Japán körutazás

körutazás

Japán körutazás – körút Japánban, a Felkelő Nap országában

Japán körutazás: Tokió – Nikko – Fuji – Hakone – Kyoto – Nara – Osaka – Hiroshima

 Időpont:   2017. október 20-29

Utazásunk célja Földünk egyik legkülönlegesebb országa: Japán. Évszázadokon át a külvilágtól való elszigeteltségben alakult ki egy sajátos, az mi európai szemünk számára teljesen különböző kultúra. Szemet gyönyörködtető tájak, csodás kertek, szupermodern felhőkarcolók és megannyi technikai csoda mellett mindenhol ott vannak a múlt, számunkra egzotikus, egyedi és érdekes emlékei. Ezeket látogatjuk meg a Japán körút alkalmával.

Program:

1. nap: Budapest …

Indulás menetrend szerinti járattal, átszállással Tokióba. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: … Tokió

Érkezés Japán fővárosába, Tokióba. Beutazás a városba, majd a környék felfedezése.Szállás Tokióban.

Tokyo        DSC00418

Japán körút 3. nap: Tokió

Reggeli után megkezdjük városnézésünket, mely során többek között felkeressük a 243 méter magas Tokiói Közigazgatási Torony épületét. Kilátójából gyönyörködhetünk az alattunk elterülő metropolis szépségeiben, majd meglátogatjuk a Senso-ji-t, Tokió legöregebb és egyben Japán vitathatatlanul legszebb buddhista szentélyét. Innen a híres Nakamise bevásárlóutcára vezet útunk, amely kiváló lehetőséget kínál ajándékok beszerzésére. Napközben ebéd. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Szállás Tokióban.

4.nap – Császári Palota – Ginza körzet

Reggeli után folytatjuk Japán fővárosának megismerését. Látogatásunkat a XV. században épült Császári Palotánál kezdjük, mely máig a császári család otthonául szolgál. Az épületcsoport tökéletes példája a hagyományok tiszteletének és az újító szellemnek. Sétálunk a híres Ginza körzetben, ahol üzletek, butikok, művészeti galériák és kávézók sora csábítja az arra járókat. Napközben ebéd. Délután részt veszünk egy igazi teaszertartáson, ahol megfigyelhetjük, hogy Japánban hogyan fejlesztették művészi szintre a teázás hagyományát. Szállás Tokióban.

Tókió- Császári palota              japán tea

Japán körutazás 5. nap: Nikko – Kegon vízesés – Tokió

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos autóbuszos kirándulás Nikkoba, ahol Japán egyik legcsodálatosabb építészeti emléke, a Tokugawa sógunátus megalapítójának mauzóleumaként szolgáló Toshogu szentély található.Napközben ebéd. Ezt követően látogatást teszünk az 1300 méteres magasságban fekvő Chuzenji-tónál, melynek környékén több, már kialudt tűzhányó is található. Megnézzük Japán legnagyobb vízesését, a 100 méter magas Kegon vízesést, melyre csodálatos panoráma nyílik az Akechidaira csúcsról, ahová felvonóval tudunk felmenni.(helyszínen fizetendő) A nap végén a csodálatos fekvésű Chuzenji-tó mellett indulunk vissza Tokióba. (A program ára: 22.800 Ft.) Szállás Tokióban.

P1070566              DSC00426

Japán körút 6. nap: Tokió – Fuji – Hakone – Kyoto

Reggeli után utazás a Fujihoz, Japán legmagasabb hegyéhez ( nagy bőröndjeink külön transzferrel jutnak el Kyotoba). Továbbutazás a festői Fuji – Hakone – Izu Nemzeti Parkban fekvő Hakonéba. Hajókázás a csodaszép környezetben fekvő Ashi tavon. Napközben ebéd. Továbbhaladva elérkezünk a Hakone hegy lábánál fekvő völgyhöz, melyet egy 3000 évvel ezelőtti vulkánkitörés hozott létre. Felvonóval kapaszkodunk fel a magasba, hogy gyönyörködhessünk a tájban. Transzfer a vasútállomásra és utazás a 270 km/órával haladó Shinkansen gyorsvasúttal Kyotóba. Szállás Kyotóban.

Fuji              DSC00423

Japán körút 7. nap: Kyoto – Hiroshima

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Hiroshimába Transzfer a vasútállomásra, utazás gyorsvasúttal Hiroshimába. Érkezés után városnézés, mely során megtekintjük az “úszó” kapuról híres Itsukushima szentélyt . Napközben ebéd. Délután látogatás a Béke Emlékparkban és a múzeumban, amely Hiroshimának – mint a világ első nukleáris támadást szenvedett városának – állít méltó emléket. Ezt követően visszautazás gyorsvonattal Kyotóba. (A program ára: 88.000 Ft.) Szállás Osakában.

Japán körút - Hiroshima          Japán körutazás - Hiroshima

P1070622            Gésák

Japán körutazás 8. nap: Kyoto – Arany Pavilon – Nijo kastély 

Reggeli, majd egész napos városnézés a Honshu szigetén fekvő nagyvárosban, Kyotoban. Meglátogatjuk a Kinkakuji szentélyt (Arany Pavilon), melyet 1397-ben kezdtek el építeni, és amely Ashikaga Yoshimitsu sógun rezidenciája volt. Ezután megtekintjük a Sanjusangendot, a XII. századi buddhista szentélyt is, amely az 1001 Kannon szobráról híres, majd a Nijo kastélyt, amelyet Tokugawa Ieyasu sógun építtetett. Napközben ebéd. Végül látogatás a Kiyomizudera szentélynél, mely Kyoto talán legismertebb látványossága, az UNESCO Világörökség része. Szállás Kyotóban.

 

Japán körút - Nijo kastély    DSC00448

Japán körút 9. nap: Kyotó – Nara – Osaka

A Japán körút következő napján a reggelit követően Naraba utazunk, ahol a nap első állomásaként Japán talán leghíresebb szentélyét, a Todaijit tekintjük meg. Ez a világ legnagyobb fából készült épülete, amelyben Japán legnagyobb Buddha-szobra található. Kikapcsolódásként sétálunk a Nara parkban, amely több száz szarvasnak ad otthont. Napközben ebéd. Folytatva a városnézést a Kasuga Taisha családi szentélyt látogatjuk, melyet 768-ben építettek  a Fujiwara család számára és az UNESCO Világörökség részeként is számon van tartva. Transzfer a Honshu szigeten található Osakába, ahol a felhőkarcolóiról, szép szállodáiról és üzleteiről híres,  belvárosi Umeda negyedben barangolhatunk.  Osaka egyik legnagyobb épületét, s talán a város legismertebb jelképét, az Umeda Sky Building felhőkarcolót meg is látogatjuk. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és repülés átszállással Budapestre.

10. nap:

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

Japán körút részvételi díj:

  • Részvételi díj repülőjeggyel: 569.800 Ft
  • Reptéri illetékek üzemanyag felárral: 141.000 Ft (változhat)
  • Belépők és program szerinti étkezések: 270 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 9.950 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
  • Az 5.. napi fakultatív program: 22.800 Ft (Nikko)
  • A 7. napi fakultatív program: 88.000 Ft (Hiroshima)
  •         Egyágyas felár: 145.000 Ft

    

   A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

   – repülőjegy

   – BBP biztosítás

   – közlekedés külön busszal, gyorsvonattal, hajóval

   – elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

   – magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

   A belépőket és a japán körutazás programjában feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 270 USD

   Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Japán körutazás – Japán körút – PellAir Utazás 2017.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.