Hajózás a Vaskapuhoz hajóút

körutazás

Vaskapu hajóút: Budapest – Vaskapu dunai hajóutak

2024. augusztus 23 – 27. Budapest – Vaskapu dunai hajóút (5 nap/4 éjszaka)

2024. augusztus 27 – 31.  Vaskapu – Újvidék dunai hajóút (5 nap/4 éjszaka)

 I. Budapest – Vaskapu hajóút

Vaskapu hajóút program:

Időpontok: 2024. augusztus 23 – 27.   (5 nap / 4 éjszaka) Teljes részvételi díj: 250 000.- Ft / fő

Elhelyezés *** szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. Ellátás: reggeli vagy félpanzió.

1.nap: Hajózás Magyarországon

Reggeli órákban elindulunk Budapestről (1653 fkm). Egész napos hajóutunk során sok szép látnivalóval találkozunk: Csepel – Szabadkikötő, Százhalombatta, Ercsi – Eötvös-emlékmű, Tass – Csepel-sziget vége, Dunaföldvár – vár, Paks – város és erőmű, Sió-torkolat, Gemenci erdő, Baja – Sugovica, IV. Károly király és Türr István emlékműve, Kádár-sziget, Dunaszekcső – löszfal. Este 7 óra körül kikötünk Mohácson (1447 fkm) este 7 óra körül, és elfoglaljuk vízparti szálláshelyünket, vacsora.

2. nap: Mohács – Újvidék

Indulás reggel Mohácsról a határ felé. Határvizsgálat után továbbhajózva a következő látványosságokat, érdekességeket érintjük: Ferenc-csatorna – bácskai csatornarendszer, Kopácsi-rét, Dráva-torkolat, Erdőd – vár és az egykori Budapest-Adria komp, Vukovár – a délszláv háború emlékezete, Tarcal (Fruska Gora) hegység, Újlak – az Újlakiak fészke, Kapisztrán Szent János sírja, Pétervárad. Este 7-8 óra között kikötünk Újvidéken (1255 fkm). Szerb belépő határvizsgálat után autóbuszos transzfer a szállodába és a szállás elfoglalása.

  Dunai hajóutak: Vaskapu - Zimony, Hunyadi torony

3.nap: Pétervárad – Nándorfehérvár

Reggeli után autóbusszal felmegyünk a péterváradi várba. Megtekintjük a Monarchia nagy erődjét és a híres óratornyot és kb. 11-kor indulunk tovább Újvidékről hajóval. Harmadik napunk látnivalói a Dunáról: Titeli-löszfal, a Tisza-torkolata, Zimony – millenniumi torony, a Nagy-Hadisziget. Elérve a Szávát, behajózunk a nagy folyóba, kikötünk Belgrádban (1170 fkm). Transzferbusszal utazunk a Nándorfehérvár várához. Séta a nagy kiterjedésű erősségben, majd elfoglaljuk szállásunkat.

4.nap: Nándorfehérvár – Galambóc és a Zuhatag … a tengerré duzzadt folyón

Reggeli után indulunk tovább Belgrádból. Fontosabb látnivalók a Dunáról: Pancsova – a világítótornyok és Temes torkolata, a Sumadija-hegység nyúlványai, Szendrő vára, Ráma – a több kilométer szélesre szétterülő Duna, Haram vára, Ópalánka – a Duna-Tisza-Duna csatorna torkolata, Báziás – Néra-torok, Ezüst-sziget, Babakay-szikla, Galambóc vára. Itt elérjük a Duna egykori zuhatagi szakaszát: Baross-tábla, Stenka, Kozla-Dojke, Izlas-Tachtalia, Jeliseva, Svinica zuhatagok és a Grében-hegyfok. Útközben előadást hallgathatunk a zuhatagi hajózásról és a Zuhatag szabályozásáról. Érkezés Donji Milanovacra (991 fkm) az esti órákban. Autóbusszal utazás Bor megyébe, Majdanpekre a szállásunkra..

Budapest - Vaskapu hajóút: Szendrő vára   Vaskapu dunai hajóút: Babakay szikla   Vaskapu - Dunai hajóút: Galambóc vára

5.nap: Vaskapu: Kazán, Orsova, Bánság

Reggel a szerb kiléptető határvizsgálat után tovább hajózunk Donji Milanovac-ról a Jucz-szorosban, majd a Nagy- és Kis-Kazánban. Jelzőállomások, Veterani-barlang, Decebal szobra, Traianus-tábla, Emlékezés a Széchenyi tábla kapcsán a „legnagyobb magyarra”. Bepillantunk a Zuhatag utolsó szorosába, a Sipibe, majd Ada-Kaleh szigete felett megfordulva dunai hajós utunk 700 folyamkilométer megtétele után Orsován (954 fkm) véget ér. Román beléptető határvizsgálat után autóbuszra szállva a Krassó-Szörényi-érchegységben kanyargó varázslatos utakon elérjük a Bánságot, majd határátkelés után a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKTÁBLÁJA A  KAZÁN-SZOROSBAN, A DUNA 973,3 FOLYAMKILOMÉTERÉNÉL, A VÍZFELSZÍN ALATT.

Vaskapu hajóút: Kazán- szoros

Budapest – Vaskapu hajóút tudnivalók:

Elhelyezés: *** szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Utazás: hajóval és autóbusszal

Ellátás: reggeli (választható félpanzió)

Idegenvezetés: az út teljes ideje alatt

 • Részvételi díj:                                  250 000.-Ft/fő
 • Egyágyas felár:                                  23.600.-Ft/fő
 • Félpanziós felár:                                 25.800.-Ft/fő
 • Rádióvevős fülhallgató:                      Részvételi díj tartalmazza
 • Útlemondási biztosítás                       2,5%
 • Utasbiztosítás                                    3 250 Ft/fő

A részvételi díj a kikötői illetéket tartalmazza.

A részvételi díj a belépőket (kb. 5 EUR ) nem tartalmazza.

Első és második napon a csomagok a hajón kerülnek elhelyezésre, a többi napon elég egy kis táskát magukkal hozni, a legszükségesebbekkel, a csomagok a buszon maradnak!

A hajón melegkonyha működik, ételek, italok korrekt áron kaphatók. A hajó 1895-ben épült vontató csavargőzösnek. Legutóbbi és legnagyobb átalakítása 2010-11-ben volt, ekkor vált szép kivitelű, mind műszerezettségében, gépészetében, konyhai technológiájában korszerű személyhajóvá.

A hajó zárt utasterében 3-6 fős asztaloknál lehet helyet foglalni, mindenkinek jut hely. A nyitott fedélzeteken székek, padok vannak. A hajó farrészén a dohányzás megengedett.

A hajón egy-egy női és férfi, folyamatosan tisztán tartott mellékhelyiség található.

II. Vaskapu – Újvidék hajóút

Időpont: 2024. augusztus 27 – 31.  (5 nap/4 éjszaka)

Vaskapu – Újvidék dunai hajóút program: 

1. nap: Budapest – Temesvár – Herkulesfürdő

Indulás reggel 6 óra körül Budapestről autóbusszal. Rövid pihenőkkel utazunk Temesvárig, a Bánság szép fővárosáig. Itt városnéző sétára indulunk a barokk, a klasszicista és a szecessziós főterek megtekintésével, majd utazunk tovább a Krassó-Szörényi-érchegységen át Monarchia egykori, kiemelt fürdővároskájába, Herkulesfürdőre. Városnézésünkön láthatjuk többek között a Szapáry Fürdőt, a Herkules szobrot és a katolikus körtemplomot. A fürdőváros után nem sokkal elérjük a Duna mediterrán részét, végigmegyünk a Sipi-szoros mellett, melynek végén megpillantjuk a Vaskapu I. vízlépcsőt, szállás elfoglalása Szörényváron (Turnu-Severin).

2. nap: Duna-áttörés

Reggeli után hajóra szállunk (933 fkm) és megindulunk a Dunán felfelé és megkezdjük varázslatos dunai hajóutunkat. A Sipi-szoros végén Ada-Kalehról, a legendás szigetről mesélünk, majd jön az Orsovai-öböl az elmerült várossal. A szelídebb hegyek egyre morcosabban sziklássá válnak, megnézzük a Trajanus táblát, majd beérünk a Kis-Kazánba. A Varnica jelzőállomás mellett elhaladva végighajózunk a Nagy-Kazán-szoroson és Jucz-szoroson. Elérjük a szerb Al-dunai üdülőfalut, Donji Milanovacot, szemben vele megnézzük Három Torony várát, majd innen észak-nyugat felé vesszük utunkat. A hegyek között kanyarodva újabb nevezetességek: Greben-hegyfok, Lepenski Vir – őskori leletegyüttes, majd Drenkó vára után nyugat felé hajózva az egykori Stenka-zuhatagról megnézzük a monumentális Baross táblát. Rövidesen a sziklák között egészen kicsire szűkült Duna az Al-Duna határát jelző Babakay-sziklánál hirtelen kiszélesedik, a jobb partot a csipkés falú Galambóc vára díszíti. Kikötés Veliko Gradiste-n (1059 fkm), a határvizsgálatok időigényének függvényében a hajóról kiszállva fürdőzési lehetőség szállásunknál az aqua parkban, vagy az Ezüst-tóban.

Dunai hajóutak: Al-dunai hajóút - Galambóc vára Dunai hajóutak: Al-dunai hajóút - Vaskapu -szoros

3. nap: Nándorfehérvár

Reggeli után tovább hajózunk a Lokva-hegység mellett, elhagyjuk a Néra torkolatát, Ráma várát, itt a Duna ismét több kilométeresre szélesedik. Az „Aranyember” „Senki-szigete” következik, majd kisvártatva megcsodálhatjuk Szendrő hatalmas, vízparton álló várát. Kora délután elérjük a Pancsova szigetvilágát, a Temes folyó világítótornyokkal jelzett torkolatát. Éles folyamkanyarulatok után feltűnik Szerbia fővárosa, Belgrád. A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált vár falait megkerülve hajózunk be a Dunáról a Szávára. Itt kikötünk (1170 fkm), autóbuszra szállunk, felkeressük Nándorfehérvár Kalemegdán várát, majd szállásunkra megyünk éjszakázni.

4. nap: Délvidék, Vajdaság, Szerémség

Reggeli után beszállunk a Száván időző hajónkra, majd a Dunára kihajózva (1170 fkm) tovább haladunk felfelé a délvidéken. A bal parton Vajdaságot, a jobb parton Szerémséget láthatjuk. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk, ahol a Hunyadiak vára helyén, 1896 szeptemberében épült Ezerévi emlékművet láthatjuk magasodni. Nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. A Kerekedi-szigetnél egészen közeli élményt nyújt a nomád állattartás. Karlóca következik, majd a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatához érünk. Újvidéken (1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a péterváradi várba. Vacsora és szállás Újvidéken lesz.

5. nap: Vajdaság

Délelőtti városnézés Újvidéken, séta a belvárosban, majd rövid szabadprogram. Utazás autóbusszal Szabadkára. Városnézés a szecessziós belvárosban, utána látogatás Tóthfaluban: megnézzük a „Mini Délvidéket”, az elmúlt napokban bejárt táj újonnan készülő makettjét. Fakultatív program keretében kis itókával, süteményekkel búcsúzunk a Délvidéktől. Utazás Budapestre, tervezett érkezés a kora esti órákban.

Vaskapu – Újvidék hajóút tudnivalók:

2024. augusztus 27 – 31.

Elhelyezés: 3 csillagos, 2 – 3 ágyas, fürdőszobás szobákban

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal és hajóval

Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

 • Részvételi díj:                                   185.000.-Ft/fő
 • Kikötői illeték:                                    28.000.- Ft/fő
 • Egyágyas felár:                                    30.600.-Ft/fő
 • Félpanziós felár:                                   29.400.-Ft/fő
 • Rádióvevős fülhallgató:                        benne van az árban
 • Útlemondási biztosítás: 2,5%
 • Baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 3.250 Ft / Fő

Belépők: kb. 10 EUR (helyszínen fizetendő)

Hajónk: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel.:   http://rohambudapest.hu/

 

Budapest – Vaskapu hajóút a Dunán, Vaskapu Újvidék dunai hajóút – PellAir Dunai hajóutak 2024

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.