Csoportos mediterrán hajóút

körutazás

Mediterrán hajóút: Hajózás a Földközi- tengeren, magyar csoportkísérővel

Mediterrán hajóút időpont:

2019. szeptember 27 – október 5.  ( 9 nap/ 7 éj )

A Földközi-tenger legszebb városaival (Genova, Marseille, Palma de Mallorca, Nápoly, Livorno) és az igazi mediterrán életérzéssel ismerkedhetünk meg, ezen a hajóúton,, ahol minden kényelmet biztosítunk!  Az MSC Fantasia olyan luxushajó, amely elegáns, kifinomult stílussal, ínyenc konyhával várja a romantikus kikapcsolódásra vágyókat, a luxus élvezetek szerelmeseit, és a családi nyaralás kedvelőit egyaránt.

A hajó Földközi-tengeri útvonala:
Genova (Olaszország), Marseille (Franciaország), Palma de Mallorca (Mallorca,Spanyolország), Ibiza (Spanyolország), Nápoly ( Olaszország), Livorno (olaszország), Genova (Olaszország)

 

Program:

1.nap: Az esti órákban autóbuszra szállunk, hogy másnap a kora reggeli órákban már elérjük Genovát, ahol az MSC Fantasia fenséges fedélzete vár minket.

2.nap:Genova  Kora reggel érkezünk a kikötőbe, bejelentkezünk a hajóra, majd a kabinok elfoglalása következik. Ezután megkezdhetjük az MSC Divina végtelen programkínálatának felfedezését.
Vacsora és szállás a hajón.

3.nap: Marseille – Fakultatív kiránduláson vehetünk részt, mely során a Dél-Franciaország két legnépszerűbb turista látványosságát: Marseille-t, majd a bájos, utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatú  Aix-en-Proivence városát ismerhetjük meg.  Először a tengerparti Kennedy Corniche-t járjuk be (autóbusszal), ahonnan lélegzetelállót kilátás nyílik a partközeli „Les Îles” szigetekre. Ezután a közeli hegytetőre tartunk, ahol a neobizánci stílusban épült Notre Dame de la Garde impozáns bazilika vár ránk.
Innen a város más nevezetességeihez kanyarodik utunk, a Palais Longchamps után a Vieuy Portnál némi szabadidő eltöltésére és a város fantasztikus konyhájának behatóbb tanulmányozására is jut idő (az ebéd ára nincs benne a részvételi díjban). Innen egy 40 perces buszos utazással jutunk el a hangulatos francia kisvárosba, Aix-en-Provence-ba. Évszázados fák által szegélyezett Cours Mirabeau sugárúton jutunk el a 17. században épült Mazarin negyedbe, ahol a gyönyörű Quatre Dauphins palotánál a „Négy delfines” szökőkutat, valamint a Szent Megváltó Katedrálist is megtekintjük. Ezt követően némi szabadidő áll rendelkezésünkre, hogy az 5-17. század között épült, hangulatos házikókkal szegélyezett környéket felfedezzük.

4.nap: Palma de Mallorca Ismerje meg Európa gyöngyszemét, Mallorcát egy fakultatív program keretében!  Városnézésünk Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél, a Bellver kastélynál indul, majd egy kis szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben.
Ezt követően felkeressük a 13. században épült, festői szépségű Katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak.
A Plaza de Toros, az egykori bikaviadalok helyszíne következik, majd pedig egy érdekes hagyomány titkába pillanthatunk be, a híres Majorica gyöngyutánzatok készítésébe.

Mediterrán hajóút - Palma de Mallorca

5.nap: Ibiza  Fedezzük fel együtt a gazdag történelmi-kulturális örökséggel rendelkező Ibizát, fakultatív program keretén belül! Első megállónk a „Las Salinas” (só síkság) lesz, ami korábban egy széles tó volt, már sok kisebb tavacska és lagúna egész hálózatává vált. Az ókori Rómának nagy sóbányái működtek a térségben…
Innen San José hegyi településére vezet az utunk, ahol egy lenyűgöző, 18. századi templom megtekintése után (csak kívülről) San Antonioba utazunk. Az ősi halászfalu a mai napig népszerű turistahely: a fantasztikus hangulatú barangolást követően gyönyörű vízparti úton kanyarog vissza az út Ibiza városba.  Utolsó megállónknál itt a „Dalt Vila”: az UNESCO világörökség részét képző óvárosi negyed szűk utcácskáit és fehérre meszelt házait tekintjük meg, majd visszatérünk a kikötőbe.

6.nap: Tengeren  Ezen a napon az MSC Fantasia nem köt ki – itt tehát a lehetőség még alaposabban megismerni a kisebb városnyi területű tengerjáró fantasztikus programkínálatát!

7.nap:  Nápoly-Capri Mai fakultatív kirándulásunkon felfedezzük Capri szigetét.A szigetre komppal utazunk át a Nápolyi-öbölből. A Marina Grande-n való kikötést követően minibusz vagy sikló visz Anacapri városába, ahol a hangulatos utcák forgatagán keresztül, a Villa San Michele-hez érkezünk, amelyet Dr. Munthe, a neves svéd pszichológus épített az előző évszázad elején. Innen gyönyörű kilátás nyílik a szigetet körülölelő tengerre – jó időben akár 30-40 kilométernyire is ellátni!
Majd a kisbusz Capri városába visz, ahol szabadidős programként felfedezhetjük a Piazza Umberto I teret övező hangulatos utcácskákat, vagy felkereshetjük az Augustus kertet (a belépőt az ár nem tartalmazza) ahol a Faraglioni elbűvölő látványában gyönyörködhetünk: a három, tengerből kiálló szikla Capri szigetének délkeleti részén – az ide látogató turisták egyik kedvenc célpontja. Az utazás rövid buszos vagy sikló utazással ér véget a helyi kikötőben.

8.nap: Livorno-Firenze A genovai hajósok által a 15. század végén alapított, hangulatos városka, Ajaccio arról a legismertebb, hogy itt született Bonaparte Napoleon. Szinte nincs egy talpalatnyi hely az egész városban, ami ilyen vagy olyan módon ne emlékezne meg a zseniális hadvezérről.A fakultatív* kirándulás a Casone kFirenzét sokan a világ legszebb városának tartják. Vajon igazuk van? Ezt Ön is eldöntheti, ha részt vesz fakultatív* kirándulásunkon, ami a meseszép toszkán város legismertebb nevezetességeit érinti. A csoport 2 órás buszos utazást követően érkezik a városba, melyet az olasz reneszánsz bölcsőjének tartanak. Az első megálló rögtön a Michelangelo tér, ahonnan észveszejtő kilátás nyílik a városra és a hátteret mennyei csipkébe burkoló, misztikus hegyekre.
Innen a Santa Maria del Fiore székesegyházhoz vezet az út: az 1436-ban befejezett mestermű dómja a reneszánsz építészet egyik igazi mesterműve. A környéket a csoport sétálva barangolja be, megállva a 15. századi Santa Croce bazilikánál, ami a történelem egyik legismertebb csillagászának, Galileo Galileinek a végső nyughelye. Majd némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség: érdemes ezt kihasználni a jobbnál jobb éttermek kínálatának megismerésére (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza)! A visszafelé vezető úton gyönyörködjön a csodálatos toszkán tájban, mielőtt a busz a livornoi kikötőbe bekanyarodik.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasok csak fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nincsen. Azok a mozgásukban korlátozott utasaink, akik szeretnének résztvenni a kiránduláson, a kihajózást követően kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a fedélzeten.

9.nap: Genova Az utolsó napon az MSC Fantasia a reggeli órákban köt ki. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodott!

Nap Dátum Kikötő Indulás Érkezés
Szombat 2019/09/28 Genova, Olaszország 18:00
Vasárnap 2019/09/29 Marseille,Franciaország 08:00 17:00
Hétfő 2019/09/30 Palma de Mallorca, Spanyolország 10:00 23:59
Kedd 2019/10/01 Ibiza, Spanyolország 08:00 19:00
Szerda 2019/10/02 Tengeren  –  –
Csütörtök 2019/10/03 Nápoly, Olaszország 07:00 12:00
Péntek 2019/10/04 Livorno, Olaszország 09:00 19:30
Szombat 2018/09/05 Genoa, Olaszország 08:00

 

Árak:

 • belső Fantastica kabin:                301 000 Ft/fő

 • ablakos Fantastica kabin:             351 000 Ft/fő

 • balkonos Fantastica kabin:         397 000 Ft/fő
 • Kikötői illeték:                                51 000 Ft/fő
 • Kötelező szervízdíj:                      27 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:transzfert légkondicionált külön busszal Budapest – Genova – Budapest útvonalon, utazást az MSC Divina hajóval a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: kikötői illetékek (51.000.-Ft/ fő), kötelező szervízdíj ( 27.000.-Ft/ fő), illetve a személyre szabott szolgáltatások díjai.

 Fakultatív programok:

 • Livormo:                    27 000 Ft/fő
 • Nápoly,Capri:             34 000 Ft/fő
 • Palma de Mallorca:    24 000 Ft/fő
 • Ibiza:                          17 000 Ft/fő
 • Marseille – Aix-en-Proivence: 31 000 Ft/fő

**Italcsomagok árai:

 • Easy italcsomag 6 700 Ft/csomag
 • Premium italcsomag:9.100.-
 • :Premium plus italcsomag 127 000 Ft/fő
 • Alkoholmentes italcsomag: 4 400 Ft/fő

Utazás: Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton

Tervezett felszállási pontok: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa

Ellátás:   teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással

 

Csoportos mediterrán hajóút – Mediterrán hajóutak 2019 – PellAir utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.