MSC Földközi-tengeri hajóutak: Velence – Santorini – Piraeus – Korfu

körutazás

MSC Földközi-tengeri hajóutak

Időpont:  2020. május 24 – 31. ( 8 nap / 7 éj )

Utazásunk során megismerkedhetünk Görögország történelmi helyeivel (Olümpia és Athén), a híresen szép görög szigetekkel, (Korfu,  Santorini) az olasz hangulattal és a Földközi- tenger “félelmetesen” szép öblével (Kotor) a gyönyörűen elegáns MSC Musica segítségével.

Útvonal:

Velence – Brindisi – Katakolon (Olümpia) – Santorini – Piraeus (Athén) – Korfu – Kotor – Velence

Program:

1. nap: Budapest – Velence  A hajnali órákban buszra szállunk, a velencei kikötőben már vár az MSC Musica! Érkezésünket követően check-in, a választott kabinok elfoglalása, majd a délutáni órákban a tengerjáró felvonja a horgonyt és kihajózik az olasz csizma délkeleti csücskét érintve, Görögország felé.

2. nap: Brindisi – Bari Fakultatív kirándulási lehetőség:  a lenyűgözően szép dél-olasz tájakon egy Bariban tett kiránduláson. A program a világszerte ismert Alberobelloba kalauzol el (az UNESCO Világörökség része) – de már a buszon, a kikötőből kikanyarodva érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen utunk a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek ölelésében…
Alberobello legismertebb nevezetességei a habarcs nélkül épült, kör alakú, süveges tetejű kőházak, azaz a trullók.  A valóban páratlan környéken szabadon barangolhatunk, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza minket a kikötőbe, mint amilyenen oda érkeztünk. Amennyiben időbeosztásunk engedi, Bariban rövid, buszos városnéző kiránduláson is részt veszünk

.

3. nap: Katakolon (Olünpia)  Fedezzük fel együtt, fakultatív programunkon Olümpiát, az ötkarikás játékok ősi szülőföldjét! A páratlanul érdekes kirándulás az ókori játékok helyszínére kalauzol el minket. A környék lenyűgöző régészeti lelőhely, a legenda úgy tartja: a helyet Zeusz személyesen építette fel, így a görög főistent itt saját templomában tisztelték, melyet a kirándulók útvonala is érint.
Ezt követően meglátogatjuk a hippodromot és egy igazi, korabeli világcsodát, a stadiont, amely 40 ezer vendég befogadására volt alkalmas. Visszaindulás előtt lehetőségünk lesz egy kicsit bebarangolni a környéket, vagy felkeresni a tucatnyi színes boltocska egyikét.

4.map: Santorini  A mai napon Szantorini szigetén kötünk ki, amely mai formáját egy elementáris erejű vulkanikus robbanásban nyerte el. Az ókori források alapján tudni, hogy ez az évezredekkel ezelőtt történt tragédia elsöpörte a korabeli településeket – és kialakította a jelenlegi, nagyrészt vízzel feltöltött kalderát.
Fakultatív kirándulásunk erre az egyedülálló, ám ma már békés tájra kalauzol el. Athiniosz kikötőjét kis hajókon közelítjük meg, majd busszal indulunk a „leggörögebb” sziget felfedezésére! Az első megálló az ősi Akrotiri városa, amely a minószi bronzkorszakban élte igazi fénykorát. A város hanyatlását a fentebb már részletezett dráma, az időszámításunk előtti második évezred derekán történt vulkánkitörés okozta.
Következő úti célunk Fira. Szantorini fővárosa, ahol némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség. Egy helyi borászatot is felkeresünk, ahol lehetőség lesz a különleges ízvilágú Szantorini-i borokat és más helybéli csemegéket is megkóstolni. Ezután térünk vissza az Athinioszi kikötőbe, ahonnan motorcsónak szállít vissza minket a hajóhoz.

5. nap: Piraeusz – Athén Már az ókori Athénnek is Pireuszban volt a tengeri kapuja – hogy aztán évezredekre feledésbe merüljön, és csak az elmúlt másfél évszázadban költözött ide vissza ismét. Mai fakultatív programunkon a görög főváros színpompás forgatagát és lenyűgöző történelmének egy szeletét ismerhetjük meg.
Kevés város büszkélkedhet annyi ókori csodával és hagyatékkal, mint Athén, melyet egyszerre tartanak a nyugati civilizáció, valamint a demokrácia bölcsőjének is. Felkeressük az Akropoliszt is, ami 150 méterrel a város felett fekszik, így lenyűgöző panorámát nyújt az egész környékre, jó időben (és itt általában az van) több tíz kilométerre is ellátni. A Parthenón jól ismert épülete is itt áll, a hatalmas templom az ókorban Pallasz Athéné, a bölcsesség istennőjének volt szentelve… Az út rövid szabad programmal ér véget, amikor egy kis vásárlásra is lehetőség nyílik.
Az Akropolisz belépőjegy árát a részvételi díj tartalmazza. Biztonsági korlátozások miatt az Akropoliszra nagyobb csomagokkal és hátitáskával nem lehet belépni.

6.nap: Korfu  Zöldellő növényvilág, szikrázó napsütés és a ragyogó kék tengerpart látványa már önmagában páratlan felüdülést jelent!
Fakultatív programunk első megállója a sziget nyugati tájaira esik, de már utazás közben szemet gyönyörködtető látványt nyújt a ciprusok, narancsligetek és fenyőfák között kanyargó, hangulatos út. Az első látványosság egy igazi, festővászonra kívánkozó hely. Palaiokastritsa. Bizánci kolostoránál a hegyfokról fantasztikus panoráma nyílik nem csak a szigetre, de az azt körül ölelő Jón-tengerre is. Az épületben ma is dolgoznak szerzetesek, akik a kolostor falai között élnek. A helyi templomot díszítő gazdag freskókat és ikonokat mindenképp érdemes alaposabban is megismerni!
Innen egy rövid buszos utazással Gaszturi városához, valamint a mellette található gyönyörű kastélyhoz és kerthez, az Achilleionhoz érkezünk. A magyarok által is kedvelt és szeretett Erzsébet királynő gazdagon dekorált palotája, a csodálatos, tengerre néző kertje kihagyhatatlan látványosság! A palota köré ültetett kertet szebbnél szebb szobrokkal ékesítették, melyek többségében az ókori mitológiákból merítettek ihletet. A palota után buszos kirándulás Korfu városának legszebb látványosságait érintve – majd visszatérés a hajóhoz.
7.nap: Kotor  A mai napon Európa egyik legkülönlegesebb hangulatú településére látogatunk, fakultatív  kirándulásunkon! A Kotori-öböl központját, Kotort nem is lehet másképp jellemezni: középkori romantikával fűszerezett valódi kis ékszerdoboz.
A kirándulás a település óvárosi részén kezdődik, amelyet gyalogszerrel fedezhetünk fel. A hangulatos középkori negyed lenyűgöző állapotban maradt fenn napjainkra: a szűk utcák és aprócska terek aszimmetrikus kavalkádja magával ragadó látványt nyújt! A Tengerészeti Múzeum után az elegáns Perast városába látogat a csoport, ahol már egy későbbi kor, a barokk építészet grandiózus alkotásait csodálhatja meg a tengerpart ölelésében.
A település le sem tagadhatná, hogy évszázadokon át vagyonos tengeri kereskedők otthona volt: az impozáns paloták és a sok kis vidám házikó mind-mind erről tanúskodnak. Majd ismét tengerre szállunk – ezúttal nem egy termetes óceánjáró, hanem csónak várja: ez viszi át arra a mesterséges szigetre a gyönyörű Kotori-öböl közepén, ahol a Sziklák Asszonya templom áll. A tengerjáróra való visszatérést megelőzően még egy utolsó megálló a Szent Miklós templomban.

8.nap: Velence – Budapest  Utazásunk utolsó napján hajónk Velencében köt ki, Kicsekkolást követően ismét buszra szállunk: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza Magyarországra!

Nap Kikötő Érkezés Indulás
2020.05.24. Velence – Olaszország 16:30
2020.05.25. Brindisi – Olaszország 13:30 19:30
2020.05.26. Katakolon – Görögország 11:00 18:00
2020.05.27. Santorini – Görögország 08:00 17:00
2020.05.28. Piraeus – Görögország 07:30 16:30
2020.05.29. Korfu – Görögország 12:30 18:30
2020.05.30. Kotor – Montenegro 07:00 13:00
2020.05.31. Velence – Olaszország 08:30

 

Utazási információk:

 • Időpont: 2020. május 24 – 31. ( 8 nap / 7 éj, utazással együtt )
 • Hajó : MSC Musica
 • Utazás: busszal + hajóval
 • Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
 • Ellátás: teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
 • Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető

 

Árak:

Belső Fantastica kabinban (13 m2) :  892.-EUR / fő  (előfoglalási ár)

Felnőtt pótágy ár: 748.-EUR

Gyermek pótágyon: 512.-EUR

Ablakos Fantastica kabinban (16 m2 ) :  1.020.-EUR / fő (Előfoglalási ár)

Felnőtt pótágy ár: 748.-EUR

Gyermek pótágyon: 512.-EUR

Balkonos Fantastica kabinban (17-23 m2 ) : 1.129.-EUR / fő (előfoglalási ár)

Felnőtt pótágy ár: 748.-EUR

Gyermek pótágyon: 512.-EUR

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón, magyar nyelvű idegenvezetést
Külön fizetendők: adók és illetékek: 380.-EUR, kötelező borravaló a helyszínen.
Választható opciók: BBP- és sztornó biztosítás 2%, italcsomagok, fakultatív programok.

Fakultatív programok árai / fő:

 • Brindisi :     59.-EUR / fő
 • Katakolon : 52.- EUR
 • Santorini :   95.- EUR
 • Pireus :       72.- EUR
 • Korfu :         75.- EUR
 • Kotor :         52.- EUR

Italcsomagok árai / fő:

 • Easy italcsomag:           203.- EUR/ fő
 • Prémium italcsomag :    273.- EUR
 • Prémium plusz italcsomag: 385.-EUR
 • Alk.mentes italcsomag: 133.- EUR

MSC Musica:

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 13 hajóból áll, de 2018-ra további 2 hajóval bővül az úszó szállodák száma. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

 • Épült: 2006-ben, a flotta tagja 2006 óta
 • Méretek: 92 409 tonna, 293,8 m hosszú, 32,2 m széles.
 • Utasok száma (kétágyas elhelyezéssel) 3 223 fő
 • Kabinok száma: 1 275
 • Személyzet: kb. 1014 fő
 • Áram: 110/220 V
 • Utasfedélzet: 13
 • Liftek száma: 13

Szolgáltatások:

 • 3 medence
 • 4 étterem, 16 bár
 • SPA (1 160 m2), napozóterasz, futópálya, shuffleboard, teniszpálya, minigolf
 • színház, konferenciatermek, diszkó, több tánctér
 • gyermekjátszó, videojátékok, társasjátékszoba
 • boltok, pókerszoba, kaszinó
 • fotókiállítás, művészeti galéria, fotóbolt, könyvtár

 

 • 24 órás recepció/portaszolgálat
 • Bankkártyás fizetési lehetőség
 • Orvosi ellátás elérhető
 • Concierge
 • Tűz/füstjelző
 • Kamerás figyelőrendszer
 • Felvonó/lift
 • Mosoda
 • Ajándékbolt
 • Szobaszervíz
 • Légkondícionált épület

Technikai felszereltség:

 • Kiépített hangtechnika
 • Külön fénytechnika
 • Légkondícionálás
 • Wifi

Wellness:

 • modern fitness felszerelések használata
 • egészségfelmérés
 • egészséges ételek és italok fogyasztása
 • személyreszabott fitness program
 • edzőruhák tisztítása
 • 4 medence, 120 méteres csúszda

 

Sport:

Lehetőségek:

 • Bowling
 • Játszótér
 • Nyitott/szabadtéri medence
 • Fedett medence
 • Fitness terem

MSC Földközi-tengeri hajóútak: Velence – Bari – Katakolon (Olümpia) – Santorini – Piraeus (Athén) – Korfu – Kotor – Velence | PellAir Utazás – MSC Hajóutak

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.