Thaiföldi körutazás üdüléssel, Thaiföld körút

körutazás

Thaiföldi körutazás üdüléssel – Thaiföld körút

Thaiföldi körutazás időpont: 2024.03.05-17.

Ez a Thaiföldi körutazás megismerteti Önt Thaiföld legfontosabb látnivalóival. Azoknak szerveztük ezt az utazást akik látni is szeretnének valamit az országból, de a thaiföldi tengerparti pihenésre is hangsúlyt fektetnének.  Egy thaiföldi körutazás sokak számára az első alkalom, hogy Európától távolabb merészkednek, és Thaiföld egy abszolút megfelelő úti cél ehhez. A Thaiföld Körutazás Üdüléssel programunkon részt vevőknek része lesz mindenben, ami Ázsia, úgy, hogy nem kell szembesülniük esetlegesen elsőre “emészthetetlen” kultúr-sokkal, mint esetlegesen az Indiába utazóknak. Ezt a thaiföldi körutazást mindenkinek ajánljuk – aki már járt Európán kívül és annak is aki még nem.

Thaiföldi üdülés télen

Bangkok – Thonburi – Ayutthaya – Kanchanaburi – Erawan Nemzeti Park – Damnoen Saduak – Petchaburi – Huahin – Sam Roi Yot Nemzeti Park – Chumphon – Khao Sok Nemzeti Park – Krabi tengerpart

Dátum: 2024. március 05 – 17.   995 000 Ft-tól / fő
 

A Thaiföld Körutazás üdüléssel programja:

1. nap • Budapest – Bangkok
Elutazás Budapestről a délelőtti órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállással Bangkokba, a mindig nyüzsgő, színes és lüktető metropoliszba, mely a XVIII. századtól Thaiföld fővárosa.

2. nap • Bangkok
Megérkezés Bangkokba a kora reggeli órákban, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram pihenéssel.Délután látogatás a Baiyoke Sky Towerben, vacsora, majd séta a Khao San Roadon. A Baiyoke Sky Tower Thaiföld második legmagasabb épülete, 309 méteres magasságával és 88 emeletével igen impozáns látványt nyújt, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A Khao San Road Bangkok híres-hírhedt vásárlóutcája, a hátizsákos turisták gyülekezőhelye. A mondás szerint itt minden – vagy legalábbis mindennek a másolata – beszerezhető, ami mégsem, az megrendelhető. Szállás Bangkokban.

Thaiföld utazás, nyaralás télen - Bangkok

Thaiföldi utazás 3. nap • Bangkok
Reggelit követően Bangkok ikonikus látnivalóinak megtekintése: az Arany Buddha, a Fekvő Buddha templomok, valamint a Smaragd Buddha temploma és a Királyi Palota meglátogatása. Később hajókirándulás a Chao Praya folyó nyugati partján elterülő Thonburiba, mely kiváló alkalom a helyiek egyszerű életébe való bepillantásra. A városnegyed javarészt megőrizte a régi főváros látképét: a település útjai tuktukokkal zsúfoltak, de a rengeteg khlong (csatorna) vízi útként is szolgál, így a csónak is általánosan elterjedt közlekedési eszköz. A több száz csatorna felett, a cölöpökre épült lakóházakat máig használják. Délután érkezünk a szállodába.

4. nap • Bangkok – Ayutthaya – Kanchanaburi
Kijelentkezés a szállodából, majd a nagyközönség számára csak korlátozottan látogatható Bang Pa In megtekintése. A palota építése a XVII. században kezdődött, de mai, európai stílusú formáját a XIX. században, Mongkut (IV. Ráma) király uralkodása alatt nyerte el, amikor a Csakri-dinasztia nyári rezidenciája lett. A palota megtekintése után látogatás az UNESCO világörökség részét képező, 1351-1767 között Sziám fővárosaként működő Ayutthayába. Az egykori palota maradványainak és templomainak megtekintése után utazás Kanchanaburiba, a mianmari (burmai) határtól 30 km-re fekvő városban, ahol lehetőség nyílik a híres Kwai folyót átívelő híd megtekintésére is. Éjszaka a Kwai folyó partjánál fekvő Kanchanaburiban.

5. nap • Kanchanaburi – Erawan Nemzeti Park
Látogatás az Erawan Nemzeti Parkban. Az 1975-ben megnyílt park Thaiföld sokak szerint legszebb lépcsős zuhatagának ad otthont, emellett számos állat: többek között elefántok, tigrisek, megannyi hüllőfaj és vízi állat lakóhelye is. Érkezés után fürdőzési lehetőség a hétlépcsős, festői látványt nyújtó Erawan-vízesés közvetlen szomszédságában. Ezt követően utazás a Kwai folyón a helyiek által közlekedési eszközként használt bambusztutajjal, majd látogatás egy elefántfarmon. Visszaérkezés a szállodába a délutáni órákban, szállás Kanchanaburiban.

Thaiföld utazás, nyaralás télen - Erawan vízesés

6. nap • Kanchanaburi – Petchaburi – Huahin
Utazás a méltán híres, Damnoen Saduakban található úszópiacra. A hajóval megközelíthető, helyi csatornahálózaton (khlong) működő piacon több száz, néha ezer termelő és kereskedő kínálja portékáját közvetlenül a csónakjából. Az úszópiac az egyik legjobb lehetőség az út során helyi ajándéktárgyak, különleges gyümölcsök vásárlására, vagy akár helyi ételkülönlegességek megkóstolására. A piac elhagyása után utazás IV. Rama király nyári palotájához Petchaburiba. Az 1859-ben, a helyi dombra épült Kihao Wang palotából fenséges kilátás nyílik a városra. A palota megtekintése után továbbutazás a Bangkoktól 220 km-re található tengerparti városba, Huahinbe, mely a XX. század eleje óta királyi üdülőhely és ma is használja az uralkodó családja. Szállás Huahinben.

7. nap • Huahin – Sam Roi Yot Nemzeti Park – Chumphon
Utazás a Sam Roi Yot Nemzeti Parkba, melynek egzotikus tájait mészkőformációk, édesvízi mocsarak, barlangok, tengerpartok, mangrove erdők teszik változatossá. A 430 méter magasan található Phrayanakorn barlang és Bang Pu halászfalu meglátogatása, majd csónakkal egy csendesebb tengerpart felkeresése, ahol lehetőség nyílik napozásra és fürdőzésre is. Délután transzfer Chumphonba, ahol szállás.

8. nap • Chumpon – Khao Sok Nemzeti Park – Krabi
Látogatás az érintetlen szépségű Khao Sok Nemzeti Parkban, ahol a világ egyik legrégibb örökzöld esőerdeje található. A parkot égbe törő mészkősziklák, lélegzetelállító tavak, sebes folyók, titokzatos barlangok és páratlan vadvilág teszi egyedülállóvá. Csónakázás a park szívében található Cheow Larn tavon, melynek egyik különlegessége a sátortetős úszó házikók. Délután utazás a fenséges Phangnga-öböl keleti oldalán található paradicsomi szépségű Krabira, Thaiföld egyik legfestőibb tengerparti részére. Szállás Krabin.

Thaiföld utazás, nyaralás télen: Krabi tengerpart

9-11. nap • Krabi
Reggeli a szállodában, pihenés a tengerparton. A 150 km hosszú partszakasszal büszkélkedő Krabi fantasztikus fehér homokos strandokkal, türkizkék vízzel, a szárazföld felé mészkősziklákkal szabdalt dzsungelekkel, barlangokkal, vízesésekkel és egzotikus állatvilággal rendelkezik, számtalan lehetőséget kínálva az aktív kikapcsolódást kedvelőknek. Szállás Krabin.

Fakultatív programlehetőség: egész napos hajókirándulás a Phi Phi szigetekhez, ebéddel. Hajókirándulás motorcsónakkal a környék két legszebb szigetére, amelyek fehér homokkal, pálmafákkal szegélyezett tengerparttal büszkélkednek. Fürdőzés és sznorkelezési lehetőség.

12. nap • Krabi – Budapest
Reggeli a szállodában, pihenés a tengerparton. Később transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre időponttól az esti órákban.

13. nap • Budapest
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Elhelyezés a thaiföldi utazás alkalmával:
10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza
•    utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Bangkok és Phuket – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
•    illetékek
•    10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
•    reggelis ellátás
•    a leírás szerinti programok belépőkkel
•    magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

  • borravalók (javasolt mértéke 10 USD/fő/nap)
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
  • Szilveszteri vacsora (italfogyasztás nélkül)
  • Phi Phi szigetek kirándulás ebéddel

Az utasok által a thaiföldi szilveszteri utazáshoz választható extrák:

  • Félpanzió a körutazás alatt / 3-7 nap 59000 Ft
  • Phi Phi szigetek kirándulás ebéddel  69000 Ft

Thaiföldi nyaralás – Thaiföldi utazás – Thaiföldi körutazás üdüléssel, Thaiföld körút – PellAir Utazás 2024

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.