Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

körutazás

Tanzánia és Zanzibár, Serengeti szafari

Afrikai szafari Tanzániában majd pihenés Zanzibáron

Az utazás időpontja 2019. február 2 – 14 (13 nap, 11 éj)

1. nap: utazás Dohába
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, Dohába (Katar). A délutáni érkezés után, transzfer a szállodába., majd szabad program. Utána lehetőségünk lesz felfedezni Dohát.

2. nap: Repülés Tanzániába. Reggel transzfer a repülőtérre, irány a Kilimandzsáró repülőtere.Délutáni megérkezésünk után elfoglaljuk Arusha környéki szállásunkat

3. nap: Manyara-tó Nemzeti Park
Reggelink elfogyasztása után a Manyara-tó Nemzeti Parkba utazunk. Ez az egyetlen park a térségben, ami egész évben zöld és mely elsősorban páratlan madárvilágáról nevezetes. Pelikánok, kormoránokat, rózsaszín flamingókat és számtalan egyéb madárfajt láthatunk. Szállásunk a Manyara-tó környékén lesz.(1 éj).

4. nap: Serengeti Nemzeti Park
Reggeli után utazás Tanzánia első és legnépszerűbb nemzeti parkjába, a Serengeti Nemzeti Parkba, mely már a Világörökség részét is képezi. Dzsipünkkel Ngorongoro Természetvédelmi Területen és a Serengeti-síkságon haladunk át, útközben folyamatosan vadakat figyelhetünk meg. A Serengeti szafari estéjén vacsora és szállás a nemzeti park területén fekvő lodge-ban (1 éj).

5. nap: Serengeti Nemzeti Park
Szafari vadlesre indulunk a világ egyik leghíresebb vadrezervátumában kora reggel. A közel 15 ezer km2-es terület Tanzániában, a kenyai határ mentén fekszik, a Viktória tó mellett. Itt találhatjuk a természetfilmekből ismert klasszikus afrikai tájat, a végtelen szavannákat. A park állatvilága rendkívül gazdag, oroszlánokat, elefántokat, gnúkat, zebrákat, gepárdokat, leopárdokat, zsiráfokat, antilopokat, vízilovakat, majmokat, hiénákat, sakálokat figyelhetünk meg. Piknik ebédünk után a Ngorongoro Természetvédelmi Területre utazunk, a Világörökség részét képező Ngorongoro-kráterhez. Útközben vadles a Serengeti szavannáin. Szállás a kráternél (1 éj).

serengeti szafari: afrikai szafari pihenésselserengeti szafari: afrikai szafari oroszlán

6. nap: Ngorongoro
Reggelink elfogyasztása után leereszkedünk a Ngorongoro kráterbe. A hatalmas vulkanikus kráter egész Kelet-Afrika vadvilágának kicsinyített mása, területe csupán 260 km2, de folyók, mocsarak, tavak, hegyek, völgyek, síkságok és bozótos szavannák teszik érdekessé, változatossá a tájat. A kráter rengeteg állat otthona, gazellák ezrei, bivalycsordák, jávorantilop nyájak, elefántok, oroszlánok, gepárdok, hiénák, varacskos disznók, megannyi vízi-, ragadozó- és énekesmadár is él itt. Délután utazás Arushába, szállás Arusha környékén (1 éj).

 

Serengeti szafari: kíváncsi pöttyös vadállatSerengeti szafari - fánál...

7. nap: Zanzibár
Kilimandzsáró repülőtérről elutazunk Zanzibár szigetére, majd transzfer a tengerparti szállodánkba (6 éj).

szafari: afrikai szafari serengetiAfrikai szafari - Serengeti szafari dzsippelSerengeti szafari idegenvezetővelszafari: afrikai szafari serengeti - zsiráfok

8-11 nap: Zanzibár
Nyaralás, kikapcsolódás Zanzibár lenyűgözően szép, fehér homokos tengerpartján.

12. nap: Zanzibár – Budapest Délután transzfer a sziget repülőterére, utazás Dohába. Érkezés éjjel.

13.nap: Elutazás Dohából az éjjeli órákban, reggeli érkezés Budapestre.

Tudnivalók:

Dátum 2019. február 2-14
Utazás Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 10 óra
Elhelyezés lodge-okban a szafari program során, 4-csillagos szállodában Zanzibáron
Ellátás teljes ellátás a szafari alatt, all inclusive ellátás Zanzibáron
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Ár:

Részvételi díj – Ft/fő
kétágyas 1.099 900
egyágyas 1 299 900

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, 1 éj szállás Dohában, 5 éj szállás a szafari program során, teljes ellátással 5 éj szállás Zanzibáron, AI ellátással, transzferek és vadlesek a leírás szerint, belépőjegyek a nemzeti parkokba, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetékek: kb. 149 000 Ft/fő, tanzániai vízumdíj: kb. 50 USD/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 55 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 27 500 Ft/fő

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a sárgaláz elleni oltást igazoló oltási könyvet kérhetik a zanzibári érkezéskor, kérjük, gondoskodjanak az oltás beadatásáról. Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során.

 

 Afrikai szafari: Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.