Karibi hajóút: Panama, Aruba, Kolumbia

körutazás

Karibi hajóút: Panama, Aruba, Kolumbia, Mexikó érintésével, magyar idegenvezetővel

Csoportos karibi hajóút időpont: 2018. december 8-tól az MSC Divina fedélzetén.

 (11 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Miami-ban)

  Karibi hajóút - MSC Divina

Ezen a különleges hajóúton, gyönyörű karibi kincsek kerülnek birtokunkba: álomszép tengerpartok, Jamaica vízesései, a varázslatos Cartagena gyarmati emlékei, Mexikó maja romjai, a Panama-csatorna lenyűgöző látványa, a Caribbean Princess fedélzeti kényelmével.

Útvonal:  Miami/USA – Kajmán szigetek – Cartagena/Kolumbia – Panama-csatorna – Cristobal/Panama –Limon/Costa Rica – Falmouth/Jamaica/ – Miami/USA

Program:

1. nap: Miami, USA,Florida Indulás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Transzfer a szállodába.

2.nap: Miami – Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás a félsziget déli részén húzódó Everglades Nemzeti Parkba, amely több mint 6000 km2-es kiterjedésével az USA második legnagyobb nemzeti parkja, az UNESCO Világörökség része 1979 óta. Az egész évben magas, 30 0C fok körüli átlaghőmérséklet, valamint a páradús levegő rengeteg madárfajnak és hüllőnek teremt kedvező életfeltételeket. A park legismertebb lakója az aligátor, amely ma már védett állat. A mangrove mocsárvidéken számtalan turistaút vezet keresztül: hagyományos mocsárjáró csónakokkal történő utazás után részvétel egy aligátor bemutatón. Délután transzfer a szállodába.

3.nap:Miami – Fort Lauderdale – Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer Fort Lauderdale kikötőjébe, bejelentkezés a Caribbean Princess fedélzetére és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap: Tengeren – Egész napos hajózás a tengeren a Kajmán-szigetek irányába. A három szigetből álló Kajmán-szigetek egy karibi-szigetcsoport, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. A karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehér homokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás következő állomása.

 

5. nap: Nagy-Kajmán – Kikötés a délelőtti órákban a Kajmán-szigetek legnagyobbikán, a Nagy-Kajmánon. Fehér homokos tengerpartja, kristálytiszta tengervize a veszélyeztetett zöld tengeri teknősök paradicsoma. A félnapos fakultatív kirándulás során egyedülálló élményben lehet része az utazóknak, hiszen a „Pokol” látogatásával kezdődik a program. A Town of Hell egy sziklaszirten fekvő, fekete és csipkézett mészkőképződmény-csoport. Majd látogatás a Tortuga Rum Cake Centerben, ahol karibi rummal készült édes finomságok készülnek. Kitérő a Blow Holes-nál, ahol több méteres vízoszlop tör fel a tengerből. Ezt követően rövid pihenés az északi parton található Rum Point Beachen: a pálmákkal tűzdelt, kristálytiszta partszakasz igazi felüdülést jelent. A fürdőzés után az 1794-es hajótörés emlékhelyét is érinti a túra, ekkor egy 10 hajóból álló konvoj szenvedett balesetet a partok közelében. A programot követően visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap: Tengeren  Egész napos hajózás Kolumbia irányába. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A Lotus spa szolgáltatásai, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

7.nap: Cartagena, Kolumbia  Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség a varázslatos Cartagena koloniál stílusban épített városközpontjába. Elsőként a Szent Fülöp erőd felkeresése, amely Latin-Amerika legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt erődjeinek egyike. A XVII. századi építkezés az Újvilág legnagyobb konstrukciója volt és az erőd a legáthatolhatatlanabb várossá tette Cartagenát. A filmipar is felfigyelt a város egyik jelképére, itt forgatták Michael Douglas főszereplésével készült „A smaragd románca˝ című film több jelenetét is. Következő megálló a Szent Katalin székesegyház és a Las Bóvedas, ahol szabadidő keretében különböző kézműves termékek és műalkotások vásárlására adódik lehetőség. Ezt követően a 12 km hosszú fallal körülvett, macskakövekkel kirakott, keskeny utcákból és gondozott gyarmati épületekből álló óváros felkeresése, mely méltán szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján. Később látogatás a Történeti Múzeumban, mely ékes példája a gyarmati építészetnek. A múzeumban megelevenednek a spanyol inkvizíció, a pre-kolumbiai és függetlenségi időszak művészeti kincsei. Az óvárosba visszatérve a San Pedro Claver templom megtekintése, mely a XVII. században épült tisztelegve a rabszolgák védőszentje előtt. Ezt követően látogatás az 1986-ban alapított Haditengerészeti Múzeumban, amely a jezsuita iskolai romjain épült fel. A délután további részében szabadidő, majd vacsora és szállás a hajón.

8.nap: Colon, Panama  Fakultatív program keretén belül, áthajózunk a Panama-csatornán. Autóbuszos transzfer a csatorna belső oldalán található kikötőhöz, ahol a résztvevők kompra szállnak és átszelik a 20. század elején átadott, az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal összekötő tengeri utat. A hajózás a Gaylard Cut-nál kezdődik, majd a Pedro Miguel vízlépcsőn keresztül a Miraflores-tó következik. A tavat átszelve, már a Csendes-óceán lenyűgöző látványában gyönyörködhet a látogató, míg az út végeztével, a kikötés után egy emlékplakettel gazdagodva térhet vissza a Divina fedélzetére.
Vacsora és szállás a hajón.

9.nap:Tengeren Egész napos utazás a tengeren Mexikó partjai felé. Pihenés, a hajó kényelmi és szórakoztató szolgáltatásainak további felfedezése.

10.nap: Costa Maya, Mexikó  Kikötés a kora reggeli órákban, majd a Costa Maya lenyűgöző partvonalát felfedezzük fel az 1940-es években oly népszerű, napjainkban újjáépített homokfutókon. Először a part legendás madárvilágát, az itt élő madarakat és iguánákat csodálhatjuk meg, majd egy hamisítatlan beach party következik, napágyakon élvezve a gondtalan kikapcsolódást, frissítőitalok és különféle snack-ek kíséretében. Az aktívabb pihenésre vágyók kedvükre strand-röplabdázhatnak, vagy úszhatnak a Karib-tenger kristálytiszta vizében. Vacsora és szállás a hajón.

11.nap: Cozumel, Mexikó Kikötés a délelőtti órákban Cozumelben. Az egész napos fakultatív kirándulás során Tulum, közvetlenül a tengerpartra épült romvárosát tekintjük meg, amely egyike a legépebben fennmaradt maja emlékeknek. Napjainkban műemlékvédelmi okokból már nem látogatható minden épülete, de a legfontosabbak – az Alászálló Istenség, a Freskók és a Szél Istenségének temploma – ma is nyitva állnak előttünk.. Tulum megtekintését követően fakultatív strandolási lehetőség Playa del Carmen csodálatos tengerpartján. Az egész napos program hideg csomagot is tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

 

12.nap: Tengeren  Egész napos hajózás Miami felé.

13.nap: Miami, USA Érkezés a reggeli órákban Miamiba. Délelőtti órákban kijelentkezünk a hajónkról, majd transzfer a repülőtérre. Útközben panoráma városnézés Miamiban. Hazautazás a kora esti órákban.

14.nap: Miami-Budapest  Érkezés az esti órákban Budapestre.

Árak:

  • Belső Bella kabinban:               419.000.-Ft/ Ft
  • Balkonos Bella kabinban:         559 000 Ft/fő
  • Balkonos Fantastica kabinban:  605 000 Ft/fő
  • Kikötői és repülőtéri illetékek: 179 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon, turista osztályon;
Transzfer autóbusszal;
1 éjszakai szállás Miamiban, 2 ágyas szobában, reggelivel;
11 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában;
Teljes ellátás a hajóút során (korlátozott italfogyasztással);
Miami panorámás városnézés;
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata;
Audio guide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

A részvételi díj nem tartalmazza:

Illetékek: 179.000,- Ft /fő,
a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (156 EUR/fő)
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
útlemondási biztosítás,
fakultatív kirándulások.

Karibi hajóút: Panama, Aruba, Kolumbia, Mexikó, Jamaica, Miami Fakultatív programjai:

  • Jamaica – Dunn folyó vízesés, delfinúszás: 49 000 Ft/fő
  • Aruba:  17 000 Ft/fő
  • A Panama-csatorna áthajózása: 52 000 Ft/fő
  • Kolumbia – Cartagena folklórshow: 22 000 Ft/fő
  • Mexikó – Costa Maya -dzsungeltúra és beach szafari: 33 000 Ft/fő
  • Mexikó – Tulum- maja emlékek: 33 000 Ft/fő

Várható menetrend:  az Air France/KLM légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival, turista osztályon.

2018. december 08.          Budapest – Párizs             06.00 – 08.25         AF 1695

2018. december 08.          Párizs – Miami                  10.10 – 14.10         AF   090

2018. december 20/21.     Miami – Amszterdam        16.05 – 06.55+1     KL   628

2018. december 21.          Amszterdam – Budapest   10.05 – 12.05         KL 1975

A repülőgépen személyenként maximum 1 db 23 kg-os feladott poggyász szállítása díjtalan, melynek összes mérete nem haladhatja meg a 158 cm-t. Ezen felül 1 db, maximum 8 kg súlyú kézipoggyász vihető fel a fedélzetre, amely maximális mérte 55 X 25 X 35 cm lehet.

MSC Divina szolgáltatások

4 medence, gyermek medence, 12 jacuzzi, csúszda
6 étterem, 12 bár
SPA
Teniszpálya
Színház,diszkó
Kaszinó, boltok, kártyaszoba, 4D interaktív mozi

Technikai adatok

Vízre bocsájtás éve: 2012.
Méretei: 139.072 tonna, 37,92 m széles, 333,3 m hosszú
Utasok száma: 4345 fő
Személyzet: Kb. 1388 fő
Sebesség: (max.): 23,75 csomó
Áram: 110/220 V
Utasfedélzet: 14 db

Kabin típusok:

Belső kabin:

Kb. 13 m2 alapterületű, légkondicionált, belső (ablak nélküli) kabinok franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét.

Balkonos kabin:

Kb. 17 m2 alapterületű, légkondicionált, privát balkonos kabinok franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban tágas gardrób, wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét.


Karibi hajóút: Panama, Aruba, Kolumbia, Mexikó, Jamaica, MiamiPellAir Karib-tengeri hajóutak 2018

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.