Karibi hajóutak magyar idegenvezetővel – Karib-tengeri hajóút

körutazás

Karibi hajóutak magyar idegenvezetővel

Csoportos karibi hajóút időpont: 2024. január 27-től a Ruby Princess óceánjáró luxushajó fedélzetén.

Karib-tengeri hajóutak útvonal

Karibi hajóút: Panama, Costa Rica, Karib-tenger

Időpont: 2024. január 27. – február 9.

Útvonal:  Miami, USA – Montego Bay, Jamaica –  Cartagena, Kolumbia – Panama-csatorna – Limon, Costa Rica – Kajmán-szigetek – Miami, USA

 

Karibi hajóút indulási kikötő: Fort Lauderdale, Florida

Átkelni a Panama-csatornán, a fák lombkoronája fölött gyönyörködni Costa Rica természeti szépségeiben, vagy Cartagenában barangolni Márquez lábnyomain? Mindezekre lehetőség nyílik a Princess Cruises rendhagyó útvonalú karibi hajóútján, mely érinti Nagy-Kajmán ékszerdoboz szigetét és a Jamaicát is. Ezúttal a Ruby Princess hajóra invitáljuk Önöket, melynek során, felejthetetlen élményekben lesz részük. A hihetetlenül kék tengeren és a fehér homokú strandokon túl, a trópusi dzsungel mélyén egy varázslatos vízesés és egy titokzatos maja romváros is felfedi titkait. Jamaica, a Kajmán-szigetek, a Panama-csatorna meghódítása mellett a hajó kényelme nyújt pihenést. Vadregényes tájakon és romantikus vidékeken hajózhat, és mesés karibi strandokon mártózhat meg, aki ezt a hajóutat választja! Utazásunk elején pedig,a floridai Everglades mocsárvidékét is felfedezhetik.

A Karib-tengeri hajóút részvételi díja: 1 640 000 Ft -tól / fő

Minimum létszám: 18 fő

Karib-tengeri hajóutak tengerpart

1.nap: Budapest – Miami
Indulás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás a hotelben.

2.nap: Miami

Reggeli után szabad program, majd fakultatív program keretén belül felkeressük az Everglades Nemzeti Parkot. Itt légpárnás motorcsónakkal adódik lehetőség a mocsárvilág megtekintésére, amely 1979 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Ezt követően egy aligátor show megtekintésére is lehetőségünk lesz. Vacsora és szállás a hotelben.

3.nap: Miami  Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer Fort Lauderdale kikötőjébe, bejelentkezés a Ruby Princess fedélzetére és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap: Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Jamaika irányába. A színpompás karibi szigeten idilli, napsütötte tengerpartok, kékes színben játszó hegyek, különleges természeti látványosságok várják az ide érkezőket.

5. nap • Montego Bay, Jamaica

Reggel érkezés Montego Bay kikötőjébe. A kb. hatórás tervezett fakultatív kirándulás Jamaica két legnépszerűbb turisztikai látványosságát egyesíti. Kb. egyórás autóbuszos utazást követően az első állomás a sziget egyik leghíresebb természeti látványossága. A Dunn folyón lévő vízesés közel 200 méter mélybe zuhan alá és a Karib-térség Niagarájának tartják. A vízzuhatag a gyönyörű karibi tengerpart számos lecsiszolt mészkőteraszán át a tengerbe bukdácsol alá. A vízesés mellett le lehet sétálni, mely kb. 185 lépcsőfoknyi távolság, néhol csúszós felületen. Javasolt gumitalpú cipőt viselni. Ezt kövezően utazás a Rainforest Sky Explorer felvonójával, mellyel a dzsungel lombkoronáján keresztül a Mystic Mountain csúcsára lehet feljutni. A kilátóba felsétálva csodás panoráma nyílik Ocho Riosra és a kikötőre. A bátrabbak utazhatnak a Ragamuffin fordított hullámvasúton, melyen 14 kanyarral tarkítva közlekedik a függő sziklák között. Ez a gravitációs rásegítésű utazás négy automatikus fékzónával rendelkezik, így biztosítva a lélegzetelállító kilátást a Karib-tengerre. Egy jellegzetes jamaikai ebédet követően libegővel visszautazás a kiindulópontra, majd kb. egyórás autóbuszos utazást követően visszatérés a hajóra, ahol vacsora és szállás.

6.nap: Tengeren 

Egész napos hajózás Kolumbia irányába. Úti célunk, Cartagena, kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A hajó által kínált sok lehetőség közül a Lotus spa szolgáltatásai, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind-mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

7.nap: Cartagena, Kolumbia

Érkezés a reggeli órákban Kolumbiába. Reggelit követően félnapos fakultatív kirándulás Cartagenában. Itt valóban megtapasztalható a koloniális és a karibi hangulat egyvelege. Ez az El Dorado földje, a legendás aranyváros, mely oly régóta kisiklik a legfantáziadúsabb felfedezők karmai közül. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A nap során lehetőség adódik e nagyszerű régió történetének megismerésére.

A karibi hajóút ezen napján egy félnapos fakultatív kirándulás a világörökség részét képező Cartagena főbb nevezetességeihez kalauzolja el az utazókat. Itt valóban megtapasztalható a koloniális és a karibi hangulat egyvelege, miközben feltárul a gyarmati idők építészeti hagyatéka. Az út az elegáns Manga negyeden át vezet a Szent Fülöp erődig, amely Dél-Amerika legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt ilyen jellegű épülete. A XVII. század legnagyobb szabású spanyol hadászati építkezése volt ez, s az erőd megépítésével Cartagena bevehetetlenné és védetté vált a betolakodókkal szemben. A legérdekesebb látnivaló az alagútrendszer, mely az erőd ellátását és evakuálást volt hivatott szolgálni. Érdekesség, hogy a filmipar is felfigyelt a város eme jelképére: itt forgatták „A smaragd románca˝ című film több jelenetét is Michael Douglas főszereplésével.

A következő megálló a Las Bóvedas, az egykori börtön, mely ma butikoknak és szuvenírboltoknak ad otthont, de már magáért a lenyűgöző panorámáért is érdemes idelátogatni, lélegzetelállító a végtelen Karib-tenger látványa. A közeli Szent Katalin székesegyházat is érdemes felkeresni a szabadidő keretében és különböző kézműves termékek és műalkotások vásárlására is adódik lehetőség. Ezt követően az UNESCO oltalom alatt álló, 12km-es fallal körülvett óvárosban barangolunk. A meredek védfallal körülvett, zeg-zugos, macskaköves utcákból és gondozott gyarmati épületekből álló óvárost hidak kötik össze a modern városrésszel. Jól esik megpihenni az ódon hangulatú városközpont valamelyik különös atmoszférájú bárjában. Később látogatás a Történeti Múzeumban, mely kitűnő példája a XVIII. századi spanyol gyarmati építészetnek. Az épület rácsos, teraszos homlokzata a gyarmatosítás korát idézi, kapuja a barokk stílusjegyeket viseli magán, belsejében a spanyol inkvizíció, a pre-kolumbiai és függetlenségi időszak kincsei kerültek kiállításra. Az óváros további látnivalókat rejteget, hiszen itt áll a San Pedro Claver templom, amely a rabszolgák védőszentje előtt tiszteleg, aki nem mellesleg a nyugati félteke első szentté avatott hittérítője is volt. Ezt követően látogatás az 1986-ban alapított Haditengerészeti Múzeumban, ahol a kolumbiai haditengerészet sok emléktárgya talált otthonra, bemutatásra kerül a gazdag Cartagena-i katonai múlt. A visszaindulás előtt szabadidő: beszerezhetők az apróbb ajándéktárgyak, készülhet még néhány emlékezetes fénykép.

8.nap: Panama-csatorna 

Érkezés a kora reggeli órákban a Panama-csatornához. A legtöbb tengerjáró hajó mértéből adódóan nem tud átkelni a csatornán, viszont a Caribbean Princesst pontosan a zsilipek közötti átkelésre álmodták meg.

Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő, 1914-ben átadott, 82 km hosszú mesterséges csatornán a hajók a vízszint különbségek miatt zsiliprendszereken kelnek át. A csatorna átadása több ezer kilométerrel rövidítette le a hajósok útvonalát, elkerülve a kontinens déli csücskét. A Csendes-ócánhoz közeli részét a tengerszintnél 26 méterrel magasabbra duzzasztott Gatun-tó alkotja. Az óceánjárókat három zsilipes vízlépcsőn emelik fel a tó magasságába. A zsilipek működéséhez szükséges vízmennyiséget a Gatun-tóból nyerik, mely folyamatosan újratöltődik a bőséges csapadék által.

Miután a Princess hajó átkelt az első zsilipen, kezdetét veszi az egész napos fakultatív kirándulás: csónakokkal a szárazföldre indulnak, ahonnan egy 90 perces buszos panoráma utazás következik a híres földszoroson keresztül a gyarmati időket idéző Panamavárosba. A part mentén haladva először a Casco Antiguo-ba, az óvárosba érkeznek, ahol a környék kalóz múltjával és történelmével ismerkednek meg. Az óváros különböző építészeti stílusok és korok keveréke, amely az ország sokszínűségét is mutatja. Karibi, köztársasági, art deco, francia, olasz és gyarmati stílusok váltakoznak a történelmi negyedben. Itt találhatóak Panamaváros legfontosabb emlékművei. A 45 perces gyalogos felfedezés a macskaköves utcákon érinti az elnöki palotát, a nemzeti színházat és a Bolivár teret. A séta után rövid szabadidő, amely során önállóan is lesz lehetőség a hangulatos városrész felfedezésére. A könnyű uzsonna után a Miraflores zsilipkamra és látogatóközpont következik, ahol a mérnöki zsenialitás remekművét, a Panama-csatornát és annak történelmi hátterét mutatják be. A kilátóteraszról lehetőség lesz lencsevégre kapni a zsilipelésre érkező hajókat. A Miraflores zsiliprendszernél találhatóak a legmagasabb kapuk a Panama csatornán, amely a Csendes-óceán extrém árapály változásnak köszönhető. Egyszerre akár három hajót is le tudnak ereszteni a zsiliprendszeren tíz perc alatt. A hajók ezen a szakaszon 16 métert süllyednek. A víz a zsilipből a gravitációval távozik, vízpumpák vagy más mérnöki eszközök itt nincsenek. Visszaszállva az autóbuszba az egykori amerikai katonai területen, a Csatornazónán keresztül folytatódik az utazás, ahol megtapasztalható, milyen fontos stratégiai szerepe volt a környéknek. Az Amador erődnél egy rövid megálló következik, ahol kézműves termékek vásárlására lesz lehetőség, majd visszautazás a hajóhoz, ahol vacsora és szállás.

9.nap: Limon, Costa Rica

Kikötés a kora reggeli órákban Costa Ricán. Costa Rica Limon tartománya érintetlen partszakaszokkal, burjánzó banánültetvényekkel és dús esőerdőkkel tarkított. Mivel a Karib-síkság gyéren lakott—a tartomány lakosságának harmada Puerto Limonban él—és a természeti értékek megóvására komoly gondot fordítottak az ökoturizmus nagy népszerűségnek örvend. Limon tartomány megannyi élményt tartogat: afrikai eredetű lakossága máig is őrzi ősi hagyományait, táncait, énekeit. Az afro-karibi hatás érhető tetten a dallamos beszédben és a reggae ritmusában, melyet a jamaikai telepesek hoztak magukkal a színes bungalós halászfaluba.

Földön, vízen, levegőben! Egzotikus és eseménydús napjuk lesz a fakultatív programon részt vevőknek, kitűnő módja kicsit közelebbről is megismerkedni ezzel a nagyszerű vidékkel. A limóni kikötőt magunk mögött hagyva légkondicionált buszokkal indulunk a dzsungel közepébe, útitársként és vezetőként szakember is utazik velünk, aki mesél a különleges ökoszisztémáról. Elsőként a világhírű Tortuguero csatornához látogatunk, mely lagúnaszerűen szeli át az azonos nevű nemzeti parkot. A mangróvét, mocsarat és alföldi ártéri erdőket is magába foglaló 190 km2 –nyi védett terület a tengeri teknős élőhelyének megóvása érdekében jött létre. Kirándulóhajóinkkal a víz felől csodálhatjuk meg a buja erdő növény-, és állatvilágát. Különféle trópusi növényeket, például orchideákat, broméliákat, vízi liliomokat, a folyóparton pedig kajmánokat, teknősöket, majmokat és lajhárokat figyelhetünk meg egészen közelről. A rövid pihenő alatt trópusi gyümölcsöket kínálnak. Immár felfrissülve a Veragua Esőerdő & Kalandpark felé vesszük az irányt. Megérkezvén különleges módon, különleges szemszögből ismerhetjük meg a 3400 hektáros parkot. Egy fantasztikus lombkorona túrára indulunk, drótkötelekre erősített libegővel, fától fáig libbenve a magasban figyeljük meg a csodálatos pillangókülönlegességeket, színes madarakat. Az erdő ködös, nedves atmoszférájával, ágakon csüggő liánjaival, valamint hatalmas fáival mesébe illő helyre varázsolja az ide látogatót. Természetes környezetükben figyelhetjük meg a hüllőket, tukánokat, lajhárokat. Visszatérve a biztos talajra végigjárhatjuk az Óriások ösvényét, mely hatalmas fák között vezet a Viktória-folyóhoz. Kitűnő program a Puma-vízesés felkeresése is, ebéd előtt még bele is fér az időbe. A Rainforest kávézóban szervírozzák az ebédet, ami után marad még szabad idő kis egyéni felfedezésre vagy szuvenírek beszerzésére.

Karibi hajóút - Costa Rica, esőerdő kirándulás

10.nap: Tengeren 

Hajózás a Kajmán-szigetek felé, egész napos pihenés a hajó fedélzetén.

A három szigetből álló Kajmán-szigetek egy karibi-szigetcsoport, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. A karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehér homokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás következő állomása.

11.nap: Nagy-Kajmán, Kajmán-szigetek

Kikötés a délelőtti órákban a Kajmán-szigetek legnagyobbikán, a Nagy-Kajmánon. Fehér homokos tengerpartja, kristálytiszta tengervize a veszélyeztetett zöld tengeri teknősök paradicsoma.  A szigetcsoport összesen 3 szigetből áll: Nagy-Kajmán, Kis-Kajmán és Cayman Brac s az egész régió legfejlettebb országa. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás mai állomása.

A félnapos fakultatív kirándulás során egyedülálló élményben lehet része az utazóknak, hiszen a „Pokol” látogatásával kezdődik a program. A Town of Hell egy sziklaszirten fekvő, fekete és csipkézett mészkőképződmény-csoport. Majd látogatás a Tortuga Rum Cake Centerben, ahol karibi rummal készült édes finomságok készülnek. Kitérő a Blow Holes-nál, ahol több méteres vízoszlop tör fel a tengerből. Ezt követően rövid pihenés az északi parton található Rum Point Beachen: a pálmákkal tűzdelt, kristálytiszta partszakasz igazi felüdülést jelent. A fürdőzés után az 1794-es hajótörés emlékhelyét is érinti a túra, ekkor egy 10 hajóból álló konvoj szenvedett balesetet a partok közelében. A programot követően visszautazás a hajóra.

Karibi hajóút: Kajmán szigetek

12.nap: Tengeren  

Egész napos hajózás a tengeren Fort Lauderdale irányába. Érdemes kihasználni a napot, hogy még utoljára bekapcsolódhasson a csoport a Ruby Princess színes fedélzeti programjainak egyikébe, relaxálhasson a Lotus Spa létesítményeiben, vagy egy vérbeli ritmusos karibi zenére táncolva felejthetetlenné tegye az utazást.

13.nap: Fort Lauderdale, Miami

Érkezés a kora reggeli órákban Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról. Amennyiben a menetrend lehetővé teszi, megálló egy bevásárlóközpontnál, ahol szabadidő keretében vásárolhatnak. Kora délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14.nap: Budapest   Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Karib-tengeri hajóutak tudnivalók

Vízum: a biometrikus útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megigényelni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza
•    utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
•    transzferek légkondicionált autóbusszal
•    2 éjszakai szállás a hajóút előtt Miamiban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel
•    10 éjszakai szállás a hajón kétágyas balkonos kabinban
•    kikötői illeték
•    teljes ellátás a hajóút során
•    a hajó legtöbb szórakoztató-és sportlétesítményének használata
•    magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
•    audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során

A részvételi díj nem tartalmazza
•    helyszínen fizetendő szervizdíj: kb. 160 USD/fő
•    fakultatív kirándulások
•    italcsomag igény szerint
•    baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
•    útlemondási biztosítás
•    ESTA belépési engedély
•    Princess Plus csomag felára (Italcsomag, wifi, szervizdíj): 280 000 Ft/fő
•    Princess Premier csomag felára (Italcsomag, wifi, szervizdíj): 360 000 Ft/fő

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Karibi hajóutak – Karib-tengeri hajóút – PellAir Utazás 2024.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.