Izrael körutazás, utazás

körutazás

Izrael körutazás: tájak, ízek, vallások, történelem

Ár: 890 000 HUF / fő
Izraeli körutazás időpont: 2023.09.04-12.

Az izraeli körutazás állomásai: Tel Aviv – Názáret / Tiberias – Tábor-hegy – Haifa – Akko – Golán-fennsík – Galilea – Kinneret – Jordán folyó – Jerikó – Masada – Holt-tenger – Betlehem – Jeruzsálem – Jaffa

Izrael körutazás Masada

Izrael körutazás részletes program:

1. nap: Budapest – Tel Aviv – Názáret / Tiberias
Utazás menetrend szerinti járattal Tel-Avivba, érkezés a délutáni órákban. Érkezés után transzfer Názáretbe vagy Tiberiasba. Vacsora és szállás Názáretben vagy Tiberiasban (3 éj)

2. nap: Tábor hegy – Haifa – Akko
Reggeli után a Tábor-hegyre megyünk, Jézus színeváltozásának a helyszínére, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Jezréel-völgyre. Következő állomásunk Akko kikötővárosa, ahol városnézésen veszünk részt. Az El Jazar mecsetet, a bazárt, a karavánszerájt és természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékeit érintjük. Ezután Haifába utazunk, ahol a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort, a Stella Marist nézzük meg. Ezt követően a „haifai csodánál”, a Baha’i kertnél állunk meg néhány fotó erejéig, amely az UNESCO világörökség része. A kert felső részéről gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi-tengerre. Megismerkedünk a Baha’i vallással, annak történelmével és a kert történetével. Vacsora a szállodában.

Izrael korutazas Akko varos

3. nap: Golán-fennsík
Reggeli után a Hula nemzeti parkba utazunk, ami nem oly rég még az ország egyik legnagyobb mocsara volt és tavasszal meg ősszel több millió vándormadárnak szolgál pihenőhelyül. Ezután folytatjuk utunkat a Golán-fennsíkra, ahol az ország egyik legjobb borászatába látogatunk el borkóstolóra (Katzrin borászat), később pedig egy helyi kibuccal ismerkedünk meg, majd egy gyönyörű panorámával zárjuk a mai napunkat a Bentál hegyről, ami tulajdonképpen egy kialudt vulkán oldala. Visszautazás a szállodába, vacsora.

4. nap: Galilea – Kinneret – Jordán folyó
Korai reggeli után megnézzük az Angyali Üdvözlet bazilikát majd a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel. Először a Nyolc Boldogság hegyére, majd a Ferences kápolnához látogatunk, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt. Ezt követően Tabghát, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg, majd Kapernaumban megállunk Szent Péter házánál, megnézzük a régi zsinagógát és az Úr Asztala kápolnát is, majd megállunk a Jordán-folyónál, egy hivatalos keresztelőhelynél. Ezután hajózás a Galileai-tavon. A nap végén továbbutazás Betlehembe. Vacsora és szállás Betlehemben (4 éj).

5. nap: Jerikó – Masada – Holt-tenger – Betlehem
Reggeli után Jerikóban Zakeus fájának, valamint a Megkísértés hegyének megtekintése után Masada felé vesszük az irányt, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, leereszkedünk a Holt-tengerhez, és fürdési-mártózási lehetőség után (időjárásfüggő) visszautazunk Betlehembe.

Izrael körutazás Betlehem

6. nap: Bethlehem
Reggeli után a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. Majd a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán veszünk részt. Innen folytatjuk az Izraeli Múzeumba, ahol megismerhetjük a híres Holt tengeri tekercseket, valamint megnézzük a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú Menórát, Izrael állam jelképét, amit a brit képviselőháztól kapott ajándékba a fiatal ország. Vacsora a szállodában.

7. nap: Jeruzsálem

Egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné-kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat, és a színes bazárokat. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, sétánkat a Golgota hegyén folytatjuk, a Szent Sír templomnál, majd a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, ahol megnézzük az Utolsó Vacsora termét, Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát (kívülről). Vacsora a szállodában.

Izrael körutazás Jeruzsalem

8. nap: Jaffa – Tel-Aviv
Reggeli után Jaffa óvárosába utazunk, sétálunk a régi kikötőben, majd megnézzük a régi ócskáspiacot ami ma a város egyik leghangulatosabb negyede. Tel Avivban, a Fehér városban megismerkedünk a Bauhaus történetével. Délután szabadidő, amit érdemes sétával vagy fürdéssel eltölteni a Földközi-tenger kellemes tengerpartján.  Este vacsorázási lehetőség valamelyik hangulatos étteremben, vagy fakultatív izraeli főzőleckén vehetünk részt, ahol saját magunk készítünk el egy tradicionális izraeli vacsorát, és ott helyben megesszük. Szállás Tel Avivban (1 éj).

Izrael utazás Tel Aviv

9. nap: Tel-Aviv – Budapest
A kora reggeli órákban menetrend szerinti járattal hazautazunk Budapestre.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!
A napok sorrendje az esetleges ünnepek miatt felcserélődhet (indulási nap függvényében).

UNESCO Világörökségi helyszínek
•    Masada
•    Tel-Aviv
•    Haifa – Bahai kert
•    Kármel-hegy
•    Akko óvárosa

Fakultatív programok:
Fakultatív főzőlecke vacsorával Tel Avivban az utolsó napon: 59 000 Ft
(minimum létszám 15 fő)

Izrael körutazás fontos információk:
Tervezett menetrend (változhat)
Budapest – Tel Aviv 10:10 – 14:20  LY2366 / kb.3 óra 10 perc
Tel Aviv – Budapest 06:45 – 09:05  LY2365 / kb.3 óra 20 perc
Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

Izrael körutazás, Izrael utazás – Izraeli körút – PellAir Utazás 2023

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.