Karibi hajóutak magyar idegenvezetővel – Karib-tengeri hajóút

körutazás

Karibi hajóutak magyar idegenvezetővel

Csoportos karibi hajóút időpont: 2019. november 18-tól a Caribbean Princess fedélzetén. (7 éjszaka a hajón + 2 éjszaka Miami-ban)

 

Ezúttal a Caribbean Princess hajóra invitáljuk Önöket, melynek során, felejthetetlen élményekben lesz részük. A hihetetlenül kék tengeren és a fehér homokú strandokon túl, a trópusi dzsungel mélyén egy varázslatos vízesés és egy titokzatos maja romváros is felfedi titkait. Jamaica, a Kajmán-szigetek, a Panama-csatorna meghódítása mellett a hajó kényelme nyújt pihenést. Utazásunk elején pedig,a floridai Everglades mocsárvidékét is felfedezhetik.

Útvonal:  Miami/USA – Kajmán szigetek – Cartagena/Kolumbia – Panama-csatorna – Cristobal/Panama –Limon/Costa Rica – Falmouth/Jamaica/ – Miami/USA

1.nap: Budapest – Miami
Indulás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás a hotelben.

2.nap: Miami Reggeli után szabad program, majd fakultatív program keretén belül felkeressük az Everglades Nemzeti Parkot. Itt légpárnás motorcsónakkal adódik lehetőség a mocsárvilág megtekintésére, amely 1979 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Ezt követően egy aligátor show megtekintésére is lehetőségünk lesz. Vacsora és szállás a hotelben.

3.nap: Miami  Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer Fort Lauderdale kikötőjébe, bejelentkezés a Caribbean Princess fedélzetére és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap: Tengeren  Egész napos hajózás a tengeren a Kajmán-szigetek irányába. A három szigetből álló Kajmán-szigetek egy karibi-szigetcsoport, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. A karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehér homokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás következő állomása.

5.nap: Nagy-Kajmán  Kikötés a délelőtti órákban a Kajmán-szigetek legnagyobbikán, a Nagy-Kajmánon. Fehér homokos tengerpartja, kristálytiszta tengervize a veszélyeztetett zöld tengeri teknősök paradicsoma. A félnapos fakultatív kirándulás során egyedülálló élményben lehet része az utazóknak, hiszen a „Pokol” látogatásával kezdődik a program. A Town of Hell egy sziklaszirten fekvő, fekete és csipkézett mészkőképződmény-csoport. Majd látogatás a Tortuga Rum Cake Centerben, ahol karibi rummal készült édes finomságok készülnek. Kitérő a Blow Holes-nál, ahol több méteres vízoszlop tör fel a tengerből. Ezt követően rövid pihenés az északi parton található Rum Point Beachen: a pálmákkal tűzdelt, kristálytiszta partszakasz igazi felüdülést jelent. A fürdőzés után az 1794-es hajótörés emlékhelyét is érinti a túra, ekkor egy 10 hajóból álló konvoj szenvedett balesetet a partok közelében. A programot követően visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap: Tengeren Egész napos hajózás Kolumbia irányába. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A Lotus spa szolgáltatásai, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

7.nap: Cartagena Érkezés a reggeli órákban Kolumbiába. Reggelit követően félnapos fakultatív kirándulás Cartagenában. Itt valóban megtapasztalható a koloniális és a karibi hangulat egyvelege. Elsőként a Szent Fülöp erőd felkeresése, amely Latin-Amerika legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt erődjeinek egyike. A XVII. századi építkezés az Újvilág legnagyobb konstrukciója volt és az erőd a legáthatolhatatlanabb várossá tette Cartagenát. A filmipar is felfigyelt a város egyik jelképére, itt forgatták Michael Douglas főszereplésével készült „A smaragd románca˝ című film több jelenetét is. Következő megálló a Szent Katalin székesegyház és a Las Bóvedas, ahol szabadidő keretében különböző kézműves termékek és műalkotások vásárlására adódik lehetőség. Ezt követően a 12 km hosszú fallal körülvett, macskakövekkel kirakott, keskeny utcákból és gondozott gyarmati épületekből álló óváros felkeresése, mely méltán szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján. Később látogatás a Történeti Múzeumban, mely ékes példája a gyarmati építészetnek. A múzeumban megelevenednek a spanyol inkvizíció, a pre-kolumbiai és függetlenségi időszak művészeti kincsei. Az óvárosba visszatérve a San Pedro Claver templom megtekintése, mely a XVII. században épült tisztelegve a rabszolgák védőszentje előtt. Ezt követően látogatás az 1986-ban alapított Haditengerészeti Múzeumban, amely a jezsuita iskolai romjain épült fel. A délután további részében szabadidő, majd vacsora és szállás a hajón

8.nap: Panama-csatorna Érkezés a kora reggeli órákban a Panama-csatornához. A legtöbb tengerjáró hajó mértéből adódóan nem tud átkelni a csatornán, viszont a Caribbean Princesst pontosan a zsilipek közötti átkelésre álmodták meg.

Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő, 1914-ben átadott, 82 km hosszú mesterséges csatornán a hajók a vízszint különbségek miatt zsiliprendszereken kelnek át. A csatorna átadása több ezer kilométerrel rövidítette le a hajósok útvonalát, elkerülve a kontinens déli csücskét. A Csendes-ócánhoz közeli részét a tengerszintnél 26 méterrel magasabbra duzzasztott Gatun-tó alkotja. Az óceánjárókat három zsilipes vízlépcsőn emelik fel a tó magasságába. A zsilipek működéséhez szükséges vízmennyiséget a Gatun-tóból nyerik, mely folyamatosan újratöltődik a bőséges csapadék által.

Miután a Princess hajó átkelt az első zsilipen, kezdetét veszi az egész napos fakultatív kirándulás: csónakokkal a szárazföldre indulnak, ahonnan egy 90 perces buszos panoráma utazás következik a híres földszoroson keresztül a gyarmati időket idéző Panamavárosba. A part mentén haladva először a Casco Antiguo-ba, az óvárosba érkeznek, ahol a környék kalóz múltjával és történelmével ismerkednek meg. Az óváros különböző építészeti stílusok és korok keveréke, amely az ország sokszínűségét is mutatja. Karibi, köztársasági, art deco, francia, olasz és gyarmati stílusok váltakoznak a történelmi negyedben. Itt találhatóak Panamaváros legfontosabb emlékművei. A 45 perces gyalogos felfedezés a macskaköves utcákon érinti az elnöki palotát, a nemzeti színházat és a Bolivár teret. A séta után rövid szabadidő, amely során önállóan is lesz lehetőség a hangulatos városrész felfedezésére. A könnyű uzsonna után a Miraflores zsilipkamra és látogatóközpont következik, ahol a mérnöki zsenialitás remekművét, a Panama-csatornát és annak történelmi hátterét mutatják be. A kilátóteraszról lehetőség lesz lencsevégre kapni a zsilipelésre érkező hajókat. A Miraflores zsiliprendszernél találhatóak a legmagasabb kapuk a Panama csatornán, amely a Csendes-óceán extrém árapály változásnak köszönhető. Egyszerre akár három hajót is le tudnak ereszteni a zsiliprendszeren tíz perc alatt. A hajók ezen a szakaszon 16 métert süllyednek. A víz a zsilipből a gravitációval távozik, vízpumpák vagy más mérnöki eszközök itt nincsenek. Visszaszállva az autóbuszba az egykori amerikai katonai területen, a Csatornazónán keresztül folytatódik az utazás, ahol megtapasztalható, milyen fontos stratégiai szerepe volt a környéknek. Az Amador erődnél egy rövid megálló következik, ahol kézműves termékek vásárlására lesz lehetőség, majd visszautazás a hajóhoz, ahol vacsora és szállás.

9.nap: Limon Kikötés a kora reggeli órákban Costa Ricán. Reggelit követően egész napos fakultatív program, melynek első állomása a Braulio Carrillo Nemzeti Park, ahol a fák koronája felett, libegővel történő utazás keretében egy természettudós mutatja be a buja lombkoronák alatt rejlő természeti csodákat. A korábban megközelíthetetlen terület madártávlatból betekintést enged Földünk egyik legnagyobb biodiverzitásába. A mágikus esőerdő különleges éttermében elfogyasztott helyi ebédet követően érkezés a Tortuguero-csatornához, mely a lagúnákat és torkolatokat összekötve szeli át a Nemzeti Parkot. Fedett kishajókkal egy másik szemszögből is lehetőség adódik az esőerdőt megcsodálni. Az ökoszisztéma ismertetését követően számos egzotikus növénnyel és állattal, tukánokkal, bőgőmajmokkal vagy éppen a lajhárokkal találkozhatnak a látgatók. A hajóút során banán-, ananász és pálmaolaj-ültetvények tarkítják a tájat. Vacsora és szállás a hajón.

10.nap: Tengeren Hajózás Jamaica felé, egész napos pihenés a hajó fedélzetén.

11.nap: Falmouth  Kora reggel érkezés Falmouth kikötőjébe. A színpompás karibi szigeten idilli, napsütötte tengerpartok, kékes színben játszó hegyek, különleges természeti látványosságok várják az ide érkezőket. A kb. hatórás fakultatív kirándulás első állomása a sziget egyik leghíresebb természeti látványossága a Dunn folyón lévő vízesés, mely közel 200 méter mélybe zuhan alá és a Karib-térség Niagarájának tartják. A vízzuhatag a gyönyörű karibi tengerpart számos lecsiszolt mészkőteraszán át a tengerbe bukdácsol alá. A vízesés mellett le lehet sétálni, mely kb. 185 lépcsőfoknyi távolság, néhol csúszós felületen. Az 5 hektáros park színes madárfajoknak, egzotikus hüllőknek, iguánáknak ad otthont. Az egyedülálló kaland után utazás a Delfin-öbölhöz, ahol a nap fénypontjaként lehetőség nyílik együtt úszni a delfinekkel. A parkban más állatfajok is láthatók, többek között egzotikus hüllők, iguánok és színes madarak. A „Little Port Royal” a kalózok izgalmas múltját mutatja be és kitűnő szórakozás minden korosztály számára. A program végén ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőség. A program után visszatérés a hajóra, vacsora és szállás.

12.nap: Tengeren  Egész napos hajózás a tengeren Fort Lauderdale irányába. Érdemes kihasználni a napot, hogy még utoljára bekapcsolódhasson a csoport a Caribbean Princess színes fedélzeti programjainak egyikébe, relaxálhasson a Lotus Spa létesítményeiben, vagy egy vérbeli ritmusos karibi zenére táncolva felejthetetlenné tegye az utazást.

13.nap: Fort Lauderdale – Miami  Érkezés a kora reggeli órákban Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról. Félnapos panorámás városnézés Miamiban, Little Havanna és az Art Deco negyed érintésével, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14.nap: Budapest   Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

 

Indulási kikötő: Miami/ florida (Florida)
 TELJES ELLÁTÁSSAL           Időpont: 2019.11.18 – 12.01.
   
Belső kabinban 689 000,- Ft/fő
Balkonos  kabinban
899 000,-Ft/fő
 

 

Illetékek: 279 000,- Ft/fő

Kötelező szervizdíj (a helyszínen fizetendő)     kb. 135 USD/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon, turista osztályon;
 • Transzfer autóbusszal
 • 2 éjszakai szállás Miamiban, helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában  reggelivel;
 • 10 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában;
 • Teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • Panorámás városnézés Miamiban;
 • A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata;
 • Audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Külön fizetendő:

illetékek, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, fakultatív programok, szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő).

 

 • Illetékek: 279.000,- Ft /fő,
 • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (135.-USD/fő)
 • a személyes kiadásokat (pl. telefon, minibár, stb.)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  útlemondási biztosítás,
 • fakultatív kirándulások díját (minden kikötési ponton magyar nyelvű kirándulást szervezünk)

FRAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK:

Félnapos kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba

Az Everglades National Park változatos vadvilágáról híres, melynek nagy részét a propeller meghajtású hajós túránkon fedezzük fel. A már sehol másutt nem látható veszélyeztetett madaraktól kezdve, az aligátorok között élő kis állatokig, számtalan fajjal találkozhatunk – Floridának azt az arcát fedezhetjük fel, amelyiket csak kevesen. Az Everglades vízi vadvilága több mint 200.000 aligátorral büszkélkedhet, úgyhogy túránkon garantáltan megleshetünk néhányat! Amerikai krokodilok, különféle halak, köztük pisztrángsügér, díszsügér, harcsa szintén gyakori sztárvendégei a hajós kirándulásnak! A Gator Parkba szóló belépőjegy tartalma: belépés a parkba, hajós túra az Everglades lápvidékén, Wildlife Show aligátorharccal.

ÁRA: 29.000.- FT/ FŐ

 

Cartagena:                           59 000,- Ft/fő

Panama-csatorna:              59 000,- Ft/fő

Costa Rica:                          65 000,- Ft/fő

Jamaika                                59 000,- Ft/fő

 

Tervezett menetrend 

 • November 15. BUDAPEST 06:20 – 14:55 MIAMI (Lufthansa, emeletes AIRBUS, Frankfurt-i átszállással)
 • November 25  MIAMI 19:45 – 14:05 (+1) BUDAPEST ( Swiss )
Nap Kikötő / Dátum Érkezés Indulás
1

Miami, FloridaFlorida

2

tengeren

 –  –
3

Grand Cayman (Kajmán-szigetek) Képtalálat a következőre: „Cayman Islands flag”

4

tengeren

5

Cartagena, Kolumbia

6

Panama-csatorna

7

Limon, Costa Rica

 –  –
8

9

10

11

tengeren

Falmouth, Jamaica

tengeren

Miami, Florida Florida

 

 –

 

 

A hajó szolgáltatásai:

 

 

Hajótársaság:

Caribbean Princess


Utas kapacitás:

Vízre bocsájtás éve:

Méretei:

 

Utasfedélzet:

Kabinok száma:

 

 

 

 

 

 

 

 

Karibi hajóutak – Karib-tengeri hajóút – PellAir Utazás 2018.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.