Ausztrália körutazás, Új-Zéland

körutazás

Ausztrália & Új-Zéland utazás

Ausztrália Tasmánia Új-Zéland csoportos hajóút, magyar idegenvezetővel

Időpont. (18 nap/ 14 éjszaka)

Útvonal: Sydney – Hobart/ Tasmánia – Melbourne – Fjordland Nemzeti Park – Dunedin – Akaora – Tauranga – Auckland

Ezen a különleges, 18 napos tengerjárós utazáson Ausztrália, Tasmánia és Új-Zéland leggyönyörűbb tájait járjuk be. Barangolunk Sydney utcáin, megnézzük a buja esőerdőket, fátyolos vízeséseket és az óceán partját csipkéző, sokszáz méter magas, büszke sziklákat. Megismerjük a szigetország fantasztikus történelmi-kulturális örökségét, majd feltöltődünk az érintetlen természet szépségével és harmóniájával. Utazásunk kényelméről és két kikötő között a felhőtlen kikapcsolódásról az Princess Cruise igazi „koronaékszere”, a Majestic Princess gondoskodik.

Ausztrália – Új-zéland csoportos hajóút program:

1. nap: Budapest …
Indulzás Budapestről a reggeli órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállással Sydneybe.

2. nap:  … Sidney
Érkezés Sydney-be az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Sydney a világ egyik legnagyszerűbb és legélhetőbb városa. Fekvése, kellemes klímája, mintegy 100 aranyhomokos tengerpartja, csillogó kikötője, gyönyörű viktoriánus kori épületei, zöldellő parkjai és a közel 30 000 árnyékot és oxigéndús levegőt adó lombos fa mind hozzájárul a város ragyogó szépségéhez. Szállás Sydney-ben.

3. nap: Sidney
Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Kék-hegységhez. A sűrű eukaliptusz erdőkkel borított hegy kék színe az eukaliptuszok által kibocsátott illóolaj párájától származik, ami távolról nézve kékbe burkolja a vidéket. Útközben megálló a Featherdale Wildlife Parkban, ahol többek között egzotikus madarak, kenguruk, emuk, koalák fogadják a látogatókat. A következő megálló a Visszhang csúcs, amely remek kilátást nyújt a Három Nővér sziklára. Egy rövid séta után ebéd a Kilátó Étteremben. Továbbutazás a Scenic World-höz. A XIX. század végén épült Katoomba kábelvasút a világ legmeredekebb vasútja. Utazás kábelvasúttal, majd libegővel a völgy túloldalára, ahol autóbusz várja az utasokat. Visszaindulás Sydney-be, áthaladva a Sydney Olimpiai Parkon. Szállás Sydney-ben.

4. nap: Sidney
Reggeli után egész napos városnézés: utazás a Mrs Macquarie’s Chair kilátóhoz és a The Gap sziklához. Ezt követően a 16 hektáros Hyde Park megtekintése, mely a legrégebbi nyilvános park Ausztráliában. Az angol gótikus stílusú Szűz Mária katedrális, majd az eredetileg kórházként működött Parlament, és a világhírű Bondi Beach megtekintése, ahol egy rövid sétára van lehetőség. meg az egyedi forma megálmodásában. Ezután továbbutazás a kikötőbe, ahonnan a Cook Kapitány hajótársaság ebéddel egybekötött sétahajózása a program (az italfogyasztás a helyszínen fizetendő). A hajóról remekül láthatók a város történelmi és modern házai, az öblök, és strandok, valamint az Operaház és a Harbour híd. A program után séta a szállodába. Szállás Sydney-ben.

Ausztália körutazás: Sydney Operaház

5. nap: Tengeren
Reggeli után rövid szabadprogram, majd transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés a Majestic Princess fedélzetére, mely a Princess Cruises egyik legújabb hajócsodája és 2017-ben bocsátották vízre. Ismerkedés a hajó szolgáltatásaival.  Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Tengeren  Ez a nap a felhőtlen pihenésről, a hajó kényeztető szolgáltatásainak felfedezéséről szól. A Majestic Princess fedélzete igazán egyedi élményt nyújt. A fitnesztermek, úszómedencék, könyvtár, kávézók, üzletek, éttermek és különböző szórakozási lehetőségek között mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat. A 8 méterrel az óceán fölött emelkedő, a hajó peremén is túlnyúló üvegpadlós sétáló (The Seawalk) nemcsak lélegzetelállító panorámát kínál, de egyedülálló látványossága is az „úszó szállodának”.  Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Hobart / Tasmánia
Érkezés a kora reggeli órákban Tasmania fővárosába, Hobartba. Ausztrália legnagyobb szigetének egy része szinte érintetlen ősvadon, rohanó folyókkal, nagy hegyekkel, erdőséggel. Hajdan fegyenctelepeket tartottak itt fenn a száműzött bűnözők számára, napjainkban viszont Ausztrália egyik legnyugodtabb állama. Egész napos fakultatív kirándulás a Bonorong vadasparkba, ahol szinte az összes őshonos ausztrál állat megtalálható; mint például a koala, a kenguru, a vombat és a tasmán ördög. A parkban szabadon járnak-kelnek az itt menedékre lelt állatok, így testközelből nyílik alkalom megcsodálni őket. Gondozóik segítségével számos érdekes információhoz jutnak az idelátogatók. Továbbutazás a közelben található történelmi Shene birtokra. A kapun átlépve látható a hatalmas épület, amely a jómódú és kiemelkedő tisztséget betöltött gyarmatosító, Gamaliel Butler egyik tulajdona volt. A közel 4500 holdas területen többek között fekete angus szarvasmarhák, birkák találhatók. A túra során megtekinthető a tanya, az istálló, a pajta, tejüzem és a szolgálók lakhelye is. A birtok bejárása után teával, szendviccsel és házi süteménnyel kedveskednek a látogatóknak. Következő állomás az eredeti szépségében megőrzött György-korabeli falu, Richmond, ahol rövid szabadidő áll rendelkezésre a 200 éves település egyéni felfedezésére.  Itt láttható többek között Ausztrália legrégebbi hídja, temploma és börtöne is. Ezután látogatás egy helyi borászatban, ahol a vidék legjobb borait kóstolhatják meg a látogatók. A kirándulás utolsó megállója a Rosny kilátó, ahonnan csodás panoráma nyílik Hobartra és a Wellington-hegységre. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Tengeren
Pihenés és kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Aki még nem fedezte fel a fenséges óceánjáró minden fedélzeti szolgáltatását, annak itt az idő, hogy bepótolja. A Movies Under The Stars moziélménye a csillagos ég alatt örvendezti meg a vendégeket a legújabb mozifilmekkel, a Sanctuary „szentélyében” a felnőtt vendégek pihenhetnek és napozhatnak hűsítő italokat kortyolgatva felár ellenében. De az esti műsorok és tánc, vagy a Watercolor Fantasy zenélő és „táncoló” szökőkútja is a Majestic Princess pazar szolgáltatásainak része. 

9. nap:  Melbourne
Reggel érkezés Melbourne-be, Ausztrália és Óceánia második legnagyobb városába. Melbourne hangulatos macskaköves utcáit számos kávézó, egyedi butikok, utcai művészek színesítik. A város a Yarra folyó partja köré épült és a mai napig az egyik legforgalmasabb a kikötője. A félnapos fakultatív program során lehetőség adódik a város főbb látnivalóinak megtekintésére. Elsőként közel egy órás hajókázás a Yarra folyón, amely során feltűnik az 1846-ban alapított Royal Botanikus Kert, az Olimpiai Park létesítményei, amely Ausztrália legnagyobb sportkomplexuma, otthont ad számos belföldi és nemzetközi sporteseménynek. Itt zajlott anno az 1956-os nyári olimpia is. A hajóról leszállva, autóbuszos panoráma városnézés, mely során látható az 1857-ben épült Princess színház, a Melbourne Park, a Krikett pálya, a Forma 1-es pálya, a Szent Patrik és Szent Pál katedrális. Rövid megálló során felfedezhető a Fitzroy Kert, ahol hatalmas virágágyak és fák között található James Cook kapitány szüleinek háza. A házikót eredetileg James Cook édesapja építette homokkőből és téglából 1755-ben az angliai Yorkshire-ben, majd 1933-ban egy ausztrál állampolgár vásárolta meg, így lebontották és újraépítették a jelenlegi helyén. A ház körbejárása során megismerhető Cook kapitány élete. Ezt követően fotózási lehetőség az „Emlékezés Szentélyénél” (Shrine of Remembrance). Az ókori Halikarnasszosz mauzóleum mintájára megépített emlékmű az első világháborúban szolgált és hősi halált halt nők és férfiak előtt állít emléket. A kirándulás után visszautazás a kikötőbe.

10-11 nap: Tengeren
Utazás Új-Zéland: a Déli-sziget partjai felé. Egész napos pihenés a hajón.

12. nap: Fjorland Nemzeti Park
A reggeli órákban érkezés a Fjordland Nemzeti Parkhoz, amely Új-Zéland legnagyobb nemzeti parkja. Felszínét az erős jégáramlások formálták és vájták ki évezredekkel ezelőtt.  A Fjordland látványa mindig lenyűgözi az utazókat, ez Új-Zéland egyik legdrámaibb és legszebb vidéke. A hajó a fjordok között halad el, így a fedélzetről megcsodálható a park és a Milford Sound, Új-Zéland leghíresebb fjordja is, melynek meredek, akár 1500 m magas sziklafalai és vízesései lélegzetelállító látványt nyújtanak. Vacsora és szállás a hajón.

13. nap: Dunedin
Kikötés a reggeli órákban Dunedin kikötőjében. A várost a „Dél Edinburgh-jának” is nevezik, a skótok hagyatéka ma is felfedezhető az utcanevekben és a kőépületekben. Számtalan látnivalója mellett itt található a Guinness Rekordok Könyvében „a világ legmeredekebb utcájaként” jegyzett Baldwin Street is, mely nem az egyetlen lejtős utca Dunedinben. A város utcahálózatát Londonban tervezték, földrajzi adottságainak felmérése nélkül. A félnapos fakultatív kirándulás során az 1873-1877 között épült neogótikus Larnach kastély megtekintése. A 3716 m² nemesi kúria, melyet a hat gyermekes William és Eliza Larnach készíttettet, Dunedin, Otego öböl és az Otego félsziget felett magaslik, ezzel csodálatos panorámát nyújt a környékre. Az épület pazar díszítésekkel ellátott, mintegy 280 m²-es báltermét a család kedvenc lányának 21. születésnapjára fejezték be. A kastély megtekintését követően, panoráma városnézés az egyik legszebb állapotban megmaradt viktoriánus városban, Dunedinben. Az út során látható a Botanikus kert, az Otago múzeum és a káprázatos Dunedin vasútállomás, valamint a Városháza és a Szent Pál katedrális. Megérkezés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

14. nap: Akaora
Megérkezés Akaorába a reggeli órákban. Egész napos fakultatív program: borvidéki barangolás és Christchurch felfedezése. A hozzávetőleg kétórás autóbuszos utazás után megérkezés a Melton birtokra, mely a díjnyertes új-zélandi borok otthona. A borászatban könnyű falatkák kíséretében borkostolásra van lehetőség. A birtokot elhagyva továbbutazás a XIX. században alapított Christchurch-be, a déli sziget legnagyobb városába, melyet neveznek a „legangolosabb, Anglián kívüli” városnak is. A gótikus épületekkel, virágzó kertekkel tarkított várost keresztül szeli az Avon folyó. Érkezés a 21 hektáron elterülő botanikus kertbe, melynek egzotikus növényei, illatos virágai, elegáns, pázsitos parkjai elektronikus kisbuszon („hernyón”) gördülve tekinthetők meg. Ezt követően a város egyik ikonikus programja következik, csónakázás az Avon folyón. A pihentető ladikozás után visszatérés a kikötőbe.

15. nap: Tengeren
Hajózás az Északi-sziget irányába. A megannyi látnivaló feldolgozására és „kipihenésére” remek alkalom a hajó fedélzeti szolgáltatásainak és élményeinek kipróbálása. A Majestic Princess a hajótársaság legújabb tagja, ahol a Princess-család többi tagjához hasonlóan az elegancia dominál innovatív megoldásokkal kiegészülve. Ilyen például a Princess Live! interaktív stúdió és a Chef’s Table Lumiere étterem.  A hajó egyes szolgáltatásai felár ellenében vehetők igénybe.

16. nap: Tauranga
Érkezés Taurangába a kora reggeli órákban. Az egész napos fakultatív program során először a Wai-O-Tapu völgyben fekvő színes, geotermikus tavak megtekintésére nyílik lehetőség, ahová egy kiadós sétával lehet eljutni. A következő megálló a Rotoura tó. Az Északi-sziget második legnagyobb tava közel kétszázezer éves és egy hatalmas lávakitörés folytán keletkezett a magma kamra beomlásával, egy 16 kilométer széles, vízzel telítődött kazánt létrehozva.  Geotermikus aktivitása jelenleg is tart a tó alatt és környékén, ezért is pompázik csodálatos zöldeskék színben. A program során büfé ebéddel egybekötött hajókázás a Lakeland Queen fedélzetén egy különleges Maori kulturális előadás kíséretében. Ezt követően a „Rainbow Springs” tükörtiszta, pisztránggal teli forrásai, hatalmas fái között vezet az út, ahol a 135 különböző fa és páfrány mellett számtalan egzotikus madár is felbukkan. Nem fejeződhet be a kirándulás az új-zélandiak nemzeti madara, a kivi megtekintése nélkül a Kiwi House-ban. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

17. nap: Auckland
Megérkezés Aucklandbe a reggeli órákban. Érkezés után rövid panoráma városnézés keretében ismerkedés a másfél millió lakosú Auckland városával, mely az ország kereskedelmi és kulturális központja. A kedvező földrajzi adottságokkal rendelkező város, vulkanikus kúpjaival, termőföldjeivel igazán változatos látványt nyújt. A program során ebéd a Skycity épületében, majd transzfer a repülőtérre (az ebéd alatt az italfogyasztás a helyszínen fizetendő).

18. nap: Budapest
Megérkezés Budapestre a kora reggeli órákban.

Részvételi díj ablakos kabinban: 1.899.000,- Ft/fő

Ausztrál ETA belépési engedély:                  10 000,- Ft/ fő

Új- zélandi NZeTa belépési engedély:          15 000,- Ft/fő

Szervizdíj (a helyszínen fizetendő): kb. 175 USD/fő

A részvételi díj tartalma: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Sydney/ Auckland – Budapest útvonalon, turista osztályon, illetékek, transzferek autóbusszal, 3 éjszakai szállás Sydney-ben reggelivel helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban, 12 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást), a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, két egész napos kirándulás  Sydney-ben, félnapos városnézés Aucklandben, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt, audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás; útlemondási biztosítás; fakultatív programok; szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő), az ausztrál ETA és az új-zélandi NZeTa belépési engedély.

Választható fakultatív programok ára:

  • Dunedin: 27.000.-Ft / fő
  • Akaroa: 67.000.-Ft/ fő
  • Tauranga: 67.000.-Ft / fő
  • Hobart: 57.000.-Ft/ fő
  • Melbourne : 27.000.-Ft/ fő

Dátum 2020. november 24 – december 11.
Időtartam 18 nap / 15 éj.
Utazás Menetrend szerinti repülőjáratokkal, hajóval
Hajó : Majestic Princess (Princess Cruises)
Elhelyezés :
Ellátás:
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Ausztrália körutazás – 2020 – PellAir Utazás 2020 – Ausztrália – Új-Zéland

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.