Kuba körutazás, üdülés Trinidad tengerpartján

körutazás

Kuba körutazás tengerparti üdüléssel

 Kuba egy életérzés, egy élő legenda, melynek varázsa megfoghatatlan. Gyarmati városai nem változtak az idők során, páratlan hangulata és építészete ma is őrzi a múlt aranyló ragyogását.
Mesés szépségű strandok, gyönyörű, változatos tájak, krokodilos mocsárvidékek, elhagyott kávéültetvények, boglya alakú sziklák, rettenthetetlen hegyek, zöldellő dohányültetvények és indián barlangok váltakoznak az ellentmondásokkal teli vidékein.
A kubai dallamok a szívet szólítják meg, s segítenek megérezni és megérteni ezt a teljesen más ritmusú, szenvedélyes és varázslatos világot.

Kuba körutazás időpont: 2022. január 11 – január 22.

Kuba körutazás program:

1. nap: Budapest – Havanna
Indulás Budapestről a reggeli órákban, menetrend szerinti járattal, átszállással. Megérkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a hotelbe. Vacsora és szállás Havannában (3 éj).
Szállás: Memories Miramar

Kuba körutazás - Havanna
2. nap : Havanna – Rum Múzeum – Hemingway
Reggeli után egész napos városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a különleges hangulatú Havannában. Egy időutazáson veszünk részt, az elegáns koloniális épületek, a színes amerikai autók, az 50’-es évek maffiavezérei és a szocializmus jegyei váltakoznak. Egy rum múzeumban megismerkedünk a híres kubai rum készítésével, melyet kóstolóval zárunk, majd gyalogos városnézésre indulunk az UNESCO
világörökség részét képező óvárosban, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók.Plaza de Armas, vagyis a „Fegyverek tere”, a Kormányzói palota, autentikus antik piac, a Plaza San Francisco-n a Tőzsde palota, az Assisi Szent Ferenc templom, végül a Katedrális tér és a Plaza Vieja, az „Öreg tér” következik. Ebédünk egy helyi étteremben lesz. Ebéd után a híres kubai író, Hemingway életével ismerkedünk meg, ellátogatunk kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba. A két bár különlegessége, hogy itt készítettek először „Mojito” és „Daiquiri” koktélokat. Végezetül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol Fidel és a forradalmárok híres hajóját, a Granma-t is láthatjuk. Elhaladunk a Colon temető mellett, mely több száz mauzóleummal és gazdag szoborparkkal rendelkezik, majd a Forradalom terén megtekintjük José Marti, a forradalmár költő emlékművét.
Délután visszatérünk szállodánkba, a híres tengerparti sétány, a Malecon érintésével, megcsodáljuk az itt sorakozó elegáns villákat. Este szabadprogram. Vacsora és szállás Havannában.


3. nap : Havanna – Viñales – Havanna
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A zöld árnyalataiban pompázó dohányültetvények között haladva nem kérdés, hogy a kiváló kubai dohány titka a sziget egyedi klímája. Egy dohánytermesztő családnál betekintést nyerhetünk a szivarkészítés folyamatába. Ezután a Viñales völgy kilátójánál lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek színesítenek. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy izgalmas indiánbarlang felfedezésére indulunk és csónakázunk a barlang folyóján. Végül megtekintjük a híres falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely mindenkit lenyűgöz egyedülálló technikájával és gigantikus méretével. Késő délután visszatérünk Havannába. Vacsora és szállás Havannában.

Kubai körutazás - dohányültetvény
4. nap : Havanna – Santa Clara
Reggeli után a sziget közepe felé, Santa Claraba indulunk. A város a kubai forradalom sorsdöntő állomása volt. Megtekintjük az elhíresült páncélvonatot és a Che Guevara Mauzóleumot. Mai ebédünk útközben lesz. Vacsora és szállás Santa Clarában. Szállás: Hotel Horizontes Los Caneyes vagy Hotel Horizontes La Granjita

Kuba körutazás - Santa Clara
5. nap: Santa Clara – Camagüey
Reggeli után Camagüeybe, az ország harmadik legnagyobb városába indulunk.
Ebéd útközben egy helyi étteremben, majd Camagüeybe érkezve városnézés a gyarmati időket idéző, 18. századi épületekkel tarkított történelmi központban, mely az UNESCO Kulturális Világörökségének része. Megnézzük a San Juan de Dios teret, a katedrálist, az Ignacio Agramonte teret és az óváros főbb látnivalóit. Vacsora és szállás Camagüeyben.
Szállás: Hotel E Santa Maria

Camagüey - kuba körutazás
6. nap : Camagüey – Cukormalmok völgye – Trinidad
Reggeli után Sancti Spíritus érintésével Trinidad felé vesszük az irányt a híres Cukormalmok völgyén keresztül, mely szintén az UNESCO világörökség része. Ebéd útközben, majd a Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése során lehetőségünk nyílik Kuba egyik jelképe, a 7 emelet magas Manaca Iznaga torony megmászására is, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Ezt követően folytatjuk utunkat Trinidadba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykori gazdagságát cukorültetvényeinek köszönhette. Vacsora és szállás Trinidadban.
Szállás: Memories Trinidaddel Mar (AI)

Kubai körút - Trinidad

Kuba körutazás 7. nap : Trinidad
Reggeli után felfedezzük a koloniális, hangulatos várost. Ebéd, majd városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális és a La Santissima Trinidad tér megtekintése. Rövid pihenőre betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolhatjuk a máig eredeti recept alapján cukornádpálinkából és mézből készülő, különleges Canchanchara koktélt, Trinidad autentikus italát. Délután szabadprogram. All inclusive ellátás és szállás Trinidadban.
8-9. nap : Trinidad
Pihenés a tengerparton. All inclusive ellátás és szállás Trinidadban.

Trinidad tengerpart, Kuba körutazás
10. nap : Trinidad – Cienfuegos – Guama – Havanna
Reggeli után továbbutazás Cienfuegosba. Panorámás városnézés a híres Malecon-on, tengerparti villákkal,  a Palacio de Valle palotánával, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló, majd a belvárosban gyalogosan folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket viselő építészete. Végigsétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist.

Kuba körút: CienfuegosEbéd egy helyi étteremben, majd Guama érintésével továbbutazás Havannába. Kuba legjelentősebb természetvédelmi területe, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félsziget, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A park fő látványossága Guama, ahol egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tesoro-n. Az érintetlen természetben vízimadarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk.

Kuba körutazás: Laguna del tesoro

Kikötünk a taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érünk vissza a kikötőbe, majd ellátogatunk Kuba legnagyobb krokodilfarmjára, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetünk meg több száz óriáshüllőt egyszerre. Vacsora és szállás Havannában.
Szállás: Memories Miramar

Kuba-aldea-taina kubai körutazás
11-12. nap :Havanna – Budapest
Reggeli után kijelentkezünk szállodánkból, majd megnézzük Hemingway házát és a régi Cojimar-i kikötővel búcsúzunk Kubától. Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás európai
átszállással. Érkezés Budapestre a 12. napon.

Kuba körutazás részvételi díj:
kétágyas szobában minimum 15 fő esetén 845 000 Ft/fő
minimum 20 fő esetén 815 000 Ft/fő
egyágyas felár 105 000 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet illetékkel, turista osztályon (23 kg feladott poggyásszal, kb. 250.000 Ft)
 • elhelyezést többnyire helyi 4*-os szállodákban, Santa Clarában 3*-os szállodában (helyi besorolás szerint)
 • teljes ellátást a körutazás alatt, Trinidadban all inclusive ellátást
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programokat belépőkkel
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • kubai turista kártyát kb. 10 000 Ft/fő
 • borravalót kb. 50 EUR/fő
 • útlemondási biztosítást
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
 • fakultatív programokat

Kuba körutazás fakultatív programlehetőségek Havannában:

 • Tropicana Show Old Timer transzferrel: 45 000 Ft
 • Buena Vista Social Club koncert Old Timer transzferrel: 30 000 Ft

Tervezett menetrend: Légitársaság: Air France
Január 11. Budapest-Párizs 06:00 – 08:30 AF 1695 / Kb. 2 óra 30 perc
Január 11. Párizs-Havanna 14:10 – 18:35 AF 820 / Kb. 10 óra 25 perc
Január 21. Havanna-Párizs 20:55 – 11:50(másnap) AF 825 / Kb.8 óra 55 perc
Január 22. Párizs-Budapest 14:30 – 16:40 AF 1294 / Kb. 2 óra 10 perc

Időeltolódás: Magyarországhoz képest -6 óra.

Foglalás esetén fizetési ütemezés:
Előleg: a teljes részvételi díj 30%-a + a választott biztosítások díja
A foglaláshoz az útlevelek másolata és számlázási cím, telefonszám szükséges!
Repülőjegy különbözet: kb. 45 nappal indulás előtt
Fennmaradó hátralék: 35 nappal indulás előtt
Módosítási / lemondási lehetőségek:
Névmódosítás jegykiállításig (kb. 2 héttel indulás előttig) lehetséges.
Lemondási feltételeket a foglalás véglegesítésekor tudjuk pontosítani, általánosságban az 1000
Út Utazási Iroda általános szerződési feltételei (ÁSZF) az irányadók:
http://www.1000ut.hu/user_dok/1000ut_aszf20210101.pdf

Beutazási feltételek (változhatnak):
2021. november 15-től várhatóan: a Kubába érkezőknek rendelkezniük kell a kibocsátó ország illetékes hatósága által kiállított, QR kóddal ellátott oltási igazolással (bármelyik oltást elfogadják, amennyiben az előírt utolsó dózist leglább 14 nappal az indulás előtt megkapták. Célszerű az
EESZT-ből letölthető, EU-s Covid igazolványt vinni. Akinek nincs oltása vagy nem tud oltási igazolást felmutatni, annak a Kubába történő érkezéskor 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszttel (RT-PCR) kell rendelkezni (angol vagy spanyol nyelven, QR kóddal ellátva),
és emellett egy egészségügyi nyilatkozatot is ki kell tölteni. A kiajánlott ár 1 € = 362 Ft / 1 USD = 312 Ft árfolyamig érvényes! Az árfolyam változása esetén az ajánlatban szereplő árak módosulhatnak!
A jelenlegi helyzet következtében a beutazási és visszatérési szabályok esetleges változása miatt felmerülhetnek plusz költségek vagy kötelezettségek, amelyek az ajánlatküldés és megrendelés pillanatában nem voltak ismertek (pl. teszt költségek, karantén kötelezettség, stb.)
Amennyiben a beutazási feltételek kedvezőtlenül változnak és az utazás emiatt nem lehetséges, úgy a partneriroda általában törli a foglalást, és átfoglalást, vouchert vagy visszafizetést biztosít.

 Kuba körutazás, kubai körút 2022 – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.