Kuba körutazás, üdülés Varadero tengerpartján

körutazás

Kuba körutazás tengerparti üdüléssel

Havanna – Vinales-völgy – Finca Vigia – Cienfuegos – Trinidad – Varadero nyaralás

Kuba egy életérzés, egy élő legenda, melynek varázsa megfoghatatlan. Gyarmati városai nem változtak az idők során, páratlan hangulata és építészete ma is őrzi a múlt aranyló ragyogását. Kubában járva az ember megtanulja észrevenni az apró szépségeket is ebben a teljesen más ritmusban élő világban.
Mesés szépségű strandok, gyönyörű, változatos tájak, krokodilos mocsárvidékek, elhagyott kávéültetvények, boglya alakú sziklák, rettenthetetlen hegyek, zöldellő dohányültetvények és indián barlangok váltakoznak az ellentmondásokkal teli vidékein.
A mindenhol felcsendülő kubai dallamok a szívet szólítják meg, s segítenek megérezni és megérteni ezt a teljesen más ritmusú, szenvedélyes, nyüzsgő, színes és varázslatos világot.

Kuba körutazás időpont: 2022. április 28 – május 6.

már 779 000.- Ft / főtől

Kuba körutazás program:

1. nap: Budapest – Havanna
Kora reggel elutazás Budapestről Kubába, egy átszállással. Megérkezés Havannába a délutáni órákban. Transzfer a repülőtérről a szálláshelyre. Vacsora egyénileg vagy felár ellenében a szállodában. Szállás Havannában.

Kuba körutazás - Havanna
2. nap : Havanna, Kuba
Reggeli után egész napos, panorámás és gyalogos városnézés Havanna legfőbb nevezetességeivel: a Kapitóleum, a Paseón található villák, a Malecon tengerparti sétány, a Plaza San Francisco, a Tőzsde palota, az Assisi Szent Ferenc templom. Ismerkedés a Havanna Club Rum Múzeumban a rumkészítéssel, a cukornád-termesztés és -feldolgozás lépeseivel, majd koktélkóstolási lehetőség. Később gyalogos felfedező túra az óvárosban: a Plaza de Armas, a Kormányzói palota, a Katedrális tér, a Plaza Vieja megtekintése, továbbá a Hotel Ambos Mundos, a La Bodeguita del Medio – Hemingway egyik törzshelye is lencsevégre kapható. Később old timer autókkal a város további látnivalóinak felfedezése: a Forradalom tere, a Jose Marti emlékmű, a Forradalmi Múzeum kívülről, ahol a híres Granma hajó található, melyről 1956-ban Fidel Castro partra szállt a Disznó-öbölben, hogy forradalmi gerillaharcot indítson. A nap során ebéd egy tipikus, helyi kubai étteremben. Vacsora egyénileg vagy felár ellenében a szállodában. Szállás Havannában.
Fakultatív programlehetőség: a Tropicana show megtekintése.
3. nap : Havanna – Vinales völgy – Havanna
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A zöld árnyalataiban pompázó dohányültetvények között haladva nem kérdés, hogy a kiváló kubai dohány titka a sziget egyedi klímája. A Viñales völgy kilátójánál lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek színesítenek, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Megtekintjük a híres falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely mindenkit lenyűgöz egyedülálló technikájával és gigantikus méretével. Ebéd és szabadidő az egyedülálló környék felfedezésére. Késő délután visszatérünk Havannába. Szállás Havannában, vacsora egyénileg vagy felár ellenében a szállodában.
Fakultatív programlehetőség: zenés kubai est.

Kubai körutazás - dohányültetvény
4. nap : Havanna – Finca Vigia – Cienfuegos
Reggeli után Hemingway házának meglátogatása. A Finca Vigia régi szépségében tündököl, szobái az eredeti berendezést megőrizve idézik meg a Nobel-díjas író életének talán legszebb időszakaszát. Ezt követően utazás Cienfuegosba, Kuba elbűvölő gyarmati városkájába, mely az UNESCO Világörökség része. Rövid panorámás és gyalogos városnézés Cienfuegosban: a Palacio de Valle palota, a katedrális, a Jose Marti tér a régi Thomas Terry színház megtekintése. Ebéd a program során helyi étteremben. Szállás Cienfuegosban. Vacsora egyénileg vagy felár ellenében a szállodában.

Kuba Hemingway háza - Kubai körutazás 2022
5. nap: Cienfuegos – Trinidad – Varadero
Továbbutazás Trinidadba, mely a Karib-tenger partjára épült. Ebéd egy helyi étteremben, majd városnézés a szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított kubai városban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt, Kuba egyik igazi ékköve. Trinidad főbb látnivalóinak megtekintése: a La Santissima Trinidad tér, a Plaza Mayor, a Contra Bandido torony, a Canchanchara bár. A program után tovább utazunk Varaderóra. Útközben az első megálló a „cukormalmok völgye”. Látogatás Manaca Iznaga cukornádültetvényen és az egykori uradalom megtekintése során lehetőségünk nyílik Kuba egyik jelképe, a 7 emelet magas Manaca Iznaga torony megmászására is, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Szállás Varaderón.

Kubai körutazás 2022 -Trinidad

6-7. nap : Varadero

Üdülés, pihenés a tengerparton „all inclusive” ellátással. Sportolási lehetőségek: kajak, vízibicikli, szörf. A szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek.
Fakultatív programlehetőség: egész napos katamarán kirándulás Cayo Blanco szigetére delfines programmal.

Valadero tengerpart, Kuba körutazás

8. nap: Varadero – Havanna – Budapest
Üdülés, pihenés a tengerparton „all inclusive” ellátással. 12.00 óráig kijelentkezés a szobákból, ebéd és a délutáni órákban transzfer a havannai repülőtérre, este repülőgéppel hazautazás Budapestre egy átszállással.
9. nap: Budapest
Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a program egyes elemeinek megvalósítását és a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.

Minimum létszám: 20 fő.

Kuba körutazás további tudnivalói:

Elhelyezés
Havannában és Varaderón 3 – 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos, valamint 1 éjszakai szállás Cienfuegosban háromcsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban.

A szobákban legfeljebb 3 felnőtt, vagy 2 felnőtt és 2 gyermek (12 év alatt) helyezhető el két teljes árat fizető felnőttel, a szülőkkel azonos ágyakon, a 3. felnőtt pótágyon.

AZ UTAZÁSRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTEL VONATKOZIK!
A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza
•    utazás repülőgéppel Budapest – Havanna – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal

•    utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal

•    Havannában és Varaderón 3 – 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos, valamint 1 éjszakai szállás Cienfuegosban háromcsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban

•    a körutazás során félpanziós ellátás, Varaderón all inclusive ellátás

•    a csoporttal utazó magyar idegenvezető
A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza
•    kubai turistakártya (vízum) díja
•    helyszínen fizetendő szervizdíj és borravalók
•    teljes panzió felára
•    ötcsillagos hotel felára Varaderón
•    betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
•    útlemondási biztosítás
•    fakultatív programok (minimum létszám 2 fő)
Tropicana show
Kubai est
Katamarán túra

Kuba körutazás, kubai körút 2022 – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.

-->