Trieszttől Isztambulig tengeri hajóút

körutazás

Trieszttől Isztambulig – csoportos hajóút

2023. 10.09 – 10.18. (9 éjszaka)

Csoportos földközi-tengeri hajóút (autóbusszal Triesztig), magyar idegenvezetővel az MSC Splendida fedélzetén: hajóút Olaszország, Görögország, Törökország látványosságaival (Olympia, Athén, Isztambul, Korfu)

Trieszt - Isztambul hajóút
Trieszt (Olaszország) – Katakolon (Görögország) – Pireusz (Görögország) – Kusadasi (Törökország) – Isztambul (Törökország) – Korfu (Görögország) – Bari (Olaszország) – Trieszt (Olaszország)

1.nap         Budapest – Trieszt
Elutazás a hajnali órákban autóbusszal Budapestről Triesztbe, pihenőkkel. Érkezést követően bejelentkezés a kora délutáni órákban az MSC Splendida fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

2. nap          Tengeren

Útban Görögország partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep az MSC Splendida hajójának fedélzetén. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján. Teljes ellátás és szállás a hajón.

3. nap          Katakolon (Olympia)
Kora délelőtt kikötés Katakolon városában. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás a kb. 20 km-re levő Olympiába, mely Görögország egyik legnagyobb ásatási területe és 1989 óta UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Az ókori olimpiai játékok színhelye a Kronosz-hegység erdős lankáinak lábánál található. A Zeusz tiszteletére rendezett első játékok i.e. 776-ban kezdődtek, mely a görög időszámítás kezdete is. 1896 óta ezen a helyen lobbantják lángra a modern kori nyári olimpiai játékok lángját. A kirándulás során Zeusz-templom romjai, a tornacsarnok, a lóversenypálya és a stadion tekinthető meg, melyet 40.000 néző befogadására építettek. Látogatás az 1982-ben nyílt olympiai Régészeti Múzeumban, ahol az ásatások során előkerült tárgyak egyedülálló gyűjteménye tekinthető meg. A kirándulás után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap         Pireusz (Athén)

Érkezés a reggeli órákban Pireusz kikötőjébe. Egész napos tervezett fakultatív kirándulás Athénban: az Akropolisz a Parthenónnal és a Régészeti Múzeum megtekintése. Athén a világ egyik legrégebbi városa, már az időszámítás előtt 3000 évvel is városként létezett. A görög főváros a civilizáció bölcsője, hisz itt született a demokrácia, itt szökkent szárba a színművészet, itt alkották meg a nyugati filozófia alapjait és itt rendezték meg az első olimpiai játékokat is. A város legszentebb helye napjainkban is az Akropolisz, sziklája a város legmagasabb pontja. Az épületek nagy része templom, melyeket Pallasz Athéné, a város védőszentjének tiszteletére emeltek. Méreteik és arányaik még mindig fenségesek. Legkiemelkedőbb közülük a dór stílusú, márvány Parthenón temploma, a világ egyik legismertebb ókori épülete. A Nemzeti Régészeti Múzeum egyedülálló gyűjteményének megtekintése után séta a Plaka negyedben, ahol az aprólékosan felújított neoklasszicista épületek között, szűk utcákon barangolva átérezhető a régi korok hangulata. Rövid szabadidővel zárul a program, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.
A kirándulás a kimerítő gyaloglás, egyenetlen talaj miatt nem alkalmas mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak.

5. nap         Kusadasi
Kikötés a kora reggeli órákban Kusadasi kikötőjében.
A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során a történelmi és vallási emlékek tekinthetők meg. Az első megálló Szűz Mária háza, mely a keresztények és a muszlimok számára egyaránt szent hely. Szűz Mária földi élete utolsó éveit töltötte itt, az első század végén. A XIX. században fedezték fel egy német apáca naplóiban talált információk alapján. A helyszínt hivatalosan a Római Katolikus Egyház szentélyének nyilvánították: 1967-ben VI. Pál pápa, 2006-ban XVI. Benedek pápa látogatta meg. A kis kápolna megtekintése, mely a Szűzanya szobrának ad otthont. Ezt követően rövid autóbuszos utazás során érkeznek az Ephesus régészeti lelőhelyre. Az ősi városba érkezvén az érzés leírhatatlan: mintha kétezer éve megállt volna az idő. A látnivalók megtekintése: Celsus Könyvtára, melyet Tiberius Julius Aquila épített, hogy megörökítse apja emlékét; az Agora, a márvány utca, ahol számos üzlet található, valamint Hadrianus templomának maradványai, melyből csak két ívet tartó oszlop maradt meg. A látogatás a domboldalban festői helyen épült, akár 14 000 fő befogadására alkalmas színházzal és a fürdővel folytatódik. Ephesusban négy fürdőkomplexum volt, amelyek közül a legnagyobb még ma is két, márvánnyal díszített teremmel rendelkezik. A látogatást követően visszautazás a kikötőbe, teljes ellátás a hajón.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a túra egyenetlen talajon történő gyaloglást foglal magában. A vallási helyszínek látogatása alkalmával megfelelő öltözék viselése ajánlott.

6. nap         Isztambul
Érkezés a reggeli órákban Isztambul kikötőjébe.
Isztambul, a két kontinensen fekvő elbűvölő város büszkén óvja múltjának örökségét. Több ezer éves múltja során volt már Lygos, Konstantinápoly és Új-Róma. A régi korok titkait őrzik a páratlanul gazdag építészeti emlékek: mecsetek, minaretek, paloták, templomok, zsinagógák, múzeumok. A számtalan kontraszt, az illatok, a színek és az ízek pompás kavalkádja azonnal lenyűgözi az utazót.

A tervezett egész napos fakultatív program során az első látnivaló a fehér és kék csempedíszítésű Kék Mecset, melyet a XVII. században Ahmed szultán építtetett. Pillantás az ókori Hippodromra, mely egykor a bizánci városi élet központja volt. Ezt követően a Hagia Szófia templomhoz érkezve nagyszerű bizánci mozaikokban gyönyörködhetnek. Egyetlen nagy kupolája alatt az oszmán és a bizánci hatás is megfigyelhető. A Hagia Sophia – törökül Ayasofya – eredetileg a görög ortodox keresztény egyház bazilikájának épült. Funkciója az évszázadok során többször megváltozott, ma mecsetként működik.
Következő állomás a fényűző Topkapi Palota, mely a XV. és XIX. század között az Oszmán birodalom központja, a szultán és udvartartásának lakhelye volt. A palota egyes szárnyait egyénileg lehet meglátogatni. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően a törökök kedvenc időtöltésének, a vásárlásnak is hódolhatnak: megálló egy ékszer- vagy bőrüzletnél és egy rövid szőnyegbemutatón is részt vehetnek. Majd rövid szabadidő a Nagy Bazárban. Vacsora és szállás a hajón.

Az ebéd italfogyasztást nem tartalmaz. Ha a kirándulás vallási ünnepre esik, vagy előre nem látható esemény befolyásolja, a Nagy Bazár helyett az Európát Ázsiával összekötő hidat vagy a fűszerpiacot látogatják meg. A vallási jelentőségű helyszínek meglátogatásához megfelelő öltözet szükséges.

7. nap         Tengeren
Útban Korfu partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep az MSC Splendida hajójának fedélzetén. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

8. nap         Korfu
Kora délután kikötés Korfu szigetén.
Az ókori Görögországban Odüsszeusz hazafelé, Ithakába tartó legendás útjának utolsó állomása Korfu volt. A zöldellő sziget gyönyörű tájait egy tervezett félnapos fakultatív kirándulás során lehet felfedezni. Korfu kikötőjét elhagyva narancsligetek, ciprusok és fenyőfák övezete festői útvonalon a sziget belseje felé haladva érhető el az első megálló, a Kum Quat gyár.  A látogatás alkalmat ad arra, hogy az itt termő kumquat gyümölcs betakarításáról, majd finom likőrökké és más gyümölcsös csemegékké történő készítésükbe bepillantást nyerjenek.  Ezt követően megálló a gyönyörű Paleokastritsa-öbölben, ahol az erdőkkel és olajfákkal körülvett tájat lehet megcsodálni. Makredes faluban megállva egy helyi étteremben mezét, hagyományos görög előételeket szolgálnak fel helyi bor kíséretében. A festői szigettúra a kikötőbe való visszatéréssel ér véget.

9. nap     Bari
Érkezés Bari kikötőjébe a kora reggeli órákban. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás Alberobellóba.  A kikötőt elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő településre. A tartomány az „olasz csizma sarkának” tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a „trulli”-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította.  Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. „pinnacolo” egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére. Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom – a világ egyetlen „trullo” temploma is látható. Visszautazás a hajóra, ahol teljes ellátás és szállás.

10. nap     Trieszt – Budapest
Kikötés a reggeli órákban Triesztben. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Amennyiben a menetrend lehetővé teszi, a gyönyörű Miramare kastély megtekintése Triesztben, majd utazás autóbusszal Budapestre, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Időpont és részvételi díj:

2023. május 18-27. (9 éjszaka)
Belső, ablak nélküli kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:    599.000.- Ft/fő
Ablakos kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:        699.000.- Ft/fő
Balkonos kabinban „Fantastica” élménycsomaggal:        799.000.- Ft/fő

Minimum létszám: 25 fő

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:
utazás autóbusszal Budapest – Trieszt – Budapest útvonalon, 9 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban, teljes ellátás a hajón, kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt, audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

A részvételi díjon felül fizetendő: baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, fakultatív programok, italcsomag igény szerint.

Útlemondási biztosítás a hajóút lefoglalásakor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.

Fakultatív programok irányára (min.10 fő esetén biztosítunk magyar idegenvezetést):
(az árak legkésőbb 45 nappal az indulás előtt lesznek ismertek)
Katakolon (Olympia)
Pireusz (Athén)
Kusadasi
Isztambul
Korfu
Bari (Alberobello)

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri (a gyűjtőbuszon más nemzetiségű utasok is jelen lesznek).
A hajón kikötőnként más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.
A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
Italcsomagok irányára:
Alkoholmentes italcsomag                     99.000 Ft/fő
Easy italcsomag                        145.000 Ft/fő
Easy Plus italcsomag                        199.000 Ft/fő
Premium Extra italcsomag                    279.000 Ft/fő
Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (9 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.
A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe, a tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

Földközi-tengeri hajóút: Trieszt, Pireusz, Korfu, Isztambul, Bari hajóút – PellAir Utazás 2023 – Olasz-görög-török tengeri hajóút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.