Burma: Burmai körút tengerparti nyaralással

körutazás

Burma: Burmai körút tengerparti nyaralással

A Burmai körút időpontja: 2020. február 4 – február 18.  (15 nap, 12 éj)

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 28 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 14 000 Ft/fő

Burma: Utazzon velünk az egzotikus Burmába, ahol a főként buddhista lakosság nem is ismeri azt a stresszes, hajszolt életvitelt, ami a nyugati országokat jellemzi. Egy igazán autentikus utazási célpont, ahová még nem ért el a globalizáció, és ahol a helyiek ragaszkodnak ősi hagyományaikhoz. Lenyűgöző látványosságok, festői tájak, ókori kincsek, aranyozott Buddhák várnak ránk. Fakarosszériás buszok, lábbal evező halászok, vastag szivart pöfékelő fogatlan nénikék, kézműves falvak mind olyan élményekkel gazdagítják, mintha Dél-kelet Ázsia bármely országába látogatott volna el 20-30 évvel ezelőtt.

A Burmai körutazás programja:

1 – 2 nap.: Budapest – Yangon Elutazás Budapestről Yangonba, átszállással Dubaiban. Érkezés éjjel Dubaiba, transzfer a szállodába. Pár órás pihenést követően kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Yangonba, érkezés helyi idő szerint másnap délután. Transzfer a szállodába, szállás Yangonban. (2 éj)

3.nap.: Yangon  Az egykori Rangoon lenyűgöző gyarmati és spirituális öröksége révén Délkelet-Ázsia egyik legizgalmasabb városa. Sétálunk a nyüzsgő belvárosban, majd átlátogatunk a város központjában álló Sule pagodába, végül a Scott Market piacon kedvünkre vásárolhatunk. Délután megcsodáljuk Burma legszentebb buddhista pagodáját, a Shwedagon pagodát, melyet 40 tonna tiszta arany és számtalan drágakő borít, a csúcsára pedig egy 76 karátos gyémántot helyeztek.

 

4.nap.:  Mandalay    Reggel repülővel Mandalay-be utazunk, Burma egykori királyi fővárosába. A város látnivalóival ismerkedünk: megtekintjük a Mahamuni pagodát, mely a legszentebb Buddha örzője. A hagyomány szerint Buddha életében öt képmása készült, melyek közül az egyiket itt láthatjuk. Ezután a  Kuthodaw pagodába látogatunk, ahol az udvarban 729 márványtáblára vésve látható a buddhisták szent könyve, a Tripitaka, melyet a világ legnagyobb könyvének tartanak. Shwenandaw arany kolostora megtekintése után megmásszuk a 240 m magas Mandalay dombot, ahonnan csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk. Szállás Mandalayben. (2 éj)

5.nap Amarapura-  Ava – Sagaing      Reggel útnak indulunk és a környéken fekvő, egykori fővárosokkal ismerkedünk. Hatszáz fehérre festett pagodájával a Sagaing dombot Mianmar vallási központjának tekintik, 3000 szerzetes és 100 meditációs központ otthona. Útközben gyönyörű pagodákat láthatunk, és egy helyi piacot is meglátogatunk. Egy kis folyón átkelve érjük el az egykori Inn-Wat, majd lovaskocsikkal utazunk tovább megtekinteni az ősi palota maradványait. Ezt követően az egykori fővárosba, Amarapura-ba látogatunk, megállunk egy selyemszövő műhelyben, majd a Mahagandayon kolostornál, mely több mint ezer fiatal szerzetes otthona. Naplementekor a híres U Bein hídhoz is ellátogatunk, a tíkfa híd több mint 1 kilométeres hosszúságban nyúlik át a Taungthaman-tavon.

6.nap.:   Mingun  Reggelink után helyi hajóra szállunk, és Mingunba utazunk. Az egy órás hajózás alatt megfigyelhetjük a folyóparti halászfalvak mindennapjait, a vízben játszó gyerekeket és a vízben mosó asszonyokat. Mingunban felfedezzük a be nem fejezett, monumentális Mingun pagoda romjait, a 19. századi Hsinbyume pagodát és a 90 tonnás Mingun harangot, amit a világ legnagyobb harangjának tartanak. Hajónkkal  Mandalaybe utazunk vissza, majd délután busszal Baganba indulunk. Szállás Baganban (3 éj).

7.nap.: Bagan     A 11. és 13. század között, amikor Bagan volt Burma fővárosa az uralkodók hatalmas sztúpák és templomok ezreit építették, melyek nagy része még ma is áll az Irrawaddy-folyó partjain. Az egész napos kirándulás során megtekintjük a híres Shwezigon pagodát, majd a helyi kultúrával ismerkedünk: egy lakk- és fafaragó műhelyben megcsodálhatjuk, ahogy a generációk óta tanult technikákkal állítják elő a gyönyörű mesterműveket. Ezután az Ananda templomhoz látogatunk el, mely Bagan egyik legszebb temploma, majd láthatjuk Bagan legmagasabb templomát illetve a gigantikus Dhammayangyi templomot is.

8.nap.:  Mount Popa  A mai napon elhagyjuk Bagan nyüzsgő városát és a  Popa hegyhez indulunk. Az 1500 méter magas kialudt vulkán az egyik legnépszerűbb zarándokhelyszín az országban, emellett  csodálatos kilátást élvezhetünk innen, ha megmásszuk a 777 lépcsőt, mely a tetejére épült buddhista kolostorhoz vezet fel. Baganba való visszautazásunk közben megállunk egy helyi faluban, megismerkedünk a pálma gyümölcséből nyert melasz készítésével.

Burmai körutazás - Popa hegy

9.nap.: Inle-tó  Kora reggeli transzfer a repülőtérre, utazás Heho-ba, Shan állam szívébe. Innen egyórás, festői út vezet az Inle-tóhoz. Hajókirándulásra indulunk a lenyűgöző környezetben fekvő tavon. Az Inle tó partján cölöpökre épült falvakat láthatunk, amiket a helyi Intha törzs tagjai laknak, akik különleges módon, a lábukkal eveznek és a tavon úszó kerteket hoznak létre, ezeken termelik a zöldségeket. Délután a Nga Phe Kyaung kolostorba látogatunk, ami egyaránt híres a Shan Buddha képeiről és macskáiról. A Phaung Daw Oo pagoda a tó legszentebb helye, öt aranylemezekkel borított Buddha kép található itt. Helyi szuveníreket vásárolhatunk az Inn Paw Khon faluban. Szállás a tónál (2 éj).

Burma körutazás - Inle tó látkép

10.nap.: Inle-tó  Reggel hajóra szállunk és In Dein faluba utazunk, gyalogosan fedezzük fel a festői templomkomplexum régi sztúpáit. Délután szabad program, kikapcsolódás a tóparti szállodában.

11.nap: Ngapali  Reggel transzfer Heho repülőterére, elutazás Thandwe városába, majd transzfer Ngapali mesés tengerpartjára. Szállás tengerparti szállodában (3 éj).

12-13. nap: Ngapali Pihenés, kikapcsolódás a csodálatos burmai tengerparton.

Burma körutazás tengerparti nyaralással: burmai homokos tengerpart

14-15.nap: NgapaliYangon  Délelőtt visszautazás repülővel Yangonba, felkeressük a 72 méter hosszú fekvő Buddhának otthont adó Kyauk Htet Gyi pagodát, majd beszerezhetjük az utolsó ajándéktárgyakat. Késő este transzfer a repülőtérre, elutazás dubaji átszállással. Érkezés Budapestre a másnap déli órákban.

 

Részvételi díj:

  • Kétágyas szobában:                569.900.- Ft / fő
  • Egyágyas szobában:                739.900.- Ft

Járulékos költségek:

  • Repülőtéri illeték:                                                   kb. 139 000 Ft/fő
  • Mianmar-i vízum és vízumügyintézés díja:          kb.   20 000 Ft/fő
  • Borravalók:                                                              kb.  70.-USD

A Burmai Körutazás részvételi díja tartalmazza:  repülőjegyek, szállás 12 éjszakára reggelivel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.
A Körutazás Burmában részvételi díja nem tartalmazza:  repülőtéri illeték: kb. 139 000 Ft/fő, mianmari vízum és vízumügyintézés díja: kb. 20 000 Ft/fő, borravalók (kb 70 USD), betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Burma – Burmai körutazás tengerparti nyaralássalPellAir Utazás 2020Burmai körút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.