Afrikai szafari: Namíbia, Botswana

körutazás

Namíbia, Botswana afrikai szafari és a Viktória – vízesés

Két ország csodálatos nemzeti parkjai, és Zimbabwe a Viktória- vízeséssel vár minket ezen az afrikai szafari túrán. Namíbia már önmagában is megér egy utat, hiszen a Namib-sivatag homokdűnéi, az Atlanti-óceán partvidéke, az Etosha Nemzeti Park gazdag állatvilága mind fantasztikus élményt jelentenek. Ezt fokozzuk még egy csodálatos afrikai szafarival a Chobe Nemzeti Park területén, mely Afrika legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó park Botswana északi részén.

Időpont: hamarosan

Program:

1. nap: Budapest-Namíbia Indulás Budapestről Namíbiába, átszállással, éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek Érkezés Windhoek-be a délelőtti órákban.Rövid pihenő után városnézés, ismerkedés Namíbia hangulatos fővárosával, ahol az európai gyarmati építészet és a modern afrikai építészet jegyei alkotnak szokatlan egyveleget. Szállás Windhoekben (1 éj).

3. nap: Windhoek – Namíbiai-sivatag Reggeli után megkezdjük utunkat a Namíb-sivataghoz ( a világ legrégibb sivataga, jellegzetes rozsdavörös homokdűnéiről ismert)  Rehoboth-on, a Baster népcsoport szülőföldjén keresztül. Délután pihenés a lodge medencéjénél. Vacsora és szállás a lodge-ban (2 éj)

4. nap: Namíbia – sivatag Kora reggel Sossusvleihez, a világ legmagasabb homokdűnéihez utazunk. Gyönyörködünk a lenyűgöző napfelkeltében, felkapaszkodunk egy homokdűnére, majd folytatjuk utunkat a Deadvleihez, ami egy kiszáradt agyagos medence a homokdűnék szomszédságában. Vacsora előtt meglátogatjuk még a Sesriem-kanyont. Vacsora a lodge-ban.

5. nap: a Namíb-sivatag –  Swakopmund A reggeli után, a Kuiseb-hágón át Swakopmundba utazunk. A tengerparti város Namíbia legnépszerűbb nyaralóhelye, a part kellemes klímája felüdülést nyújt az ország belsejéből érkezőknek. A város építészetét a modern és a klasszikus épületek keveréke jellemzi. Szállás Swakopmundban (2 éj).

6. nap: Walvis Bay A napot Walvis Bay környékén töltjük, délelőtt hajókirándulásra indulunk a lagúnán, ahol delfineket és fókákat is láthatunk az út során. Délután szabad program, számos fakultatív program közül választhatunk.

7. nap: Skeleton Coast – Damaraland  Reggeli után a Skeleton Coast mentén folytatjuk utunkat, ahol láthatjuk a szerencsétlenül járt hajók roncsait. Damaraland felé indulunk tovább, ami Namíbia egyik leglátványosabb területe: vízmosások, nyitott síkságok és hegyek váltják egymást. Útközben  az ország legmagasabb hegyét, a 2579 méter magas Brandberget is megcsodálhatjuk. Délután Twyfelfontein örökségét tekintjük meg: a sziklákon több ezer éves busman sziklarajzokat és festményeket fedezhetünk fel. Szállás Twyfelfontein közelében (1 éj).

8. nap: Twyfelfontein – Etosha Nemzeti Park Délelőtt a Burnt hegységhez, az orgonasípokhoz és a megkövesedett erdőhöz is ellátogatunk. Továbbutazás az Etosha Nemzeti Parkhoz, délután az afrikai szafari részeként vadles a parkban. Szállás a nemzeti park környékén (2 éj).

Afrikai szafari - zebrák és zsiráf az Etosha nemzeti parkban, Namíbia

9. nap: Etosha Nemzeti Park Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban.  A park Afrika egyik legjelentősebb természetvédelmi területe és kiváló szafari terület. Az Etosha híres változatos vadvilágáról. Itt élnek Afrika legmagasabb elefántjai és a veszélyeztetett fekete rinocérosz egyedei is. Zebracsordák, gnúcsapatok, gazellák és antilopok mellett számos madárfajt is megfigyelhetünk.

Afrikai szafari - Namíbia, Etosha nemzeti park

10. nap: Etosha Nemzeti Park – Okavangó Reggeli után az Etosha Nemzeti Parkot elhagyva Tsumeb felé utazunk tovább. Az út során érintjük még Grootfontein települést is és ellátogatunk a Hoba meteorithoz, ami 60 tonnás tömegével a legnagyobb ismert meteorit a Földön. A nap fáradalmait, Rundu környékén, az Okavango-folyó partján lévő szállásunkon pihenjük ki. (1 éj).

11. nap: a Popa Falls és a Kwando-folyó Reggeli után az Okavango-folyó mentén folytatjuk utunkat a Caprivi-sáv közepe felé. Kirándulás a Popa Falls zuhatagához. Délután hajókiránduláson veszünk részt a Kwando-folyón,amelynek során lehetőségünk nyílik a terület gazdag madárvilágának megfigyelésére. Szállás a Kwando-folyó partján (1 éj).

12. nap: Chobe Nemzeti Park Namíbiából a Ngoma határátkelőn megyünk Botswanába, a Chobe Nemzeti Parkba, Kasane felé. Délután újabb hajókirándulás vár ránk a Chobe-folyón, melynek partján elefántokat, antilopokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Szállás a Chobe-Kasane régióban (2 éj).

13. nap: Chobe Nemzeti Park Egész napos szafari program ebéddel a Chobe Nemzeti Park területén. A száraz Kalahári-medence és a bővizű folyók által határolt nemzeti park, fontos itatóhely, hatalmas elefánt, zsiráf, antilopcsordák számára. Kb. ötvenezer, hatalmas termetű elefánt él a területen.

Afrikai szafari - Chobe nemzeti park Afrikai szafari - Chobe nemzeti park szafari

14. nap: Victoria Falls Reggeli után továbbutazunk a zimbabwei Victoria Falls városába. Délután ellátogatunk a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízeséshez (Unesco Világörökség része) Ez a lenyűgöző vízesés a világ legszélesebb vízzuhataga. A látvány életre szóló élményt ígér, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is. Szállás Victoria Falls-ban (1 éj).

15. nap: Hazautazás Délelőtt szabad program, délután hazautazás 2 átszállással, éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest Hazaérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Afrikai szafari részvételi díj:

hamarosan…

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megadott étkezésekkel, programok, transzferek a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 198 000 Ft/fő, namíbiai vízum és vízumügyintézés díja: kb. 25 000 Ft/fő, botswanai adó: 35 USD/fő, zimbabwei vízum: 30 USD/fő, helyi borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

 Afrikai szafari: Namíbia, Botswana afrikai szafari – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.