Hajóút: Passau – Budapest dunai hajóutak

körutazás

Passau – Budapest busszal és hajóval – Dunai hajóutak

Budapest – Passau – Budapest, kirándulás a Dunán magyar idegenvezetővel: többek között Melk, Linz, Passau, Wachau, Aggstein, Pozsony érintésével

Indulási időpont: 2018. június 21 – 25  és  szeptember 9 -13

(5 nap/ 4 éjszaka)

 

Passau – Budapest hajóút programja:

1. nap: Budapestről indulunk reggel 6 órakor autóbusszal, rövid pihenőkkel. Melkbe érkezésünk után megnézzük a híres, bencés apátságot és kertjét, majd továbbutazunk Ennsbe, Ausztria legrégebbi városába: séta a főtéren, ismerkedés a város történetével. Innen Linzbe, Felső-Ausztria fővárosába utazunk, ahol belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér megtekintésével. Szállás a városban.

 2. nap:   Reggeli után Passauba utazunk. Városnézésünk során felkeressük a dómot, mely a világ egyik legnagyobb orgonájának is helyet ad, Gizella királynénk sírját, majd az óváros bájos utcácskáiban sétálva eljutunk az Inn, az Ilz és a Duna összefolyásához. Behajózás után elindulunk hajónkkal völgymenetben a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon zsilipelünk Jochensteinnél, majd osztrák területre érünk. Engelhartszellnél kikötünk és felkeressük a rokokó stílusú trappista kolostort. Hajónkra visszaszállva áthaladunk a Duna legfestőibb, s egyben a hajózható részt tekintve legkisebb sugarú kanyarán a Donauschlinge (Duna-hurok) vidékén. Újabb két zsilipelés után kora este Linzbe (2135 fkm), Felső-Ausztria fővárosába érünk. Szállás az előző napi helyen.
15:15 – 16:20 – Engelhartszell – Érkezés után a rokokó stílusban épült trappista templom meglátogatása.
17:35 – 18:10 – Obermühl – A kikötőben fúvószenekarral várják a hajó utasait egy kis uzsonnára. Megkóstolhatják a híres helyi mustot (főleg körtéből, szőlőből és más gyümölcsökből készült könnyű fehérbor) és frissen sütött bajor kenyeret sóval meghintve. Indulás Linz felé. Négy fogásos vacsora a hajón
20:50 – Linz – Érkezés Linzbe. Transzfer a szállodába.

3. nap:   Reggelink után autóbusszal Wallsee-be (2095 fkm) utazunk, itt szállunk fel újra hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb szakaszát, a Struden-t, az egykor hírhedten veszélyes víziutat, a Duna erdőkkel, hegyekkel körbevett szűkületét. A vízről pompás rálátás nyílik Werfenstein várára, Greinburg kastélyára. Mire kitágul előttünk a környék elérjük az ybbs-i zsilipet, majd kikötünk Marbachban. Autóbusszal felmegyünk a Niebelungengau hegyeire, megnézzük a Maria Taferl csodálatos kegytemplomát és annak kincstárát. Emmersdorfban visszaszállunk hajónkra, és kisvártatva elérjük a Duna – a Vaskapu mellett – leghíresebb szakaszát, a Wachau-t. Ahogy az apátság lenyűgöző épülete távolodik, úgy tűnik fel Schönbühel kastélya, a Duna-mente egyik legjellemzőbb épületegyüttese, majd Aggsbach Dorfban kikötünk, s buszunkkal felmegyünk a hegycsúcson magasló Aggstein várába, ahonnan Pazar panoráma tárul elénk. Hajónkra visszaszállva a híres bortermő vidék szőlős hegyoldalai között megcsodáljuk Dürnstein várát, majd Kremsben (2002 fkm) kikötve sétát teszünk a városban. Autóbuszra szállva a szálláshelyünkre utazunk.

Budapest - Passau dunai hajóút: Ausztria - Wachau - Szervita monostorBudapest - Passau dunai hajóút: Ausztria - Wachau vár

4. nap:  Reggeli után autóbusszal Klosterneuburgba utazunk. Megcsodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd hajóra szállunk és a freudenaui zsilipelés után a gyorsfolyású „bécsi Dunán” hamar elérjük Hainburgot, ahol kikötünk, majd autóbusszal a közeli Scloßhofba, Ausztria legnagyobb és bámulatosan felújított kastély együtteséhez utazunk. Visszatérve Hainburgba visszaszállunk hajónkra és a Porta Hungarica-n áthajózva elérjük Dévényt, majd Pozsonyt (1868 fkm). Szállás Pozsonyban.

5. nap: Reggeli után sétát teszünk Pozsony Óvárosában, majd hajóra szállva nekivágunk az utolsó 220 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvízcsatornájában hajózunk a zsilipig. Útközben megismerkedünk a Bős-nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetével, tervezett működésével, megvalósult részével. Utolsó zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákban.

Tudnivalók:

Szállás: közepes színvonalú szállodák, fürdőszobás szobáiban

Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió

Idegenvezetés: mind a hajón, mind az autóbuszon

Részvételi díj: 125 400,-Ft/fő; (A 2018-as árak hamarosan feltöltésre kerülnek!)

Egyágyas felár: 31 800,- Ft/fő

Félpanziós felár: 20 750 Ft/fő

Kikötői illeték: 12 200 Ft/fő

Rádióvevős fülhallgató felár: 1 990 Ft

A hajó:  termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével.

 

Dunai hajóutak – PellAir Utazás – hajóutak a Dunán | Passau – Budapest hajóút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.