Üzbegisztán körutazás

körutazás

Üzbegisztán körutazás magyar idegenvezetéssel

Üzbegisztáni körutazásunk alkalmával tartson velünk a 14. század egyik legizgalmasabb helyére:

 • a Selyemút központjába, ahol megcsodálhatja „Kelet Rómájának” is nevezett Szamarkand egyedülálló építészetét
 • az ősi karavánvárosokat (Kíva és Bukhara a világörökség részei)
 • az iszlám építészet szépségeit
 • a híres üzbég kézműves termékeket, szőnyegeket
 • a szovjet érából megmaradt, még néhány helyen fellelhető (izmos) szobrokat
 • megkóstolja az üzbég konyha remekeit és megtapasztalja a helyiek páratlan vendégszeretetét.

Indulási időpont: 2021. szeptember 18-26 (9 nap/ 7 éjszaka)

Üzbegisztán körutazás - Üzbegisztán térkép

Üzbegisztán körutazás program:

1.nap Budapest – Taskent Elutazás Budapestről átszállással Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

2. nap Taskent -Urgencs – Khiva   Kora hajnali érkezés az üzbég főváros, Taskent repülőterére, utazás a szállodába, rövid pihenő. Kései reggelink után városnézésre indulunk Taskentben óvárosba. Az első írásos emlék a városról a 3. században jelent meg, a kínai, török eredetű elnevezés széles kapcsolataira és a Selyemúton betöltött évszázadokra visszanyúló szerepére utal.Taskentként a 11. századtól említik a nagy jelentőségű várost, melyet előbb Dzsingisz kán hódított meg, majd a 14. században Timur Lenk foglalta vissza és emelte birodalma központjává. Az óváros látnivalói: Barak kán medresze (16. sz.), Kaffal Shashi mauzóleum (15. sz.), Kukeldash medresze (16. sz.), a fenséges Djuma mecset a 9. századból. Később a modern Tashkent látnivalóit csodáljuk meg: Függetlenség tere, Navoi Színház tér, a Tashkent Nemzeti Művészeti Múzeum, Amir Timur tér, a helyi „Broadway” sétáló utcákkal, szökőkutakkal. Majd transzfer a belföldi repülőtérre, indulás Urgencsbe. Érkezés után transzfer Khiva-ba. Szállás elfoglalása, vacsora.

3.nap: Khiva  Ennek az ősi karavánvárosnak szenteljük mai városnézésünket, mely múzeumként tárja elénk a régi idők kincseit, olyan látnivalókkal, mint a 17.századi Kunya Ark erőd, ahol a hivai kánok és családjaik rezidenciái találhatók, az európai és hivai építészeti stílusokat ötvöző Nurullah-bai Palota, a 19.századi Tash Hauli Királyi Palota, a belső város keleti kapuja a Palvan Darvaza, Muhammad Amin a város legnagyobb középkori medreszéje és további monumentális, díszes medresze épületek, mecsetek és minaretek.Szállás és vacsora Khivában.

4.nap: Khiva – Bukhara  Reggeli után, 9 órakor Bukharába, az ősi, történelmi városba, az Üzbegisztánt átszelő Selyemút egyik legfontosabb állomására indulunk gyorsvonattal (480 km, kb. 6 óra utazás).  Átutazunk a Kizil-Kum sivatagon, amely a végtelen sztyeppe és az egykori történelmi tartomány, Transzoxánia északi határa volt.  Kétszáz éve Kőrösi Csoma Sándor, száz éve pedig Vámbéry Ármin járt erre őseink kutatásának útján.Érkezés délután 3 órakor Bukharába, ismerkedés a várossal. Vacsora és szállás Bukharában.

5.nap: Bukhara  Reggeli után, városnézésre indulunk a régi Perzsa Birodalom fővárosába. a 2500 éves Bukhara-ba, melynek történelmi látnivalókban bővelkedő központját a világörökség részévé is nyilvánították.Valami különös atmoszféra lengi körül a helyet: tudósok, filozófusok, költők és vallásalapítók sorjáznak a történelmi időkből. Megnézzük Arc Citadel erődöt, Samanides mauzóleumot, Bolo-Hauz mecsetet, Coumpol bazárt, majd a Nodir-Divan-Beghí medresze, Lyabi-Khauz komplexum, Kalon minaret, Kalyan mecset, Miri Arab medresze következik, Ezután egy selyemkészítő műhelybe is ellátogatunk . Mai vacsoránkon, elsajátíthatunk néhány fortélyt az üzbég konyhaművészetből, majd autentikus divatbemutatón és folklór esten veszünk részt Nadir Divan Begi medreszében. Szállás Bukharában.

6.nap: Bukhara – Nurata   Reggeli után továbbindulunk a Selyemúton Nurata felé. Útközben vetünk egy pillantást Nagy Sándor több mint kétezer éves palotájának maradványaira. A Nurata hegység lábainál fekvő Nurata város legendákkal teli nyugodt hely, a Nagy Sándor alapította Nur erőd „védelmében”, a mintegy 25 ezres város szinte minden lakója ismeri és köszönti egymást, egyszerű és vendégszerető nép. A város különlegessége a föld alatt futó vízvezeték, mely a legendás eredetű forrásokból látja el a lakosokat és túlélte a történelem viharait. Híres épületegyüttese a Chashma, benne a Djum mecsettel, fürdőházzal és a szent forrással. Évente számtalan zarándok keresi fel ezt a jelentős iszlám központot. Utunkat megszakítjuk Sarmysh völgyében, ahol lenyűgöző őskori sziklarajzok találhatók. Továbbutazunk Yangigazgan falun át a jurta táborba. Este tábortűz mellett költjük el vacsoránkat, melyet egy kazah énekes kísér. Éjszaka a jurtában. A jurtákban vastag fekvőbetétek vannak elhelyezve (ágyneművel) és külön vizesblokk is van.

7.nap: Nurata – Szamarkand Reggeli után rövid tevegelési lehetőség, majd Szamarkand felé vesszük az irányt. Útközben megállunk az Aydarkul-tónál, ahol kis időt szánunk fotózásra, a bátrabbak meg is mártózhatnak a tó vizében. Érkezés után vacsora és szállás Szamarkandban.

8.nap A mai napon Szamarkandban indulunk városnézésre: Gür Emír mauzóleum, látogatás a bazárban, majd a világ egyik legszebb terét (Regisztan tér) és az ott lévő Ulugbek, Shir-Dor és Tilya-Kori medreszek megtekintése. Ezt követően a Shaki Zindeh komplexumot (11-15. század), a Gür Emír mauzóleumot és a Bibi-Khonum mecsetet keressük fel. Eddig még nem szóltunk a kék csempékről, az árnyalatokról, a színek tobzódásáról és a mesébe illő épületek büszke tartásáról – ez is Szamarkand! Este vacsora egy helyi étteremben folklór műsorral. Éjszaka Szamarkandban.

9.nap: Szamarkand – Budapest A hajnali órákban transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.

Üzbegisztán körutazás – csoportos körutazás, magyar idegenvezetővel
2021. 09.18 – 26.  (9 nap / 7 éj)

Részvételi díj: 524.000.-Ft / fő  Egyágyas felár: 65.000 Ft / 7 éj

 • a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db
  max. 23 kg-os poggyásszal (melynek értéke:
  kb. 189.000 Ft)
 • a megadott szállásokat félpanziós ellátással,
 • a belföldi repülőjegy árát Taskent – Urgencs útvonalon,
 • a vonatjegy árát Khiva – Bukhara útvonalon,
 • a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal,
 • a belépőjegyeket,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést.

 • utas és útlemondási biztosítást
 • és a javasolt borravalót (kb. 50 USD/fő).

Tervezett szállodák:

Tashkent: Leader Hotel 4*

Bukhara: Asia Bukhara Hotel

Samarkand: Registan Plaza Hotel

Khiva:  Malika Khiva Hotel

Aeroflot tervezett menetrend:
Oda: Budapest – Moszkva 12:50 – 16:30, Moszkva – Tashkent 20:45 – 02:45 (érkezés másnap)
Vissza: Szamarkand – Moszkva 06:35 – 08:55, Moszkva – Budapest 10:10 – 12:00

Vízum: 2019. február 1- től a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be az Üzbegisztáni Köztársaságba és tartózkodhatnak ott, amennyiben a tartózkodásuk nem haladja meg a 30 napot.

Üzbegisztán körutazás – PellAir utazás – Üzbegisztáni utazás magyar idegenvezetéssel

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.