Peru körutazás, perui körút

körutazás

Peru felfedezése: Peru körutazás, perui körút

2020. május 4-19        

Peru:  – körutazás az inkák földjén + Argentína és Uruguay

Peru csodás tájait és különleges inka emlékeit látogathatja végig  e körutazás keretében. A természetileg és kultúrálisan egyaránt a világ egyik legváltozatosabb országában olyan nevezetességekhez juthat el, mint a Nazca-vonalak vagy a Machu Picchu.  A festői tavakkal sűrűn szabdalt andesi hegyvidék és magasföld (az Altiplano), ahol a legnagyobb tengerszint feletti magasságban alakultak ki múltbeli és jelenkori társadalmak; végeláthatatlan homokdűnés sivatagok, melyek régi indián kultúrák örökségét rejtik – ezek mind részét képezik ennek a különleges utazásnak.

Legfőbb látnivalók:

* ősi inka és pre-inka műemlékek:
Machu Picchu –  Cuzco és környéke – Pisac – Ollantaytambo – Nazca-vonalak
* koloniális építészet csodái:
Lima – Cuzco – Arequipa
* különleges természeti értékek:
Urubamba folyó völgye – Titicaca-tó és szigetei – a környező hatezres vulkánok – Huacachina sivatagi oázis, homok dűnék – Paracas félsziget – Ballestas szigetek (fóka-, és madárkolónia) a Csendes óceánban – meleg vizű források
* Buenos Aires és Montevideo
Kecsua és ajmara falvak – etnográfiai érdekességek – andesi zenés programok – különleges múzeumok

Program:

1. nap: Budapest – Lima (május 4.)  Elutazás repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Peru fővárosába, Limába. A 9 milliós főváros nagy része bádogházakból áll, ezért is különösen érdekes látni a kontrasztot a repülőtérről Miraflores negyed felé haladva. Dél-Amerika jelenleg leggyorsabban fejlődő gazdaságának fővárosában vagyunk, ami ennek köszönhetően napról napra változik és javul. Miraflores egy nyugodt sziget a káoszban, rendezett parkok, nívós szállodák, kitűnő éttermek és a magyarországi színvonalat is lepipáló szupermarketek váltják egymást, itt található a legtöbb szálloda és turista, valamint a magas falú partszakaszra épült lélegzetelállító kilátással bíró Larcomar teraszos bevásárlóközpont is. Szállás Limában (1 éj).

2. nap: LIMA (május 5.)
Reggeli után városnézésre indulunk, a főtérre érkezve ellátogatunk a katedrálisba, amely 1538-ban készült el, de kicsinek bizonyult, ezért 1572-ben bővíteni kezdték. A főbejárattól jobbra található kápolnában lévő koporsóban helyezték el Francisco Pizzaro hamvait. Szintén a téren található a Kormányzói Palota és a Városháza, majd a La Merced templom felé vesszük az irányt, amelynek oltárai a katedráliséval vetekednek. Innen nem messze található a San Francisco kolostor, ahol vallási témájú festményeket őriznek, illetve katakombái 25 000 elhunyt maradványait rejtik, mivel 1808 előtt a limai lakosok oda helyezték halottaikat (ide külön belépővel lehet lemenni). Ezután a Miraflores negyedet, a város üzleti és pénzügyi központját nézzük meg, majd a Barranco bohém negyedbe látogatunk, ahol a Szerelmesek hídja is található. Visszamegyünk a hotelbe a csomagokért, majd busszal elutazunk Paracasba (3,5 órás út). Szállás Paracasban (1 éj).

Lima   Lima Érseki Palota

3. napBallestas-szigetek – Huacachina-oázis ( május 6.)
A reggeli órákban motorcsónakokkal kihajózunk a Ballestas-szigetekre (2,5 órás út, időjárásfüggő). A szigetek látványos formájukon kívül azért is érdekesek, mivel több száz fóka társaságában közel 150 madárfaj él rajtuk. Útközben a Nazca vonalakhoz hasonló mintegy 50 méter magas homokba formált gyertyatartó (vagy kaktusz) alakú jel mellett is elhaladunk. Pingvineket, oroszlánfókákat, delfineket és szerencsés esetben bálnákat is láthatunk az út során. 11 óra környékén Ica városa felé indulunk (1 órás utazás). A város mellett a sivatagban terül el a Huacachina-oázis, amely azon túl, hogy egy több száz méter magas homokdűnékkel körülvett oázis éttermekkel, lehetőséget kínál arra is, hogy fakultatívan homokfutókkal száguldozzunk a dűnék között, a toronyház magasságú homokhegyekről pedig homokdeszkán lecsúszhatunk a mélybe. A program után továbbutazás Nazcába. Szállás Nazcában (1 éj).

Paracas Nemzeti Park        Paracas Nemzeti Park fóka

4. nap:Nazca – Arequipa (május 7) Reggeli a szállodában, majd Nazca repülésre indulunk, időjárási viszonyoktól függően. Kora délután busszal Arequipába indulunk. A Cruz del Sur kényelmes, távolsági turistabuszáról a végtelen sivatag, majd kanyonok és völgyek csodálatos látványa tárul elénk. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Arequipában (2 éj).

Nazca         Nazca_vonalak

5. nap: Arequipa (május 8.)Reggeli után városnézés Peru egyik legszebb városában, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Először az El Carmen és a Yanahuara kilátópontokról gyönyörködhetünk a lábunk előtt heverő város és a három vulkán látványában: a Misti (5.821 m), a Chachani (6.075 m) és a Pichu Pichu (5.664 m). Majd megtekintjük az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült 17. századi jezsuita templom található. Megnézzük a katedrálist kívülről), majd a piros falairól ismert Santa Catalina kolostorba látogatunk.

6. nap: AREQUIPA – PUNO (május 9.)
Korai ébredés után a Cruz del Sur járatával indulunk az Andok hegyláncain keresztül a Titicaca-tó partján fekvő Punóba, a perui folklór fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült úszó-szigetekhez. Este rövid séta a városban (a magasság miatt nem szabad sokat mozogni, a szállodában kapunk kokalevél teát, ami segíti az akklimatizálódást). Szállás Punoban (1 éj).

Arequipa város          Arequipa

7. nap: PUNO-CUSCO  (május 10.)
Reggeli után privát busszal Cusco felé indulunk, festői tájakon vezet át az utunk. Útközben megtekintjük Sillustani „tornyait”, majd megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscóban (2 éj).

8. nap: CUSCO ( május 11.)
Ezen a napon szabadidő Cusco-ban vagy kirándulás Peru legújabb látványosságához, a Szivárvány hegyhez (Rainbow Mountain), mely Cusco városától 3 órányi autóútra található. A nehezen megközelíthető természeti jelenség mindössze néhány éve lett ismert, ezért szinte alig található róla információ. Az 5 órás túra 4100 méterről indul, majd a vadregényes tájakon át vezető hófödte csúcsok között egyszer csak, nagyjából 5000 méter magasságban előbukkannak a szivárvány összes színében pompázó festménybe illő színes sziklák. Fontos, hogy jó fizikum szükséges hozzá és túrafelszerelés ajánlott! (A túra egy részét kb. 30-35 USD/fő összegért lóháton is meg lehet tenni, ha valaki nem akar gyalogolni) A különleges látvány azonban minden fáradságot megér!

Peru szent völgy Ollantay-Tambo

9. nap: PISAC – MACHU PICCHU PUEBLO ( május 12.)
A reggelit követően az Inkák Szent Völgyébe indulunk, Pisac felé. Útközben megállunk egy kisebb faluban, ahol lámákkal, vikúnyákkal és alpakkákkal ismerkedhetünk, valamint a helyiek megmutatják, hogyan színezik az állatok szőréből font szálakat, és hogy szőnek évszázadok óta. Pisacban egy kb. 2 órás kirándulás keretén belül felkeressük a hegy tetejére épített romokat, majd visszasétálunk a faluba. A hegy tövében a híres pisaci piacon vásárolgathatunk. Az Urubamba folyó és hatalmas hegycsúcsok kíséretében Ollantaytambo inka romjaira épített városába utazunk. Innen a Vistadome vonattal 1.5 óra alatt érjük el Machu Picchu Pueblot, a híres inka romváros lábánál fekvő kis falut. Vacsora és szállás Aguas Calientesben (1 éj). (Igény esetén a vacsora másnapi ebédre cserélhető a helyszínen).

Machu Pichu 2 Machu Pichu csoport

10. nap: MACHU PICCHU ( május 13.)
A program fénypontjának is nevezhetjük Machu Picchu romvárosának megtekintését. A faluból autóbusszal jutunk fel a bejáratig, hogy elég erőnk legyen a romok és látnivalók bejárására. A romváros 1911-es felfedezése óta (a hódító spanyolok nem is tudtak a létezéséről) turisták milliói látogatják, 1983-tól pedig a Világörökség része. Sokan misztikus erőt tulajdonítanak a helynek, így a meditáló turista nem ritka látvány. Semmilyen fotó vagy videó nem tudja visszaadni azt az élményt, amit ott érezhet a látogató! Délután vonattal érkezünk vissza a Szent Völgybe. Szállás Cuscoban (1 éj).

11. nap: CUZCO – LIMA (május 14.)
Reggeli a szállodában, majd megnézzük a Sacsayhuaman és Tambomachay romjait és az inka fürdőket. Vásárlásra a hatalmas helyi kézműves piacon vagy a helyiek által látogatott városi piacon lesz lehetőségünk. Ezután a repülőtérre megyünk, majd Limába utazunk (javasolt járat: LA 2062 CUZ LIM 18:11 19:43). Szállás Limában (1 éj).

Cusco város         Cusco

12. nap: BUENOS AIRES (május 15.)
Korai reggeli után Buenos Aires-be, Argentína 1536-ban alapított fővárosába repülünk (javasolt járat: LA 8011 LIM EZE 08:10 14:40), ami a Rio del Plata folyó partján fekszik, és gyakran a Dél Párizsának vagy a tangó fővárosának nevezik. Ez a 2,7 milliós főváros Dél-Amerika egyik „legeurópaibb” városa, elsősorban építészete, széles sugárútjai, hatalmas parkjai miatt, de az itt lakók többsége is inkább európai kinézetű. Érkezés után transzfer a szállodába. A belvárosi szállodáktól karnyújtásnyira található szinte minden látnivaló, ezért délután gyalogos  városnézésre indulunk. Első állomásunk a Plaza de Mayo – azaz a főtér, ahol a Cabildo (Városháza) és a Casa Rosada (Elnöki Palota) is található. Ezután a Cafe Tortoni, Buenos Aires legrégebbi és legautentikusabb kávézója, majd a Július 9 sugárút következik, amit közel száz méteres szélessége miatt a világ egyik legszélesebb útjának neveznek, rajta a város alapításának 400. évfordulójára emelt 70 méter magas Obeliszkkel. Felfedezzük a többi híres sugárutat is, majd a Colon színházat nézzük meg. Következő állomásunk az olasz bevándorlók által létrehozott legszínesebb kerület a La Boca, ahol a maradék elemekből épült, színesre festett bádogépületek között sétálunk, végül a túra Puerto Maderoban fejeződik be, mely a régi dokk felújított része, kávézókkal és irodaépületekkel.
Ez a tangó központja is, este fakultatívan elmehetünk egy igazi argentin tangó showra is.
Szállás Buenos Airesben (3 éj)

13. nap: BUENOS AIRES – MONTEVIDEO (május 16.)
Reggeli után komppal Montevideo-ba utazunk, mely Uruguay fővárosa, legfontosabb kikötője és legnagyobb városa. Lakossága a külvárosokkal együtt kb. 2 millió fő. Területe 530 négyzetkilométer, a legdélebbi főváros Dél-Amerikában, maga a város is az ország déli részén fekszik az „ezüst folyó” (Río de la Plata) torkolatánál. A város 1807-ben rövid időre brit uralom alá került, később a II. világháborúban a közeli vizeken zajlott a La Plata-i csata. 1930-ban itt került megrendezésre a labdarugó világbajnokság, majd 1933-ban itt írta alá 19 amerikai állam a Montevideói egyezményt. Montevideo gazdag építészeti és kulturális örökséggel rendelkezik, a tangó és candombe táncok is innen indultak világhódító útjukra. Az itt élő emberek nagyon kedvesek, nyugodtak és vendégszeretőek. A városnézés után szabadidő, majd késő délután/kora este visszahajózás Buenos Airesbe.

14. nap: BUENOS AIRES ( május 17.)
Egész napos látogatás egy igazi argentin farmra, ahol megismerkedhetnek a marhapásztorok (gaucho) életével, szokásaival és természetesen megkóstolhatják a hamisítatlan argentin steak-et is. A programot tipikus argentin folklór műsor zárja.

15-16.. nap: BUENOS AIRES – BUDAPEST  (május 18-19.)
Reggeli a szállodában, kijelentkezés, majd ellátogatunk az elegáns éttermekkel, kávézókkal és antik boltokkal tarkított Recoleta negyedbe, ahol Evita Peron sírja is található, és a legrégebbi kerületbe, San Telmoba, ahol antikboltok, bolhapiacok és régi bérházak találhatók. Ezután transzfer a repülőtérre, hazarepülés átszállással Budapestre. Érkezés a 16. napon.

Peru és Argentína – 16 nap

Részvételi díj (min. 15 fő esetén), kétágyas szobában :864.000 Ft/fő
Nemzetközi csoportos repülőjegy (illetékekkel, szerviz díjjal együtt) :307.000 Ft/fő
Belső repülőjegyek (illetékekkel, szerviz díjjal együtt) :320.000 Ft/fő
Összesen
1.491.000 Ft/fő
Egyágyas felár
250.000 Ft/fő
Külön fizetendő: sztornó biztosítás (1,5%)
Fakultatív programok:
Argentin Tango show vacsorával 30.000 Ft/fő
Ica homokfutózás kb. 25-30 USD/fő (aki szeretné, előre is le tudjuk foglalni vagy a helyszínen is fizethető)
Fontos információk:
Az árak minimum 15 fő, fizető utas esetén érvényesek.

Tudnivalók:
Elhelyezés kétágyas vagy egyágyas szobában reggelivel, Machu Picchunál 1 vacsora vagy ebéd, Argentin pampákon ebéd.
A körutat reggelivel ajánlanánk, mivel mindenhol van lehetőség egyéb étkezésre a helyszínen kedvezőbb áron.
Az utat Peller János idegenvezető kíséri.
A programok árai a szabad helyek függvényében változhatnak.
A menetrendek változhatnak.

Tervezett menetrend:
Május 2. Budapest     06:30  – 08:40 Amszterdam
Május 2. Amszterdam 12:35 – 18:05 Lima
Május 16. Buenos Aires 15:05 – 09:25(+1)  Amszterdam
Május 17. Amszterdam   11:20 – 13:15 Budapest

Az ajánlatban szereplő hotelek:
LIMA

La Hacienda Hotel & Casino(****)
Website: www.hoteleslahacienda.com
PARACAS
La Hacienda Bahía Paracas(****)
Website: www.hoteleslahacienda.com
NAZCA
Casa Andina Standard Nasca(***)
Website: www.casa-andina.com
AREQUIPA
Casa Andina Select Arequipa(****)
Website: www.casa-andina.com
PUNO
Royal Inn Hotel Puno(****)
Website: www.royalinnhoteles.com
CUSCO
Xima Cusco (****)
Website: www.ximahotels.com/
AGUAS CALIENTES
El Mapi Hotel (****)
Website: www.elmapihotel.com
BUENOS AIRES
Bristol Hotel Buenos Aires(****)
Website: www.hotelbristol.com.ar
A szállodák kategórián belül változhatnak!

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.