Korfu, Zakynthos és az Adria

körutazás

Korfu, Zakynthos és az Adria

csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel az MSC Lirica fedélzetén

Velence / Olaszország – tengeren – Dubrovnik / Horvátország – Kotor / Montenegro– Korfu / Görögország Zakynthos / Görögország – Bari / Olaszország – Velence / Olaszország

2023. június 18-26. (1+7 éjszaka)

Korfu Zakhyntos hajout térkép

Korfu Zakhyntos Adria hajóút útvonal térkép

1.nap Budapest – Velence

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a szállodába. Bejelentkezés, majd délután szabadprogram. Szállás Velencében.

Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!

 

2.nap Velence

Délelőtt szabadprogram, majd délelőtt transzfer a velencei kikötőbe. Bejelentkezés a kora délutáni órákban az MSC Lirica fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap Tengeren

Útban Horvátország partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep az MSC Lirica hajójának fedélzetén. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján. Teljes ellátás és szállás a hajón.

4. nap Dubrovnik

Kikötés a reggeli órákban a horvát kikötővárosban. Az 1979 óta UNESCO Világörökség részét képező Dubrovnik óvárosa olyan szép állapotban maradt meg, hogy több történelmi filmet forgattak itt, talán a legismertebb a Trónok harca filmsorozat Királyvár helyszíne. A 2 km hosszú városfallal körülvett óváros főbb látnivalói: a harangtorony, a XVI. században gótikus-reneszánsz stílusban épült Sponza palota, a Rektori palota, az Orlando oszlop és a város védőszentje után elnevezett Szent Balázs templom. A tervezett fakultatív kirándulás a későbbiekben lesz ismert. Teljes ellátás és szállás a hajón.

 5. nap Kotor

Kikötés a reggeli órákban Kotorban, mely Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa. A Kotori-öböl az Adria egyik legmélyebben benyúló öble, emiatt Európa legdélibb fjordjának is nevezik. Kotor a háttérben a hegyek védelmét élvezi, keskeny sikátorokkal és terecskékkel átszőtt, városfallal körülvett mediterrán hangulatú óvárosa 1979 óta gazdagítja az UNESCO kulturális világörökségeit. A félnapos tervezett fakultatív kirándulás Kotor óvárosában tett sétával veszi kezdetét, majd látogatás a tengerhajózási hagyományok emlékeit őrző Tengerészeti Múzeumban. Ezt követően autóbuszos utazás az UNESCO világörökségi listáján szerepelő Perast gyönyörű kisvárosába, ahol a barokk építészeti remekeket mellett katolikus templomok, ortodox épületek is megcsodálhatók.  A Szirti Madonna apró, mesterséges szigetére Perastból induló kishajóval lehet eljutni, a templomában tett látogatás egyedülálló élmény. Aki a hajózáson nem vesz részt, egyénileg fedezheti fel Perast partmenti hangulatos utcáit. A kirándulás végén Perastban a St.Nikolaus templom megtekintése, majd visszautazás autóbusszal a kotori kikötőbe. A kirándulás kerekesszékkel és mozgásszervi nehézségekkel küzdőknek nem javasolt. Vacsora és szállás a hajón.

 6. nap Korfu

Reggel kikötés Korfu szigetén. Félnapos tervezett fakultatív városnézés a sziget egyik legszebb kastélyához. Az ókori Görögországban Odüsszeusz hazafelé, Ithakába tartó legendás útjának utolsó állomása Korfu volt. Nem eposzi méretekben, de ez a kirándulás alkalmat kínál arra, hogy megismerjék a zöldellő sziget gyönyörű tájait. A kirándulás során az Achilleon palota tekinthető meg; ez a gyönyörű fehér kastély egykor Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné – vagy ahogy szeretetteljesen nevezték – Sissi lakhelye volt. A gazdagon díszített kastély egy tengerre néző színpompás kert közepén fekszik; nevét egy másik mitológiai hősről, Achillesről kapta. Idő függvényében a hajóra történő visszatérés előtt rövid szabadidő Korfu városában, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap Zakhyntos

Kikötés a kora reggeli órákban Zakynthos szigetén. A látványos görög sziget, ahol fehérkavicsos partvonalak találkoznak a türkizkék tengerrel, és az olyan masszív sziklatetőről, mint Kampi, lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre. A sziget helyi hagyományainak hangulata és ősi kultúrája egyedülálló: mészkősziklák, történelmi kolostorok és az ikonikus Shipwreck strand, amely Görögország egyik igazi csodája egyaránt csodás hangulatot kölcsönöznek az itt eltöltött időnek. Érdemes megkóstolni a finom Mandolato-t, egy kézzel készített mandulás nugátot, amelyet Zakynthos hagyományos édességének tartanak. A könnyű habcsók alappal készült és mézzel dúsított finomság eredete a Jón-szigetek velencei uralom alatti idejére nyúlik vissza. A tervezett fakultatív kirándulás a későbbiekben lesz ismert. Teljes ellátás és szállás a hajón.

8. nap Bari

Érkezés Bari kikötőjébe a reggeli órákban. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás Alberobellóba.  A kikötőt elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő településre. A tartomány az „olasz csizma sarkának” tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a „trulli”-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította.  Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. „pinnacolo” egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére. Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom – a világ egyetlen „trullo” temploma is látható. Visszautazás a hajóra, majd ahol teljes ellátás és szállás.

9. nap Velence – Budapest

Kikötés a reggeli órákban Velencében. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer a velencei repülőtérre. Amennyiben a menetrend lehetővé teszi, rövid gyalogos városnézés Velencében, belépők nélkül. Hazautazás a késő délutáni órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időpontok és részvételi díjak:

2023. június 18-26. (1+7 éjszaka)

Belső, ablak nélküli kabinban „Bella” élménycsomaggal:            649.000.- Ft/fő

Belső, ablak nélküli kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:  679.000.- Ft/fő

Ablakos kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:                       729.000.- Ft/fő

Balkonos kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:                    799.000.- Ft/fő

 

  1. szeptember 17-25. (1+7 éjszaka)

Belső, ablak nélküli kabinban „Bella” élménycsomaggal:            649.000.- Ft/fő

Belső, ablak nélküli kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:  679.000.- Ft/fő

Ablakos kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:                       729.000.- Ft/fő

Balkonos kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:                    809.000.- Ft/fő

 

Minimum létszám: 20 fő

 

A Bella élménykategória esetén a kabinok elhelyezkedését a hajótársaság végzi, a kabinok szintje és elhelyezkedése bárhol lehet a hajón.

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás repülőgéppel Budapest – Velence – Budapest útvonalon, turista osztályon átszállással, 1 db feladható poggyásszal, transzfer légkondicionált autóbusszal, 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Velencében helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelis ellátással, 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban, teljes ellátás a hajón, kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt, audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

 

A részvételi díjon felül fizetendő: baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, fakultatív programok, italcsomag igény szerint.

 

Útlemondási biztosítás a hajóút lefoglalásakor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.

 

Fakultatív programok irányára (min.10 fő esetén biztosítunk magyar idegenvezetést):

Dubrovnik                                                         .000.- Ft/fő

Kotor                                                                  .000,- Ft/fő

Korfu                                                                   .000.- Ft/fő

Zakynthos                                                        .000.- Ft/fő

Bari (Alberobello)                                            .000.- Ft/fő

 

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri (a gyűjtőbuszon más nemzetiségű utasok is jelen lesznek).

A hajón kikötőnként más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

Italcsomagok irányára:

Alkoholmentes italcsomag                                                    82.000 Ft/fő

Easy italcsomag                                                                      115.000 Ft/fő

Easy Plus italcsomag                                                             155.000 Ft/fő

Premium Extra italcsomag                                                     219.000 Ft/fő

Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (7 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe, a tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

Adria hajóút: Korfu, Zakynthos hajóút – PellAir Utazás 2023 – Földközi-tengeri hajóút

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.