Csoportos mediterrán hajóút

körutazás

Mediterrán hajóút: Hajózás a Földközi- tengeren, magyar csoportkísérővel

Mediterrán hajóút időpont:

2020.  ( 14 nap/ 13 éj )

A Földközi-tenger legszebb városaival (Genova, Marseille, Barcelona, Malaga, Róma …) és az igazi mediterrán életérzéssel ismerkedhetünk meg, ezen a mediterrán hajóúton, ahol minden kényelmet biztosítunk!  Az MSC Poesia olyan luxushajó, amely elegáns, kifinomult stílussal, ínyenc konyhával várja a romantikus kikapcsolódásra vágyókat, a luxus élvezetek szerelmeseit, és a családi nyaralás kedvelőit egyaránt.

A hajó Földközi-tengeri és óceáni útvonala:
Genova (Olaszország), Marseille (Franciaország), Barcelona (Spanyolország), Casablanca (Marokkó), Santa Cruz de Tenerife (Spanyolország), Funchal (Madeira/Portugália), Malaga (Spanyolország), Civitavecchia (Róma/Olaszország), Genova (Olaszország)

 

Marseille, Barcelona, Casablanca, Tenerife, Madeira, Malaga, Róma, Genova mediterrán hajóút Mediterrán hajóút térkép: Marseille, Barcelona, Casablanca, Tenerife, Madeira, Malaga, Róma, Genova

Mediterrán hajóút program:

1.nap: Budapest – Genova Indulás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Milánóba vagy Genovába. Érkezést követően transzfer Genovába, a szállás elfoglalása.

2.nap: Genova Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3.nap: Marseille –  Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m2, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökségének része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap: Barcelona  Kikötés a reggeli órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a modernizmus fővárosa. Az egyedülálló városképet Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. Picasso, Dalí, Miró is ihletet merített e mediterrán mesevárosban. Félnapos fakultatív panorámás városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Casa Mila előtt halad az út, majd a Güell park látható, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően – melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek – a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

Mediterrán hajóút - Barcelona

5.nap: Tengeren   Egész napos hajózás a tengeren Casablanca irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Poesia felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén több étterem, bár, Spa-központ, kártyaszoba, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok, könyvtár és színház szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára edzőterem nyújt lehetőséget az időtöltésre.

6.nap: Casablanca   Kikötés a kora reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület kívül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap: Tengeren  Egész napos mediterrán hajózás a tengeren Santa Cruz de Tenerife irányába. Érdemes becsatlakozni a változatos animációs programok valamelyikébe.

8.nap: Santa Crus de Tenerife  Kikötés a reggeli órákban Santa Cruz de Tenerifén. Félnapos fakultatív kirándulás a Kanári-szigetek legnagyobbikán. Utazás autóbusszal a Parque Nacional de Las Canadas területére: itt található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3.718 méteres Pico del Teide hófödte vulkanikus csúcsa. A többkamrájú alvó rétegvulkánt először Edmund Scory mászta meg és utoljára 1909-ben tört ki. Számos, az erózió által formázott sziklaszobor tekinthető meg, de mind közül a legérdekesebb a Dedo de Dios, vagyis az „Isten ujja” nevű képződmény. A különleges atmoszféra a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták Charlton Heston főszereplésével a Majmok bolygója című film zárójelenetét. Délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap: Madeira/ Funchal  Érkezés a reggeli órákban Funchal kikötőjébe. Madeira az Atlanti-óceán virágoskertje, az “örök tavasz szigete”, ahol kellemes szubtrópusi éghajlat, zöldellő hegyvidékek és a magasból lezúduló vízesések valóban édenné varázsolják azt a tájat, ahol Sissy királyné is gyakran megfordult. A mediterrán hajóút madeirai félnapos fakultatív kirándulásának első állomása Monte városa és az ott található Miasszonyunk temploma, melynek oldalkápolnájában temették el és avatták boldoggá IV. Károly magyar királyt és osztrák császárt. Ezt követően utazás felvonóval a sziget Botanikus kertjébe. A rövid utazás alatt mesés panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a Joao Gomes folyóra. Vacsora és szállás a hajón.

10.nap: Tengeren Egész napos hajózás a tengeren Malaga irányába.

11.nap: Malaga Kora reggel érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően látogatás a Katedrálisban, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre, a bikaviadalokra használt arénára és a környező hegyekre. A program után visszautazás a hajóra, vacsora és szállás a hajón.

12.nap: Tengeren Egész napos hajózás Róma irányába. Pihenés a hajó fedélzetén.

13.nap: Róma/ Civitavecchia Érkezés Civitavecchiába a reggeli órákban. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A mediterrán hajóút római programja egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, mely 50 000 néző befogadására volt képes. Ezt követően Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont látogatjuk meg. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

14.nap: Genova – Milánó – Budapest Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd rövid panorámás városnézés Genovában vagy Milánóban. Délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Időpont: 2020. október 9-22.
(1 éjszaka Genovában + 12 éjszaka a hajón)

Árak:

 • belső Bella kabin:                629 000 Ft/fő

275 db, kb. 13 m2-es légkondicionált belső (ablak nélküli) kabin franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható – a mozgáskorlátozott szobák kivételével), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét.

 • ablakos Fantastica kabin:             729 000 Ft/fő

81 db, kb. 16-17 m2-es légkondicionált óceánra néző kabin franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható – a mozgáskorlátozott szobák kivételével), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét.

 • balkonos Bella                              769.000 Ft/fő
 • balkonos Fantastica kabin:         799 000 Ft/fő

809 db, kb. 17 m2-es légkondicionált, privát balkonos kabin (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható – a mozgáskorlátozott szobák kivételével), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét.

Az MSC hajók légkondicionált kabinjainak általános felszereltsége: telefon, rádió, TV, széf, hajszárító, minibár.

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó vagy Genova – Budapest útvonalon turista osztályon
 • illetékek
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás Genovában a hajóút előtt helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel, 12 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • gyalogos panoráma városnézés Genovában vagy Milánóban
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

 Fakultatív programok:

 • Marseille és Avignon:                    33 000 Ft/fő
 • Barcelona:                                    27 000 Ft/fő
 • Casablanca és Rabat :                 50 000 Ft/fő
 • Tenerife:                                       23 000 Ft/fő
 • Funchal:                                       23 000 Ft/fő
 • Malaga:                                        22 000.-Ft/ fő
 • Róma                                           51 000.-Ft/ fő

**Italcsomagok árai:

 • Easy italcsomag 132 000 Ft/csomag
 • Premium italcsomag: 168 000.-
 • Premium plus italcsomag 280 000 Ft/fő
 • Alkoholmentes italcsomag: 84 000 Ft/fő

Utazás: Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton

Ellátás:   teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással

MSC Poesia szolgáltatások

4 medence, szolárium.
4 étterem, 10 bár (1 szabadtéri pool bár).
SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal.
Röplabdapályával, fitnesz terem, shuffleboard, squash, tenisz.
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling.
Gyermeksziget, gyerekdiszkó.
Kaszinó, könyvtár, boltok, fotó shop és galéria

Technikai adatok

Súly: 92.627 tonna
Utas kapacitás: 3.223 fő
Hosszúság: 293,80 méter
Magasság: 59,64 méter
Szélesség: 32,20 méter
Fedélzetek száma: 16
Legnagyobb sebesség: 23 csomó
Átlagos sebesség: 18 csomó

 Csoportos mediterrán hajóút – Mediterrán hajóutak 2020 – PellAir utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.