Földközi-tengeri hajóutak

körutazás

 

MSC Földközi-tengeri hajóutak, magyar idegenvezetéssel

 Időpont:  2020.09.25 – 10.03. (1 éjszaka Genovában és 9 éj a hajón)

Földközi-tengeri hajóút a nyugat-mediterrán térség legszebb látnivalóihoz az MSC hajótársaság flottájának egyik legújabb tagjával, a minden porcikájában lenyűgöző MSC Fantasia hajóval. A programok élményeiről a Földközi-tenger gyöngyszemei Genova, Róma , Marseille, és Mallorca fővárosa Palma gondoskodnak.

Földközi-tengeri Hajóút: MSC FantasiaFöldközi-tengeri hajóút útvonal:

Genova (Olaszország) | Róma (Olaszország) | Palermo (Olaszország) | Cagliari (Olaszország) | Palma de Mallorca (Spanyolország) | Valencia (Spanyolország) | Marseille (Franciaország), Genova (Olaszország)

Földközi-tengeri hajóút program:

1.nap: Budapest – Genova
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, menetrend szerinti járatokkal átszállással Milánóba. Érkezést követően félnapos gyalogos városnézés keretében megtekintjük Milánóban a főbb látnivalókat.A program után tovább utazunk a genovai szállodánkba, este szabadprogram.

Földközi-tengeri hajóutak - Milánó

2.nap: Genova Reggeli után szabadprogram, majd a déli órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap: Civitavecchia / Róma   Kora reggel érkezünk Civitavecchiába, Róma Földközi-tengeri kikötőjébe. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Rómába, az Örök városba. A program másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Első megálló a Colosseum, ezt követi Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb tere, a Piazza Navona, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kút, illetve az ókori építészet egyik legnagyszerűbb, monumentális alkotása, a Pantheon. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után a Szent Péter térre látogatunk. Utolsó állomásunk a Szent Péter sírjára épített bazilika, melyet kívülről lehet megtekinteni. Késő délután visszautazunk a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, indulás Szicília irányába.

4.nap: Palermo  A Földköti-tengeri hajóút negyedik napjának reggelén érkezünk Szicília partjaihoz, Palermo kikötőjébe. A várost Conca d’Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik: a Monreale mögötti hegyek és Monte Pellegrino között fekszik.
Félnapos fakultatív programlehetőségünk során az út elhalad a legjelentősebb látnivalók előtt, mint a Quattro Canti Palermo barokk stílusú főtere és a Teatro Massimo Európa egyik legnagyobb színháza. Rövid utazás után megérkezünk Monreale-ba, ahol gyalogos túra keretében a város felfedezése következik. A kis városban tett látogatás után visszautazunk Palermoba, ahol a katedrális megtekintése következik, melyet a normann és arab építészeti stílusok szokatlan keveréke jellemez. Ezután a város egyik legszebb barokk temploma a Casa Professa látható, majd a helyi piac felfedezése, ahol tipikus szicíliai termékekből válogathatunk.. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Cagliari / Szardínia  A reggeli órákban kötünk ki a szardíniai Cagliari kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulásunk során bepillantást nyerhetünk az olasz vidéki életbe: észak felé utazva, Dalianova hangulatos kisvárosa, mely a vidék olívaolaj és bortermelő központja. Az olívaüzemben tett látogatás során az olasz konyha kimagasló minőségű olívaolajának elkészítési folyamatába pillanthatunk be. Látogatás a XII-XIII. századbeli Dolianova katedrálishoz, mely pisai-román stílusban épült, később gótikus stíluselemekkel bővült és ma is központi szerepet tölt be a helyiek életében. Egy rövid autóbuszos utazás után megállunk Argiolas szőlőültetvényeinél, ahol a híres szardíniai bor készül. A föld alatti pincék boltíves helyiségei sok látogatót vonzanak. Falatnyi ízelítő a helyi finomságokból: kolbász, sajt, olívabogyó, ropogós, kétszersült lapos kenyér (“pane carasau”) helyi borral körítve. A kóstoló elfogyasztása után visszautazunk a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Palma de Mallorca, Spanyolország  Kikötés a délutáni órákban Palma de Mallorcán, a Baleár-szigetek legnagyobbikának, Mallorcának fővárosában. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megállunk a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről, majd séta a korhűen megőrzött belvárosban. A kirándulás végén visszautazunk a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózunk Barcelona irányába.

7. nap: Valencia, Spanyolország  Valencia kikötőjébe a kora reggeli órákban fut be hajónk. A félnapos fakultatív program során ellátogatunk a San Jose barlangba, mely a Sierra de Espanda természetvédelmi terület határán található, mely a tartomány második legnagyobb védett természeti kincse. Érdekessége, hogy itt található Európa leghosszabb hajókázható, 2750 méter hosszú földalatti folyója. Kis csónakokba szállva csodálhatjuk meg egy rövid szakaszon a természet alkotta kamrákat. A hajóhoz történő visszautazás során az autóbuszból vethetünk egy pillantást Valencia emblematikus épületei közül a Serrano ikertoronyra és a katedrálisra, mely a XIII-XV. században épült és könnyű megismerni az 50 méter magas Miguelete toronyról. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap:  Marseille, Franciaország  Marseille kikötőjébe a déli órákban érkezünk. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, melyet görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. A kb. 7 órás fakultatív kirándulás során felkeressük Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-t, majd másfél órás autóbuszos transzfer után Avignont, a pápák városát. A pápai palota Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Genova – Budapest   Reggel érkezünk Genova kikötőjébe, majd gyalogos városnézésre indulunk. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca.
A félnapos városnézés után transzfer a genovai repülőtérre.
Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 2020. 09.25- 10.03.

Ablakos Fantastica kabinban: 479.000.-Ft / fő

Balkonos, Bella kabinban:  499.000.-Ft / fő

Balkonos Fantastica kabinban: 539.000.-Ft / fő

Bella élménycsomag: 

 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában
 • étkezések a fedélzeten: büféétkezés limitált italfogyasztással a nap 20 órájában
 • fedélzeti szórakoztató programok és tevékenységek napközben
 • esti szórakoztató programok: Broadway-stílusú színházi show-k
 • fedélzeti sportok: a hajó felszereltségétől függően kosárlabda-és futópálya, úszómedence, felszerelt edzőterem panorámával
 • gyerekprogramok: belépés az MSC hajóinak gyerekklubjaiba, melyek kisgyermek kortól tinédzser korig nyújtanak szórakozást
 • személyre szabott kényelem: több nyelven beszélő személyzet a nap 24 órájában
 • ülőhely kiválasztási lehetőség a vacsoránál (a szabad kapacitás függvényében
 • csoportos hajóutaknál nem lehetséges) – MSC klubkártya pontgyűjtési lehetőség

Fantastica élménycsomag:

A Fantastica élménycsomag a Bella élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel
 • elsődleges helyválasztás vacsoránál
 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással
 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)
 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából
 • egybenyitható „super” családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)
 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

A részvételi díj tartalmazza: 

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó és Genova – Budapest útvonalon turista osztályon
 • illetékek
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Genovában középkategóriájú szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • gyalogos városnézés Milánóban és Genovában
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza:  

 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

A Földközi-tengeri hajóút választható fakultatív kirándulásai:

 • Róma: 53.000.-Ft / fő Időtartam: egész nap, ebédet tartalmaz A kirándulás Róma két arcát mutatja be : a keresztény és az antik emlékek városát. Másfél órás autóbuszos utazás után találkozunk az idegenvezetővel, és a Colosseum meglátogatásával kezdetét veszi a városnézés. Az építményt – melyet Flavius amfiteátrumaként is ismernek – 50.000 néző befogadására tervezték. A rómaiak a kegyetlen gladiátorviadalokat figyelték a lelátókról. Ezt követően sétát teszünk a Piazza Navona-n és a Parthenonnál. Az ókori templomot hét fontos római isten tiszteletére építették. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a délutánt a keresztény emlékek megtekintésének szenteljük. A Szent Péter téren szabad idő áll rendelkezésre,az idegenvezető a téren tájékoztatást ad a látnivalókról majd a Bazilikát egyénileg lehet megtekinteni. Visszautazás a kikötőbe.
 • Palma de Mallorca: 23.000.-Ft / fő Időtartam: 4 óra Városnézés Palma-ban, fotózási lehetőség a híres gótikus erődítménynél, a Bellver kastélynál. Szabad idő a Barrio Gotico-ban (gótikus negyed) és az 1230-ban egy ősi mecset alapjain épült gótikus katedrális megtekintése kívülről. A spanyol hagyományok élnek, ennek bizonyítéka a „Plaza de Toros”,ahol a mai napig rendeznek bikaviadalokat. Egy másik, élő spanyol hagyomány a gyöngykészítés, melynek titkaiba magunk is bepillanthatunk egy közeli üzemben. Majorica gyöngy a XIX, század óta készül a szigeten. A gyöngyök nagyon jó minőségűek, csak szakértő szem tudja megkülönböztetni a valódi gyöngytől.
 • Palermo: 23.000.-Ft / fő  A félnapos fakultatív programlehetőség során az út elhalad a legjelentősebb látnivalók előtt, mint a Quattro Canti Palermo barokk stílusú főtere és a Teatro Massimo Európa egyik legnagyobb színháza.
  Rövid utazás után megérkezés Monreale-ba, ahol gyalogos túra keretében a város felfedezése következik. A dómban különleges, arany mozaik képeken jelenetek láthatók az Ó -és az Újszövetségből.
  A kis városban tett látogatás után visszautazás Palermoba, ahol a katedrális megtekintése következik, melyet a normann és arab építészeti stílusok szokatlan keveréke jellemez. A templomban különböző normann királyoké mellett II. Frigyes sírja is megtalálható.
  Ezután a város egyik legszebb barokk temploma a Casa Professa látható, majd a helyi piac felfedezése, ahol tipikus szicíliai termékeket kínálnak. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.
 • Valencia: 23.000.-Ft / fő  A félnapos fakultatív program során látogatás a San Jose barlangban, mely a Sierra de Espanda természetvédelmi terület határán található, mely a tartomány második legnagyobb védett természeti kincse. A barlangrendszer vélhetően 230 millió évvel ezelőtt, a triász korban alakult ki. Érdekessége, hogy itt található Európa leghosszabb hajókázható, 2750 méter hosszú földalatti folyója. Kis csónakokba szállva csodálhatják meg egy rövid szakaszon a természet alkotta kamrákat.
  A hajóhoz történő visszautazás során az autóbuszból pillantást vethetnek Valencia emblematikus épületei közül a Serrano ikertoronyra és a katedrálisra, mely a XIII-XV. században épült és könnyű megismerni az 50 méter magas Miguelete toronyról. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.
 • Marseille és Avignon: 33.000.-Ft / fő  A túra kiindulási pontja Marseilles, ahol belülről is megnézzük a Notre Dame de la Garde katedrálist. Ez a neo bizánci stílusú templom egy domb tetején magasodik, 1853 és 1864 között Esperandieu francia építész tervei szerint épült, az egykori Notre Dame de La Garde kápolna helyén. Belsejében számos fogadalmi felajánlás található a szerencsésen hazatért tengerészektől. Következő állomásunk a 1,5 órás autóbuszútra fekvő középkori város, Avignon. Itt megnézzük a Pápai palotát, amely erődként és palotaként is szolgált. A pápai hálótermek és magánlakosztályok freskói és kézzel festett tapétái hű képet adnak a palota egykori lakóinak fényűző életéről. Szabad idő egyéni sétára és ebédre (az ebédet a kirándulás ára nem tartalmazza ). Visszatérés a kikötőbe a hajóra.
  Kérjük vegyék figyelembe, a túra gyaloglással jár egyenetlen talajon. Megfelelő öltözet javasolt a vallási helyek meglátogatásához. Az MSC Poesia, Preziosa és Armonia utasai csak kívülről nézik meg a Notre Dame de la Garde katedrális, ha a hajó 9.00/16.00 órakor tartózkodik a kikötőben.
 • Cagliari Kikötés a reggeli órákban a szardíniai Cagliari kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás során bepillantást nyerhetnek az olasz vidéki életbe: észak felé utazva érik el Dalianova hangulatos kisvárosát, mely a vidék olívaolaj és bortermelő központja. Az olívaüzemben tett látogatás során az olasz konyha kimagasló minőségű olívaolajának elkészítési folyamatába pillanthatnak be. Látogatás a XII-XIII. századbeli Dolianova katedrálishoz, mely pisai-román stílusban épült, később gótikus stíluselemekkel bővült és ma is központi szerepet tölt be a helyiek életében. Egy rövid autóbuszos utazás után megálló Argiolas szőlőültetvényeinél, ahol a híres szardíniai bor készül. A föld alatti pincék boltíves helyiségei sok látogatót vonzanak. Falatnyi ízelítő a helyi finomságokból: kolbász, sajt, olívabogyó, ropogós, kétszersült laposkenyér (“pane carasau”) helyi borral körítve. A kóstoló elfogyasztása után visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

MSC  Fantasia szolgáltatások:

A 2008-ban épített, olasz elegancia stílusjegyeit magában hordozó hajó Európa egyik legnagyobb luxushajója. A fedélzeten mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szolgáltatást és kikapcsolódási lehetőséget. Swarovski kristályokkal kirakott lépcső vezet a szórakozási lehetőségek széles választékához, ahol az utasok az Aurea spa-komplexum, 5 étterem, 9 bár, szivarszoba, 4 medence, 12 hidromasszázs medence, üzletek, internetsarok, könyvtár, kaszinó, F1 szimulátor, 4D-s mozi terem, gyermekklub és játszóház szolgáltatásait élvezhetik. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek számos sportlehetőség áll rendelkezésére mint a: kosárlabda-, squash- és teniszpálya, a fedélzeten található futópálya és az edzőterem.

Technikai adatok

Vízre bocsájtás éve: 2008
Méretei: 137.936 tonna, 38 m széles, 333,3 m hosszú
Utasok száma: 4363 fő
Személyzet: Kb. 1370 fő
Sebesség: (max.): 22,87 csomó
Áram: 110/220 V
Utasfedélzet: 7 db

Földközi-tengeri hajóutak 2020 – PellAir utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá
A jelenlegi COVID-19 helyzet miatt nem indulnak útjaink

Comments are closed.