A templomot Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. A legenda szerint Ízisz fáradozása férje (Ozírisz) megmentése érdekében és a féltő szeretet, amivel fiáról a kis Hóruszról gondoskodott az egyiptomiaknak az ideális feleség és anyaalakot mintázta. A régi asszuáni gát megépítése után a templom az év egy időszakában víz alá került, majd amikor a nagy gátat is megépítették a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik ez az elbűvölő templom, melyet motoros kishajóval közelíthetünk meg. A Philae templom máig épségben pompázik a Nílus közepén. A program ára: 35 €/felnőtt, 20 €/gyermek.

Hang- és fényjáték a Philae templomnál: A program ára: 35 €/fő.

LUXOR: Luxor templom:  Luxor templomát már az új birodalom idején építették, sokkal később, mint a Karnak templomot, bár egy híres fesztivál, az Opet miatt kapcsolatban vannak egymással. Ez a fesztivál az úgynevezett újraegyesülés fesztiválja, mely Ámon isten és felesége, Mut istennő között történt. A templomot sok helyen díszítették a fesztivál színes jeleneteivel, de sajnos legtöbbjük már eltűnt. Az épülethez való esti látogatás mutatná meg a templom igazi gyönyörűségét és nagyságát. A program ára: 25 €/felnőtt, 15 €/gyermek.

Hang- és fényjátékok a karnaki templomban:  Az előadás a pilonnál, a templom bejáratánál kezdődik, majd a nagy oszlopcsarnok következik lenyűgöző színes oszlopaival. Ezután haladunk egészen ki a szent tó mellé, ahol mintha színházban lennénk – ülve élvezhetjük a további előadást, Egyiptom történelmét, csodálatos színes fények, és magával ragadó zene kíséretében. A program ára: 35 €/fő.

Léghajó kirándulás: A 2 órás program ideje alatt utasaink 45 percet töltenek a levegőben, mely során megcsodálhatják Luxor nyugati partjának nevezetességeit felülről. A program ára: 105 €/felnőtt, 55 €/gyermek.

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát egyiptomi partnerünk fenntartja

GYERMEKKEDVEZMÉNY (2-12 ÉVES KORIG)

A programok árai létszám függőek.

Tervezett hajók:

M/S Royal Viking 5*

NílusiViking                             viking kabin

Royal Viking 5 * Deluxe – a legszebb valaha épített nílusi hajó. M / S Royal Viking hajó egy álom – nem egy hajó. Kombinálja a luxust, az ízlést és a kényelmet a legújabb, legcsodálatosabb úszó szálloda a Níluson. A hajó 2009-ben épült, 74 méter hosszú, 11 méter magas és 14 méter széles.

A hajó képes a legkényesebb igények kiszolgálására is. A Royal Viking biztosítja a legtágasabb szobákat és a legmagasabb színvonalú ellátást a Níluson.

Kabinok: 68 légkondicionált kabinja (melyek 24 négyzetméteresek), elegáns belsővel rendelkezik. Minden kabinja fából készült panelekkel díszített és ízlésesen berendezett. A nagy “francia” ablak-és erkélyajtóból panorámás kilátás nyílik a Nílusra. A kabinokban LCD TV-vel rendelkezik, változatos műholdas csatornákkal,

M/S Nile Dolphin 5*

Nile Dolphin                    dolphin kabin

 

M/S Nile Dolphin egy  5*-os nílusi úszó luxusszálloda, mely Luxor és Asszuán között közlekedik. A működését 2007 februárjában kezdte el.

A Nile Dolphin stílus és az elegancia keveredése, mely az enteriőrje segítségével egy kis történelmet varázsol az utasai életébe. A Nile Dolphin minden olyan kényelmi és a technikai eszközökkel rendelkezik, mint egy modern szálloda és mindezt európai 5*-os színvonalon valósítja meg.

A Nile Dolphin rendelkezik 63 deluxe kétágyas kabinnal, 2 lakosztállyal, étteremmel, panoráma társalgóval, bár, “csendes terület” szomszédos lounge panorámás terasszal, napozóterasz medencével, jacuzzival, bárral, business centerrel, internet hozzáféréssel, butikokkal és ajándékboltokkal.
A Nile Dolphin fényűző szállást biztosít, mind a turisták, mind az üzleti úton részvevő utasok számára.

Élvezze a finom ételeket, a napozóteraszon az éltető napsütést, miközben a legfinomabb koktélokat és italokat szolgálják fel Önnek. Nem kell lemondania a megszokott testedzéséről sem, hiszen a hajón légkondicionált edzőterem áll az utasok rendelkezésére, melynek közvetlen összeköttetése van a napozóterasszal.

Nílusi hajóutak – Nílusi hajóút – Pellair Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.