MSC Földközi-tengeri hajóutak: Genova – Nápoly – Korzika – Mallorca

körutazás

MSC Földközi-tengeri hajóutak, magyar idegenvezetővel

Genova (Olaszország) | Firenze (Olaszország) | Róma (Olaszország) | Cannes (Franciaország) | Palma de Mallorca (Spanyolország) | Barcelona (Spanyolország) | Ajaccio/Korzika (Franciaország) | Genova (Olaszország)

 

 Időpont: 2019.10.06 – 10.14.(7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Genovában)

Ezen az úton nyugat-mediterrán térség legszebb látnivalóihoz jutunk el, az MSC hajótársaság flottájának egyik legújabb tagjával, a minden porcikájában lenyűgöző MSC Seaview hajóval. A programok élményeiről olyan ragyogó sztár-városok gondoskodnak, mint Genova, Róma és Cannes, Palma de Mallorca és Barcelona, vagy a vadregényes Korzika fővárosa, Ajaccio!

 

Program:

1.nap:Budapest-Genova
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, menetrendszerinti járatokkal átszállással Milánóba. Transzfer a genovai szállodába, majd szabadprogram.

2.nap:Genova, Olaszország Reggeli után félnapos gyalogos városnézés. Olaszország legnagyobb kikötővárosát már a görögök idején is lakták. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap: Firenze, Olaszország Érkezés a reggeli órákban La Spezia kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség a reneszánsz bölcsőjének is nevezett Firenzében, mely sokak szerint a világ legszebb városa. A program során Firenze legkiemelkedőbb kulturális, művészeti és építészeti látnivalói tekinthetők meg. A Michelangelo térről gyönyörű panoráma nyílik a toszkán dombvidékre. A panorámás városnézés alatt látható még a Dóm, a Keresztelő Szent János Kápolna, a Signoria tér, a Ponte Vecchio. Ezután látogatás a Santa Croce templomban, ahol Michelangelo, Machiavelli és Galileo Galilei síremléke található. Ezt követően szabadprogram, majd a késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap: Róma, Olaszország Kikötés a reggeli órákban Civitavecchiában. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínének tervezték, ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb tere, a Piazza Navona, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kút, illetve az ókori építészet egyik legnagyszerűbb, monumentális alkotása, a Pantheon megtekintése. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. Program utolsó állomása a Szent Péter sírjára épített bazilika, melyet kívülről lehet megtekinteni. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Cannes, Franciaország  Érkezés a reggeli órákban Cannes kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulási lehetőség Monacóba, Monte Carlóba és Nizzába. A Monacói Hercegség a világ legkisebb állama, ahol a XIII. század óta a Grimaldi-ház uralkodik; a jelenlegi koronás fő II. Albert herceg. A híres monacói sziklán tett látogatás során megtekinthető az Oceanográfiai Múzeum épülete kívülről, a Hercegi Palota és a Katedrális épülete. Ez utóbbiban fogadott örök hűséget egymásnak Grace Kelly – korának egyik legragyogóbb hollywoodi filmcsillaga és III. Rainier herceg. Továbbutazás Monte Carlóba, Monaco ismert lakó- és üdülőövezetébe. A Monte Carlo Casino impozáns épületét Charles Garnier tervezte. A kirándulás utolsó állomása Nizza, a Francia Riviéra egyik legpezsgőbb városa. A Promenade des Anglais sétányról csodálatos panoráma nyílik a tengerre. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Palma de Mallorca, Spanyolország  Kikötés a délutáni órákban Palma de Mallorcán, a Baleár-szigetek legnagyobbikának, Mallorcának fővárosában. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről, majd séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózás Barcelona irányába.

7. nap: Barcelona, Spanyolország  Érkezés Barcelonába a kora reggeli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. Félnapos fakultatív városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, majd a Casa Mila előtt halad az út. Ezt követően a Güell park mellett halad el a túra, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója, Gaudi máig befejezetlen mesterműve a Sagrada Família azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra. Elkészültét követően, melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek, a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap:  Ajaccio/Korzika, Franciaország  Érkezés a déli órákban Korzika fővárosába, Ajaccióba. A kikötő rendkívül kedvező helyen található, a központtól néhány perc sétára. Ezen a napon a város egyéni felfedezésére van lehetőség. A festői fekvésű, mediterrán hangulatú városka Napóleon szülővárosa; rengeteg színes látnivaló, múzeum, étterem és piac csábít itt egy egész napos barangolásra. Itt található a Napóleon Múzeum, a XVI. századi Fellegvár, a Katedrális és a Kongresszusi Palota, a Fesch Múzeum. A XIX. századi palotát I. Napóleon nagybátyja, Fesch kardinális kezdte építtetni. A múzeum otthont ad Botticelli, Bellini és Tiziano alkotásainak. A közeli strandon fürdőzésre, napozásra is van lehetőség. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Genova/Milánó, Olaszország  Reggel érkezés Genova kikötőjébe. Kijelentkezés után transzfer Milánóba, ahol félnapos gyalogos városnézés keretében megtekinthetők a főbb látnivalók. A panoráma városnézés a milánói hercegek korábbi rezidenciájától, a Sforza kastélytól indul. Sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A fehér márványból készült hatalmas templom építése a XIV. században kezdődött és mintegy 600 évig tartott. Reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, számos szobra, 135 tornya lenyűgöző látvány. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a bevárásló utcában. Szabadidő vásárlásra. étkezésre, majd délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Képtalálat a következőre: „milano duomo fotos”

 

Részvételi díj: 2019. 06.30- 07.08.

Balkonos kabinban, Bella élmény csomaggal: 503.000.-Ft / fő

Balkonos kabinban, Fantastica élmény csomaggal: 553.000.-Ft / fő

MSC Seaview

Belső kabinban, Bella élmény csomaggal: 393.000.-Ft / fő

MSC Seaview

Illetékek: 89.000.-Ft / fő

Bella élménycsomag: 

 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában
 • étkezések a fedélzeten: büféétkezés limitált italfogyasztással a nap 20 órájában
 • fedélzeti szórakoztató programok és tevékenységek napközben
 • esti szórakoztató programok: Broadway-stílusú színházi show-k
 • fedélzeti sportok: a hajó felszereltségétől függően kosárlabda-és futópálya, úszómedence, felszerelt edzőterem panorámával
 • gyerekprogramok: belépés az MSC hajóinak gyerekklubjaiba, melyek kisgyermek kortól tinédzser korig nyújtanak szórakozást
 • személyre szabott kényelem: több nyelven beszélő személyzet a nap 24 órájában
 • ülőhely kiválasztási lehetőség a vacsoránál (a szabad kapacitás függvényében
 • csoportos hajóutaknál nem lehetséges) – MSC klubkártya pontgyűjtési lehetőség

Fantastica élménycsomag:

A Fantastica élménycsomag a Bella élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel
 • elsődleges helyválasztás vacsoránál
 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással
 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)
 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából
 • egybenyitható „super” családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)
 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

A részvételi díj tartalmazza: 

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó – Budapest útvonalon turista osztályon,
 • transzfer légkondicionált autóbusszal,
 • 1 éjszakai szállás Genovában, reggelis ellátással,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • félnapos panoráma városnézés Genovában és Milánóban,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

A részvételi díj nem tartalmazza:  

 • Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a;  betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
 • Fakultatív kirándulások

Választható fakultatív kirándulások:

 • Róma: 53.000.-Ft / fő Időtartam: egész nap, ebédet tartalmazA kirándulás Róma két arcát mutatja be : a keresztény és az antik emlékek városát. Másfél órás autóbuszos utazás után találkozunk az idegenvezetővel, és a Colosseum meglátogatásával kezdetét veszi a városnézés. Az építményt – melyet Flavius amfiteátrumaként is ismernek – 50.000 néző befogadására tervezték. A rómaiak a kegyetlen gladiátorviadalokat figyelték a lelátókról. Ezt követően sétát teszünk a Piazza Navona-n és a Parthenonnál. Az ókori templomot hét fontos római isten tiszteletére építették. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a délutánt a keresztény emlékek megtekintésének szenteljük. A Szent Péter téren szabad idő áll rendelkezésre,az idegenvezető a téren tájékoztatást ad a látnivalókról majd a Bazilikát egyénileg lehet megtekinteni. Visszautazás a kikötőbe.
 • Palma de Mallorca: 21.000.-Ft / fő Időtartam: 4 óraVárosnézés Palma-ban, fotózási lehetőség a híres gótikus erődítménynél, a Bellver kastélynál. Szabad idő a Barrio Gotico-ban (gótikus negyed) és az 1230-ban egy ősi mecset alapjain épült gótikus katedrális megtekintése kívülről. A spanyol hagyományok élnek, ennek bizonyítéka a „Plaza de Toros”,ahol a mai napig rendeznek bikaviadalokat. Egy másik, élő spanyol hagyomány a gyöngykészítés, melynek titkaiba magunk is bepillanthatunk egy közeli üzemben. Majorica gyöngy a XIX, század óta készül a szigeten. A gyöngyök nagyon jó minőségűek, csak szakértő szem tudja megkülönböztetni a valódi gyöngytől.
 • Firenze: 29.000.-Ft / fő Időtartam: 8 óraIgazán élménydús napra számíthatnak az egész napos firenzei kirándulás résztvevői. A hajót elhagyva busszal utazunk a mesés toszkán vidéken, hogy 2,5 óra múlva az olasz reneszánsz fővárosába, Firenzébe érkezzünk. Dimbes-dombos táj, ciprusok, szőlősorok, olajfaligetek szegélyezik az utat, a vidék semmihez sem hasonlítható szépsége mindenkit ámulatba ejt. És ez még csak a kezdet, hiszen Firenzében újabb szépségek, történelmi emlékek, egyedülálló művészi alkotások, helyi specialitások várják, hogy felfedezzük őket. A városba való megérkezést követően a helyi idegenvezető rövid áttekintést nyújt a főbb nevezetességekről, a kulturális és építészeti örökségről. Szóba kerül a világhírű XV. századi Dóm, a Battistero keresztelőkápolna, a Harangtorony, az Orsanmichele, Dante háza, az Uffizi képtár, a Pitti Palota, a Palazzo Vecchio és az ikonikus Ponte Vecchio is. Egy kellemes sétával érintjük a Piazza di Santa Croce-t, ahol a monumentális, fehér és aranyszínben pompázó, XIV. századi bazilika található. Ezt követően szabadidő, egy- egy múzeumlátogatás is kényelmesen belefér még a napba, még ha mind nem is.
 • Cannes: 28.000.-Ft / fő Városnézés. Időtartam: 6 óraBuszos, bő félnapos kirándulás a francia Riviéra gyöngyszemeihez, Monaco, Monte Carlo és Nizza ad randevút a részvevőknek. Elsőként a tengerparti hercegségbe és annak legnagyobb városába, Monte Carlóba látogatunk. A leglátványosabb városrész Monte-Carlóban a hegytető, ide sétálunk fel a szűk kis utcácskákon. Út közben elhaladunk az Óceánográfiai múzeum mellett, a katedrális is útba ejtjük, ahol Grace Kelly Oscar-díjas amerikai színésznő és férje III. Rainer nyugszik.1956. április 18-án házasodtak össze, ők a jelenlegi uralkodó, II. Albert monacói herceg szülei. A tornyokkal díszített, csipkézett tetejű kaszinó is a hegycsúcson található, tőle jobbra pedig a mesés Hotel de Paris. A rendelkezésre álló rövid szabadidőbe egy kellemes séta vagy egy finom kávé egy bárba kényelmesen belefér, mielőtt továbbindulnánk Nizzába. A látványos Moyenne Corniche-on haladva érjük el az elegáns nizzai sétányt, a Promenade des Anglais-t. Ez a sétány már világszerte Nizza jelképévé vált, amely a futók, a kerékpározók és a sétálók találkahelye. A legendás Negresco Hotel a gazdagon díszített rokokó homlokzatával is figyelmet érdemel, akárcsak a hagymakupolás orosz ortodox katedrális. Nizza egyszerre áraszt mediterrán és francia nagyvárosi hangulatot, adja át magát az élvezetnek!
 • Barcelona: 26.000.-Ft / fő  Időtartam: 4 óraFélnapos fakultatív panorámás városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Casa Mila előtt halad az út, majd a Güell park látható, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően – melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek – a világ legnagyobb bazilikája lesz.

 

MSC Seaview szolgáltatások:

4 medence, 10 jacuzzi, szolárium
10 étterem és 19 bár
Aquapark vízicsúszdákkal
SPA törökfürdővel, fodrászattal, masszázzsal, napozóterasszal
Futópálya,fitneszterem, shufflebord, squash, tenisz
Hajót körülölelő promenád üzletekkel
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling
Gyermeksziget, gyerekdiszkó
Kaszinó, könyvtár, galéria, kápolna

Technikai adatok

Vízre bocsátás éve: 2018
Össztömege: 153,516 tonna
Utas kapacitás: 5,179 fő
Kiszolgáló személyzet: Kb. 1054 fő
Kabinok száma: 2,066
Hosszúság/szélesség/magasság: 323 m / 72 m / 41 m
Fedélzetek száma: 18
Maximális sebesség: 23 csomó
Átlagos sebesség: : 21 csomó


MSC Földközi-tengeri hajóutak: Genova – Firenze – Róma – Cannes – Palma de Mallorca – Barcelona – Marseille – Genova | PellAir Utazás – MSC Hajóutak

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.