Srí Lanka utazás, körutazás

körutazás

Srí Lanka utazás, körutazás tengerparti nyaralással, magyar idegenvezetővel

Budapest – Colombo – Pinnawala – Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa – Hiriwadunna – Matale – Kandy – Nuwara Eliya – Udawalawe – Galle – Ahungalla Beach – Budapest

2022.04.05. – 2022.04.14. (10 nap / 7 éj)

Srí Lanka utazás program:

1. nap: Budapest – Colombo

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára.

Sri Lanka utazás Sigiriya szikla

Sri Lanka utazás Sigiriya szikla

2. nap: Colombo

A reggeli órákban érkezünk meg Colomboba, majd városnézésre indulunk a sziget legnagyobb városában. Autóbusszal bejárjuk a legfőbb látnivalókat. Pettah a város szíve, itt nincs olyan termék, ami ne lenne kapható a bazárban. A Fort városrész gyarmati stílusú épületei a holland és portugál gyarmatosítók korát idézik, mára a bankárok és kereskedők elegáns központja lett. A város buddhista és hindu templomai több száz éves múlttal büszkélkedhetnek, köztük a jól ismert Gangaramaya templom is, ahol számos ülő Buddha szobrot láthatunk, melyek az Indonéziában található Borobudur templom együttes mintájára épültek. A templom múzeumában a világ minden tájáról láthatunk Buddha szobrokat, köztük a sziget legkisebb Buddha szobrát is. További látnivalók: Seema Malakaya templom, Városháza, híres Khan Óratorony, úszópiac, egykori Holland Kórház épülete, ami ma éttermek és boltok sokasága. Szállás Colombo-ban (1 éj).

Szállás: Hotel Movenpick Colombo 5*

3. nap: Colombo – Pinnawala – Dambulla

Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Dambullában (2 éj).

SrÍ Lanka utazás - Dambulla szentély

Szállás: Amaya Lake Hotel 5*

4. nap: Sigiriya – Polonnaruwa

Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A program végén a közeli ősi városba, Polonnaruwa-ba utazunk. Polonnaruwa legérdekesebb látnivalói közé tartozik a három különálló víztározó összekapcsolásával kialakított monumentális Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”), melynek méreteit jól mutatja nevének jelentése is, ugyanis 24 000 hektár területet lát el vízzel. További legfontosabb látnivalók: a királyi palota impozáns maradványai, a mívesen faragott királyi fürdő, a Gal Vihara gránitba faragott buddhái, a gyönyörűen megmunkált hindu szobrok, a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

Srí Lanka utazás, körutazás Sigiriya

5. nap: Hiriwadunna – Matale – Kandy

Reggeli után Hiriwadunna felé folytatjuk a programunkat. Hiriwadunna egy természetes szépségű, azonos nevű tó mellett fekszik. Falulátogatásra indulunk a vendégszerető helybeliekhez, megnézzük hogyan halásznak, majd elsétálunk az ültetvényeikhez és megismerjük, miként gazdálkodnak a földeken. Később egy ökör vontatta szekéren eljutunk egy falusi főzőbemutatóra is, majd utazunk tovább Kandy–be. Útközben Matale-ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató és frissítő tea várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Érkezés után vásárlási lehetőség. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandy-ben (1 éj).

Szállás: Amaya Hills Hotel 4*+

6. nap: Kandy – Nuwara Eliya – Udawalawe

Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandy-ben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandy-be került. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Továbbutazás Udawalawe-be, szállás. (1 éj).

Szállás: The Grand Udawalawe 4*

Srí Lanka utazás, körutazás - tea ültetvény

7. nap: Udawalawe – Galle – Ahungalla Beach

Reggeli után indulás az Udawalawe Nemzeti Parkba kirándulásra és vadlesre. Dzsip szafari az ország egyik legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatunk. A program után továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Szállás Ahungalla Beach-en (2 éj).

Szállás: Heritance Ahungalla 5*

Srí Lanka utazás, körutazás - nemzeti park

8. nap: Ahungalla

Reggeli után szabadprogram, pihenés az óceán parton.

9-10. nap: Ahungalla – Colombo – Budapest

Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Késői kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Colomboba, vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.

A Srí Lanka utazás 2022.04.05. – 2022.04.14. (10 nap / 7 éj) ára: 600 000 HUF / Fő

A Srí Lanka körutazás ára tartalmazza:

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 245.000 Ft),
 • 7 éjszakai szállást,
 • helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban való elhelyezést,
 • a félpanziós ellátást (reggelit, ebédet vagy vacsorát, italok nélkül),
 • a megadott programokat,
 • a belépőket a Sri Lanka körutazás programjában meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a Srí Lanka utazás során

A Srí Lanka utazás ára nem tartalmazza:

 • a vízumot (kb. 13 000 Ft / fő)
 • a borravalókat (kb. 45 USD / fő)
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek:

Egyágyas felár: 115 000 Ft
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító:

 • Top: 790 Ft/fő/nap
 • Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Srí Lanka utazás: Colombo, Kandy, Ahungalla tengerparti nyaralás – PellAir Utazás 2022 – Srí Lanka körutazás 2022

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.