Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

körutazás

Tanzánia és Zanzibár, Serengeti szafari

Afrikai szafari Tanzániában majd pihenés Zanzibáron

Tartson velünk ezen az izgalmas szafari túrán, Tanzánia változatos nemzeti parkjaiba, Serengeti végtelen szavannáira és az ezt követő tökéletes kikapcsolódásra Zanzibár meseszép, hófehér homokos tengerpartjain!
Az utazás időpontja 2019. június 7 – 16  (10 nap, 8 éj)

1. nap: Budapest – Arusha
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással a tanzániai Arushába a kora délutáni órákban.

2. nap: Arusha –  Manyara-tó  Megérkezés a kora hajnali órákban a Meru-hegy lábánál fekvő városba. Transzfer  a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Útközben ismerkedés az ország etnikailag egyik legszínesebb, maszájok által is lakott településeivel, Makuyuni és Mto wa Mbu falvakkal. Lakóik ma már elsősorban banánnal kereskednek, de a maszájok ősi szokásai a mai napig megfigyelhetőek. Továbbutazás a nemzeti park területére, mely nevét a helyiek által a kunyhóik építésére használt növényről kapta. A rezervátumban elsősorban Tanzánia madárvilágát ismerheti meg az idelátogató, az itt regisztrált mintegy négyszáz madárfajból kis szerencsével akár százféle is látható egy egynapos látogatás során. A turisták nagy kedvencei a vándorlásuk során feltűnő rózsaszín flamingók, kormoránok, valamint a területre jellemző fára mászó oroszlánok. Délután ismerkedés a park élővilágával. Fakultatív programlehetőség: részvételi lehetőség Tanzánia egyetlen „Treetop Walkway” túráján, ami egy különleges, 370 méter hosszú, legmagasabb pontján 18 méter magas, függő hidakból és kiépített kilátókból álló út. Vacsora és szállás a nemzeti park közelében fekvő szafari lodge-ban.

3. nap: Manyara-tó – Serengeti
Továbbutazás a maszájul végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. A Kenyába is átnyúló rezervátum elsősorban az éves nagy vadvándorlásról híres, amikor többszázezer zebra, gazella vonul át a területen friss legelőket keresve. A rezervátum a vándorláson kívüli időszakban is az egyik leggazdagabb vadlesre nyújt lehetőséget: bivalycsordák, elefánt, zsiráf, és több ezer antilop, impala élőhelye. Útközben piknik ebéd. Vacsora és szállás a park területén található sátortáborban.

4. nap: Serengeti Nemzeti Park – Ngorongoro – kráter
Reggel szafari a Serengeti rezervátum területén, majd elutazás a Ngorongoro kráterhez, útközben piknik ebéddel. A több millió évvel ezelőtt működő tűzhányó épen maradt pereme a világon a legnagyobb ilyen jellegű képződmény. A fűvel, bozótossal benőtt kráter és az alján kialakult szikes tó ma ideális élőhelye számos afrikai állatfajnak. Útközben a mintegy 45 km hosszú Olduvai-szurdok, a világ egyik legfontosabb paleoantropológiai helyszínének megtekintése, mely komoly szerepet játszott az emberi evolúció feltárásában. Az ásatási területen, ahol ősi csontokat, kőeszközöket találtak, jelenleg is zajlik a feltárás. Látogatás a helyi múzeumban. Továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

5. nap: Ngorongoro – kráter
Egész napos vadlesre indulunk az egykori vulkán területén piknik ebéddel. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhat a turista. Az itt élő öt nagyvad (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú) mellett a kialakult szikes tavak vonzzák a madarakat, köztük a rózsaszín flamingókat is. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.

Serengeti szafari: kíváncsi pöttyös vadállatSerengeti szafari - fánál...

szafari: afrikai szafari serengeti - zsiráfokSerengeti szafari idegenvezetővel

6. nap: Ngorongoro – Arusha 
Reggelink elfogyasztása után visszautazás Arushába. Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Zanzibárra. Vacsora és szállás a sziget keleti részén, Stone Town-tól kb.40 km-re, közvetlenül a tengerparton fekvő szállodában.

7 – 9 nap: Zanzibár
Pihenés félpanziós ellátással Zanzibár szigetén. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport ma elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé a turisták körében. Fakultatív programlehetőség: az egykor a világ fűszerkereskedelmi központjának számító Stone Town városának felkeresése. Az óváros alig változott az elmúlt kétszáz évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az omán fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet.

10. nap: Zanzibár – Budapest A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre, és megérkezés az esti órákban.

Ár:

Részvételi díj – Ft/fő
kétágyas 999 900
egyágyas 1 099 900

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza: 

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Arusha és Zanzibár – Budapest útvonalon turista osztályon, helyi repülőjárattal Arusha – Zanzibár útvonalon
 • utazás a körutazás során légkondicionált minibusszal, a szafarikon 7 fős terepjárókkal
 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas szobáiban, a Serengeti Nemzeti Parkban kétágyas zuhanyzós sátrakban
 • teljes ellátás, kivéve Zanzibár, ahol félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 

 • illetékek: 145.000 HUF
 • vízumdíj (kb. 50 USD/fő)
 • kilépési illeték (kb. 49 USD/fő)
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 20 USD/fő/nap)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok  (minimum létszám 10 fő)
  Treetop Walkway túra: 15.000.-HUF/ fő
  Egész napos Stone Town kirándulás és fűszerfarm látogatás, ebéddel. 42.000.-HUF/ fő
  Hőlégballonozás a Serengeti Nemzeti Parkban: 199.000.-HUF/ fő

 

Tudnivalók:

Dátum 2019. június 7 – 16.
Időtartam 10 nap/8 éj
Utazás Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 10 óra
Elhelyezés 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas szobáiban, a Serengeti Nemzeti Parkban kétágyas zuhanyzós sátrakban
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a sárgaláz elleni oltást igazoló oltási könyvet kérhetik a zanzibári érkezéskor. Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során.

 

 

 Afrikai szafari: Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.