Hajózás Győrből Melkbe

körutazás

Dunai hajóút: hajózás Győrből Melkbe

Győr – bősi vízlépcső – Pozsony – Dévény – Bécs – Tulln – Krems – Wachau – Melk

A Győrből Melkbe hajóút időpontja: 2024. május 25-27.

Dunai hajóút Győr Melk utazás a Dunán

Elhelyezés:    szállodában*** és ****, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.
Ellátás:    reggeli, vagy félpanzió
Utazás:    hajóval és autóbusszal
Alap részvételi díj    114 000 Ft/fő
Ebből részvételi díj:    104 000 Ft/fő
Ebből kikötői illeték:    10 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás:    2,5%
Utasbiztosítás:    1 950 Ft/fő
Egyágyas felár:    29 500 Ft
Félpanziós felár:    21 400 Ft
Rádióvevős fülhallgató:    a részvételi díjban
Belépők:    kb. 25 EUR. (nincs benne a részvételi díjban)

Győr – Melk hajózás programja:

1. nap (Budapest –) Győr – bősi vízlépcső – Pozsony

Indulás reggel autóbusszal Budapestről, érkezés Győr barokk belvárosába. Az autóbusszal érkezők és a Győrből indulók felszállnak a Mosoni-Dunán a belvárosnál (14-es folyamkilométer) álló hajóra. Hajózás a Mosoni-Dunán lefelé Vénekig (1,5-ös fkm), itt az új zsilipen való átkelés után elérjük a Nagy-Dunát (1794-es fkm). Hajózás a Szigetköz mellett az innen már felsőszakasz jellegű folyamon. Bősnél zsilipelve a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetét, működését. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868-as fkm) a bősi zsilipelés időtartamától függően késő délután. A történelmi belvárosban tett városnéző sétával zárjuk a napot.

2. nap Pozsony – Dévény – Bécs – Tulln

Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880-as fkm) utazunk, a vár tövében, a Porta Hungaricanál hajóra szállunk, s elindulunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk Freudenaunál, majd áthajózunk az osztrák fővároson, megismerkedünk az osztrák főváros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi-erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1964-es fkm). Megcsodáljuk a Niebelung legenda egy eseményét feldolgozó szoborcsoportot, mely Attila hun vezér lánykérését mutatja be a kis Csaba királyfival. Szállásunk Tulln közponjában, közvetlenül a kikötő mellett lesz. Félpanziót kérők egy belvárosi étteremben kapnak vacsorát.

3. nap Tulln – Krems – Wachau – Melk – Győr – Budapest

Reggeli után autóbusszal Kremsbe, a Wachau fővárosába utazunk. rövid városnéző séta a városban. Hajóra szállunk (2002-es fkm) és nekivágunk a a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak.  Hamarosan kikötünk Dürnsteinnél, felkeressük a jellegzetes kéktornyú apátságot, sétálunk az ódon utcákon. Továbbhajózva a vízről csodálhatjuk meg a sziklaormon Dürnstein várát, majd a bámulatos vidéken templomok és várak között elhaladunk Weißenkirchen, Spitz és a Vénuszáról ismert Willendorf mellett. Az aggsteini vár után jön Schönbühel híres, látványos kastélya, alatta a sziklazátonyokkal. Melkben (2036-os fkm) kikötünk, elbúcsúzunk hajónktól, és a nagyon híres és látványos melki bencés apátságba megyünk. A belső terek és udvarok megtekintése után autóbusszal hazaindulunk. Az autóbusz Győrben bemegy a belvárosba, s úgy megy tovább Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Dunai hajóutak: hajózás Győrből Melkbe – 2024. PellAir Utazási Iroda

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.