Burma: Burmai körút tengerparti nyaralással

körutazás

Burma: Burmai körút tengerparti nyaralással

A Burmai körút időpontja: 2019. január 16 – február 1.

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

Burma: Utazzon velünk az egzotikus Burmába, ahol a főként buddhista lakosság nem is ismeri azt a stresszes, hajszolt életvitelt, ami a nyugati országokat jellemzi. Egy igazán autentikus utazási célpont, ahová még nem ért el a globalizáció, és ahol a helyiek ragaszkodnak ősi hagyományaikhoz. Lenyűgöző látványosságok, festői tájak, ókori kincsek, aranyozott Buddhák várnak ránk. Fakarosszériás buszok, lábbal evező halászok, vastag szivart pöfékelő fogatlan nénikék, kézműves falvak mind olyan élményekkel gazdagítják, mintha Dél-kelet Ázsia bármely országába látogatott volna el 20-30 évvel ezelőtt.

A Burmai körutazás programja:

1.nap.: Budapest – Yangon Elutazás Budapestről Yangonba a reggeli órákban átszállással Dohában. Éjszakázás, étkezések a gép fedélzetén.

2.nap.: Yangon  Érkezés Yangonba  a kora reggeli órákban, transzfer a szállodába. Az egykori Rangoon lenyűgöző gyarmati és spirituális öröksége révén Délkelet-Ázsia egyik legizgalmasabb városa. Látogatás a város központjában álló Sule pagodában, séta a nyüzsgő belvárosban, végül Yangon legszínesebb hindu templomához, a Sri Kali templomhoz érünk. Megcsodáljuk Burma legszentebb buddhista pagodáját, a Shwedagon pagodát, melyet 60 tonna tiszta arany és számtalan drágakő borít, a csúcsára pedig egy 76 karátos gyémántot helyeztek. Szállás Yangonban. (1 éj)

 

3.nap.:  Kyaikhto      Reggel  Yangonból Kyaikhto városkába utazunk. Festői vidéki tájakon, rizsföldek között vezet a kb. 5 órás utunk, amit helyi kézműves falvakban tett látogatásokkal szakítunk meg. A Kyaikhto hegy lábától egyszerű teherautókon, a helyiekkel együtt utazunk tovább a kanyargós utakon, így jutunk fel a hegy tetején fekvő Arany szikla pagodához, mely az ország egyik legszentebb zarándokhelye. Az arannyal borított hatalmas szikladarabot a legenda szerint Buddha egy hajszála tartja. Szállás Kyaikhto-ban. (1 éj

4.nap Bago      Délelőtt Bago városába utazunk, ahol meglátogatjuk a hatalmas Shwethalyaung fekvő Buddhát és az ezeréves Shwemawdaw pagodát, mely még a yangoni Shwedagon Pagodánál is magasabbra nyúlik. Továbbutazás Yangonba, ahol az éjszakát is töltjük (1 éj).

 

5.nap.:   Mandalay, Sagaing és Amarapura    Ma reggel repülővel utazunk tovább Mandalay-be, majd a kb 20 km-re fekvő ősi fővárosba, Sagaing-ba megyünk. Hatszáz fehérre festett pagodájával a Sagaing dombot Mianmar vallási központjának tekintik, 3000 szerzetes és 100 meditációs központ otthona. Látogatást teszünk a Swan Oo Pon Nya Shin és az U Min Thone Sae pagodáknál és a helyi piacon is körül nézhetünk. Ezt követően az egykori fővárosba, Amarapura-ban állunk meg, egy selyemszövő műhelyben, majd a Mahagandayon kolostornál, mely több mint ezer fiatal szerzetes otthona. Naplementekor a híres U Bein hídhoz is ellátogatunk, a tíkfa híd több mint 1 kilométeres hosszúságban nyúlik át a Taungthaman-tavon. Szállás Mandalay-ben (1 éj).

 

6.nap.:   Mingun  Reggelinkj után helyi hajóra szállunk,  Mingunba utazunk. Az egy órás hajózás alatt megfigyelhetjük a folyóparti halászfalvak mindennapjait, a vízben játszó gyerekeket és a vízben mosó asszonyokat. Mingunban felfedezzük a be nem fejezett, monumentális Mingun pagoda romjait, a 19. századi Hsinbyume pagodát és a 90 tonnás Mingun harangot, amit a világ legnagyobb harangjának tartanak. Visszautazás hajóval Mandalaybe, majd délután utazás busszal Baganba. Szállás Baganban (3 éj).

 

7.nap.: Bagan     A 11. és 13. század között, amikor Bagan volt Burma fővárosa az uralkodók hatalmas sztúpák és templomok ezreit építették, melyek nagy része még ma is áll az Irrawaddy-folyó partjain. Az egész napos kirándulás során megtekintjük a híres Shwezigon pagodát, majd a helyi kultúrával ismerkedünk: egy lakk- és fafaragó műhelyben megcsodálhatjuk, ahogy a generációk óta tanult technikákkal állítják elő a gyönyörű mesterműveket. Ezután az Ananda templomhoz látogatunk el, mely Bagan egyik legszebb temploma, majd láthatjuk Bagan legmagasabb templomát illetve a gigantikus Dhammayangyi templomot is.

 

8.nap.:  Mount Popa  A mai napon elhagyjuk Bagan nyüzsgő városát és a  Popa hegyhez indulunk. Az 1500 méter magas kialudt vulkán az egyik legnépszerűbb zarándokhelyszín az országban, emellett  csodálatos kilátást élvezhetünk innen, ha megmásszuk a 777 lépcsőt, mely a tetejére épült buddhista kolostorhoz vezet fel. Baganba való visszautazásunk közben megállunk egy helyi faluban, megismerkedünk a pálma gyümölcséből nyert melasz készítésével.

Burmai körutazás - Popa hegy

9.nap.: Inle-tó  Kora reggeli transzfer a repülőtérre, utazás Heho-ba, Shan állam szívébe. Innen egyórás, festői út vezet az Inle-tóhoz. Hajókirándulásra indulunk a lenyűgöző környezetben fekvő tavon. Az Inle tó partján cölöpökre épült falvakat láthatunk, amiket a helyi Intha törzs tagjai laknak, akik különleges módon, a lábukkal eveznek és a tavon úszó kerteket hoznak létre, ezeken termelik a zöldségeket. Délután a Nga Phe Kyaung kolostorba látogatunk, ami egyaránt híres a Shan Buddha képeiről és macskáiról. A Phaung Daw Oo pagoda a tó legszentebb helye, öt aranylemezekkel borított Buddha kép található itt. Helyi szuveníreket vásárolhatunk az Inn Paw Khon faluban. Szállás a tónál (2 éj).

Burma körutazás - Inle tó látkép

10.nap.: Inle-tó  Reggel hajóra szállunk és In Dein faluba utazunk, gyalogosan fedezzük fel a festői templomkomplexum régi sztúpáit. Délután szabad program, kikapcsolódás a tóparti szállodában.

11.nap: Ngapali  Reggel transzfer Heho repülőterére, elutazás Thandwe városába, majd transzfer Ngapali mesés tengerpartjára. Szállás tengerparti szállodában (4 éj).

12-14. nap: Ngapali Pihenés, kikapcsolódás a csodálatos burmai tengerparton.

Burma körutazás tengerparti nyaralással: burmai homokos tengerpart

15.nap: Yangon A délelőtti órákban repülünk vissza Yangonba  felkeressük a 72 méter hosszú fekvő Buddhának otthont adó Kyauk Htet Gyi pagodát, majd a ’Scott Market’ piacon beszerezhetjük az utolsó ajándéktárgyakat. Szállás Yangonban (1 éj).

16.nap: Yangon – Doha  A reggeli órákban indulunk Yangonból , érkezés délben Dohába. Városnézés Dohában, majd egy kis szabadidő. Transzfer késő este a repülőtérre, elutazás Budapestre.

17.nap: Budapest  A kora reggeli órákban érkezünk Budapestre

Részvételi díj:

  • Kétágyas szobában:                699.900.- Ft / fő
  • Egyágyas szobában:               899.900.- Ft

Járulékos költségek:

  • Repülőtéri illeték:                                                   kb. 139 000 Ft/fő
  • Mianmar-i vízum és vízumügyintézés díja:          kb.   20 000 Ft/fő
  • Borravalók:                                                              kb.  70.-USD

A Burmai Körutazás részvételi díja tartalmazza:  repülőjegyek, szállás 14 éjszakára reggelivel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.
A Körutazás Burmában részvételi díja nem tartalmazza:  repülőtéri illeték: kb. 139 000 Ft/fő, mianmari vízum és vízumügyintézés díja: kb. 20 000 Ft/fő, borravalók (kb 70 USD), betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Burma – Burmai körutazás tengerparti nyaralássalPellAir Utazás 2019Burmai körút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.