Karibi hajóutak magyar idegenvezetővel – Karib-tengeri hajóút

körutazás

Karibi hajóutak magyar idegenvezetővel

Csoportos karibi hajóút időpont: 2019. november 18-tól a Caribbean Princess fedélzetén. (10 éjszaka a hajón + 2 éjszaka Miami-ban)

 

Ezúttal a Caribbean Princess hajóra invitáljuk Önöket, melynek során, felejthetetlen élményekben lesz részük. A hihetetlenül kék tengeren és a fehér homokú strandokon túl, a trópusi dzsungel mélyén egy varázslatos vízesés és egy titokzatos maja romváros is felfedi titkait. Jamaica, a Kajmán-szigetek, a Panama-csatorna meghódítása mellett a hajó kényelme nyújt pihenést. Utazásunk elején pedig,a floridai Everglades mocsárvidékét is felfedezhetik.

Útvonal:  Miami/USA – Kajmán-szigetek – Cartagena / Kolumbia – Panama-csatorna – Colón / Panama – Limon / Costa Rica – Falmouth / Jamaica/ – Miami/USA

1.nap: Budapest – Miami
Indulás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás a hotelben.

2.nap: Miami Reggeli után szabad program, majd fakultatív program keretén belül felkeressük az Everglades Nemzeti Parkot. Itt légpárnás motorcsónakkal adódik lehetőség a mocsárvilág megtekintésére, amely 1979 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Ezt követően egy aligátor show megtekintésére is lehetőségünk lesz. Vacsora és szállás a hotelben.

3.nap: Miami  Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer Fort Lauderdale kikötőjébe, bejelentkezés a Caribbean Princess fedélzetére és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap: Tengeren  Egész napos hajózás a tengeren a Kajmán-szigetek irányába. A három szigetből álló Kajmán-szigetek egy karibi-szigetcsoport, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. A karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehér homokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás következő állomása.

5.nap: Nagy-Kajmán  Kikötés a délelőtti órákban a Kajmán-szigetek legnagyobbikán, a Nagy-Kajmánon. Fehér homokos tengerpartja, kristálytiszta tengervize a veszélyeztetett zöld tengeri teknősök paradicsoma.  A szigetcsoport összesen 3 szigetből áll: Nagy-Kajmán, Kis-Kajmán és Cayman Brac s az egész régió legfejlettebb országa. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás mai állomása.

A félnapos fakultatív kirándulás során egyedülálló élményben lehet része az utazóknak, hiszen a „Pokol” látogatásával kezdődik a program. A Town of Hell egy sziklaszirten fekvő, fekete és csipkézett mészkőképződmény-csoport. Majd látogatás a Tortuga Rum Cake Centerben, ahol karibi rummal készült édes finomságok készülnek. Kitérő a Blow Holes-nál, ahol több méteres vízoszlop tör fel a tengerből. Ezt követően rövid pihenés az északi parton található Rum Point Beachen: a pálmákkal tűzdelt, kristálytiszta partszakasz igazi felüdülést jelent. A fürdőzés után az 1794-es hajótörés emlékhelyét is érinti a túra, ekkor egy 10 hajóból álló konvoj szenvedett balesetet a partok közelében. A programot követően visszautazás a hajóra. Időtartam: 5 óra

6.nap: Tengeren Egész napos hajózás Kolumbia irányába. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A Lotus spa szolgáltatásai, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

7.nap: Cartagena Érkezés a reggeli órákban Kolumbiába. Reggelit követően félnapos fakultatív kirándulás Cartagenában. Itt valóban megtapasztalható a koloniális és a karibi hangulat egyvelege. Ez az El Dorado földje, a legendás aranyváros, mely oly régóta kisiklik a legfantáziadúsabb felfedezők karmai közül. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A nap során lehetőség adódik e nagyszerű régió történetének megismerésére.

A félnapos fakultatív kirándulás a világörökség részét képező Cartagena főbb nevezetességeihez kalauzolja ez az utazókat. A túra első állomását egy 15 perces kellemes buszozással éri el a csoport, miközben feltárul a gyarmati idők építészeti hagyatéka. Az út az elegáns Manga negyeden át vezet a Szent Fülöp erődig, amely Dél-Amerika legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt ilyen jellegű épülete. A XVII. század legnagyobb szabású spanyol hadászati építkezése volt ez, s az erőd megépítésével Cartagena bevehetetlenné és védetté vált a betolakodókkal szemben. A legérdekesebb látnivaló az alagútrendszer, mely az erőd ellátását és evakuálást volt hivatott szolgálni. A következő megálló a Las Bóvedas, az egykori börtön, mely ma butikoknak és szuvenírboltoknak ad otthont, de már magáért a lenyűgöző panorámáért is érdemes idelátogatni, lélegzetelállító a végtelen Karib-tenger látványa. A közeli Szent Katalin székesegyházat is érdemes felkeresni a szabadidő keretében és különböző kézműves termékek és műalkotások vásárlására is adódik lehetőség. Ezt követően az UNESCO oltalom alatt álló óváros felkeresése. A meredek védfallal körülvett, zeg-zugos, macskaköves utcákból és gondozott gyarmati épületekből álló óvárost hidak kötik össze a modern városrésszel. Jól esik megpihenni az ódon hangulatú városközpont valamelyik különös atmoszférájú bárjában. Később látogatás a Történeti Múzeumban, mely kitűnő példája a XVIII. századi spanyol gyarmati építészetnek. Az épület rácsos, teraszos homlokzata a gyarmatosítás korát idézi, kapuja a barokk stílusjegyeket viseli magán, belsejében a spanyol inkvizíció, a pre-kolumbiai és függetlenségi időszak kincsei kerültek kiállításra. Az óváros további látnivalókat rejteget, hiszen itt áll a San Pedro Claver templom, amely a rabszolgák védőszentje előtt tiszteleg, aki nem mellesleg a nyugati félteke első szentté avatott hittérítője is volt. Ezt követően látogatás az 1986-ban alapított Haditengerészeti Múzeumban, ahol a kolumbiai haditengerészet sok emléktárgya talált otthonra, bemutatásra kerül a gazdag Cartagena-i katonai múlt. A visszaindulás előtti félórás szabadidőben beszerezhetők az apróbb ajándéktárgyak, készülhet még néhány emlékezetes fénykép.  Időtartam: 4,5 óra

8.nap: Panama-csatorna Érkezés a kora reggeli órákban a Panama-csatornához. A legtöbb tengerjáró hajó mértéből adódóan nem tud átkelni a csatornán, viszont a Caribbean Princesst pontosan a zsilipek közötti átkelésre álmodták meg.

Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő, 1914-ben átadott, 82 km hosszú mesterséges csatornán a hajók a vízszint különbségek miatt zsiliprendszereken kelnek át. A csatorna átadása több ezer kilométerrel rövidítette le a hajósok útvonalát, elkerülve a kontinens déli csücskét. A Csendes-ócánhoz közeli részét a tengerszintnél 26 méterrel magasabbra duzzasztott Gatun-tó alkotja. Az óceánjárókat három zsilipes vízlépcsőn emelik fel a tó magasságába. A zsilipek működéséhez szükséges vízmennyiséget a Gatun-tóból nyerik, mely folyamatosan újratöltődik a bőséges csapadék által.

Miután a Princess hajó átkelt az első zsilipen, kezdetét veszi az egész napos fakultatív kirándulás: csónakokkal a szárazföldre indulnak, ahonnan egy 90 perces buszos panoráma utazás következik a híres földszoroson keresztül a gyarmati időket idéző Panamavárosba. A part mentén haladva először a Casco Antiguo-ba, az óvárosba érkeznek, ahol a környék kalóz múltjával és történelmével ismerkednek meg. Az óváros különböző építészeti stílusok és korok keveréke, amely az ország sokszínűségét is mutatja. Karibi, köztársasági, art deco, francia, olasz és gyarmati stílusok váltakoznak a történelmi negyedben. Itt találhatóak Panamaváros legfontosabb emlékművei. A 45 perces gyalogos felfedezés a macskaköves utcákon érinti az elnöki palotát, a nemzeti színházat és a Bolivár teret. A séta után rövid szabadidő, amely során önállóan is lesz lehetőség a hangulatos városrész felfedezésére. A könnyű uzsonna után a Miraflores zsilipkamra és látogatóközpont következik, ahol a mérnöki zsenialitás remekművét, a Panama-csatornát és annak történelmi hátterét mutatják be. A kilátóteraszról lehetőség lesz lencsevégre kapni a zsilipelésre érkező hajókat. A Miraflores zsiliprendszernél találhatóak a legmagasabb kapuk a Panama csatornán, amely a Csendes-óceán extrém árapály változásnak köszönhető. Egyszerre akár három hajót is le tudnak ereszteni a zsiliprendszeren tíz perc alatt. A hajók ezen a szakaszon 16 métert süllyednek. A víz a zsilipből a gravitációval távozik, vízpumpák vagy más mérnöki eszközök itt nincsenek. Visszaszállva az autóbuszba az egykori amerikai katonai területen, a Csatornazónán keresztül folytatódik az utazás, ahol megtapasztalható, milyen fontos stratégiai szerepe volt a környéknek. Az Amador erődnél egy rövid megálló következik, ahol kézműves termékek vásárlására lesz lehetőség, majd visszautazás a hajóhoz, ahol vacsora és szállás. Időtartam: kb.6-8 óra

9.nap: Limon Kikötés a kora reggeli órákban Costa Ricán. Costa Rica Limon tartománya érintetlen partszakaszokkal, burjánzó banánültetvényekkel és dús esőerdőkkel tarkított. Mivel a Karib-síkság gyéren lakott—a tartomány lakosságának harmada Puerto Limonban él—és a természeti értékek megóvására komoly gondot fordítottak az ökoturizmus nagy népszerűségnek örvend. Limon tartomány megannyi élményt tartogat: afrikai eredetű lakossága máig is őrzi ősi hagyományait, táncait, énekeit. Az afro-karibi hatás érhető tetten a dallamos beszédben és a reggae ritmusában, melyet a jamaikai telepesek hoztak magukkal a színes bungalós halászfaluba.

Földön, vízen, levegőben! Egzotikus és eseménydús napjuk lesz a fakultatív programon részt vevőknek, kitűnő módja kicsit közelebbről is megismerkedni ezzel a nagyszerű vidékkel. A limóni kikötőt magunk mögött hagyva légkondicionált buszokkal indulunk a dzsungel közepébe, útitársként és vezetőként szakember is utazik velünk, aki mesél a különleges ökoszisztémáról. Elsőként a világhírű Tortuguero csatornához látogatunk, mely lagúnaszerűen szeli át az azonos nevű nemzeti parkot. A mangróvét, mocsarat és alföldi ártéri erdőket is magába foglaló 190 km2 –nyi védett terület a tengeri teknős élőhelyének megóvása érdekében jött létre. Kirándulóhajóinkkal a víz felől csodálhatjuk meg a buja erdő növény-, és állatvilágát. Különféle trópusi növényeket, például orchideákat, broméliákat, vízi liliomokat, a folyóparton pedig kajmánokat, teknősöket, majmokat és lajhárokat figyelhetünk meg egészen közelről. A rövid pihenő alatt trópusi gyümölcsöket kínálnak. Immár felfrissülve a Veragua Esőerdő & Kalandpark felé vesszük az irányt. Megérkezvén különleges módon, különleges szemszögből ismerhetjük meg a 3400 hektáros parkot. Egy fantasztikus lombkorona túrára indulunk, drótkötelekre erősített libegővel, fától fáig libbenve a magasban figyeljük meg a csodálatos pillangókülönlegességeket, színes madarakat. Az erdő ködös, nedves atmoszférájával, ágakon csüggő liánjaival, valamint hatalmas fáival mesébe illő helyre varázsolja az ide látogatót. Természetes környezetükben figyelhetjük meg a hüllőket, tukánokat, lajhárokat. Visszatérve a biztos talajra végigjárhatjuk az Óriások ösvényét, mely hatalmas fák között vezet a Viktória-folyóhoz. Kitűnő program a Puma-vízesés felkeresése is, ebéd előtt még bele is fér az időbe. A Rainforest kávézóban szervírozzák az ebédet, ami után marad még szabad idő kis egyéni felfedezésre vagy szuvenírek beszerzésére. Időtartam: kb.7,5 óra

10.nap: Tengeren Hajózás Jamaica felé, egész napos pihenés a hajó fedélzetén.

11.nap: Falmouth  Kora reggel érkezés Falmouth kikötőjébe. A színpompás karibi szigeten idilli, napsütötte tengerpartok, kékes színben játszó hegyek, különleges természeti látványosságok várják az ide érkezőket. A kb. hatórás fakultatív kirándulás első állomása a sziget egyik leghíresebb természeti látványossága a Dunn folyón lévő vízesés, mely közel 200 méter mélybe zuhan alá és a Karib-térség Niagarájának tartják. A vízzuhatag a gyönyörű karibi tengerpart számos lecsiszolt mészkőteraszán át a tengerbe bukdácsol alá. A vízesés mellett le lehet sétálni, mely kb. 185 lépcsőfoknyi távolság, néhol csúszós felületen. Az 5 hektáros park színes madárfajoknak, egzotikus hüllőknek, iguánáknak ad otthont. Az egyedülálló kaland után utazás a Delfin-öbölhöz, ahol a nap fénypontjaként lehetőség nyílik együtt úszni a delfinekkel. A parkban más állatfajok is láthatók, többek között egzotikus hüllők, iguánok és színes madarak. A „Little Port Royal” a kalózok izgalmas múltját mutatja be és kitűnő szórakozás minden korosztály számára. A program végén ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőség. A program után visszatérés a hajóra, vacsora és szállás.

A félnapos fakultatív kirándulás első felében a Dunn folyó vízeséséhez, Jamaica egyik leghíresebb turistalátványosságához látogatunk. Kényelmes, légkondicionált buszunkkal érkezünk a Dunn´s River Falls and Park nevezetű területre ahol festői zuhatagok sokasága fogad, a vízzuhatag egy gyönyörű karibi tengerpart számos lecsiszolt mészkőteraszán át a tengerbe bukdácsol alá. A híres vízesést nem csak megtekinteni lehet, hanem fürdeni is lehet benne vagy szakképzett vezető segítségével felmászni a tetejére. Ezt követően a Delfinárium meglátogatása. Talán nincs is olyan ember, aki ne imádná ezeket a csodálatos állatokat. A nap fénypontja minden bizonnyal a velük való vizes bolondozás lesz, ki ne szeretne delfinekkel úszni?! De ezen kívül is van látnivaló az 5 hektáros parkban: színes madárfajok, egzotikus hüllők, iguánák lakják a parkot. A “Little Port Royal” szekció a kalózok izgalmas múltját mutatja be, kitűnő szórakozás minden korosztály számára. Míg az ajándékboltok gazdag kínálatát pásztázzuk a fülünkbe mászik a ritmusos karibi zene.
A parkból a 10 percenként közlekedő buszjáratokkal könnyűszerrel visszajuthatunk a hajóra vagy a környező üzletek valamelyikéhez. Időtartam: kb. 6 óra

Megjegyzés: A túrán csak 7 év feletti gyermekek vehetnek részt felnőtt kísérővel. 18 év alatti utasainknak szülői beleegyezés szükséges a programon való részvételhez. Kényelmes ruházat és cipő viselete ajánlott és semmiképp se maradjon otthon a fürdőruha, naptej, törölköző, váltóruha sem! A helyszínen kabinok, toalettek állnak rendelkezésre, csomagmegőrző rekesz bérelhető.

12.nap: Tengeren  Egész napos hajózás a tengeren Fort Lauderdale irányába. Érdemes kihasználni a napot, hogy még utoljára bekapcsolódhasson a csoport a Caribbean Princess színes fedélzeti programjainak egyikébe, relaxálhasson a Lotus Spa létesítményeiben, vagy egy vérbeli ritmusos karibi zenére táncolva felejthetetlenné tegye az utazást.

13.nap: Fort Lauderdale – Miami  Érkezés a kora reggeli órákban Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról. Félnapos panorámás városnézés Miamiban, Little Havanna és az Art Deco negyed érintésével, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14.nap: Budapest   Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

 

Indulási kikötő: Miami / (Florida)
 TELJES ELLÁTÁSSAL           Időpont: 2019.11.18 – 12.01.
   
Belső kabinban 689 000,- Ft/fő
Balkonos  kabinban
899 000,-Ft/fő
 

 

Illetékek: 279 000,- Ft/fő

Kötelező szervizdíj (a helyszínen fizetendő)     kb. 135 USD/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon, turista osztályon;
 • Transzfer autóbusszal
 • 2 éjszakai szállás Miamiban,  reggelivel;
 • 10 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában;
 • Teljes ellátás a hajóút során ((korlátozott italfogyasztással)
 • Panoráma városnézés Miamiban;
 • Audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

Külön fizetendő:

 • Illetékek: 279.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (135 USD/fő)
 • a személyes kiadásokat (pl. telefon, minibár, stb.)
 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Útlemondási biztosítás,
 • Fakultatív kirándulások.

illetékek, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, fakultatív programok, szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő).

FRAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK:

Félnapos kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba

Az Everglades National Park változatos vadvilágáról híres, melynek nagy részét a propeller meghajtású hajós túránkon fedezzük fel. A már sehol másutt nem látható veszélyeztetett madaraktól kezdve, az aligátorok között élő kis állatokig, számtalan fajjal találkozhatunk – Floridának azt az arcát fedezhetjük fel, amelyiket csak kevesen. Az Everglades vízi vadvilága több mint 200.000 aligátorral büszkélkedhet, úgyhogy túránkon garantáltan megleshetünk néhányat! Amerikai krokodilok, különféle halak, köztük pisztrángsügér, díszsügér, harcsa szintén gyakori sztárvendégei a hajós kirándulásnak! A Gator Parkba szóló belépőjegy tartalma: belépés a parkba, hajós túra az Everglades lápvidékén, Wildlife Show aligátorharccal.

ÁRA: 29.000.- FT/ FŐ

Cartagena:                           27 000,- Ft/fő

Panama-csatorna:              59 000,- Ft/fő

Kajmán-szigetek:                27 000,- Ft/fő

Costa Rica:                          65 000,- Ft/fő

Jamaika                                59 000,- Ft/fő

Nap Kikötő / Dátum Érkezés Indulás
1

Miami, FloridaFlorida

 16.00 óra
2

tengeren

 –  –
3

Grand Cayman (Kajmán-szigetek) Képtalálat a következőre: „Cayman Islands flag”

 07.00 óra  17.00 óra
4

tengeren

5

Cartagena, Kolumbia

 07:00 óra  15:00 óra
6

Panama-csatorna

 06:00 óra  19:00 óra
7

Limon, Costa Rica

  07:00 óra  18:00 óra
8

9

10

11

tengeren

Falmouth, Jamaica

tengeren

Miami, Florida Florida

07:00 óra

07.00 óra

 –

15:00 óra

 

A hajó szolgáltatásai:

Medenceparti, szabadtéri mozi “Movies Under the Stars”
5 medence (+ 2 gyerekpancsoló)
7 jacuzzi
Edzőterem és futópálya
Lotus spa és fitneszközpont
Három fő étterem (Coral, Island, Palm)
7 további bár, étterem, pizzéria
24 órás szobaszerviz
Kaszinó, Gyermek- és tinédzserklubok
Internet kávézó
Éjszakai mulató
Esküvői kápolna
Művészeti galéria

 

Hajótársaság:

Caribbean Princess


Első hajóút: 2004. április 3.
Felújítás: 2017. május
Kabinok száma: 1 556
Fedélzetek száma: 19
Utasszám: 3 140
Személyzet létszáma: 1 200
Súly (tonna): 112 894
Hajó hossza (láb): 952  kb. 290m
Hajó magassága (láb): 193  kb. 58 m
 

 

 

 

 

 

 

 

Karibi hajóutak – Karib-tengeri hajóút – PellAir Utazás 2019.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.