Peru körutazás, perui körút

körutazás

Peru körutazás, perui körút – Peru felfedezése

2022. szeptember 5-17.        

Peru:  körutazás az inkák földjén

Peru csodás tájait és különleges inka emlékeit látogathatja végig a perui körutazás keretében. A természetileg és kulturálisan egyaránt a világ egyik legváltozatosabb országában olyan nevezetességekhez juthat el, mint a Nazca-vonalak vagy a Machu Picchu.  A festői tavakkal sűrűn szabdalt andesi hegyvidék és magasföld (az Altiplano), ahol a legnagyobb tengerszint feletti magasságban alakultak ki múltbeli és jelenkori társadalmak; végeláthatatlan homokdűnés sivatagok, melyek régi indián kultúrák örökségét rejtik – ezek mind részét képezik ennek a különleges utazásnak.

Legfőbb látnivalók:

* ősi inka és pre-inka műemlékek: Machu Picchu –  Cuzco és környéke – Pisac – Ollantaytambo – Nazca-vonalak
* koloniális építészet csodái: Lima – Cuzco – Arequipa
* különleges természeti értékek: Urubamba folyó völgye – Titicaca-tó és szigetei – a környező hatezres vulkánok – Huacachina sivatagi oázis, homok dűnék – Paracas félsziget – Ballestas szigetek (fóka-, és madárkolónia) a Csendes óceánban – meleg vizű források

Perui körutazás tervezett menetrendje (változhat):

Szeptember 5. Budapest-Amszterdam 06:35 08:40
Szeptember 5. Amszterdam-Lima 12:35 18:05
Szeptember 16. Lima-Amszterdam 19:55 15:10+1
Szeptember 17. Amszterdam-Budapest 20:55 22:55

Peru körutazás program:

1. nap, 2022 szeptember 5. Budapest – Lima
Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Peru fővárosába, Limába. A 9 milliós főváros nagy része bádogházakból áll, ezért is különösen érdekes látni a kontrasztot a repülőtérről Miraflores negyed felé haladva. Dél-Amerika jelenleg leggyorsabban fejlődő gazdaságának fővárosában vagyunk, ami ennek köszönhetően napról napra változik és javul. Miraflores egy nyugodt sziget a káoszban, rendezett parkok, nívós szállodák, kitűnő éttermek és a magyarországi színvonalat is lepipáló szupermarketek váltják egymást, itt található a legtöbb szálloda és turista, valamint a magas falú partszakaszra épült lélegzetelállító kilátással bíró Larcomar teraszos bevásárlóközpont is. Szállás Limában (1 éj).

2. nap: Lima
Reggeli után városnézésre indulunk, a főtérre érkezve ellátogatunk a katedrálisba, amely 1538-ban készült el, de kicsinek bizonyult, ezért 1572-ben bővíteni kezdték. A főbejárattól jobbra található kápolnában lévő koporsóban helyezték el Francisco Pizzaro hamvait. Szintén a téren található a Kormányzói Palota és a Városháza, majd a La Merced templom felé vesszük az irányt, amelynek oltárai a katedráliséval vetekednek. Innen nem messze található a San Francisco kolostor, ahol vallási témájú festményeket őriznek, illetve katakombái 25 000 elhunyt maradványait rejtik, mivel 1808 előtt a limai lakosok oda helyezték halottaikat (ide külön belépővel lehet lemenni). Ezután a Miraflores negyedet, a város üzleti és pénzügyi központját nézzük meg, majd a Barranco bohém negyedbe látogatunk, ahol a Szerelmesek hídja is található. Visszamegyünk a hotelbe a csomagokért, majd busszal elutazunk Paracasba (3,5 órás út). Szállás Paracasban (1 éj).


3. nap. Ballestas-szigetek – Huacachina-oázis
A reggeli órákban motorcsónakokkal kihajózunk a Ballestas-szigetekre (2,5 órás út, időjárásfüggő). A szigetek látványos formájukon kívül azért is érdekesek, mivel több száz fóka társaságában közel 150 madárfaj él rajtuk. Útközben a Nazca vonalakhoz hasonló mintegy 50 méter magas homokba formált gyertyatartó (vagy kaktusz) alakú jel mellett is elhaladunk. Pingvineket, oroszlánfókákat, delfineket és szerencsés esetben bálnákat is láthatunk az út során. 11 óra környékén Ica városa felé indulunk (1 órás utazás). A város mellett a sivatagban terül el a Huacachina-oázis, amely azon túl, hogy egy több száz méter magas homokdűnékkel körülvett oázis éttermekkel, lehetőséget kínál arra is, hogy fakultatívan homokfutókkal száguldozzunk a dűnék között, a toronyház magasságú homokhegyekről pedig homokdeszkán lecsúszhatunk a mélybe. A program után továbbutazás Nazcába. Szállás Nazcában (1 éj).

Peru körutazás Ballestas szigetek

4. nap. Nazca – Arequipa
Reggeli a szállodában, majd fakultatív Nazca repülésre indulunk, időjárási viszonyoktól függően. Kora délután busszal Arequipába indulunk. Utunk során a végtelen sivatag, majd kanyonok és völgyek csodálatos látványa tárul elénk. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Arequipában (2 éj).

Peru körutazás Nazca vonalak

5. nap. Arequipa
Reggeli után városnézés Peru egyik legszebb városában, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Először az El Carmen és a Yanahuara kilátópontokról gyönyörködhetünk a lábunk előtt heverő város és a három vulkán látványában: a Misti (5.821 m), a Chachani (6.075 m) és a Pichu Pichu (5.664 m). Majd megtekintjük az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült 17. századi jezsuita templom található. Megnézzük a katedrálist (kívülről), majd a piros falairól ismert Santa Catalina kolostorba látogatunk.

Peru körutazás Arequipa

6. nap. Arequipa – Puno (Titicaca-tó)
Korai ébredés után indulunk az Andok hegyláncain keresztül a Titicaca-tó partján fekvő Punóba, a perui folklór fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült úszó-szigetekhez. Este rövid séta a városban (a magasság miatt nem szabad sokat mozogni, a szállodában kapunk kokalevél teát, ami segíti az akklimatizálódást). Szállás Punoban (1 éj).

Peru körutazás Puno

7. nap. Puno – Cusco
Reggeli után privát busszal Cusco felé indulunk, festői tájakon vezet át az utunk. Útközben megtekintjük Sillustani „tornyait”, majd megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscóban (2 éj).

Peru körutazás Cusco

8. nap: Pisac – Machu Picchu Pueblo
A reggelit követően az Inkák Szent Völgyébe indulunk, Pisac felé. Útközben megállunk egy kisebb faluban, ahol lámákkal, vikúnyákkal és alpakkákkal ismerkedhetünk, valamint a helyiek megmutatják, hogyan színezik az állatok szőréből font szálakat, és hogy szőnek évszázadok óta. Pisacban egy kb. 2 órás kirándulás keretén belül felkeressük a hegy tetejére épített romokat, majd visszasétálunk a faluba. A hegy tövében a híres pisaci piacon vásárolgathatunk. Az Urubamba folyó és hatalmas hegycsúcsok kíséretében Ollantaytambo inka romjaira épített városába utazunk. Innen a Vistadome vonattal 1.5 óra alatt érjük el Machu Picchu Pueblot, a híres inka romváros lábánál fekvő kis falut. Vacsora és szállás Aguas Calientesben (1 éj). (Igény esetén a vacsora másnapi ebédre cserélhető a helyszínen).

Peru körút Ollantaytambo

9. nap, 2022 szeptember 13. Machu Picchu
A program fénypontjának is nevezhetjük Machu Picchu romvárosának megtekintését. A faluból autóbusszal jutunk fel a bejáratig, hogy elég erőnk legyen a romok és látnivalók bejárására. A romváros 1911-es felfedezése óta (a hódító spanyolok nem is tudtak a létezéséről) turisták milliói látogatják, 1983-tól pedig a Világörökség része. Sokan misztikus erőt tulajdonítanak a helynek, így a meditáló turista nem ritka látvány. Semmilyen fotó vagy videó nem tudja visszaadni azt az élményt, amit ott érezhet a látogató! Délután vonattal érkezünk vissza a Szent Völgybe. Szállás Cuscoban (1 éj).

Peru körutazás Machu Picchu Peru

10. nap: Cusco
Ezen a napon szabadidő Cusco-ban vagy kirándulás Peru legújabb látványosságához, a Szivárvány hegyhez (Rainbow Mountain), mely Cusco városától 3 órányi autóútra található. A nehezen megközelíthető természeti jelenség mindössze néhány éve lett ismert, ezért szinte alig található róla információ. Az 5 órás túra 4100 méterről indul, majd a vadregényes tájakon át vezető hófödte csúcsok között egyszer csak, nagyjából 5000 méter magasságban előbukkannak a szivárvány összes színében pompázó festménybe illő színes sziklák. Fontos, hogy jó fizikum szükséges hozzá és túrafelszerelés ajánlott! (A túra egy részét kb. 30-35 USD/fő összegért lóháton is meg lehet tenni, ha valaki nem akar gyalogolni) A különleges látvány azonban minden fáradságot megér!

Peru körutazás - Szivárvány hegy Rainbow Mountain Cusco

11. nap: Cusco – Lima
Reggeli a szállodában, majd megnézzük a Sacsayhuaman és Tambomachay romjait és az inka fürdőket. Vásárlásra a hatalmas helyi kézműves piacon vagy a helyiek által látogatott városi piacon lesz lehetőségünk. Ezután a repülőtérre megyünk, majd Limába utazunk (javasolt járat: LA 2062 CUZ LIM 18:11 19:43). Szállás Limában (1 éj).

Perui körút: Sacsayhuaman és Tambomachay Cusco

12-13. nap: Lima – Budapest
Reggeli a szállodában, kijelentkezés, majd szabadidő Limában (Larco Múzeum esetleg a helyszínen). Ebéd a tengerparti Rosa Nautica étteremben, majd délután transzfer a repülőtérre, hazarepülés átszállással Budapestre. Érkezés a 13. napon.

Peru körutazás részvételi díj:

Előzetes kalkuláció Ár (min. 15 fő) esetén Ár (min. 20 fő) esetén
Részvételi díj kétágyas szobában 725.000 Ft/fő 670.000 Ft/fő
Nemzetközi és belső csoportos repülőjegy ajánlat (illetékekkel, szerviz díjjal együtt) 405.000 Ft/fő 405.000 Ft/fő
Összesen 1.130.000 Ft/fő 1.075.000 Ft/fő
Egyágyas felár 185.000 Ft/fő 185.000 Ft/fő

A részvételi díj útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást nem tartalmaz, igény esetén külön köthető.

Perui körutazás fakultatív programok:

Nazca repülés         49.000 Ft/fő
Szivárvány hegy túra    24.000 Ft/fő (privát túra, min. 8 főtől indul)
Ica homokfutózás kb. 25-30 USD/fő (aki szeretné, előre is le tudjuk foglalni vagy a helyszínen fizethető)
Larco Múzeum látogatás  kb. 30 USD/fő (aki szeretné, előre is le tudjuk foglalni vagy a helyszínen fizethető)

Fontos információk:

Az árak minimum 15 fő, fizető utas esetén érvényesek.
Elhelyezés kétágyas vagy egyágyas szobában reggelivel, Machu Picchunál 1 vacsora vagy ebéd.
A programokhoz helyi, angolul beszélő idegenvezetőt és csoportkísérő magyar idegenvezetőt (Peller János) biztosítunk.
A belföldi repülőjárat menetrendje tájékoztató jellegű. A lehető legjobb menetrendet választottuk, a programot az elérhető járatoknak megfelelően alakítottuk. A menetrendek változhatnak.

A perui körutazás ajánlatában szereplő hotelek:

LIMA                                       Hotel San Agustin Exclusive ****
PARACAS                               Hotel San Agustin Paracas ****
NAZCA                                    Hotel Majoro Nasca ****
AREQUIPA                              Hotel San Agustin Monasterio Arequipa ****
PUNO                                      Hotel Jose Antonio ****
CUSCO                                   Hotel San Agustin Dorado ****
AGUAS CALIENTES               El Mapi Inkaterra Hotel ****

A szállodák kategórián belül változhatnak!

A szállodák kategórián belül változhatnak!

Peru beutazási feltételek (változhat):

Jelenleg a beutazáskor az oltással rendelkezők mentesülnek a PCR tesztkötelezettség alól.

Jelenleg a perui érkezéshez képest 72 órán belül egy egészségügyi online nyomtatványt (angol vagy spanyol nyelven) is ki kell tölteni: https://djsaludviajero.minsa.gob.pe/dj-salud/ , ennek igazolásaként kapott QR kódot a repülőtéren már a check-in pultnál be kell mutatni.

Legfrissebb hivatalos információ itt érhető el: https://www.peru.travel/en, érdemes még elutazás előtt ellenőrizni. (A konzuli szolgálat oldala és a Nagykövetség információi nem mindig naprakészek)

Hazaérkezés után: a kötelező karantén alól mentesül az, aki érvényes oltási igazolvánnyal tudja igazolni, hogy a szükséges oltottsággal rendelkezik. Május 1. után a jelenlegi információk szerint csak az számít oltottnak Magyarországon, akinél a 2. oltás óta még nem telt el 6 hónap, vagy felvette legalább a 3. vagy Janssen esetén a 2. oltást is.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! 

Peru körutazás, perui körút – PellAir Utazás 2022 – Peru körút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.