Ausztrália körutazás, Új-Zéland

körutazás

Ausztrália & Új-Zéland utazás

Ausztrália Új-Zéland csoportos hajóút, magyar idegenvezetővel

Időpont. 2019. zeptember 27- október 13 (17 nap/ 14 éjszaka)

Ezen a különleges, 16 napos tengerjárós utazáson Ausztrália és Új-Zéland leggyönyörűbb tájait járjuk be. Barangolunk Sydney utcáin,  hajókázunk egy évmilliók során kialakult, kristálytiszta vízű tavon Új-Zélandon, megnézzük a buja esőerdőket, fátyolos vízeséseket és az óceán partját csipkéző, sokszáz méter magas, büszke sziklákat. Megismerjük a szigetország fantasztikus történelmi-kulturális örökségét, majd feltöltődünk az érintetlen természet szépségével és harmóniájával. Utazásunk kényelméről és két kikötő között a felhőtlen kikapcsolódásról az NCL igazi „koronaékszere”, a Norwegian Jewel gondoskodik.

 

 

Ausztrália – Új-zéland csoportos hajóút program:

1. nap: Budapest-Sidney
A budapesti reptérről menetrend szerinti járatokkal, egy átszállást követően Sydneybe érkezünk!

2. nap: Sidney
9 órakor indulunk szállodánkból,  a legismertebb ausztrál város különleges látnivalóinak felfedezésére. Olyan nevezetességekhez látogatunk el, mint az Sydney Operaház vagy az öbölhíd, de nem maradhat ki a sorból a gyönyörű tengerpart – decemberben itt nyár van! – és a mindig élettől pezsgő kávézók sem.
A busz a város legrégebbi kerületén halad át, a St Mary’s székesegyháztól a „Mrs. Macquarie’s széke” nevet viselő sziklaformációig, melyet bő két évszázaddal ezelőtt elítéltek vájtak ki fáradságos kézi munkával… Ma már szerencsére sokkal békésebb a környék: vásott bűnözők helyett fantasztikus kilátás várja az ide látogatókat! Utunk ezután a Double- és a Rose-öbölhöz vezet a tengerpartot követve, ahol megismerhetjük Sydney kikötőjének varázslatos bejáratát is.
A híres Bondi beach következik, ahol a vakítóan fehér homokban sétálva figyelhetjük meg az ügyes szörfösöket. Ebédünket követően (az ár nem tartalmazza) északnak fordulunk, az öbölhídon át McMahons Point az úticél. Innen belátni a várost és az öbölt.
A tengerparti városrészeken át Manly óceánparti üdülőhelyre is ellátogatunk, ahol a végeláthatatlan, homokos tengerpartot szörfös fiatalok, a napsütésben fürdőző emberek látványa tarkítja… Kellemes séta után irány az Arabanoo kilátó, ahol nem csak mesés kilátásban gyönyörködhetünk, de a térségben lakó, ősi törzsek történelmét is megismerhetjük. A csapat Sydney két felkapott elővárosán (Neutral Bay, Mosman) keresztül tér vissza a város központjába, a szállásra.

Ausztália körutazás: Sydney Operaház

3. nap: Sidney
A mai napon már kora reggel (7.30) elindulunk a Royal Nemzeti Park felé, ami az egész ország legidősebb természetvédelmi intézménye. Egy rövid megálló még belefér a Stanwell Tops kilátónál, ahol csodás látvány tárulkozik fel az ország déli partvidéke irányába… A kirándulás festői utakon kanyarog tovább a part mentén futó Grand Pacific Drice-on. Majd áthalad a Sea Cliff hídon, ami párját ritkító mérnöki csúcsteljesítmény: a világon csupán hét ilyen híd van, ami a parttal párhuzamosan fut a tenger fölött.
Két nagyon különböző, part menti várost is felkeresünk, ahol gyönyörű tengerpartok, fantasztikus óceáni kilátás, valamint pezsgő kávéházi élet és a helyi művészeti közösség vár minket. A következő megálló Kiama: a város mellett található természet formálta tengeri szökőkútból 15-20 méter magasra csap fel a tengervíz. Feledhetetlen látvány! A városka maga is páratlan történelemre tekinthet vissza, az 1800-as évek végén épült, hangulatos világítótorony is megér egy látogatást…
A partot elhagyva a csoport a szárazföld belseje felé kanyarodik, és megkezdi a Cambewarra hegy meghódítását! A kilátónál a helyi ízeket próbálhatunk egy kávézóban (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza), és gyönyörködhetünk a kilátásban. A busz innen egy páratlanul látványos útra indul a Kenguru-völgy irányába: buja, zöld természet, páfrányok, magas fák, és hihetetlen kilátás a part menti fennsíkról az alant elterülő óceánra. Az úti cél a Fitzroy-vízesés. A mesés környéket itt egy könnyed sétán ismerhetjük meg. A csoport nem csak a természet szépsége miatt némul el: a csöndben ugyanis a lantmadár jellegzetes dalát is hallani… Innen az utolsó megállóhoz, Berrima városához vezet utunk, ahol a helyi kézműves boltok kínálatát is lesz idő felfedezni, mielőtt visszatérnek a szállásra, Sydney-be.

4. nap: Sidney- beszállás Norwegian Jewel hajónkra
Sydney belvárosában barangolhatunk, vagy körülnézhetünk még egyszer az Opera épülete környékén! Átsétálhatunk a kikötőbe az impozáns hídon (Harbour Bridge), ami az egész ország egyik jelképe. A kora délutáni órákban a kikötőbe utazunk, ahol már vár minket a fenséges Norwegian Jewel! Beszállás után a kabinok elfoglalása történik, miközben a hajó keleti irányba lassan maga mögött hagyja Ausztrália partjait: érdemes megnézni a lemenő nap sugaraiban, feledhetetlen látvány! Indulás: 18:00 órakor

5. nap: Tengeren
Hajónk előtt hatalmas út áll, két nappal és közel 2.000 kilométerrel később már az új-zélandi partoknál folytatja a káprázatos kirándulást.
A mai napon felfedezhetjük a minden kényelemmel felszerelt Jewel-osztályú óceánjáró kínálatát! A bőséges és finom reggelit követően, hangulatos butikok,  több tucatnyi étterem, bár és lounge vár minket öt kontinens ízeivel, finom, friss kávéval és különleges koktélokkal.

6. nap: Tengeren

7. nap: Új-Zéland
A távolban már feltűnnek az új-zélandi partok, a Norwegian Jewel egyre közelebb kerül ehhez a varázslatos országhoz, ahol érintetlen természeti csodák, fantasztikus látványosságok egész sora vár felfedezésre! Rögtön az első nap három gyönyörű fjordot is megismerhetünk: a Milford Sound nem véletlenül nyerte el a közönségszavazatok alapján a világ legnépszerűbb turistacélpontjának megtisztelő címét néhány éve. A Tasman-tengertől 15 kilométerre nyúlik a sziget belsejébe, a fjordot két oldalt meredek sziklák szegélyezik – magasságuk eléri az 1200-1500 métert is! A Doubtful Sound szintén a Világörökség része – nevét James Cook idejéből származtatják, aki „Kétséges kikötőnek” nevezte el, mivel bizonytalannak tartotta, hogy ki tud-e jönni a szűk öbölből. A környéken él a barátságos palackorrú delfinek legdélebbi populációja. A mintegy 70 egyedből álló csoport soha nem hagyja el a fjordot és nagyon szoros közösségben él. Végül a Dusky Sound, az ország délnyugati szegletében található fjordot látogatják meg, amely a maga 40 kilométeres hosszával, 8 kilométeres szélességével a világon a legnagyobbak közé tartozik.

8. nap: Dunedin – Új-Zéland szafari
Fakultatív kirándulás keretén belül, a Nature’s Wonders Wildlife Safari parkot barangolhatjuk be. Bejáratához vezető út önmagában is élményszámba menő: fantasztikusan buja tájakon kanyarog a busz, miközben elragadó kisvárosokon halad keresztül (Sawyer’s Bay, Roseneath, St. Leonard’s) az Otago öböl mentén.
Az érkezést követően minibuszokra vagy Argora száll a csoport: a 8 kerekű, különleges járműveket speciálisan úgy tervezték, hogy a másként megközelíthetetlen helyekre is eljussanak velük a kirándulók (félúton a minibuszos és Argos társaság helyet cserél egymással). Az Otago félsziget felső része az egész ország talán legértékesebb vadvilág rezervátuma, mely a Reid család tulajdonában áll. Itt csodálatos harmóniát alkot a bámulatos élővilág és a fantasztikus természeti tájak: megcsodálhatjuk a világ legritkább pingvinfaját a sárga szemű pingvint (maori nyelven: hoiho), az új-zélandi medvefókát és a lenyűgöző madarakat.
A misztikus Maui lábnyomnál a csoport megáll – innen lélegzetelállító kilátás nyílik az Otago-félszigetre. A tenger fölé mintegy 200 méterre tornyosuló magaslatról leszállva a kormorán-kolóniánál is megállunk. Ez egy zord szikla csúcsán található, melyet folyamatosan ostromolnak a Csendes-óceán vad hullámai. Az új-zélandi medvefóka kolónia megtekintése igazi csemege. A tengerparti kirándulás innen a pingvinekhez vezet: az aprócska, kék pingvineket is saját élőhelyükön figyelhetjük meg, ha szerencsénk lesz, akár a nagyon ritka (és annál félénkebb) sárga szemű pingvinek egyikét is megpillanthatjuk!
A visszafelé vezető út a farm legmagasabb pontját is érinti, ahonnan fantasztikus körpanoráma nyílik az egész környékre. Dunedinbe visszaérkezve egy rövid túrán vehetünk részt, mielőtt visszatérünk a kikötőbe.
Fontos információ: a kirándulás során egyenetlen, akár sáros talajon is kell sétálni. Az utasokat szállító járművek poros, hepehupás utakon haladnak. A túrán hát-, csípő- és nyakproblémákkal küzdő, valamint mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A sétáláshoz kényelmes, nem csúszós talpú cipő ajánlott, valamint meleg, vízhatlan széldzseki. A fentebb leírt vadvilági megfigyeléseket a szervezők nem tudják garantálni, bár az állatok megtekintésére jó esély van. Indulás 19:00 órakor

9. nap:  Akaroa, hajókázás az Avon folyón és borkóstoló
Mai  fakultatív* kirándulásunkon fantasztikus természeti szépségeket csodálhatunk meg! Az Avon folyón ereszkedünk le ladikokban, majd a város gyönyörű botanikus kertjeiben kirándulunk, amit egy borkóstoló koronáz meg a Melton Estate-ben.
A városban nyitott csónakokba szállunk, melyet a helyiek „punt”-nak neveznek, és ebben csónakázunk végig a gyönyörű Avon folyón. Dőljön hátra és élvezze a kirándulást, miközben a hajó kormányosa – akárcsak Velencében a gondolások – egy hosszú rúddal mesterien juttatja egyre közelebb a csónakot az úti céljához. A sekély, békés folyóról pompás kilátás nyílik Christchurch-re, a kertek városára!
Christchurch Botanic Gardens hangulatos ösvényein nyitott oldalú, körpanorámás buszokon (Caterpillar) barangolunk tovább. Az 1863-ban alapított intézmény mára több, mint 40 hektáron terül el, a helyi, őshonos fajok mellett ritka növényeket és egzotikus különlegességeket is felsorakoztat.
A kirándulás a Melton Estate-n zárul. A butik jellegű borászat pincéiből az elmúlt években egyre-másra kerültek ki díjnyertes borok A finom ételek mellé természetesen a pompás borokat is megkóstolhatja.
Fontos információ: a túra során rövidebb sétát is kell tenni. A résztvevőknek a csónakokba a folyó partjáról kell beszállniuk. Indulás 18:00 órakor

10. nap: Marlborough, tutajozás a Queen Charlotte Sound-on
Szelje a Queen Charlotte Sound kristálytiszta vizét a csipkézett partok mellett, lélegezze be a páratlanul tiszta levegőt, és gyönyörködjön a természet lenyűgöző szépségében! A kikötőből kifutva a kényelmes hajó fedélzetéről lélegzetelállító panoráma nyílik a Queen Charlotte Sound nyugodt víztükrére. Ahogyan a környék több vízfolyama, a Zsófia Sarolta brit királynéról elnevezett kristálytiszta vizű szoros is a legutóbbi jégkorszak végén alakult ki, nagyjából 10 ezer évvel ezelőtt, a többi folyamtól pedig meredek, éles hegygerincek választják el.
A festői szépségű partokat itt-ott egy-egy elszórt település tarkítja – némelyiket kizárólag vízi úton lehet megközelíteni. A környék alig-alig változott azóta, hogy a 18. században James Cook kapitány is bejárta a vidéket egyik felfedező útján. Az érintetlen természet magával ragadó szépsége minden utazót megérint!
A kirándulók az ún. „Dupla-öbölnél” egy különleges programon vehetnek részt: megetethetik a tó gazdag halállományát: heringeket, márnákat, tőkehalakat. De ne lepődjön meg, ha kiszórt halcsemege a királykormoránokat is odavonzza! Ezek a méltóságteljes, gyönyörű madarak a halakra nézve veszélyes ragadozók…
Fontos megjegyzés: a leírásban jelölt vadvilági látványosságok bár valószínűek, nem garantálhatóak. Indulás: 18:00 órakor

11. nap: Wellington
A mai  fakultatív* kiránduláson Új-Zéland kormányzati és kulturális központjának történelmi látnivalóit és turistacsalogató célpontjait ismerhetjük meg. A kikötőből kikanyarodva a busz a gyönyörű partvidéken kanyarog végig a Victoria-hegyig, ahonnan fantasztikus körpanoráma nyílik Wellingtonra és a város előtt elterülő öbölre. Innen az út a Wellington Botanical Gardenbe vezet. Az 1860-ban alapított botanikus kertben egzotikus és őshonos fa- és növényfajok között csavaroghatunk, megcsodálhatjuk a ritka begóniákat, a felbecsülhetetlen értékű „örökség rózsákat” (melyeket genetikai, történelmi vagy egyéb értékeik miatt őriznek) és a fantasztikus aromájú gyógynövényeket.  A kert egyik legszebb látványossága a liliom tó, ahol elképesztő méretű vízililiomokat – és néhány húsevő növényt is talál.
A kirándulás a város történelmi negyedében folytatódik: a Bowen Streeten a parlament épületnél rövid megállót tartunk. A kormányzói negyed talán leghíresebb épülete a „Méhkaptár” – a kormányzat egyik futurisztikus épülete, amelyik különleges alakja után kapta nevét. A modern vonalvezetésű Wellington székesegyház után egy klasszikus templomot, az „Old Paul’s”-t is felkeresi a csoport. Az épület különlegessége, hogy teljes egészében őshonos fafajokból épült: a belső terek kidolgozottsága, a fa és az ólomüveg találkozása egészen különleges hangulatot kölcsönöz az évszázados katedrálisnak.
Indulás: 18:00 órakor

12. nap: Napier – szafari
Fakultatív kirándulás keretén belül,egy szafariparkba látogatunk, az óceán és a meredek sziklaszirtek találkozásánál A kikötőben szafari buszokra ülünk, hogy mindenki teljes kilátást élvezhessen a gyönyörű tájakra, miközben a buszok Te Awanga és Cape Kidnappers irányába kanyarognak.
Cape Kidnappers-nél egy igazi új-zélandi farmot keresünk fel: a termésben gazdag földeken át egy szula menedékhez tart a csoport. A szafari busz igazi vadregényes tájakon zötykölődik: az út folyókat keresztez, végtelen legelőket szel keresztül, meredek lejtőkön száguld le. Az utazás során lélegzet elállító kilátás nyílik erre a közel kétezer hektáron elterülő farmra.
A Cape Kidnappers egy fantasztikusan szép félsziget a Hawke’s öböl déli csücskében – itt található egyebek mellett a legnagyobb szárazföldi szula keltető hely. Az utazás során lehetőségünk lesz megcsodálni ezeket a fenséges tengeri madarakat – természetes életkörülményeik között. A félszigetet szegélyező sziklákról mesés kilátás nyílik a Hawke’s-öböltől egészen északra, a Mahia-félszigetig. A vízpart felé mintegy 100 méterre tornyosuló, természetes kilátóról visszafelé még egyszer megcsodálhatjuk ezt a páratlan szépséggel megáldott tájat. Az út Napier-be érve egy jó darabon a tengerpartot követi, olyan látványosságok mellett halad el, mint a tekintélyes Norfolk Pines, Pania of the Reef bronzszobra, a Tom Parker szökőkút, a virágos óra vagy a Marineland óceánárium.
 Indulás: 16:00 órakor

13. nap: Tauranga,  a maori kultúra nyomában
Mai fakultatív kirándulásunkon gyönyörű kivigyümölcsösökben barangolunk és felfedezzük a hagyományos maori kultúrát.A busz fantasztikusan zöld tájakon, kiviültetvények árnyékában halad Rotorua felé. Az eredetileg üdülő (spa) városként alapított település fürdőkultúrája a mai napig messze földről vonzza a látogatókat, de emellett a maori kultúra egyik legfontosabb központja is lett. Az első megálló Wai-O-Tapu, vagyis: „szent víz” névre keresztelt termál központ. A díjnyertes turistalátványosság kapui mögött három különböző programlehetőség is vár egyéni felfedezésre. A parkban gejzírek, iszapmedencék, színes forró- és hideg vizes medencék és gőzölgő vulkáni tavak várják. A rezervátum egyik legismertebb nevezetessége a szinte szürreális természeti látványosság a „Champagne-medence”, melynek folyamatosan bugyogó tavában 73-75 fokos víz rotyog a mélyből feltörő gázok miatt. Barangoljon a tavak, kráterek, medencék vibráló kavalkádja között, és élvezze az ezernyi énekesmadár dallamait a közeli erdőben!
A feledhetetlen látogatás után újabb 30 perces út vezet a Rotorua-tóhoz. Itt a tóparton fantasztikus vízi élővilágban gyönyörködhetünk: méltóságteljesen úszó, fekete hattyúk, egy-egy finom falat reményében alábukó kacsák – és persze a csodálatos környezet. A tavat egy helyben készült, csodálatos hajón a Lakeland Queen fedélzetére szállva barangolhatjuk be, amely kivitelében a híres Mississippi folyami hajókat másolja. A gyönyörű tájak mellett finom büféebéd is vár a fedélzeten! Hajókázás közben egy maori csoport egyedülálló, kulturális bemutatóját is élvezheti.
Az ebéd után a Rainbow Springs („szivárvány források”) parkot fedezhetjük fel egy vezetett sétán. Itt őshonos bokrok, fák, virágok, növények sorakoznak békés, kristálytiszta vizű patakok mellett. Ha szerencsénk van, az ország nemzeti állatát, a kivimadarat is megpillanthatjuk! Az ösvényeken tuatarával (hidasgyík) is találkozhat – ez a hüllő egészen közeli rokona a hajdanán élt dinoszauruszoknak! Biológusok szerint ez az egyetlen faj az országban, amely 100 millió éve rója az új-zélandi tájakat. Ehhez persze az is kellett, hogy a hidasgyíknak egyetlen természetes ellensége sem volt évmilliókon keresztül – amíg az ember a patkányokat be nem hurcolta a szigetországra. Mára védett állattá nyilvánították. Rainbow Springs-t nem csak gyönyörű természeti szépségeiért érdemes felkeresni, hanem azért is, mivel ez egyben Új-Zéland nemzeti örökségének rezervátuma. A barangolást követően visszatérünk a kikötőbe.
Indulás: 19:45 órakor

14. nap: Auckland
Reggel 7 órára érkezünk a kikötőbe. Fakultatív* kiránduláson Aucklandből 30 perc alatt ér a busz a magasan a Waitakere-hegységben fekvő Arataki Központba. Fantasztikus látványban gyönyörködhetünk: a Tasman-tengertől egészen a Csendes óceánig ellátni. A kirándulás során az őslakosok történelmét és kultúráját is megismerhetjük és megtekinthetjük a hatalmas maori faragványokat, melyek a tamaki törzsek örökségeként őrt állnak az épület bejáratánál.
Innen egy könnyed sétára indulunk a buja esőerdő ösvényein, melyet az őshonos madarak éneke kísér. Az égig érő kauri fenyők és páfrányfák árnyékában megismerhetjük milyen egyedülálló élővilág fejlődött ki a szigeten, ahol – minden más földrésztől elzárva lévén – évmilliókon át saját útját járta a természet. A park növényzetének több, mint kétharmada olyan példányokból áll, melyek a világon sehol máshol nem találhatóak meg!

15. nap: Auckland
Auckland a maga nemében páratlan város: a két öböl közé ékelődött település 53 szunnyadó vulkán csúcsán helyezkedik el. A „Hajózás városa” az ország legnagyobb és legnyüzsgőbb települése. A reggeli órákra eső kirándulás során megismerhetjük Auckland történelmi és kulturális hagyatékát – de az itt élők hétköznapjaiba is bepillantást nyerhetünk!
A Queen Streeten haladva – ez a város legfontosabb útja – a csoport útvonala érinti az Auckland University épületét, majd a belváros parkján, a Domain-en is keresztül halad. Innen az út egy képeslapra illő elővároskába, Ponsonby-be vezet, majd az öböl-hídon az északi park a cél. Itt lesz némi idő a gyönyörű, hófehér homokos tengerparton sétálni, majd egy kávézóból is élvezheti a csodálatos tengeri panorámát. Az út a kirándulás utolsó megállójához vezet: a Victoria hegyről gyönyörködhet a város és az azt két oldalról közrefogó, végtelen óceán lenyűgöző látványában.
A program után transzferjárat szállít a repülőtérre, ahonnan menetrend szerinti járatokkal (átszállással) utazunk haza.

16. nap: 
Életre szóló élményekkel gazdagabban érkezünk vissza a magyar fővárosba. Bízunk benne, hogy ez a varázslatos körutazás a Föld másik felén Önnek is életre szóló élményt jelentett.

 

Részvételi díj ablakos kabinban: 1.267.000.-Ft / fő

A szobában található két ágy franciaággyá alakítható át, és pótágy használatára is lehetőség van a harmadik utas számára. A nagy méretű ablakból fantasztikus kilátás nyílik.

Részvételi díj balkonos kabinban: 1.367.000.-Ft / fő

A PrivaSea erkélyekre nyíló hatalmas üvegajtók fantasztikus kilátást biztosítanak.

A részvételi díj tartalma: kiutazás költsége és a szükséges transzferek a programleírás szerint,  magyar nyelvű idegenvezetés az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással*, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használata, közös rendezvények és szórakoztató programok a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordás ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

*Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A részvételi díj nem tartalmazza: illetékeket és adókat: 251.000.-Ft / fő kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (9.700.-Ft / fő), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Választható fakultatív programok ára:

  • Dunedin: 57.000.-Ft / fő
  • Akaroa: 71.000.-Ft/ fő
  • Marlborough: 21.000.-Ft / fő
  • Wellington: 21.000.-Ft / fő
  • Napier: 54.000.-Ft / fő
  • Tauranga: 95.000.-Ft / fő

Dátum 2019. november 27 – december 13
Időtartam 17 nap / 14 éj.
Utazás Menetrend szerinti repülőjáratokkal, hajóval
Hajó NCL Jewel
Elhelyezés a választott kabinkategóriában
Ellátás Premium All Inclusive
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Ausztrália körutazás – 2019 – PellAir Utazás 2019 – Ausztrália – Új-Zéland

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.