Karibi hajóút: Kuba, Mexikó magyar idegenvezetővel

körutazás

Karibi hajóút: Kuba, Mexikó, Belize, Honduras magyar idegenvezetővel

Ezen a különleges, Havannából induló karibi hajóúton az MSC Opera hajó fedélzetén alkalmunk nyílik a mágikus kubai főváros felfedezésére, Belize maja emlékeinek felkeresésére, Honduras, Costa Maya és Cozumel álomszép strandjai és karibi hajóút tengeri élményei után a kubai Varadero fehér homokú tengerpartján. 3 éjszakás, ötcsillagos all inclusive pihenésre.

Karib-tengeri hajóút időpont: 2019. február 26. – március 09. (7 éjszaka a hajón + 3 éjszaka Varadero)

Karibi hajóút útvonal: Kuba / Havanna – Belize – Honduras / Isla de Rotan – Mexikó / Costa Maya – Mexikó / Cozumel – Kuba / Havanna

1.nap: Budapest – Havanna Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Havannába. Megérkezés a késő délutáni órákban, majd transzfer a hajóra. A kubai fővárosban járni olyan, akár egy időutazás. Varázslatos világa egyedi keveréke a karibi nagyvárosokénak és a szocialista retro hangulatnak. Eklektikus építészete 600 év történelméről mesél: a spanyol gyarmati paloták, a díszes szecessziós épületek és a kommunista idők kockaházai között az 50-es évek amerikai oldtimerei pöfögnek ráérősen. Havanna elengedhetetlen „kelléke” a házakból, jazzklubokból és szórakozóhelyekről kiszűrődő, mindent átjáró kubai zene, a salsa, a son, a rumba és a cha-cha-cha. Vacsora és szállás a hajón.

2.nap: Havanna Reggeli után, felfedezhetjük egyénileg Havannát, vagy félnapos, fakultatív kirándulás keretén belül a  Hemingway birtokot San Francisco de Paulában. Az író egykori háza ma múzeum, ahol személyes tárgyai is megtekinthetők. Ezután Havanna keleti részére megyünk, Cojimar halászfaluba, Az öreg halász és a tenger c.regény ihlető helyszínére. Hemingway kedvenc éttermében, a La Terrazza del Cojimarban, a legendás Don Gregorio koktél kóstolására nyílik lehetőség, miközben a Cojimar-öbölre nyíló panorámában gyönyörködhetünk. Programunk a híres Ambos Mundos hotel megtekintésével folytatódik (kívülről), melynek 7 évig volt lakója Hemingway. Ezután a  San Gerónimo Egyetem, a Katedrális tér és az elegáns Floridita bár (ahonnan a híres Daiquiri koktél indult hódító útjára) következik. Visszautazunk a hajóhoz, majd késő éjjel kihajózunk.

3.nap: Tengeren Egész napos hajózás Belize irányába. Ezen a napon felfedezhetjük az MSC Opera nyújtotta szolgáltatásokat. A hajón, éttermek, bárok, pub, szabadtéri futó- és gyalogpálya, edzőterem, jacuzzi, úszómedencék, vízi park, színházi előadások gondoskodnak a vendégek felhőtlen kikapcsolódásáról. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap: Belize A reggeli órákban megérkezünk Belize kikötőjéhez, Közép-Amerika egyetlen hivatalosan angol anyanyelvű országába. A kis trópusi országot egykor maja indiánok lakták, területén mintegy 900 ősi maja rom és emlék található. Lagúnás partjai mellett őserdőkkel borított dombok, mahagónifák, cukornád-ültetvények és banánültetvények színesítik a vidéket. Belize partjainál húzódik a Belize Korallzátony, mely a közép- amerikai korallzátony-rendszer része és az ausztrál Nagy korallzátony után a második legnagyobb a világon. Félnapos fakultatív kirándulásunkon Altun Ha maja romvárosába látogatunk, melynek épületei és piramisai egy titokzatos indián település múltjáról tanúskodnak. A kirándulás során az autóbusz út a Szent János katedrális és számos más történelmi látnivaló mellett halad el. A program befejeztével visszautazunk a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap: Honduras / Isla de Roatan  A reggeli órákban, az egykori Maja Birodalom másik részén, Hondurasban kötünk ki. A Karib-tenger és a Csendes-óceán ölelésében elhelyezkedő ország területén számos nemzeti park és természetvédelmi terület található. A nap során a sziget strandjait fedezhetjük fel egyénileg vagy szervezetten. Félnapos fakultatív programként a West Bay végtelen, fehér homokos, kókuszpálmákkal és mandulafákkal övezett strandjai nyújtanak pihentető szórakozást. A program során frissen grillezett ételt szolgálnak fel. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap: Mexikó / Costa Maya A reggeli órákban érkezünk Mexikó partjához, ahol egész napos strandolási lehetőségünk lesz Costa Maya csodálatos  tengerpartján egyénileg. Costa Maya paradicsomi környezetben, türkizkék tenger, finomhomokos tengerpartok, trópusi erdők, korallzátonyok, és csodálatos régészeti lelőhelyek között található. Ha különleges, egy életre szóló élményre vágynak, fakultatív program keretében megismerkedhetnek és úszhatnak a delfinekkel. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap: Mexikó / Cozumel  A reggeli órákban kikötünk a mexikói Cozumelben, majd egész napos fakultatív kirándulásra indulunk a Yucatán-félszigeten elhelyezkedő fantasztikus Xcaret Ökológiai és Archeológiai Parkba. A park természeti és kulturális látnivalói mindenki számára tartogat izgalmakat. Ezen felül különböző előadások: lovasbemutató, latin táncelőadás és a Voladores – „repülő emberek” különleges bemutatóját is láthatjuk. Étkezésre és vásárlásra 11 étteremben, ajándéküzletben, kézművesboltokban van lehetőség. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap: Kuba / Havanna / Varadero  A kora délelőtti órákban érkezünk Havannába, majd kijelentkezünk hajónkról. Városnézésre indulunk a legendás és egyedülálló hangulatú kubai fővárosba. Az UNESCO Világörökség részét képező, koloniális palotákkal övezett óvárosban egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Sétálunk az óvárosban, a négy leghíresebb tér, a Plaza de Armas, a Plaza San Francisco de Asis, a Katedrális tér és a Plaza Vieja megtekintésével. Ezt követően a gyalogos városnézés a város jól ismert és egyik leghosszabb sétálóutcáján az Obispo utcán folytatódik. Nem lenne teljes a program a Rum Múzeum megtekintése nélkül, ahol természetesen kóstolásra is lehetőségünk lesz. Ebéd egy helyi, családias étteremben, Havanna óvárosában, majd a Callejon de Hamel különleges „street art” utcácskáját tekintjük meg. Városnézésünket autóbusszal folytatjuk, Új-Havanna Vedado városrészének felfedezésével. A Forradalom téren hamisítatlan havannai élmény, közel 45 perces autózás következik az 1950-es évek régi amerikai autóival a tengerpart mentén a híres Malecónon. A Morro várat elérve még egy utolsó pillantást vetünk a gyönyörű Havannára, majd busszal utazunk tovább Varaderóra, a világ egyik legkedveltebb és legszebb üdülőövezetébe. Gyönyörű strandok, all inclusive szállodák tökéletes kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály számára. Vacsora a szállodában.

9-10. nap: Kuba / Varadero  Egész napos pihenés és all inclusive ellátás a szállodában.

11.nap: Kuba / Varadero – Havanna  Kijelentkezés a szállodából, transzfer a havannai repülőtérre, majd hazautazás a késő esti órákban.

12.nap: Havanna – Budapest  Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Részvételi díjak, árak:

 • Belső kabinban (kb.13m2), fantastica élménycsomaggal: 639 000 HUF/fő
 • Ablakos kabinban (kb.13m2), fantastica élménycsomaggal: 689 000 HUF/ fő
 • Balkonos kabinban (kb.15-16m2), fantastica élménycsomaggal: 769 000 HUF/fő
 • Foglalható még balkonos suite is!
 • Illetékek: 209 000 Ft /fő
 • Kubai turistakártya: 10 000 Ft /fő

Részvételi díj tartalmazza:

 • Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Havanna – Budapest útvonalon, turista osztályon;
 • Transzfer autóbusszal;
 • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel;
 • 3 éjszakai szállás Varaderon kétágyas szobákban All-inclusive ellátással;
 • Teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást);
 • Hajóút végén egész napos városnézés Havannában;
 • A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata;
 • Audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Részvételi díj nem tartalmazza:

 • Illetékek: 209.000,- Ft /fő,
 • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (EUR 70/fő)
 • kubai turistakártya
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • útlemondási biztosítás,
 • fakultatív programok.
Fantastica élménycsomag az alábbiakat tartalmazza::
 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel
 • elsődleges helyválasztás vacsoránál
 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással
 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)
 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából
 • egybenyitható „super” családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)
 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

Fakultatív kirándulások:

Havanna és Hemingway (4 óra) 19.000.-Ft/ fő

A kubai főváros alig 160 km-re található a floridai Key West-től, a Nobel-díjas amerikai író Ernest Hemingway havannai otthonától. Hemingway 21 évet élt Finca Vigía nevű kubai birtokán, ahol legjelentősebb művei is születtek. A félnapos kirándulás első állomása a felújított birtok. A tengerparti Malecón sugárutat, majd. a mester hangulatos, kedvenc törzshelyeit keressük fel: Ambos Mundos hotel, La Bodeguita del Medio, La Floridita és a La Terraza de Cojimar, ahol  egy klasszikus Don Gregorio koktélt is elfogyasztunk.. A híres Ambos Mundos Hotel után a, San Gerónimo Egyetem, a Katedrális tér, majd a bárok világranglistáján előkelő helyen szereplő Floridita étterem következik. Itt az író egész alakos szobrát is megcsodálhatjuk.
Megjegyzés: az ár nem tartalmazza a belépőt a Hemingway házba, az a helyszínen fizetendő.

Cozumel: Xcaret Ökopark ( 8 óra) Ára: 41.000.-Ft/ fő

A Karib-tengeren, a maja riviéra egyik festői öblében elterülő Xcaret Ökológiai és Archeológiai Park egy valódi természetes paradicsom, őshonos flórával és faunával . Kompra szállva érünk el Playa del Carmenbe, majd busszal Xcaretbe ahol barátságos helyi idegenvezető vár minket. Xcaret eredeti környezetben mutatja be a Yucatán-félsziget állat- és növényvilágát, valamint betekintést nyújt egész Mexikó kultúrájáról a spanyol hódítások előtti időktől napjainkig. A park attrakcióit felsorolni is nehéz: akvárium, teknősfarm, lepkeház, delfinárium, állatkert, lovarda és még rengeteg más látnivaló. De pihenhetünk egy pálmafa alatti függőágyban, fürödhetünk a kristálytiszta vízben vagy akár földalatti folyóban is úszhatunk. Ez utóbbihoz mentőmellény szükséges, melynek árát a részvételi díj tartalmazza. Megjegyzés: sznorkel felszerelés a helyszínen külön bérelhető, további programok a helyszínen fizetendők. Fürdőruhát, napszemüveget, fejfedőt és naptejet mindenképp készítsünk a táskába! A komp Playa del Carmen-ig kb. 45 perc.

Honduras, Tabyana Beach ebéddel (4 óra) Ára: 21.000.-Ft/ fő

A West Bay partszakaszon található Tabyana Beach első osztályú szolgáltatásokkal nyújtja a tenger, homok és napsütés tökéletes kombinációját. Álomszerűen szép, felső kategóriás utazási élmény vár a félnapos kiránduláson részt vevőkre. Tropikus, paradicsomi helyen napfürdőzhetünk, tengerbehajló kókuszpálmák alatt hűsölhetünk, míg a háttérben szól a karibi zene. Aligha van ennél tökéletesebb kikapcsolódás. És ha még egy ízletes grill ebéd is jár hozzá? A helyi különlegességeket a helyszínen, frissen készítik el, egzotikus finomságok kerülnek a grillrácsra, majd a tányérunkra. Tökéletes nap, hogy magunkba szívjuk a sziget minden szépségét.
Megjegyzés: értékmegőrző, vízi sportok és eszközök a helyszínen bérelhetők.

Maja romváros és Belizeváros (4 óra)  Ára:32.000.-Ft/ fő

A félnapos kirándulás a kontrasztok jegyében telik: a több ezer éves maja város, Altún Ha és a modern Belizváros legfontosabb nevezetességeivel ismerkedünk meg. Jó 50 évvel ezelőtt egy valódi kalandor, Pendergast professzor, ősi tárgyak után kutatva érkezett Belize dzsungeleibe és rátalált Altún Ha romjaira. A Közép-Amerikában élt, több évszázadig létező maja civilizáció főleg a. Az inka és az azték mellett az egyik legjelentősebb ősi amerikai civilizáció a maja volt, mely  kifejlett írásmódjáról, művészetéről, monumentális építészetéről, valamint a matematikai és asztronómiai ismereteiről híres. A klasszikus maja korban, nagyjából időszámításunk után 300-950 között építették fel Altún Ha-t, a közel 300 épületből álló várost.

Az ősi romoktól a folyamatosan fejlődő, modern Belizevárosba látogatunk, mely az ország gazdasági központja. Belize lakosságának 35%-a itt él, annak ellenére is, hogy 1971 óta már nem ez a főváros, ezt a funkciót Belmopan tölti be. Városnézésünk során: a vörös téglás Szent János katedrálishoz, mely a Moszkitó Királyság koronázási ceremóniáinak helyszínére, a kormányzói rezidenciához (ma múzeum) is ellátogatunk. A Houver-öböl két partját borító mangrove-mocsárba vert cölöpökre épült, a brit gyarmatosítás korából fennmaradt faépületek között sétálva érünk vissza a hajónkra, ám előtte egy frissítőre vendégül látjuk utasainkat.

Costa Maya: úszás delfinekkel ( 4 óra) 43.000.-Ft/ fő

A delfinparkban szakképzett tréner mondja el a legfontosabb tudnivalókat, szép fokozatosan megismerkedhetünk az állatokkal, majd 30 percig a medencében együtt úszhatunk, játszhatunk velük. Garantáltan életre szóló élményt kapunk!

Megjegyzés: minimum életkor: 8 év, min. magasság 107 cm. A részvevőknek felelősségvállalási nyilatkozatot kell kitölteni, mely alkalmanként csak angol nyelven áll rendelkezésre. Fényképezőgépet a medencébe vinni tilos. A helyszínen készített hivatalos fotók árát a túra nem tartalmazza, az külön megvásárolható.

A hajó: MSC Opera

Szolgáltatásai: 4 medence, szolárium.

10 étterem és bár, szabadtéri poolbár.
SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal.
Röplabdapályával, fitneszterem, shufflebord, squash, tenisz.
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling.
Gyermeksziget, gyerekdiszkó.
Kaszinó, könyvtár, boltok, fotó shop és galéria

Technikai adatok:
Súly: 65,591 tonna
Utas kapacitás: 2.679 fő
Fedélzet: 13 Hosszúság: 274,9 méter
Magasság: 54 méter
Szélesség: 32 méter
Legnagyobb sebesség: 21,1 csomó
Átlagos sebesség: 18 csomó

Kuba, Mexikó, Belize, Honduras karibi hajóút tudnivalók:

Magyar állampolgároknak a kubai beutazáshoz a visszaérkezést követő, további 6 hónapos érvényességgel rendelkező útlevél, valamint érvényes vízum (turistakártya) szükséges, melyet irodánk állít ki. A turistakártyát nem szabad összehajtani, meggyűrni! Belépéskor a perforáció mentén a kártya első felét letépik és elveszik. A kártya második, lepecsételt felét kérjük, őrizze meg a hazautazásig! A hajóval történő utazás során kétszer lépnek be Kubába. Az utazáshoz személyenként 1 db kubai turistakártyát kell vásárolni, mely az érkezéskor a belépéshez szükséges. A másik kártyát (kb. 15 EUR/fő), a hajón kell igényelni és fizetni.

Karibi hajóút: Kuba (Havanna), Mexikó (Costa Maya, Cozumel), Belize, Honduras – Varadero kubai tengerparti all inclusive pihenéssel – Mexico, Kuba Karibi hajutak, Karib-tengeri hajóút – PellAir karibi hajóutak 2019.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.

-->