Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

körutazás

Tanzánia és Zanzibár, Serengeti szafari

Afrikai szafari Tanzániában majd pihenés Zanzibáron

Tartson velünk ezen az izgalmas szafari túrán, ahol Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park végtelen szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro több millió éves vulkanikus krátere, Zanzibár meseszép,hófehér homokos  tengerpartja vár ránk!
Az utazás időpontja:
2021. december 1 – 13.    (13 nap, 11 éj)

Serengeti szafari - oroszlánles

Program:

1. nap: Budapest – Kilimanjaro
Elutazás Budapestről autóbusszal a schwechati repülőtérre, majd menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Tanzániába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kilimanjaro – Arusha  Megérkezés a kora hajnali órákban, Kilimanjaro nemzetközi repülőterére. Transzfer a Meru hegy lábánál található Arusha városába.Szabadidő vagy fakultatív látogatás és szafari az Arusha Nemzeti Parkban. A nemzeti park területén található a Meru-hegy, Tanzánia második legmagasabb hegye a Kilimanjaro után. Kis mérete ellenére az Arushában az egyik legváltozatosabb az élővilág Tanzánia nemzeti parkjai közül, megannyi zsiráf, kafferbivaly, zebra, varacskos disznó, cerkóf, flamingó és kolobusz él területén. Szállás és vacsora Arushában.

Szállás: Planet Lodge

3. nap: Manyara-tó
A mai napon terepjárókon utazunk a Manyara-tóhoz (kb. 2,5 óra). A nagy hasadék völgy mellett elterülő Manyara Nemzeti Park változatos élőhelyet biztosít az állatvilágnak. Több mint 400 madárfaj egyedeiben gyönyörködhetünk, amelyek közül a flamingók és a pelikánok vonják leginkább magukra az utazók tekintetét. Elefántok, vízilovak, impalák és páviánok élnek a parkon belül, amelyet a fára mászó oroszlánok tettek igazán híressé. Érkezés után ebéd, majd vadles a Manyara-tónál. Szállás a Manyara-tónál (1 éj).

Szállás: Kirurumu Manyara Lodge

Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari - Manyara tó Tanzánia szafari: Manyara nemzeti park - Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

4. nap: Serengeti Nemzeti Park
Ma ismét terepjárókkal indulunk a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb nemzeti parkjába (kb. 4 óra). A Serengeti Nemzeti Park Földünk egyik legszebb (és legutolsó…) afrikai vadonja, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. A parkot északról a kenyai Masai Mara Nemzeti Park, délről pedig a Ngorongoro határolja. Kb. 1,5 millió gnú, 250 000 zebra, valamint számtalan gazella és antilop faj egyedei teszik meg a hosszú utat új legelőket keresve. Érkezést követően ebéd szálláshelyünkön. Délután vadles a Serengeti Nemzeti Parkban. Az „5 afrikai nagyvad” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Szállásunk a Serengeti Nemzeti Parknál lesz.(2 éj).

Szállás: Serengeti Serena Lodge

Serengeti szafari: kíváncsi pöttyös vadállatSerengeti szafari - fánál...szafari: afrikai szafari serengeti - zsiráfokSerengeti szafari idegenvezetővel

5. nap: Serengeti Nemzeti Park
Reggeli után egész napos szafari túrára indulunk a Serengeti Nemzeti Park területén (ebéd hideg csomag). Útközben fakultatív program keretében megtekinthetjük az „emberi faj bölcsőjét”, az Olduvai-hasadékot. A 45 km hosszú, helyenként 90 méter magas meredek oldalfallal koszorúzott szurdokvölgy az ősi emberi leletek kincsestára. Itt tárták fel az 1.9 millió éves Homo habilis maradványokat.

6. nap: Ngorongoro
Reggeli után felveszzük hideg ebéd csomagunkat, majd a Ngorongoro Természetvédelmi Területre utazunk. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti Park része volt, majd ettől külön választották, így mára a „köröttes területekkel” együtt a mérete meghaladja a 8.000 km2-t. A Ngorongoro jelentése maszáj nyelven az Élet Ajándéka,  UNESCO világörökségi védelem alatt álló terület. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűzhányó aljában elterülő füves szavannára, ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével a kihalás szélén álló keskenyszájú orrszarvúkat is. Szállás Ngorongoronál (1 éj).

Szállás: Ngorongoro Serena Lodge

7. nap: Arusha
Reggeli után szabad program, majd elhagyjuk Ngorongoro területét és továbbutazunk Arusha felé. Ebéd egy helyi étteremben, majd érkezés Arushába, a nap hátralévő részében pihenés. Szállás Arushában, a  Planet Lodge -ban.

8. nap: Zanzibár  Reggelink után a repülőtérre indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére. Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával ismerkedhetünk meg. Érkezés után transzfer a szállodába. A sziget leghíresebb magyar vendége, Teleki Sámuel életébe is bepillantást nyerünk, innen indult 1887-1888. évi Kelet-Afrika expedíciója. A délután hátralévő része a pihenésé. Sétálhatunk az óceánparton, sznorkel vagy búvár felszerelést bérelhetünk. Szállás Zanzibár szigetén, választott szállodában (4 éj).

Szállás: Ocean Paradise Resort & Spa 4* vagy Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*

9-11. nap: Zanzibár Az elkövetkező 3 nap folyamán szabad program a béke és boldogság szigetén, Zanzibár ektengerpartján. Az India-óceán fehér homokos partszakasza a világ legszebb tengerpartjai között is megállja a helyét. Fakultatív programlehetőségek a szabad napokon: látogatás Stone Townban; fűszerültetvény látogatás; hajó és búvár kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

12. nap: Zanzibár  Reggeli után szabadidő, kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Zanzibár repülőterére. Délután hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

12. nap: Zanzibár – Budapest Érkezés Bécsbe a menetrend szerint, hazautazás Budapestre autóbusszal.

 

Ár:

Részvételi díj – Ft/fő
kétágyas 1.595 000
egyágyas 1 805 000

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: februárban kb. 255.000 Ft-tól, decemberben kb. 280.000 Ft)
 • 10 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban
 • a szafari programon reggelit, ebédet és vacsorát (italok nélkül), Arushában reggelit
 • a tengerparton all inclusive ellátást
 • a felsorolt programokat és a nemzeti parki belépőket
 • a helyi transzfereket 6 személyes terepjárókban (max. 5 utas/autó)
 • a belső repülőjegyet illetékkel
 • Budapest-Bécs-Budapest transzfert (februárban)
 • magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • vízum (kb.50USD)
 • borravalók (kb.90USD/ fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás 1,5%
 • utasbiztosítás
 • Zanzibáron az 5* szálloda felára kétágyas szobában, 4 éjszakára: 180.000.-Ft.
 • fakultatív programok

Fakultatív programok:  (minimum létszám 10 fő)

 

 • Félnapos látogatás az Arusha Nemzeti Parkban szafarival (már 4 főtől!): 65 000 Ft
 • Maszáj falu látogatás Ngorongoroból: 21 000 Ft
 • Gyalogtúra a Ngorongoro kráter peremén: 17 000 Ft
 • Kirándulás az Olduvai hasadékhoz: 16 000 Ft
 • Hőlégballon szafari a Szerengeti Nemzeti Parkban: 185 000 Ft

Stone Town :(félnapos kirándulás) az egykor a világ fűszerkereskedelmi központjának számító Stone Town városának felkeresése. Az óváros alig változott az elmúlt kétszáz évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az ománi fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet.

• Fűszertúra: (félnapos) Kidichi Zanzibár szigetének egyik legjelentősebb fűszerfarmja. Évszázadok óta ugyanazokat, a mai napig is keresett és használt fűszer- és gyógynövényeket termesztik, de mellette rengeteg különleges és meglepő illattal és ízzel is megismerkedhetnek az ide látogató vendégek.

 

Tudnivalók:

Dátum  február 22 – március 6.
Időtartam: 13 nap/ 10 éj
Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással
Repülési idő: Kb. 10 óra
Elhelyezés, ellátás:  helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban. Teljes ellátás, Arushában reggeli, a tengerparton all inclusive ellátás
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Tervezett menetrend:

ethiopian-airlines-logo.png

Február 22. Bécs – Addis Ababa  22:05  06:25+1  ET 725/kb. 6 óra 20 perc

Február 23. Addis Ababa – Kilimandzsáró  10:15  12:50  ET 815/kb. 2 óra 35 perc

Március 5. Zanzibár – Addis Ababa  16:00  20:40  ET 814/kb. 4 óra 40 perc

(Kilimandzsárón technikai megállóval: kb. 1 óra)

Március 6. Addis Ababa – Bécs  01:35  05:55  ET 724/kb. 6 óra 20 perc
Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a sárgaláz elleni oltást igazoló oltási könyvet kérhetik a zanzibári érkezéskor. Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során.

Jelenleg aktuális beutazási szabályok:

 • Érkezéskor minden turistának ki kell tölteni egy ún. Traveler’s Surveillance Form űrlapot, amit be kell mutatni (ezt vagy a gépen vagy a kiszállást követően kapják). A helyi hatóság szúrópróbaszerűen vagy COVID-19 gyanú esetén egészségügyi ellenőrzés alá vetheti az érkezőket. Előzetes, itthon készített negatív PCR tesztre nincs szükség a beutazáshoz.

Már működik a Liszt Ferenc repülőtéren is az új tesztközpont, a 2B Terminál érkezési szintjén, így hazaérkezést követően az első tesztet már a repülőtéren el lehet végeztetni. Nem kell előre időpontot kérni, csak egy online regisztráció szükséges: https://bud.umedhub.com/

 

 Afrikai szafari: Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.