Üzbegisztán körutazás

körutazás

Üzbegisztán körutazás magyar idegenvezetéssel

Üzbegisztáni körutazásunk alkalmával tartson velünk a 14. század egyik legizgalmasabb helyére:

 • a Selyemút központjába, ahol megcsodálhatja „Kelet Rómájának” is nevezett Szamarkand egyedülálló építészetét
 • az ősi karavánvárosokat (Kíva és Bukhara a világörökség részei)
 • az iszlám építészet szépségeit
 • a híres üzbég kézműves termékeket, szőnyegeket
 • a szovjet érából megmaradt, még néhány helyen fellelhető (izmos) szobrokat
 • megkóstolja az üzbég konyha remekeit és megtapasztalja a helyiek páratlan vendégszeretetét.

Indulási időpont: 2020. szeptember 4-11 (8 nap/ 6 éjszaka)

Üzbegisztán körutazás - Üzbegisztán térkép

Üzbegisztán körutazás program:

1.nap Budapest – Taskent Elutazás Budapestről átszállással Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

2. nap Taskent    Megérkezés Taskentbe a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalását követően pihenő. Reggeli, majd  felfrissülve indulunk a város látnivalóinak felfedezésére. Az 1967-es üzbegisztáni földrengés áldozatainak emléket állító „Bátorság szobor” lesz első megállónk, majd a város legjelentősebb tere, a Függetlenségi tér következik, melynek története hosszú időkre nyúlik vissza. Az óvárosban található, vallási központként számon tartott Hast Imam tér következik. A lenyűgöző épületkomplexum 16.sz-i stílust hűen tükröző mecsetjének és két minaretjének díszítőelemei között fellelhető fafaragványok utalnak Üzbegisztán híres képző-műhelyeire. Itt található Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum és a Korán Usman Múzeum, ahol a világ legrégebbi Koránját őrzik. A teret körülvevő óváros, még a földrengés előtti időkből maradt fent. Transzfer a repülőtérre, továbbutazás Khivába, ahol két éjszakát töltünk.

3.nap: Khiva  Ez az ősi karavánváros múzeumként tárja elénk a régi idők kincseit, olyan látnivalókkal, mint a 17.századi Kunya Ark erőd, ahol a hivai kánok és családjaik rezidenciái találhatók, az európai és hivai építészeti stílusokat ötvöző Nurullah-bai Palota, a 19.századi Tash Hauli Királyi Palota, a belső város keleti kapuja a Palvan Darvaza, Muhammad Amin a város legnagyobb középkori medreszéje és további monumentális, díszes medresze épületek, mecsetek és minaretek. A teljes napot a város nevezetességeinek megismerésével töltjük.

4.nap: Khiva – Bukhara  Reggeli után Bukharába, az ősi, történelmi városba, az Üzbegisztánt átszelő Selyemút egyik legfontosabb állomására utazunk..  Átutazunk a Kizil-Kum sivatagon, amely a végtelen sztyeppe és az egykori történelmi tartomány, Transzoxánia északi határa volt. Láthatjuk a Közép-Ázsia egyik leghosszabb folyóját, az Amu-darja folyót, amelynek delta torkolata valaha az Aral-tóba ömlött, mára azonban az intenzív öntözés által is csökkentett vízbőségű folyó nem éri el a zsugorodó tavat és korábbi deltájának ágai eltűnnek a sivatagban. Érkezés után elfoglaljuk a szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

5.nap: Bukhara  Reggeli után, egész napos városnézésre indulunk a régi Perzsa Birodalom fővárosába. Bukhara történelmi látnivalókban bővelkedő központját a világörökség részévé is nyilvánították. Megnézzük a középkori Ark erődöt, a városfallal körülvett kisvárosban láthatjuk emírjeinek lakóépületeit, mecseteket, kormányépületeket, börtönt. A Poikalaon épületegyüttes következik (12-16. századi) a Kalyan mecsettel és Közép-Ázsia egykor legmagasabb épületével, a 46m magas a Kalon minarettel, és a Miri Arab medreszével. Felkeressük az ősi kereskedőházak utcáját, mely egykor a Selyemút karavánjainak fontos állomása volt és az árusok a mai napig itt kínálják portékájukat, aranyhímzéseket, színes fafaragásokat és a világhírű bukharai, kézzel szőtt szőnyegeket. És még nincs vége a látnivalóknak, következik a Magoki Attori mecset, a Lyabi-Hauz épületegyüttese (köztük a város legnagyobb medresze) amely a város egyik utolsó tava köré épült. Este Fakultatív programlehetőség: Folklór bemutató vacsorával az egyik legrégebbi és legszebb középkori medreszében (Nadir Devan-Begi) 7 900 Ft/fő. Fakultatív félpanzió foglalása mellett 3 500 Ft/ fő a felárral foglalható. Az ár transzfert nem tartalmaz, a szállodától gyalogosan megközelíthető, minimum létszám 6 fő.

6.nap: Shahrisabz   Az Üzbegisztán körutazás hatodik napján délelőtt Tamerlán (Timur Lenk) fejedelem születési helyére Shahrisabz városába utazunk, ahol elsőként a fehér palotát, Tamerán vezér nyári palotáját tekintjük meg. Ezt követően az Ulug bég édesapja tiszteletére emelt Péntek-mecset óriási épületegyüttest járjuk be, melyet a 15.században fejeztek be és mauzóleumként is szolgál. Majd Tamerlán által az erő és a hatalom szimbólumaként építtetett Doru Saodat-ot nézzük meg és a 14. századi Hazrat Imam mecsetet. Délután továbbutazunk Szamarkandba, ahol a következő két éjszakát töltjük.

7.nap: Szamarkand  A mai napon Közép-Ázsia egyik legősibb városának látnivalóit keressük fel, melynek történelme i.e. 4. századig nyúlik vissza. Az idők során Nagy Sándor, arab megszállók, Dzsingisz kán, Tamerlán fennhatósága alá is tartozott a város, később az Orosz birodalom részévé vált, majd az üzbegisztáni területek függetlenné válása óta az ország második legnagyobb városaként és a térség kulturális központjaként tartják számon. A város történelmének sokszínűsége mágikus erővel hat az odalátogatókra, akik átélhetik a város mesébe illő romantikus hangulatát. 2001-ben „a kultúrák találkozása” címen a világörökség részévé is nyilvánították. Ellátogatunk a Registan téren az egykori Timurida birodalom központjába, ahol megnézzük Ulug bég, Sherdor és a Tillyakori medreszt, a Timurida dinasztia hamvait őrző egyedülálló építészeti alkotást, a Gur Amir mauzóleumát, Ulug bég 15.sz-i csillagvizsgálóját, majd a lenyűgöző Shahi Zinda mauzóleum több mint 20 épületből álló együttesét ami a 14-15. századból maradt fenn, végül a Bibi Khanum-t, a Timuridák által épített legnagyobb mecsetet.

8.nap Reggel transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre.

Üzbegisztán körutazás – csoportos körutazás, magyar idegenvezetővel
2020. Szeptember 4 – 2020. Szeptember 11. – 8 nap / 6 éj

Részvételi díj: 278.900.-Ft / fő

Sztornó biztosítás: 1,5%

Félpanziós ellátás: 22.900.-Ft / fő

Folklórbemutató vacsorával: 7.900.-Ft / fő

 • a repülőjegyet Budapestről átszállással Taskentbe, és Szamarkandból átszállással Budapestre,
 • a repülőtéri illetéket és a belföldi repülőjegyet (Taskent-Urgench)
 • a szállást 6 éjre kétágyas szobában reggelivel,
 • az első napon a szoba korai átvételét,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás alatt,
 • a transzfert légkondicionált járművel,
 • valamint a belépőket a program során érintett látnivalókhoz.

 • utas és útlemondási biztosítás
 • a fakultatív félpanziós ellátást (22 900 Ft/fő/6 vacsora),
 • és a javasolt borravalót (kb. 35 USD/fő).

Tervezett szállodák:

Tashkent: SIMMA +4* vagy Shodlik 4* vagy Arien Plaza 4* vagy hasonló

Bukhara: Sasha & Son +3* / Porso +3* / Asl +3*/ Grand Emir Residenc 3* vagy hasonló

Samarkand: Hote Zilol Baxt 3* vagy hasonló

Khiva: Hote Shams Khiva 3*/ Hotel Musa Tura Khiva 3* vagy hasonló

Aeroflot tervezett menetrend:
szept.4. Budapest 12:50 – 16:30 Moszkva 20:45 – 02:45 Taskent (szept.5.)
szept.11. Szamarkand 06:35 – 08:55 Moszkva 10:10 – 12:00 Budapest

Vízum: 2019. február 1- től a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be az Üzbegisztáni Köztársaságba és tartózkodhatnak ott, amennyiben a tartózkodásuk nem haladja meg a 30 napot.

Üzbegisztán körutazás – PellAir utazás – Üzbegisztáni utazás magyar idegenvezetéssel

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá
A jelenlegi COVID-19 helyzet miatt nem indulnak útjaink

Comments are closed.