Kenya körutazás, afrikai szafari

körutazás

Kenyai körutazás – Afrikai Szafari az állatvándorlás idején

1 930 000 HUF/fő

Kenya körutazás, afrikai szafari időpont: 2024. 08. 18-28.

Ezt az afrikai szafari programot az állatvándorlás időszakára szervezzük, így a kenyai körutazásunk alkalmával rengeteg vadon élő állatot láthatunk a szafari programokon.

Kenya szafari körutazás

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés: szafari szállásokon, kétágyas sátrakban vagy lodge-okban, Nairobiban és Mombasában helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: a kenyai szafari alatt teljes ellátás (italok nélkül), Nairobiban és Mombasában félpanzió (italok nélkül)

Ezt az afrikai szafari utunkat kis létszámú csoporttal tervezzük, max. 20 fő

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Nairobi

Elutazás Budapestről átszállással Kenyába, Nairobiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Reggeli, majd szabadidő az út fáradalmainak kipihenésére. Délután ellátogatunk a kedvelt zsiráfközpontba, ahol a zsiráfok megmentéséért fáradoznak és egészen közelről megfigyelhetjük ezeket a csodálatos állatokat. Ezután a Nairobitól kb. 19 km-re, “a Ngong-hegység lábánál” található Karen Blixen Múzeumba látogatunk. A birtok Karen Blixen dán írónő egykori afrikai otthona, aki svéd származású férjével egy kávéfarmot vezetett itt az 1900-as évek elején. Itt írta a Volt egy farmom Afrikában című önéletrajzi könyvét, melyben az írónő életének Kenyában eltöltött időszakát meséli el.  A regény alapján született a Távol Afrikától című, 7 Oscar-díjas amerikai film Meryl Streep és Robert Redfort főszereplésével.  Vacsora és szállás Nairobiban (1 éj).

Tervezett szállás: Eka Hotel 4* vagy hasonló

Kenyai szafari 3. nap: Nairobi – Masai Mara Nemzeti Park (kb. 280 km)

Kora reggel után utazunk tovább a Nagy-hasadékvölgyön keresztül a maszáj marhapásztorok útját követve a Masai Mara Nemzeti Parkba. A nemzeti parkot a Mara folyó szeli ketté keleti és nyugati részre. Az éves állatvándorlás alatt évente két és félmillió állat vonul keresztül a parkon. A növényevők, gnúk, zebrák százezrei vonulnak a lehetséges táplálék, a friss legelők irányába. Szállásunkra érkezve megebédelünk. Délután vadlesre indulunk a Mara-i síkságon a híres fekete sörényű oroszlánok, gepárdok és leopárdok nyomába, melyek követik az állatvándorlás résztvevőit a bőséges zsákmány reményében. Vacsora és szállás a Masai Mara Nemzeti Parkban (2 éj).

Tervezett szállás: AA Mara Lodge vagy hasonló

Afrikai szafari Kenya körutazás

4. nap: Afrikai szafari: Masai Mara Nemzeti Park

A korán kelők reggeli fakultatív hőlégballonozáson vehetnek részt. Reggeli után egész napos vadlesre indulunk Kenya legnépszerűbb, legismertebb nemzeti parkjába, a Masai Mara Nemzeti Parkba. A Mara és a Talek folyók által közrefogott terület, a Mara – ahogy a helyiek is hívják – az igazi afrikai szavanna, ahol a gyepes részeket, akácfák tarkítják, ahol állatok milliói élnek háborítatlanul. A parkban több mint egymillió gnú, közel 500.000 gazella és 250.000 zebra él, a számos egyéb állatfajról nem is beszélve. Délután fakultatív programként egy maszáj falult keresünk fel, amelynek keretében megismerkedhetünk ennek a különleges népcsoportnak az életével, kultúrájával, szokásaival és betekintést nyerhetünk mindennapi életükbe is. Vacsora a szálláshelyen.

5. nap: Masai Mara Nemzeti Park – Nakuru-tó (kb. 355 km)

Reggeli után a Nakuru – tó Nemzeti parkba utazunk.  Érkezés után ebéd a nemzeti park területén lévő, káprázatos panorámával rendelkező lodge-ban. Délután szafari a világ legnagyobb madár paradicsomában. A rózsaszín flamingókon felül kolobusz majmokat, fehér és keskenyszájú rinocéroszokat is láthatunk. A tó környékén élő több, mint egymillió flamingó színe, csodálatos rózsaszínné varázsolja a tájat.   Vacsora és éjszaka a szálláshelyen a Nemzeti Park területén (1 éj).

Tervezett szállás: Sentrim Elementaita Lodge vagy hasonló

6. nap: Nakuru-tó – Amboseli Nemzeti Park (kb. 410 km)

Délelőtt folytatjuk utunkat a tanzániai határ közelében fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Amboseli a híres maszáj törzsek lakóhelye is, és a nemzeti park a helyi maszáj közösség felügyelete alatt működik. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben, vagy a tábor területén. Délután vadlesre indulunk, ha tiszta az idő a Kilimandzsáró havas csúcsának látványa is elkísér minket az útra. Ebben a parkban készülnek azok a híres fényképek, amelyek elefántcsordákat ábrázolnak a havas Kilimandzsáróval a háttérben, kis szerencsével mi is készíthetünk ilyeneket a több mint 650 itt élő elefánt populáció tagjairól. A nemzeti park, több mint 50 emlősfaj élőhelye és 400 madárfaj él a területen. A nap végén vacsora és szállás az Amboseli Nemzeti Park területén (2 éj).

Tervezett szállás: Amboseli Sentrim Camp vagy AA Amboseli Lodge vagy hasonló

Kenya afrikai szafari körutazás

7. nap: Amboseli Nemzeti Park

Reggeli után egész napos szafarival töltjük a napunkat. A közvetlenül a Kilimandzsáró lábainál található Amboseli nemzeti park a mára már kiszáradt, azonos nevű tóról kapta nevét.  A nemzeti park egyébként is gazdag élővilága ilyenkor az állatvándorlás idején még több látnivalót kínál, ezekből próbálunk a nap folyamán minél többet megnézni. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben, vagy a tábor területén. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen.

8. nap: Amboseli Nemzeti Park – Kelet-Tsavo Nemzeti Park (kb. 315 km)

Reggelit követően a Tsavo Nemzeti Park az úti célunk, a park Kenya egyik legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, a szafari rajongók földi paradicsoma. Mi a Kelet-Tsavo részt keressük fel, amely nagyobb és élővilágban változatosabb, mint a Nyugat-Tsavo rész. Több folyó, források, akácosok gazdagítják a parkot. A park élővilágának legérdekesebb tagjaival az ún. „vörös elefántokkal” is találkozhatunk. Az elefántok minden alkalmat kihasználnak, hogy a bőrük védelmében megmártózzanak a pocsolyák, itatók vizében, és a rájuk száradt vörös sár színe okozza a vörösségüket. Rajtuk kívül, kafferbivalyok, különféle antilopok, és a nagymacskák szinte minden válfaja is elénk kerülhet a szafarink során. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben vagy a tábor területén Vacsora és éjszaka a Kelet-Tsavo Nemzeti Park területén (1 éj).

Tervezett szállás: Sentrim Tsavo Camp vagy hasonló

9. nap: Kelet Tsavo Nemzeti Park – Mombasa (kb. 210 km)

Egy hajnali vadlesünkkel zárjuk a szafarinkat, köszönünk el az afrikai szavannák világától, majd reggeli után utazunk tovább Mombasába. Transzfer a szállodába, szabadidő. Vacsora és szállás Mombasában a tengerparton (1 éj)

Tervezett szállás: Bahari Beach Hotel 4*   vagy hasonló

10-11. nap: Mombasa – Nairobi – Budapest   

Reggeli a szállodában, elutazásig szabadidő. Dél körül kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés Mombasába, majd átszállással Budapestre. Érkezés a 11. napon a menetrend szerint.

A programok és a szálláshelyek változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Nagy-hasadékvölgy tórendszere
  • Nakuru-tó

Kenya körutazás, Afrikai szafari fakultatív programok:

A fakultatív programokra előre, itthon kell jelentkezni, a helyszínen már nem biztos, hogy lesz lehetőség rá.

Hőlégballonozás a Masai Mara Nemzeti Parkban: 245 000 Ft

Maszáj falu látogatás: 20 000 Ft

A fakultatív programok árai min. 10 fő esetén érvényesek.

Fontos információk:

Afrikai szafari tervezett menetrend (változhat):

Qatar Airways

augusztus 18. Budapest – Doha                16:05  22:25  QR 200 / kb. 5ó 20p
augusztus 19. Doha – Nairobi                    01:35  06:55  QR 1335 / kb. 5ó 20p

augusztus 27. Mombasa – Nairobi            14:45  15:45  KQ 607 / kb. 1ó
augusztus 27. Nairobi – Doha                   18:10  23:25  QR 1336 / kb. 5ó 15p
augusztus 28. Doha – Budapest               02:25  07:00  QR 201 / kb. 5ó 35p

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Kenya körutazás, afrikai szafari – Pellair Utazás 2024.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.