Dél-Afrika körutazás és szafari

körutazás

 Dél-Afrika körutazás és szafari: csoportos Dél-Afrika körút + Mozambik, magyar idegenvezetéssel

Szafari a világ egyik legszínesebb országában: a Dél-Afrikai körutazás alkalmával érintetlen természeti szépségek, a Krüger és a Hlane Nemzeti Park hihetetlenül gazdag állatvilága, az őslakosság egzotikus kultúrája, történelmi emlékek bősége, gyönyörű városok szebbnél szebb épületei várnak ránk!

Időpont: 2020. június 30 – július 15 ( 16 nap, 13 éj )

Dél-Afrikai körutazás: Fokváros

Útvonal: Johannesburg – Pretoria – Graskop – Hazyview – Krüger Nemzeti Park – Komatipoort – Machangulo Beach (Mozambik) – Maputo – Hlane Nemzeti Park (Szváziföld) – St. Lucia – Fokváros

Program:
1. nap: Budapest – Johannesburg
Utazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Fokvárosba. Éjszaka a repülőgépen.
2.nap: Johannesburg
A délelőtti órákban érkezünk a Dél-afrikai köztársaság legnagyobb és legnépesebb városába, Johannesburgba. Érkezés után egyből panoráma városnézés Johannesburgban és Sowetóban. Johannesburg Dél-Afrika leggyorsabban fejlődő, multikulturális városa, ahol a számtalan múzeum és galéria közt látványos és modern felhőkarcolók törnek az ég felé. A közelben fekszik a bádogvárosáról híres Soweto – Johannesburg egyik elővárosa, ami manapság egyre népszerűbb turista látványosság. Délután transzfer a szállodába, szállás Pretoriában.
3.nap: Pretoria – Graskop
Reggeli után panoráma városnézésre indulunk Pretoriában, látogatás a Sir Herbert Baker által tervezett Union Buildingnél, a Church Square-nél és Paul Krüger szobránál. Látogatás a Voortrekker-emlékműnél, melynek múzeuma bemutatja az egykori telepesek mindennapi életét. Délután transzfer Graskopba, az egykori bányafaluba, mely természeti látnivalóinak köszönhetően manapság a környék egyik legjelesebb turisztikai központja.
4.nap: Graskop – Hazyview
Reggeli után a természeti csodáiról híressé vált Panorama Route felfedezése. Ellátogatunk a God’s Window kilátóponthoz, a Berlin- vízeséshez, a Blyde és Treur folyók találkozásánál található Bourke’s Luck Potholes-hoz, és a Three Rondavels kilátóhoz, ahonnan lenyűgöző lesz a kilátás a kanyonokkal, hegyekkel és szakadékokkal szabdalt tájra. Megérkezés Hazyview-ba a délutáni órákban.


5.nap: Krüger Nemzeti Park – Komatipoort
Reggeli után egész napos szafari programon veszünk részt a Krüger Nemzeti Parkban. Az 1898-ban, Paul Krüger által alapított természetvédelmi terület jelenleg a legnagyobb vadrezervátum Dél-Afrika területén, és legfőbb látványossága az afrikai vadkutya, a zebra, a gepárd, a zsiráf, az antilop, a víziló, a kudu és természetesen a „Big Five”, vagyis az oroszlán, az elefánt, a kafferbivaly, a rinocérosz és a leopárd. A szafari program után transzfer a mozambiki határ mellett található kisvárosba, Komatipoortba.
6. nap: Komatipoort – Machangulo Beach 
Reggeli után transzfer Mozambik fővárosába, Maputóba, ahonnan hajós utazás a simogatóan langyos, égszínkék tengervízéről és homokos tengerpartjáról egyre ismertebb Santa Maria városában fekvő Machangulo Beachre.


7.nap: Machangulo Beach
Egész napos pihenés Machangulo Beach-en.
8.nap: Machangulo Beach – Maputo
Reggeli után Mozambik fővárosába, Maputóba utazunk, ahol panoráma városnézésen veszünk részt. A jól megőrzött portugál gyarmati építészetéről híres város, számos art deco épületével egykoron a dél-afrikai riviéra szerepét töltötte be. A korábban Lourenco Marquesnak nevezett Maputo az ország legnagyobb városa, ahol az egykori gyarmatosítók által épített óváros, a Praca da Indepencia tér, a neoklasszikus Városháza és az egyedi, bronz domborművekkel díszitett főpályaudvar a legfőbb látnivalók.
9.nap: Maputo – Hlane Nemzeti Park 
Reggeli után utazunk Szváziföldre Namaacha határátkelőn keresztül. A Szváziföldi Királyság az afrikai kontinens legkisebb országa, ahol jelenleg több természetvédelmi terület is található; köztük a legjelentősebb a Hlane Királyi Nemzeti Park. Szállás a nemzeti park területén.
10.nap: Hlane Nemzeti Park – St. Lucia
A kora reggeli órákban szafari program a Hlane Nemzeti Parkban. A nemzeti parkban legnagyobb számban zsiráfok, orrszarvúak, zebrák, elefántok és oroszlánok élnek, de látható a krokodil és a víziló is. Délután visszautazás Dél-Afrika területére, ahol szafari program a Hluhluwe Nemzeti Parkban. A Hluhluwe az afrikai kontinens egyik legrégibb nemzeti parkja, KwaZulu-Natal tartományban az egyetlen, ahol a „Big Five” – az öt afrikai nagyvad megtalálható. Itt él Afrika egyik legnagyobb, mintegy 1500 egyedszámú fehér orrszarvú populációja.

Dél-Afrika szafariDél-Afrikai szafari

11.nap: St.Lucia – Fokváros
A korai reggelink után hajós víziló és krokodil-lesre  (hippo boat) indulunk, majd transzfer Durban-be, ahol rövid panoráma városnézés. Délután transzfer a repülőtérre, majd helyi repülőjárattal Fokvárosba utazunk. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába.

12.nap: Fokváros
Reggeli után városnézés Fokvárosban. A város a Dél-afrikai Köztársaság második legnépesebb települése, egyben a dél-afrikai parlament és több kormányhivatal otthona, az ország törvényhozási fővárosa. Nevét onnan kapta, hogy közel fekszik a Jóreménység fokához. Látogatás a városközpontban, a Maláj negyedben, Bo Kaap-nál, a Parlamentnél és a Tábla hegynél. Délután szabadprogram.
13.nap:Fokváros (Stellenboch)
Egész napos szabadprogram pihenéssel. Fakultatív programlehetőség: látogatás az afrikai kontinens egyik leghíresebb borvidékére, Stellenboch városába. A város a második legrégibb település az országban Cape Town után. A hangulatos épületek között sétálgatva lehetőség nyílik megismerkedni a hajdani telepesek életével. A borászati farm meglátogatása és a borkóstolás után transzfer a szállodába, délután szabadprogram. Szállás Cape Town-ban.

14.nap: Fokváros
Egész napos szabadprogram pihenéssel. Fakultatív programlehetőség: kirándulás a Jóreménység fokához. Utazás a Camps Bay partszakaszát követve a Tizenkét Apostol hegyvonulat lábainál található panoráma úton Hout Bay-be, majd a Jóreménység fokához. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, az utazás a sziklába vájt Chapman’s Peak festői útjain történik. Érkezés után fotó szünet a Jóreménység fokánál, majd látogatás a Világítótorony lábánál felvonóval, ahonnan látható az Atlanti és a Csendes-óceánok találkozása. Délután látogatás a Boulders öbölbe, az egyik legnagyobb pingvin populáció élőhelyére. Visszaérkezés a szállodába a késő délutáni órákban.
15-16.nap:Fokváros – Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre és elutazás menetrendszerinti járatokkal, átszállással Budapestre.Megérkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Dél-Afrika körutazás és szafari:

Ár 2 ágyas szobában: 1.475 000 HUF/fő

1 ágyas szobában. 1.750.000.-Ft / fő

Ár tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Budapest – Johannesburg és Fokváros – Budapest útvonalon turista osztályon
 • a körutazás alatt légkondicionált autóbusz használata
 • a szafariprogramok ideje alatt négykerékmeghajtású terepjárókkal való utazás
 • illetékek
 • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • reggeli a körutazás alatt és teljes panziós ellátás Mozambik tengerpartján
 • magyar nyelvű idegenvezető

Ár nem tartalmazza:

 • mozambiki vízum díja
 • fakultatív programok
 • félpanzió felára
 • borravalók (javasolt mértéke 10 USD/fő/nap),
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Szállás:
Helyi besorolás szerinti három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Dél-Afrika körutazás & Dél-Afrika szafari 2020 – PellAir Utazás 2020 – Dél-Afrikai szafari és körút 2020

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.