Irán körutazás: a mesés Perzsia

körutazás

Irán körutazás: A mesés Perzsia

Körutazás Iránban: hamarosan

hamarosan HUF/fő

 • a csoportot magyar idegenvezető kíséri
 • menetrend szerinti Turkish Airlines vagy Qatar Airways repülőjárattal, átszállással
 • helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Mitől különleges ez a körutazás Iránban?

 • Nagyon ritkán adatik lehetőség betekinteni szervezett körutazás alkalmával Irán mindennapjaiba és meglátogatni az ország történelmi nevezetességeit, látnivalóit.
 • Irán az egyik legősibb civilizáció, a Perzsa Birodalom hona. Ennek nyomai még mindig megtekinthetők Persepolisban és Pasardaban, ahol a bibliai Kürosz király történetei elevenednek meg.
 • Irán egy vendégszerető és nyugodt nép otthona. Aki egyszer megtapasztalja, az sosem felejti el az irániak kedvességét.
 • Iszfahán a középkori Perzsia egyik legszebb városa, ahol a világ egyik legnagyobb terén az Ezeregyéjszaka hangulata vegyül a keleti építészet legszebb alkotásaival. Nem csoda, hogy az UNESCO Világörökség része.
 • Teherán 15 milliós nyüzsgő nagyvárosa bepillantást enged a modern Közel-Kelet legfontosabb eseményeinek helyszíneibe. A Golesztán palotától a Történeti Múzeumig semmi nem olyan lenyűgöző, mint ez az óriási, nyüzsgő, keleti pompájában is rendezett metropolisz.

 

Kis létszámú a csoport: max. 22 fővel indul az Iráni körutazás programunk

Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől
Oltással vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszttel lehet utazni, az aktuális beutazási feltételekről erre a linkre kattintva tájékozódhat.

Az Iráni körutazás részletes programja

1-2. nap: Budapest – Shiraz
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Shirazba. Másnap hajnali érkezés után transzfer a szállodába. Reggeli után városnézésünket a 19. században épült „Rózsaszín mecsetnél” kezdjük, mely a színes üvegablakokon keresztül beszűrődő reggeli fény hatására szivárványszínekben pompázik. A nap folyamán megtekintjük a perzsa kertépítészet két szép példáját, a Narenjestan és Eram kerteket. Shiraz, mint hajdani főváros emlékét idézik a híres Karim Khán citadella masszív falai. A nap végén Irán egyik legrégebbi bazárjának boltívei alatt is barangolhatunk. Vacsora és szállás Shirazban.

Irán körutazás - Eram kertek

3. nap: Persepolis –Yazd
Reggeli után útra kelünk, és a Korán kapunál tett látogatással búcsúzunk Siráztól. Napunk fénypontja az Óperzsa Birodalom egyik fővárosának, Persepolis romjainak meglátogatása. Az I. Dareiosz és utódai által épített palota együttesek romjai ráébresztik a látogatót az Óperzsa Birodalom nagyságára. Következő állomásunk a Persepolis szomszédságában található Naqsh-e Rustam, az Óperzsa Birodalom neves uralkodóinak sziklába vájt sírjai. Tovább folytatva utunkat megállunk Pasargadaiban, hogy megnézzük Nagy Kürosz lépcsőzetes sírját. A sivatag mentén fekvő város, Yazd felé haladva Abarkou településén megcsodáljuk Irán legöregebb, több ezer éves ciprusfáját. Vacsora és szállás Yazdban (2 éj).

4. nap: Yazd
Reggeli után egész napos városnézés a széltornyok városának is nevezett Yazdban, amely a mai napig a zoroasztriánus vallás központja. A város szélén találhatók e vallás temetkezési helyei, az úgynevezett „hallgatás tornyai”. Az egyik torony megmászása után megtekintjük a fő szentélyt. Ezután bebarangoljuk a vályogházakkal tagolt óvárost. A minaretjeiről ismert 14. századi Péntek mecset meglátogatása után megismerkedünk a térség több ezer éves vízellátó és öntöző rendszerének, az úgynevezett kanatrendszernek a működésével. A napot az Amír Csakhmaq komplexum meglátogatásával zárjuk, ahol a legfőbb síita ünnep, az Ásúrá idején tömegesen gyűlnek össze a hívők. Vacsora egy helyi étteremben.

5. nap: Naein – Isfahan
Ezen a napon hosszabb utat teszünk meg és a következő nagyváros, Isfahan felé tartva menet közben a szőnyegeiről is ismert Nain városkában állunk meg. Megtekintjük Irán egyik legrégebbi mecsetjét, mely az iszlám legkorábbi időszakában, a 8. században épült. Vacsora előtt pihenés vagy akár Isfahan bazárjában is nézelődhetünk. Vacsora és szállás Isfahanban (2 éj).

Irán körutazás 6. nap: Isfahan
Reggeli után elkezdjük az ismerkedést Irán harmadik legnagyobb városával, mely fénykorában a világ egyik legszebb és legnagyobb városának számított. A selyemút mentén utazó kereskedők csodájára jártak a messziről csillogó, kékcsempés perzsa kupoláknak. A hatalmas Imám tér mentén sorakozó Lotfolláh sejk és Imám mecset csempe díszítései, valamint az egykori királyi palota, az Ali Qapu teraszáról nyíló kilátás ámulatba ejti a látogatót. Később látogatást teszünk a vendégek fogadására használt Chehel Sotun palotában, valamint az örmény negyed fő templomában, a Vank katedrálisban.

7. nap: Kashan – Teherán
A Teherán felé vezető utunkról letérve először Abyaneh faluba látogatunk. A vörös házakkal tagolt Abyaneh Irán egy legrégebbi, 2500 éves települése, ahol a hagyományos házakban még mindig népviseletben élnek a helyiek. Ezután a sivatag peremén fekvő, kerámiáiról híres Kashan hangulatos óvárosában az egyik gazdag kereskedőcsalád lakóházát tekintjük meg. A 18. században épült Agha Bozorg mecset és medresze szokatlan építészeti stílusával Kashan városközpontjának egyik érdekessége. Vacsora és szállás Teheránban (2 éj).

8-9. nap: Teherán – Budapest
A fővárosban felkeressük a Qajar dinasztia uralkodóinak egykori királyi rezidenciáját, a Golesztán palotát, mely Teherán egyik legrégebbi műemléke. A palotakomplexum tükrökkel, csempékkel, gyönyörű bútorokkal díszített pazar helységeit a Pahlavi dinasztia idején koronázásra és fogadásokra használták. Utunkat a Nemzeti Múzeumban folytatjuk, majd a Koronaékszer Múzeumot tekintjük meg. A napot Imamzadeh Saleh mauzóleumnál és a híres Tajrish bazárnál fejezzük be. Vacsora Teheránban. Másnap, az Irán körutazás programunk utolsó napján, transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
• Persepolis romjai
• Pasargadae
• Isfahan – Imam tér és Péntek mecset
• Yazd óváros
• Golestán palota
• Perzsa kertek

Irán körutazás – fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):
Március 12. Budapest – Isztambul 13:25 17:25 TK1034
Március 12. Isztambul – Shiraz 21:35 01:55 (másnap) TK884
Március 20. Teherán – Isztambul 13:25 16:25 TK881

Az ár tartalmazza
• a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 270.000 Ft)
• 7 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
• a félpanziós ellátást  (reggeli és vacsora, italok nélkül)
• a megadott programokat
• a belépőket
• a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal
• a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza
• a vízum díjat kb. 29 000 Ft
• a borravalókat kb. 70 USD/fő
• az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
o Egyágyas felár: 115 000 Ft
o BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

 • Top: 790 Ft/fő/nap
 • Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Irán körutazás: A mesés Perzsia – PellAir Utazás 2023 – Körutazás Iránban

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.