Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

körutazás

Tanzánia és Zanzibár, Serengeti szafari

Afrikai szafari Tanzániában majd pihenés Zanzibáron

Tartson velünk ezen az izgalmas szafari túrán, ahol Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park végtelen szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro több millió éves vulkanikus krátere, Zanzibár meseszép,hófehér homokos  tengerpartja vár!
Az utazás időpontja:
2023. február 26 – március 08.
 

Serengeti szafari - oroszlánles

Serengeti Szafari Program:

1. nap: Budapest – Kilimanjaro
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezés a késő esti órákban Kilimanjaro nemzetközi repülőterére, majd transzfer a Meru hegy melletti Arusha városába, ahol vacsoránk és szállásunk is lesz.

Serengeti szafari 2. nap: Kilimanjaro – Lake Manyara Nemzeti Park Reggeli után a Lake Manyara Nemzeti Parkba utazunk, mely nevét a helyiek által a kunyhóik építésére használt növényről kapta. A rezervátumban elsősorban Tanzánia madárvilágát ismerhetjük meg, az itt regisztrált mintegy négyszáz madárfajból kis szerencsével akár százféle is látható egy egynapos látogatás során. Nagy kedvencek a vándorlásuk során feltűnő rózsaszín flamingók, fekete kormoránok, valamint a területre jellemző fára mászó oroszlánok. A piknikebédünk elfogyasztása után, délután ismerkedhetünk a park élővilágával. Vacsora és szállás a nemzeti park közelében fekvő szafari lodge-ban lesz.

3. nap: Manyara – Szerengeti szafari
Reggeli után kijelentkezünk szálláshelyünkről, majd egész napos szafariprogramra indulunk a maszáj nyelven végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. Piknikebéd, majd látogatás az előember-leletekről híres régészeti helyhez, az Olduvai-szurdokhoz. Az egész napos program után vacsoránk és szállásunk a nemzeti park területén található autentikus szafari lodge-ban lesz.

Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari - Manyara tó Tanzánia szafari: Manyara nemzeti park - Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

4. nap: Serengeti Nemzeti Park
Reggeli után fakultatív programlehetőség: hőlégballonos szafariprogram, majd egész napos szafari program a Serengeti síkság északi és középső régióiban. Az út során piknikebéd, majd a Serengeti síkságon átvágva naplementéig van lehetőség gyönyörködni a hely vad- és élővilágában, a végtelen akácia erdőkben, Afrika egyik legrégebbi, legnagyobb kiterjedésű és legnagyobb vadállományával rendelkező nemzeti parkjában. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található autentikus szafari lodge-ban.

Serengeti szafari: kíváncsi pöttyös vadállatSerengeti szafari - fánál...szafari: afrikai szafari serengeti - zsiráfokSerengeti szafari idegenvezetővel

5. nap: Serengeti szafari program – Ngorongoro kráter
Reggeli után egész napos szafariprogramra indulunk az UNESCO Világörökség részeként ismert Ngorongoro – kráterbe. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhatunk. Itt él az öt nagyvad (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú), A piknikebéd elfogyasztása után ellátogatunk a kráterben található Magadi-tóhoz. Ez a térség legfontosabb ivóvízforrása, mely körül rengeteg állat él, oroszlánok, sakálok, hiénák, gazellák. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park szomszédságában található szafari lodge-ban lesz.

6. nap: Arusha – Zanzibár
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, transzfer a repülőtérre, majd helyi repülőjárattal elutazunk a Szuahéli-part néhai kincses szigetére, Zanzibárra. Vacsora és szállás a repülőtértől 60 km-re, a sziget észak-keleti oldalán található, helyi besorolás szerinti ötcsillagos tengerparti szállodában.

7 – 10. nap: Zanzibár
Pihenés Zanzibár csodálatos szigetén, érdekes fakultatív programlehetőségekkel. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé a turisták körében. Méltó befejezése az általunk vezetett szafari utunknak.

11. nap: Zanzibár – Budapest   A kora hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Megérkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív programok:

 • Egész napos kirándulás Stone Town-ba, majd látogatás egy fűszerfarmon: az egykor a világ fűszerkereskedelmi központjának számító Stone Town városának felkeresése. Az óváros alig változott az elmúlt kétszáz évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az ománi fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet. Kidichi Zanzibár szigetének egyik legjelentősebb fűszerfarmja. Évszázadok óta ugyanazokat, a mai napig is keresett és használt fűszer- és gyógynövényeket termesztik, de mellette rengeteg különleges és meglepő illattal és ízzel is megismerkedhetnek az ide látogató vendégek.

 

 • Félnapos delfintúra Kizimkaziban. Kizimkazi Zanzibár szigetének déli partjánál található település, a környék öbleiben és partjainál nagy számú palackorrú delfin él. A delfinrajok hajós felkutatása után lehetőség nyílik a vadon élő delfinekkel a közös úszásra, sznorkelezésre gyakorlott túravezető felügyelete mellett. Az itt élő palackorrúak teljesen szabadon élnek, így az etetésük szigorúan tilos, ennek ellenére barátságosak és játékosak. A program ebédet tartalmaz.

 

 • Egész napos Zanzibár szigettúra. A kirándulás során az utasok valódi betekintést nyerhetnek a sziget kulturális fejlődésébe, történelmébe, viselkedési szokásaiba, konyhaművészetébe. Látogatás a zanzibári halpiacon, majd egy jellegzetes faluban bekapcsolódás a helyi, mindennapi életbe, iskolalátogatással egybekötve. A program ebédet tartalmaz.

 

Részvételi díj: 1 995 000 .-Ft / fő -től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Utazást repülőgéppel átszállással Budapest – Kilimanjaro és Zanzibár – Budapest útvonalon, valamint helyi repülőjárattal Arusha – Zanzibár útvonalon, turista osztályon, a szafari körutazás során légkondicionált 6-8 fős, négykerék meghajtású terepjárókkal
 • a körutazás alatt 5 éjszakai szállást helyi besorolás szerinti négycsillagos szafari lodge-ok kétágyas szobáiban teljes panziós ellátással
 • 4 éjszakai szállást Zanzibáron helyi ötcsillagos kategóriájú szálloda kétágyas szobáiban félpanziós ellátással és késői kijelentkezéssel az utolsó napon
 • a leírás szerinti programokat a szükséges belépőkkel
 • a magyar idegenvezetőt

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • vízum (kb.50USD) belépéskor, a repülőtéren fizetendő
 • kilépési illeték (kb. 25 USD/fő, hazautazáskor, a repülőtéren fizetendő)
 • borravalók (kb.20USD/ fő/nap)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok

Fakultatív programok (min. létszám 6 fő):

 • Stone Town kirándulás és Fűszertúra (ebéddel)
 • Kizimkazi delfinles (ebéddel)
 • Zanzibár szigettúra (ebéddel)
 • Hőlégballon szafari a Szerengeti Nemzeti Parkban

Stone Town: az egykor a világ fűszerkereskedelmi központjának számító Stone Town városának felkeresése. Az óváros alig változott az elmúlt kétszáz évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az ománi fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet. Fűszertúra: Kidichi Zanzibár szigetének egyik legjelentősebb fűszerfarmja. Évszázadok óta ugyanazokat, a mai napig is keresett és használt fűszer- és gyógynövényeket termesztik, de mellette rengeteg különleges és meglepő illattal és ízzel is megismerkedhetnek az ide látogató vendégek.

Jelenleg aktuális beutazási szabályok:

Röviden: oltási igazolással (QR kódos), WHO által elfogadott, elismert teljes védettség

Részletek:

Tájékoztató a Zanzibárra utazók részére
Tanzánia kormányának bejelentése alapján jelenleg engedélyezett a turista célú
beutazás az országba magyar állampolgárok részére.
Magyar állampolgárok számára a Magyarországról Tanzániába történő beutazás
jelenleg érvényben lévő feltételei az alábbiakban olvashatók (az információk az
aktuális vírushelyzet függvényében változhatnak):

Érkezés előtt 24 órával kitöltendő regisztráció:

Dar Es Salaam és Kilimanjaro érkezés esetén: https://afyamsafiri.moh.go.tz/

Zanzibár érkezés esetén: https://healthtravelznz.mohz.go.tz

A Zanzibárra érkezés előtt az utasoknak a repülőgépen egy űrlapot (Traveller
Surveillance Form) kell kitölteniük és megérkezéskor a repülőtéren az
egészségügyi hatóságoknak leadni azt.

Afrikai szafari: Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari – PellAir Utazás 2023

Tanzániát sokan az igazi, eredeti szafari élményével kötik össze. A világhírű nemzeti parkok és természeti világörökségi helyszínek páratlan élővilágának köszönhetően közelről figyelhetjük meg az egzotikus állatokat, nyerhetünk betekintést a vadvilág rejtelmeibe. Elefántok, vízilovak, leopárdok, tigrisek, zsiráfok, és megannyi különleges állat figyelhető meg a szafari utazások alkalmával – olyanok, melyeket csak képeken vagy állatkertekben láthattunk eddig. A Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro vulkanikus krátere, Zanzibár fehér homokos, nyarat idéző mesés partjai és korallzátonyai mind a csodálatos Tanzánia egy-egy arcát mutatják. Egyik legnépszerűbb szafari utunkon most ön is részese lehet ennek a varázslatos élménynek, tartson velünk a Serengeti szafari programunkon!

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.