Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

körutazás

Tanzánia és Zanzibár, Serengeti szafari

Afrikai szafari Tanzániában majd pihenés Zanzibáron

Tartson velünk ezen az izgalmas szafari túrán, ahol Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park végtelen szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro több millió éves vulkanikus krátere, Zanzibár meseszép,hófehér homokos  tengerpartja vár ránk!
Az utazás időpontja 2020. január 22 – február 3.  (13 nap, 11 éj)

1. nap: Budapest – Kilimanjaro
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással  Tanzániába a kora délutáni órákban.

2. nap: Kilimanjaro – Tarangire  Megérkezés a kora hajnali órákban, Kilimanjaro nemzetközi repülőterére. Transzfer a Meru hegy lábánál található Arusha városába, majd a hideg ebédcsomagok felvétele után utazás a Tarangire Nemzeti Parkba, ahol az akáciák és majomkenyérfák között megfigyelhető a helyi vadállomány. Az év ezen időszakában igen nagy számban élnek a Tarangire folyó közelében elefánthordák, zebrák, zsiráfok, víziantilopok, jávorantilopok, nyársas antilopok, kuduk, leopárdok, oroszlánok és gepárdok. A madárvilág is rendkívül változatos és gazdag. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.

3. nap: Tarangire – Serengeti
Továbbutazás a maszájul végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. A Kenyába is átnyúló rezervátum elsősorban az éves nagy vadvándorlásról híres, amikor többszázezer zebra, gazella vonul át a területen friss legelőket keresve. A rezervátum a vándorláson kívüli időszakban is az egyik leggazdagabb vadlesre nyújt lehetőséget: bivalycsordák, elefánt, zsiráf, és több ezer antilop, impala élőhelye. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.

4. nap: Serengeti Nemzeti Park – Ngorongoro – kráter
Reggeli után egész napos szafariprogram az UNESCO Világörökség részeként ismert Ngorongoro – kráterben. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhat az utazó. Itt él az öt nagyvad (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú), emellett a kialakult szikes tavak vonzzák a madarakat, köztük a rózsaszín flamingókat is. Látogatás a kráterben található Magadi-tónál, a térség legfontosabb ivóvízforrásánál, mely körül rengeteg állat él, oroszlánok, sakálok, hiénák, gazellák

5. nap: Arusha
Reggeli után indulás Karatuból, látogatás Arushában. A nemzeti park területén található a Meru-hegy is, Tanzánia második legmagasabb hegye a Kilimanjaro után. Kis mérete ellenére az Arushában az egyik legváltozatosabb az élővilág Tanzánia nemzeti parkjai közül, megannyi zsiráf, kafferbivaly, zebra, varacskos disznó, cerkóf, flamingó és kolobusz él területén. Szállás és vacsora Arushában.

Serengeti szafari: kíváncsi pöttyös vadállatSerengeti szafari - fánál...

szafari: afrikai szafari serengeti - zsiráfokSerengeti szafari idegenvezetővel

6. nap: Arusha – Zanzibár 
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Zanzibárra. Vacsora és szállás a repülőtértől 60 km-re, a sziget északi oldalán található, tengerparti szállodában.

7 – 12 nap: Zanzibár
Pihenés félpanziós ellátással Zanzibár szigetén. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport ma elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé. Fakultatív programlehetőségek.

13. nap: Zanzibár – Budapest A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre, és megérkezés az esti órákban.

Ár:

Részvételi díj – Ft/fő
kétágyas 1.288 000
egyágyas 1 488 000

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Kilimanjaro és Zanzibár – Budapest útvonalon turista osztályon, valamint helyi repülőjárattal Arusha – Zanzibár útvonalon
 • repülőtéri transzfereket busszal, a szafari körutazás során 6-8 fős, négykerék meghajtású terepjárókkal
 • illetékeket
 • vízumdíjat
 • a körutazás alatt 4 éjszakai szállást helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák és szafari lodge-ok kétágyas szobáiban teljes panziós ellátással
 • 7 éjszakai szállást Zanzibáron választható helyi négy- vagy négycsillagos superior kategóriájú szálloda kétágyas szobáiban félpanziós vagy all inclusive ellátással
 • a leírás szerinti programokat belépőkkel
 • magyar idegenvezetőt

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • kilépési illeték (kb. 49 USD/fő)
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • All inclusive felár: 133.000.-Ft / fő
 • Fakultatív programok  (minimum létszám 10 fő)
  Félnapos Jozani erdő:  19.000-Ft/ fő
  Félnapos Stone Town kirándulás:  19.000.-HUF/ fő
 • Félnapos fűszertúra: 16.000.-Ft/ fő
  Egész napos szuahéli falutúra ebéddel: 39.000.-Ft/ fő

 

Stone Town :(félnapos kirándulás) az egykor a világ fűszerkereskedelmi központjának számító Stone Town városának felkeresése. Az óváros alig változott az elmúlt kétszáz évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az ománi fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet.

• Fűszertúra: (félnapos) Kidichi Zanzibár szigetének egyik legjelentősebb fűszerfarmja. Évszázadok óta ugyanazokat, a mai napig is keresett és használt fűszer- és gyógynövényeket termesztik, de mellette rengeteg különleges és meglepő illattal és ízzel is megismerkedhetnek az ide látogató vendégek.

• Jozani erdőtúra (félnapos): a kicsiny területű őserdő számtalan, kizárólag itt élő állat és növényfajnak az élőhelye, melyek közül a leghíresebb a vörös colobusz.

Szuahéli falu túra ebéddel (egész napos) : egész napos kirándulás, mely több helyi falu meglátogatásán keresztül mutatja be a szuahéli és a helyi kultúrák keveredését. A tradicionális ebéd mellet lehetőség nyílik az igazi arab kávé megkóstolására és helyi kézműves termékek megismerésére, megvásárlására is.

 

Tudnivalók:

Dátum  január 22 – február 3.
Időtartam 13 nap/ 11 éj
Utazás Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 10 óra
Elhelyezés A körutazás alatt helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák és szafari lodge-ok kétágyas szobáiban, Zanzibáron választható helyi négy- vagy négycsillagos superior kategóriájú szálloda kétágyas szobáiban.
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a sárgaláz elleni oltást igazoló oltási könyvet kérhetik a zanzibári érkezéskor. Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során.

 

 

 Afrikai szafari: Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá
A jelenlegi COVID-19 helyzet miatt nem indulnak útjaink

Comments are closed.