Vietnám – Laosz – Kambodzsa körút

körutazás

Körutazás: Vietnám – Laosz – Kambodzsa területén
Kambodzsa – Laosz – Vietnám körút Borneóval

Utazási időpont: 2019. Február 05-24. / 20 nap / 17 éj  ( BETELT! )

Különleges élményre csalogatnak az ősi Indokína országai: Vietnám – ahol a mai dinamikus fejlődés mellett előtérbe helyezték a gazdag kultúrörökség megőrzését, Laoszban mintha megállt volna az idő – buddhista szerzetesek mosolyogva végzik szertartásaikat. A hosszú idő után végre magára talált Kambodzsa méltán lehet büszke gazdag Khmer örökségére (Angkor). A természet szerelmeseinek is kínálunk igazi csemegét, Borneó szigetét. Fedezze fel ezeket az ősi civilizációkat és az érintetlen természetet a Vietnám – Laosz – Kambodzsa, Borneo körúton!

Tervezett program:

1. nap/Febr. 5. Budapest – Laosz/ Luang Prabang Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, Dubaiban és Bangkokban átszállással Laoszba. Éjszaka a repülőn. 2.

2. nap/Febr. 6. Luang Prabang
Délután érkezünk Luang Prabang-ba, körutazásunk első állomására. Érkezés után transzfer a szállodába, majd az est hátralévő részében szabad program és pihenés. Szállás Luang Prabangban.

3. nap/Febr. 7. Luang Prabang
Reggeli után városnézés az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható Luang Prabangban, első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd Wat Siphoutthabat templomából csodáljuk meg a lenyugvó napot. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk.

4. nap/Febr. 8. Luang Prabang – Vietnám/ Hanoi
Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi szerzetesek szokásaiba, akik hajnalban, az utcákat járva adományt gyűjtenek a hívőktől. Reggeli után felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. Ezután megtekintjük a lenyűgöző Kuang Si vízesést, és betekintést nyerhetünk a selyemkészítés rejtelmeibe. Majd a repülőtérre utazunk, és átrepülünk Vietnámba. Szállás Hanoiban.

5. nap/Febr. 9. Hanoi
A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnam fővárosát a Tavak városának is nevezik. Városnézés Hanoiban: Ba Dinh tér, Ho Si Minh mauzóleum, a népvezér háza, Egy Oszlopú Pagoda, Irodalom Temploma, Etnológiai Múzeum, a napi programunkat egy vízibáb előadás zárja. A nap végén éjszaka Hanoi-ban.

6. nap/Febr. 10. Hanoi – Ninh Binh
Reggeli után indulunk a Vörös – folyó deltájában lévő csodálatos táj, a „száraz Halong-öböl” felfedezésére. Ninh Binh a X. századi Vietnám fővárosa volt. Programunk első látványosságai a Dinh Tien Hoang és a La Dai Hanh templomok. Ebéd egy helyi étteremben. Délután csónakba ülünk és a számtalan vízi út, folyóágon fedezzük fel az egyedüli táj szépségeit. Rizsföldek, mészkőhegyek, csúcsok, az utunk csúcspontja Tam Coc barlang lesz. Éjszaka Ninh Binh-ben

7. nap/Febr. 11. Halong -öböl
Reggeli után indulás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe, melyet a helyiek a „Leszálló sárkány” öbleként emlegetnek. Az elbeszélések szerint a számtalan elszórt sziklát a Jáde Birodalom mennyei sárkányai teremtették, hogy megvédjék az országot az ellenséges támadásoktól. A legenda ma is él, párás hajnalokon a halászok a mai napig látni vélik, ahogy
egy sárkányfej kiemelkedik a habok közül. Érkezés után beszállás a tradicionális vietnami vitorlás hajóba, ahol elfoglaljuk kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik a tündérmesébe illő, ezernyi mészkőszikla közé. Kajakozási lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot. Szállás és vacsora a hajón (1 éj).

8. nap/Febr. 12. Halong-öböl – Saigon
A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, utána reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Kiszállás a Meglepetés barlangnál. Túránk után visszatérés a hajóra, korai könnyű ebéd (brunch), majd 11 óra körül kikötünk Halong faluban, elhagyjuk a hajónkat, utazás Hanoiba, majd repülés Saigon-ba. Éjszaka Saigonban.

9. nap/Febr. 13. Cu Chi alagutak – Saigon
Reggeli után az egykori híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszerben egyes szakaszain megismerjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Délután megismerkedünk Vietnám legnagyobb városával, autóbuszos városnézés: Notre Dame katedrális, Újraegyesítési Palota, Thien Hau Pagoda, Városi Postahivatal, Ben Thanh piac. Szállás Saigonban.

10 nap/Febr. 14. Saigon – Mekong-delta
Reggeli után kirándulás a Mekong-deltához a természet egyik csodálatos szépségű képződményéhez, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Először hajóra szállunk meglátogatjuk a híres Cai Be úszópiacot. Majd tovább hajózva gyönyörködünk a tájban, a különböző ültetvényekben. Ezután meglátogatunk egy rizspapír készítő műhelyet, kókuszcukorka készítőt és pattogatott rizs készítőt, hogy megismerkedjünk a deltavidék lakói által készített legfontosabb termékekkel. Tovább hajózunk a csatornákon és élvezzük a vidék megnyugtató világát, megfigyelhetjük a helyi farmerek és halászok mindennapi életét. a program a von Long városban ér véget, transzfer a Tan Son Nhat repülőtérre és repülés Siem Reap – ba. Szállás Siem-Reap-ban.

11. nap/Febr. 15. Kambodzsa / Angkor Thom – Angkor Wat
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát a Phimeanakas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, és záródik, majd visszatérünk a szállodánkba.

12. nap/Febr. 16. Siem Reap
Reggeli után rövid utazással felkeresünk egy selyem farmot. Megismerkedünk a selyemkészítés folyamatával, adunk egy kis szabad időt nézelődésre és vásárlásra, majd továbbutazás Chong Khneas úszó városába, amely Siem Reaptól 13 km-re, a Tonle-tavon található. Tradicionális csónakokba ülve fedezzük fel Kambodzsa „Nagy-tavát”, amely az egyik legnagyobb természetesen tó Ázsiában. Érdekessége, hogy a tavon nem csak úszó, lebegő települések, de iskolák, kórházak és éttermek is találhatók. Éjszaka Siem Reap-ban.

13. nap/Febr. 17. Siem Reap – Borneo / Kuching
Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, elutazás Kuchinba, átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába a nap hátralévő része szabad program.

14. nap/Febr. 18. Kuching – Bidayuh
Délelőtt kirándulunk a Kuchingtól kb. 100-re lévő Bidayuh-ba, megnézzük az itt élő törzsek „hosszú házait”, ismerkedünk az életükkel, művészetükkel. visszautunk a szálláshelyre, éjszaka Kuchingban.

15. nap/Febr. 19. Kuching – Muara Tebas-félsziget – Bako Nemzeti Park
Reggel elindulunk meglátogatni a Bako Nemzeti Parkot, útközben megállunk egy maláj halászfaluban, majd vízen folytatjuk tovább az utunkat. Megnézzük a mangrove és esőerdők állat és növényvilágát, szerencsés esetben (probiscus) bormeói nagyorrú majmokkal is találkozhatunk. Kora délután visszatérünk a szálláshelyre. Éjszaka Kuchingban.

16. nap/Febr. 20. Kuching – Semenggoh
A mai napon a Semenggoh Rehabilitáció Központba, az orángutánok menedékhelyére látogatunk. Ismerkedünk az intézet programjával, módszereivel, az orángutánokkal. A program végeztével meglátogatunk egy Sarawak Kulturális falut. A falu egy különleges „élő múzeum” különböző etnikai csoportokhoz tartozó házakkal, „igazi” lakókkal, akik tradicionális ruházatban és környezetben fogadják a látogatókat. A látgatás egy tánc műsorral ér véget. Éjszaka Kuchingban.

17. nap/Febr. 21. Kuching – Kota Kinabalu
A mai napon repülés Kota Kinabaluba, érkezés után transzfer a szálláshelyre, a további program, pihenés.

18. nap/Febr. 22. Kota Kinabalu
Pihenés a tengerparton

19. nap/Febr. 23. Kota Kinabalu – Szingapúr
Délelőtt pihenés a tengerparton, kijelentkezés a szállodából és transzfer a repülőtérre. Elutazás Szingapúrba, majd továbbutazás átszállással.

20. nap/Febr. 24. Szingapúr – Dubai – Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend szerint.

A Kambodzsa – Laosz – Vietnám Borneoval körút részvételi költségei:

Teljes részvételi díj kétágyas szobában: 720.000 Ft/fő
Teljes repülőjegy ár (nemzetközi és belföldi jegyek): kb. 597.500 Ft/fő (Belső repülőjegyek árai jegykiállításig változhatnak!)
Vízumok (Laosz, Vietnam, Kambodzsa) 39.000 Ft/fő
1,5% útlemondási biztosítás 20.350 Ft/fő
Ár összesen: 1.376.850 Ft/fő

Az ár tartalmazza: 
 • szállást, Laosz-Vietnam-Kambodzsa körutazás során helyi 4* szállodákban, egy éjszakát 5*-os hajón a Halong-öbölben, Malajziában helyi 5* szállodákban,
 • Teljes repülőjegy ár (nemzetközi és belföldi jegyek)
 • Vízumok (Laosz, Vietnam, Kambodzsa)
 • 1,5% útlemondási biztosítás
 • félpanziós ellátást (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás (italok nélkül)
 • légkondicionált autóbuszt a körutazás és a transzferek során
 • belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetőt
Külön fizetendő:
 • Helyi borravaló kb. 5-6 USD/fő/nap

 

Menetrend:

Február 5. Budapest-Dubai 14:50 23:05 EK 112
Február 6. Dubai-Bangkok 03:30 12:35 EK 376
Február 6. Bangkok-Luang Prabang 15:05 16:35 PG 945
Február 24. Szingapúr-Dubai 01:20 04:50 EK 405
Február 24. Dubai-Budapest 08:40 11:45 EK 111

SZÁLLÁSHELYEK: ( 4* szálloda + 5* hajó )

 

 • Luang Prabang: Maison Dalabua /Grand Deluxe szoba
 • Hanoi: MK Premier Boutique /Luxury szoba
 • Ninh Binh: Hidden Charm /Superior szoba
 • Ha Long: Ancora Cruise /Deluxe Balcony
 • Ho Chi Minh City: Golden Central /ROH
 • Siem Reap: Saem Siem Reap /Deluxe
 • Kuching: Pullmann Kuching /ROH
 • Kota Kinabalu: Shangri-La’s Rasa Ria Resort & SPA / Deluxe Garden view

 

 

 

 

Kambodzsa – Laosz – Vietnám körutazás – PellAir utazás 2017 – Vietnám – Laosz – Kambodzsa körutak

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.