Budapest – Vaskapu hajóút

körutazás

Vaskapu hajóút: Budapest – Vaskapu dunai hajóutak

Időpontok:

 1. 2019. május 10 – 14  ( BETELT! ),   augusztus 6 – 10   és   szeptember 1 – 5   (5 nap/4 éjszaka)

2. 2019. május 14 – 18 ( BETELT! )  és   szeptember 5 – 9  (5 nap/4 éjszaka) (BETELT!)

3. 2019. augusztus 10-14. (5 nap/4 éjszaka)  (BETELT!

 Budapest -Vaskapu  hajóút I.

Program:

 1. 2019. május 10 – 14    augusztus 6 – 10   és   szeptember 1 – 5   (5 nap/4 éjszaka)

1.nap: Hajózás Magyarországon

Reggeli órákban elindulunk Budapestről (1653 fkm). Egész napos hajóutunk során sok szép látnivalóval találkozunk: Csepel – Szabadkikötő, Százhalombatta, Ercsi – Eötvös-emlékmű, Tass – Csepel-sziget vége, Dunaföldvár – vár, Paks – város és erőmű, Sió-torkolat, Gemenci erdő, Baja – Sugovica, IV. Károly király és Türr István emlékműve, Kádár-sziget, Dunaszekcső – löszfal. Este 7 óra körül kikötünk Mohácson (1444 fkm), majd, elfoglaljuk vízparti szálláshelyünket, félpanziót igénylőknek vacsora.

2. nap: Mohács – Újvidék

Indulás reggel Mohácsról a határ felé. Határvizsgálat után továbbhajózva a következő látványosságokat, érdekességeket érintjük: Ferenc-csatorna – bácskai csatornarendszer, Kopácsi-rét, Dráva-torkolat, Erdőd – vár és az egykori Budapest-Adria komp, Vukovár , Fruska Gora hegység, Újlak – az Újlakiak fészke, Kapisztrán Szent János sírja, Pétervárad. Este 7-8 óra között kikötünk Újvidéken (1255 fkm). Szerb belépő határvizsgálat után autóbuszos transzfer a szállodába. (A májusi időpontban a félpanziót igénylőknek vacsora a hajón, a szállás mindenkinek Újvidéktől kb. 35 km-re lesz.

  Dunai hajóutak: Vaskapu - Zimony, Hunyadi torony

3.nap: Pétervárad – Nándorfehérvár

Reggeli után autóbusszal felmegyünk a péterváradi várba. Megtekintjük a Monarchia nagy erődjét és a híres óratornyot és kb. 11-kor indulunk tovább Újvidékről hajóval. Harmadik napunk látnivalói a Dunáról: Titeli-löszfal, a Tisza-torkolata, Zimony – millenniumi torony, a Nagy-Hadisziget. Elérve a Szávát, behajózunk a nagy folyóba, kikötünk Belgrádban (1170 fkm). Transzferbusszal utazunk a Nándorfehérvár várához. Séta a nagy kiterjedésű erősségben, majd elfoglaljuk szállásunkat.

4.nap: Nándorfehérvár – Galambóc … a tengerré duzzadt folyón

Reggeli után indulunk tovább Belgrádból. Fontosabb látnivalók a Dunáról: Pancsova – a Temes torkolata, a Sumadija-hegység nyúlványai, Szendrő vára, Ráma – a több kilométer szélesre szétterülő Duna, Haram vára, Ópalánka – a Duna-Tisza-Duna csatorna torkolata, Báziás – Néra-torok, Ezüst-sziget, Babakay-szikla, Galambóc vára. Itt elérjük a Duna egykori zuhatagi szakaszát: Baross-tábla, Stenka, Kozla-Dojke, Izlas-Tachtalia, Jeliseva, Svinica zuhatagok és a Grében-hegyfok. Útközben előadás a zuhatagi hajózásról és a Zuhatag szabályozásáról. Érkezés Donji Milanovacra (991 fkm) az esti órákban. Autóbusszal utazás a Liskovac-hegységben lévő szállásunkra.

Budapest - Vaskapu hajóút: Szendrő vára   Vaskapu dunai hajóút: Babakay szikla   Vaskapu - Dunai hajóút: Galambóc vára

5.nap: Kazán, Orsova, Bánság

Reggel a szerb kiléptető határvizsgálat után tovább hajózunk a Jucz-szorosban, majd a Nagy- és Kis-Kazánban. Jelzőállomások, Veterani-barlang, Decebal szobra, Traianus-tábla, Emlékezés a Széchenyi tábla kapcsán a „legnagyobb magyarra”. Bepillantunk a Zuhatag utolsó szorosába, a Sipibe, majd Ada-Kaleh szigete felett megfordulva hajós utunk 700 folyamkilométer megtétele után Orsován (954 fkm) véget ér. Román beléptető határvizsgálat után autóbuszra szállva a Krassó-Szörényi-érchegységben kanyargó varázslatos utakon elérjük a Bánságot, majd határátkelés után a késő esti órákban Budapestet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy technikai okok miatt a Vaskapu erőművet nem fogjuk látni!

SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKTÁBLÁJA A  KAZÁN-SZOROSBAN, A DUNA 973,3 FOLYAMKILOMÉTERÉNÉL, A VÍZFELSZÍN ALATT.

Vaskapu hajóút: Kazán- szoros

Vaskapu hajóút I. tudnivalók:

Elhelyezés: *** szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Utazás: hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

Idegenvezetés: az út teljes ideje alatt

 • Részvételi díj:  122.800.-Ft/fő
 • Egyágyas felár: 13.300.-Ft/fő
 • Félpanziós felár: 12.800.-Ft/fő
 • Kikötői illeték:     17.500.- Ft/fő
 • Rádióvevős fülhallgató: 2.280.- Ft
 • Útlemondási biztosítás: 1.850.- Ft/fő
 • Baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 2.825.-Ft /fő

A részvételi díj  a belépőket (kb. 5 EUR ) nem tartalmazza.

Első és második napon a csomagok a hajón kerülnek elhelyezésre, a többi napon elég egy kis táskát magukkal hozni, a legszükségesebbekkel, a csomagok a buszon maradnak!

 

 

 Vaskapu –  Újvidék hajóút II.

Időpontok:

2019. május 14 – 18 ( BETELT! )  és   szeptember 5 – 9  (5 nap/4 éjszaka)

1. nap: Temesvár-Herkulesfürdő

Indulás reggel 6 óra körül Budapestről autóbusszal. Rövid pihenőkkel utazunk Temesvárig, a Bánság szép fővárosáig. Itt városnéző sétára indulunk a barokk, a klasszicista és a szecessziós főterek megtekintésével, majd utazunk tovább a Krassó-Szörényi-érchegységen át Monarchia egykori, kiemelt fürdővároskájába, Herkulesfürdőre. Városnézésünkön láthatjuk többek között a Szapáry Fürdőt, a Herkules szobrot a katolikus körtemplomot. Szállásunk Herkulesfürdőn lesz.

2. nap: Duna-áttörés

Reggeli után hajóra szállunk (953 fkm) és a román kiléptető határvizsgálat után megindulunk a Dunán felfelé és megkezdjük varázslatos utunkat a Duna-áttörésen át. A Sipi-szoros végén Ada-Kalehról, a legendás szigetről mesélünk, majd jön az Orsovai-öböl az elmerült várossal. A szelídebb hegyek egyre morcosabban sziklássá válnak, megnézzük a Trajanus táblát, majd beérünk a Kis-Kazánba. A Varnica jelzőállomás mellett elhaladva végighajózunk a Nagy-Kazán-szoroson és Jucz-szoroson. Elérjük a szerb Al-dunai üdülőfalut, Donji Milanovacot, szemben vele megnézzük Három Torony várát, majd innen észak-nyugat felé vesszük utunkat. A hegyek között kanyarodva újabb nevezetességek: Greben-hegyfok, Lepenski Vir – őskori leletegyüttes, majd Drenkó vára után nyugat felé hajózva az egykori Stenka-zuhatagról megnézzük a monumentális Baross táblát. Rövidesen a sziklák között egészen kicsire szűkült Duna az Al-Duna határát jelző Babakay-sziklánál hirtelen kiszélesedik, a jobb partot a csipkés falú Galambóc vára díszíti. Kikötés, szállás Veliko Gradiste-n (1059 fkm).

3. nap: Nándorfehérvár

Reggeli után tovább hajózunk a Lokva-hegység mellett, elhagyjuk a Néra torkolatát, Ráma várát, itt a Duna ismét több kilométeresre szélesedik. Az „Aranyember” „Senki-szigete” következik, majd kisvártatva megcsodálhatjuk Szendrő hatalmas, vízparton álló várát. Kora délután elérjük a Pancsova szigetvilágát, a Temes folyó világítótornyokkal jelzett torkolatát. Éles folyamkanyarulatok után feltűnik Szerbia fővárosa.Belgrád, A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált vár falait megkerülve hajózunk be a Dunáról a Szávára. Itt kikötünk (1170 fkm), autóbuszra szállunk, felkeressük Nándorfehérvár várát,  majd szállásunkra megyünk vacsorázni, éjszakázni.

4. nap: Délvidék, Szerémség

Reggeli után beszállunk a Száván időző hajónkra, majd a Dunára kihajózva (1170 fkm) tovább haladunk felfelé a délvidéken. A bal parton Vajdaságot, a jobb parton Szerémséget láthatjuk. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk, ahol a Hunyadiak vára helyén, 1896 szeptemberében épült Ezerévi emlékművet láthatjuk magasodni. Nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. A Kerekedi-szigetnél egészen közeli élményt nyújt a nomád állattartás. Karlóca következik, majd a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatához érünk. Újvidéken (1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a péterváradi várba. Vacsora és szállás Újvidéken lesz.

5. nap: Délvidék

Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk Újvidéken, majd egy kis szabadidő. Autóbusszal a szecessziós belvárosáról híres Szabadkára utazunk, majd. városnézés. Városnézésünk után ellátogatunk Tóthfaluba, ahol megnézzük a „Mini Délvidéket”, az elmúlt napokban megismert táj újonnan készült makettjét. Fakultatív program keretében kis itókával, finom süteményekkel búcsúzunk a Délvidéktől és indulunk haza Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.

Felhívjuk figyelmüket, hogy technikai okok miatt a Vaskapu erőművet nem fogjuk látni!

Vaskapu hajóút II. tudnivalói:

2019. május 14 – 18   és   szeptember 5 – 9  (5 nap/4 éjszaka)

Elhelyezés: 3 csillagos szállodában

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal és hajóval

Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

 • Részvételi díj:  96.700.-Ft/fő
 • Egyágyas felár: 17.500.-Ft/fő
 • Félpanziós felár: 12.800.-Ft/fő
 • Kikötői illeték:     17.500.- Ft/fő
 • Rádióvevős fülhallgató: 1.470.- Ft
 • Útlemondási biztosítás: 1.450.- Ft/fő
 • Baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 2.825.-Ft /fő

Belépők: kb. 8 EUR

Vaskaputól Baranyáig hajóút III.

 Időpont: 2019. augusztus 10-14. (5 nap/4 éjszaka)

1- nap: Dunára le!
Indulás reggel Pécsről autóbusszal, rövid pihenőkkel utazunk Temesvárig. (A pécsi buszhoz Budapestről transzfer indul.) Városnéző séta a Bánság szép fővárosában: a barokk, a klasszicista és a szecessziós főterek, majd továbbutazás a szépséges Krassó-Szörényi-érchegységen át Herkulesfürdőre. Városnézés a Monarchia egykori kiemelt fürdővároskájában: Szapáry Fürdő, Herkules szobor, katolikus körtemplom. Szállás Herkulesfürdőn.

2. Nap: Duna-áttörés
Reggeli után autóbusszal Orsovára utazunk és hajóra szállunk (953 fkm). Kihajózva az Orsovai-öbölböl elhaladunk a Sipi-(Vaskapu-)-szoros mellett, s elindulunk a Dunán felfelé. A szelídebb hegyek egyre morcosabban sziklássá válnak, megnézzük a Trajanus táblát, majd beérünk a Kis-Kazánba. A Varnica jelzőállomás mellett elhaladva végighajózunk a Nagy-Kazán-szoroson és Jucz-szoroson. Elérjük a szerb Al-dunai üdülőfalut, Donji Milanovacot, szemben vele megnézzük Három Torony várát, majd innen észak-nyugat felé hajózunk. A hegyek között kanyarodva újabb nevezetességek: Greben-hegyfok, Lepenski Vir – őskori leletegyüttes, majd Drenkova vára után nyugat felé hajózva az egykori Stenka-zuhatagról megnézzük a monumentális Baross táblát. Rövidesen a sziklák között egészen kicsire szükült Duna az Al-Duna határát jelző Babakay-sziklánál hirtelen kiszélesedik, a jobb partot a csipkés falú Galambóc vára díszíti. Kikötés, szállás Veliko Gradiste-n (1059 fkm).

3. Nap: Irány Nándorfehérvár!
Reggeli után beszállunk hajónkra, tovább hajózunk a Lokva-hegység mellett, elhagyjuk a Néra torkolatát, Ráma várát, aztán jön az „Aranyember” „Senki-szigete”, kisvártatva megcsodálhatjuk Szendrő hatalmas, vízparti várát. Kora délután elérjük a pancsovai szigetvilágot, a Temes folyó világítótornyokkal jelzett torkolatát. Éles folyamkanyarulatok után feltűnik Belgrád, Szerbia fővárosa. A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált vár falait megkerülve hajózunk be a Dunáról a Szávára. Itt kikötünk (1170 fkm), autóbuszra szállunk, felkeressük a Kalemegdánt (a várat), majd szállásunkra megyünk vacsorázni, éjszakázni.

4. Nap: A Vajdaság és a Szerémség határán
Reggeli után beszállunk a Száván ringatózó hajónkra. A Dunára kihajózva (1170 fkm) tovább haladunk felfelé. A bal part Vajdaság, a jobb part Szerémség. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk. nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. Újvidékig érintjük még Karlócát, majd a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatát. Újvidéken (1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a péterváradi várba. Ha időnk engedi, fürdőzés az újvidéki Duna-strandon. Vacsora és szállás Újvidéken.

5. nap: Szlavóniából Baranyába a Dunán
Élményeink a Tarcal- hegységben- Fruska Gora Nemzeti Park területén várnak minket, erdős dombvidék sokféle látnivalóval, amelyek közül leghíresebbek a Krušedol és a Hopovo kolostorok, melyek közül az egyiket megtekintjük, majd autóbuszunkkal Vukovárig utazunk. Itt ismét hajóra szállunk. Megtekintjük a vízről a délszláv háború okozta sebeket, megismerkedünk a vukovári eseményekkel. Egész nap erősen kanyargó folyószakaszon hajózunk. Megkerülve Erdőd várát rövidesen Almás község közelében elérjük a Drávát (1383 fkm). Éles kanyarulatok, szigetek, fehérlő homokpadok között haladva feltűnik Apatin (1402 fkm). A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg „Liberland államát”. Bezdánnál (1425 fkm) a Ferenc-csatorna zsilipjénél a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel. Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt (1433 fkm). Kisvártatva feltűnik Mohács városa (1447 fkm), majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe, autóbusszal Pécsre, illetve Budapestre utazunk, érkezés késő este.

Vaskapu hajóút III. tudnivalói:

2019. augusztus 10-14.   (5 nap/4 éjszaka)

Elhelyezés: 3 csillagos szállodában

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal és hajóval

Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

 • Részvételi díj:  105.000.-Ft/fő 
 • Egyágyas felár: 14.500.-Ft/fő
 • Félpanziós felár: 12.800.-Ft/fő helyett: ajándék félpanzió
 • Kikötői illeték:     18.100.- Ft/fő
 • Rádióvevős fülhallgató: 1.470.- Ft
 • Útlemondási biztosítás: 1.560.- Ft/fő
 • Baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 2.825.-Ft /fő
 • Budapesti indulás felára: 8.000.:-Ft helyett most: 0 Ft

Belépők: kb. 500 RSD

Hajónk: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel.:   http://rohambudapest.hu/

 

 

 

Budapest – Vaskapu hajóút a Dunán – PellAir Dunai hajóutak

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.