Ausztrália körutazás, Új-Zéland

körutazás

Ausztrália körutazás és hajóút: Ausztrália, Tasmánia & Új-Zéland utazás

Ausztrália Tasmánia Új-Zéland csoportos hajóút, magyar idegenvezetővel

Ausztrál hajóút időpontja: 2024. február 28. – március 19.

Ausztrália – Tasmánia – Új-Zéland hajóút útvonala: Auckland – Tauranga – Wellington – Dunedin – Fjordland Nemzeti Park – Hobart / Tasmánia – Melbourne – Sydney

Ezen a különleges tengerjárós utazáson Ausztrália, Tasmánia és Új-Zéland leggyönyörűbb tájait járjuk be. Barangolunk Sydney utcáin, megnézzük a buja esőerdőket, fátyolos vízeséseket és az óceán partját csipkéző, sokszáz méter magas, büszke sziklákat. Megismerjük a szigetország fantasztikus történelmi-kulturális örökségét, majd feltöltődünk az érintetlen természet szépségével és harmóniájával. Utazásunk kényelméről és két kikötő között a felhőtlen kikapcsolódásról az Princess Cruise igazi „koronaékszere”, a Royal Princess nevű luxushajó gondoskodik.

1- 2. nap – Budapest
Elutazás Budapestről repülővel, átszállással Aucklandbe.

Ausztrália körutazás – Új Zéland: 3. nap – Auckland
Megérkezés Aucklandbe a délelőtti órákban. Érkezés után transzfer a szállodába, majd rövid szabadidő. Este vacsora (ital nélkül) a Sky Tower épületében, mely gyalogosan közelíthető meg. Szállás Aucklandben.

4. nap – Auckland
Reggeli a szállodában, majd félnapos panoráma városnézés Aucklandben. Főbb látnivalók: Harbour Bridge, Ellerslie lóversenypálya, Auckland birtok és Téli kert. Látogatás az Auckland múzeumban, ahol többek között egy Maori kulturális előadás is megtekinthető.  Kora délután bejelentkezés a Royal Princess fedélzetére. Ismerkedés a hajó szolgáltatásaival.  Vacsora és szállás a hajón.

5. nap – Tauranga
Érkezés Taurangába a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív program során először a Wai-O-Tapu völgyben fekvő színes, geotermikus tavak megtekintésére nyílik lehetőség, ahová egy kiadós sétával lehet eljutni. A következő megálló a Rotoura tó. Az Északi-sziget második legnagyobb tava közel kétszázezer éves és egy hatalmas lávakitörés folytán keletkezett a magma kamra beomlásával, egy 16 kilométer széles, vízzel telítődött kazánt létrehozva.  Geotermikus aktivitása jelenleg is tart a tó alatt és környékén, ezért is pompázik csodálatos zöldeskék színben. A program során büfé ebéddel egybekötött hajókázás a Lakeland Queen fedélzetén egy különleges Maori kulturális előadás kíséretében. Ezt követően a „Rainbow Springs” tükörtiszta, pisztránggal teli forrásai, hatalmas fái között vezet az út, ahol a 135 különböző fa és páfrány mellett számtalan egzotikus madár is felbukkan. Nem fejeződhet be a kirándulás az új-zélandiak nemzeti madara, a kivi megtekintése nélkül a Kiwi House-ban. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap – Tengeren
Ez a nap a felhőtlen pihenésről, a hajó kényeztető szolgáltatásainak felfedezéséről szól. A Royal Princess fedélzete igazán egyedi élményt nyújt. A fitnesztermek, úszómedencék, könyvtár, kávézók, üzletek, éttermek és különböző szórakozási lehetőségek között mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat. A 8 méterrel az óceán fölött emelkedő, a hajó peremén is túlnyúló üvegpadlós sétáló (The Seawalk) nemcsak lélegzetelállító panorámát kínál, de egyedülálló látványossága is az „úszó szállodának”.

7. nap – Wellington
Kikötés a reggeli órákban Wellingtonban, az ország fővárosában. A város nevét első hercegéről, az ír származású Arthur Wellesley Wellington-ról kapta, aki a waterlooi csatában a Napóleont legyőző szövetségi csapatokat vezette. Wellington a sziget politikai központja, valamint fontos helyszíne a színház- és filmiparnak. Félnapos fakultatív városnézés során látogatás az Új-Zélandot bemutató Te Papa Múzeumban (Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa), melynek neve annyit tesz maori nyelven: „e föld kincseinek helye”. A múzeum a történelmi emlékek mellett természetrajzi látnivalókat is kínál. Itt van kiállítva a hatalmas méretei miatt különleges 4,2 méter hosszú és 495 kilogrammos preparált tintahal, valamint a legrégibb időkből fennmaradt találkozóház, a Te Hau ki Turangat. Rövid szabadidő után továbbutazás az üzleti negyedbe, ahol a 111 éves siklóval (Wellington Cable Car) lehet feljutni a város fölé. A kirándulás után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap – Tengeren
Egész napos pihenés a hajón.

9. nap – Dunedin
Kikötés a reggeli órákban Dunedin kikötőjében. A várost a „Dél Edinburgh-jának” is nevezik, a skótok hagyatéka ma is felfedezhető az utcanevekben és a kőépületekben. Számtalan látnivalója mellett itt található a Guinness Rekordok Könyvében „a világ legmeredekebb utcájaként” jegyzett Baldwin Street is, mely nem az egyetlen lejtős utca Dunedinben. A város utcahálózatát Londonban tervezték, földrajzi adottságainak felmérése nélkül. A félnapos fakultatív kirándulás során az 1873-1877 között épült neogótikus Larnach kastély megtekintése. A 3716 m² nemesi kúria, melyet a hat gyermekes William és Eliza Larnach készíttetett, Dunedin, Otego öböl és az Otego félsziget felett magaslik, ezzel csodálatos panorámát nyújt a környékre. Az épület pazar díszítésekkel ellátott, mintegy 280 m²-es báltermét a család kedvenc lányának 21. születésnapjára fejezték be. A kastély megtekintését követően, panoráma városnézés az egyik legszebb állapotban megmaradt viktoriánus városban, Dunedinben. Az út során látható a Botanikus kert, az Otago múzeum és a káprázatos Dunedin vasútállomás, valamint a Városháza és a Szent Pál katedrális. Megérkezés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

10. nap – Fjordland Nemzeti Park Ausztrália körutazás és hajóút
A reggeli órákban érkezés a Fjordland Nemzeti Parkhoz, amely Új-Zéland legnagyobb nemzeti parkja. Felszínét az erős jégáramlások formálták és vájták ki évezredekkel ezelőtt.  A Fjordland látványa mindig lenyűgözi az utazókat, ez Új-Zéland egyik legdrámaibb és legszebb vidéke. A hajó a fjordok között halad el, így a fedélzetről megcsodálható a park és a Milford Sound, Új-Zéland leghíresebb fjordja is, melynek meredek, akár 1500 m magas sziklafalai és vízesései lélegzetelállító látványt nyújtanak. Vacsora és szállás a hajón.

11-12. nap – Tengeren
A megannyi látnivaló feldolgozására és „kipihenésére” remek alkalom a hajó fedélzeti szolgáltatásainak és élményeinek kipróbálása.

13. nap – Hobart / Tasmania  Ausztrália körutazás és hajóút
Érkezés a kora reggeli órákban Tasmania fővárosába, Hobartba. Ausztrália legnagyobb szigetének egy része szinte érintetlen ősvadon, rohanó folyókkal, nagy hegyekkel, erdőséggel. Hajdan fegyenctelepeket tartottak itt fenn a száműzött bűnözők számára, napjainkban viszont Ausztrália egyik legnyugodtabb állama. Fakultatív kirándulás a Kalóz-öbölben elhelyezkedő kilátóhoz, ahol lélegzetelállító látvány tárul a kirándulók elé. Továbbutazás az Eaglehawk Neck földszoroson át Port Arthurba, melynek fegyenctelepe 70 évig volt a brit rabok börtöne és 1830-tól több mint 12 000 elítélt töltötte itt büntetését. A túra betekintést nyújt az egykori büntetőintézet történelmébe és működésébe. Az épület és kertjének bejárása után hajózás az öbölben, majd ebéd a Port Arthur kávézóban.  A program végén utazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

14. nap – Tengeren
Pihenés és kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Aki még nem fedezte fel a fenséges óceánjáró minden fedélzeti szolgáltatását, annak itt az idő, hogy bepótolja. A Movies Under The Stars moziélménye a csillagos ég alatt örvendezti meg a vendégeket a legújabb mozifilmekkel, a Sanctuary „szentélyében” a felnőtt vendégek pihenhetnek és napozhatnak hűsítő italokat kortyolgatva felár ellenében. De Tai Chi, esti műsorok és tánc, vagy a Watercolor Fantasy zenélő és „táncoló” szökőkútja is a Majestic Princess pazar szolgáltatásainak része.

Ausztrália körutazás 15. nap – Melbourne
Reggel érkezés Melbourne-be, Ausztrália és Óceánia második legnagyobb városába. Melbourne hangulatos macskaköves utcáit számos kávézó, egyedi butikok, utcai művészek színesítik. A város a Yarra folyó partja köré épült és a mai napig az egyik legforgalmasabb a kikötője. Az egész napos fakultatív program során lehetőség adódik a város főbb látnivalóinak megtekintésére. Elsőként közel egy órás hajókázás a Yarra folyón, amely során feltűnik az 1846-ban alapított Royal Botanikus Kert, az Olimpiai Park létesítményei, amely Ausztrália legnagyobb sportkomplexuma, otthont ad számos belföldi és nemzetközi sporteseménynek. Itt zajlott anno az 1956-os nyári olimpia is. Ezután látogatás a Healesville állatkertbe, amely számos őshonos állatnak ad otthont. Ezt követően egy kellemes borkostolás következik a yarra-völgyi Fergusson borászatban. A kirándulás után visszautazás a kikötőbe.

16. nap – Tengeren

Az utolsó tengeri napon, a pihenés mellett érdemes kipróbálni a még fel nem fedezett szolgáltatásokat.

17. nap – Sydney
Kikötés a reggeli órákban Sydney-ben, a világ egyik legnagyszerűbb és legélhetőbb városában. Fekvése, kellemes klímája, mintegy 100 aranyhomokos tengerpartja, csillogó kikötője, gyönyörű viktoriánus kori épületei, zöldellő parkjai és a közel 30 000 árnyékot és oxigéndús levegőt adó lombos fa mind hozzájárul a város ragyogó szépségéhez. A hajóról történő kijelentkezést követően autóbuszos városnézés Syndey-ben: utazás a Mrs Macuaries Chair kilátóhoz és a The Gap sziklához. Ezt követően a 16 hektáros Hyde Park megtekintése, mely a legrégebbi nyilvános park Ausztráliában. Az angol gótikus stílusú Szűz Mária katedrális, majd az eredetileg kórházként működött Parlament, végül a világhírű Bondi Beach megtekintése, ahol az időjárás függvényében pihenésre, fürdőzésre is alkalom nyílik. A program után transzfer a szállodába.

Ausztália körutazás: Sydney Operaház

18. nap – Sydney
Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Kék-hegységhez. A sűrű eukaliptusz erdőkkel borított hegy kék színe az eukaliptuszok által kibocsátott illóolaj párájától származik, ami távolról nézve kékbe burkolja a vidéket. Útközben megálló a Featherdale Wildlife Parkban, ahol többek között egzotikus madarak, kenguruk, emuk, tasmán ördögök, koalák fogadják a látogatókat. A következő megálló a Visszhang csúcs, amely remek kilátást nyújt a Három Nővér sziklára. Egy rövid séta után ebéd a Kilátó Étteremben. Továbbutazás a Scenic World-höz. A XIX. század végén épület Katoomba kábelvasút a világ legmeredekebb vasútja. Utazás kábelvasúttal, majd libegővel a völgy túloldalára, ahol autóbusz várja az utasokat. Visszaindulás Sydney-be, áthaladva a Sydney Olimpiai Parkon. Szállás Sydney-ben.

19. nap – Sydney
Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés. A program az ikonikus Sydney Operaház megtekintésével indul. Az UNESCO világörökség részét képező, különleges formájú épület egész évben széles körű programoknak ad otthont. A Sydney Operaház a XX. század egyik legkiemelkedőbb építészeti alkotása, amely mind formájában, mind szerkezetében ötvözi a kreativitást és az innovációt. Több mint 10 évig épült, építészét, a dán Jørn Utzont a Sydney kikötőjében ringatózó vitorlások ihlették meg az egyedi forma megálmodásában. Ezután a Captain Cook Cruises hajókirándulása következik. A város csodálatos panorámája, a friss tengeri levegő és az ízletes ebéd teszi emlékezetessé a programot.   Séta a szállodába, este szabadprogram.

20. nap – Sydney
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram. Késő délután transzfer a repülőtérre. Elutazás repülővel Budapestre.

21. nap – Budapest
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám 18 fő.

Időpont és részvételi díj:

2024. február 28.- március 19.

Ausztrália körutazás hajóút részvételi díj balkonos kabinban:    2.570.000 Ft/fő

Fakultatív programok árai (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést

  • Tauranga    103.000 Ft/fő
  • Wellington      40.000 Ft/fő
  • Dunedin      40.000 Ft/fő
  • Hobart          65.000 Ft/fő
  • Melbourne      90.000 Ft/fő

Az útvonal és a fakultatív programok változásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Az ausztrál hajóút részvételi díja az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Auckland / Sydney – Budapest útvonalon, turista osztályon, transzferek autóbusszal, tranzit szállás Dubai-ban, 1 éjszakai szállás Aucklandben reggelivel, 13 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában, kikötői illetéket és kötelező szervizdíjat, teljes ellátás a hajón, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, 3 éjszakai szállás Sydneyben reggelis ellátással, félnapos városnézés Aucklandben, két egész napos kirándulás Sydneyben, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt, audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során.

A részvételi díjon felül fizetendő: baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás fakultatív programok, az ausztrál ETA és az új-zélandi NZeTa belépési engedély.
Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a.
Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.


ROYAL PRINCESS
A 2013-ben vízre bocsájtott, majd 2016-ban teljes körűen felújított Royal Princess nevét a Cambridge-i hercegnéről, Kate Middletonról kapta, aki a hajó keresztanyja. A lenyűgöző hajó-óriás a „Royal”-hajóosztály első tagja, testvérhajói a Regal Princess (2014) és a Majestic Princess (2017). A Royal Princess elsősorban mediterrán és karibi útvonalakon hajózik. A fedélzeten 3 főétterem és több á la carte étterem ínycsiklandó különlegességeit kóstolhatják meg az utasok. Az olasz konyha specialitásait a Sabatini’s étterem kínálja, míg a tenger gyümölcseit és a grill ételek legjavát a legjobb steakeket a Crown Grill éttermében próbálhatják ki az utasok. A „Chef’s Table Lumiere” – a „séf asztala” egy különleges étterem, mely egyedi alkalmakra, ünneplésre is tökéletes hely. Az International Café kiváló választás egy finom kávé, szendvics vagy sütemény elfogyasztásához. A „Movies Under the Stars” szabadtéri filmszínházban a legújabb filmeket vetítik és pattogatott kukoricával teszik még tökéletesebbé a mozi élményét. Mindezeken felül medencekomplexum, jacuzzik, Spa-központ, edzőterem, kaszinó, internet-sarok, könyvtár és üzletek széles választéka szolgálja a vendégek kényelmét. Az esti szórakozást színvonalas musical előadások, a „Voice of the Ocean” – az „óceán hangja” – a hajó saját tehetségkutató show-ja és a szemet gyönyörködtető „vizek tánca” szökőkút-show teszi még különlegesebbé. Az innovatív SkyWalk egy konzolos, üvegezett zárt sétány, amely 8,5 méternyire a hajó szélétől és mintegy 40 méteres magasságban a víz felett található, s csodálatos panorámát kínál az óceánra.
2018 januárjában elsőként debütál a Princess Cruises hajótársaság által létrehozott Ocean Medallion osztály a Royal Princess luxushajón. Az új hajóosztály létrehozásának fő szempontja a nyári vakációk egy következő generációs új hullámának létrehozása, ahol nem kell megismerkedni a hajóval, mert a hajó ismeri az igényeinket, ahol hamarabb teljesülnek a kérések, mintsem feltennék őket. A cél, hogy még több személyre szóló szolgáltatást kapjunk és igazán kiemelkedő egyéni élményekkel gazdagodhassunk.

Ausztrália körutazás – 2024 – PellAir Utazás 2024 – Ausztrália – Új-Zéland – Tasmánia

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.