Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari

körutazás

Tanzánia és Zanzibár, Serengeti szafari

Afrikai szafari Tanzániában majd pihenés Zanzibáron

Az utazás időpontja 2018. február 09 – február 20.

1. nap: utazás Dohába
Elutazás Budapestről a déli órákban Dohába. Érkezés kora este, transzfer a szállodába, majd szabad program, lehetőség Doha felfedezésére egyénileg. Szállás Dohában (1 éj).

2. nap: továbbutazás Tanzániába
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Kilimandzsáró repülőtérre. Transzfer az Arusha közelében, gyönyörű természeti környezetben fekvő lodge-ba. Délután szabad program. Szállás Arusha környékén (1 éj).

3. nap: Manyara-tó Nemzeti Park
Reggeli után utazás a Manyara-tó Nemzeti Parkba, amely a Manyara-tó partja és a Rift-völgy meredek fala között fekszik, ez az egyetlen park a térségben, ami egész évben zöld. A tó és környéke leginkább páratlan madárvilágáról nevezetes, pelikánok, kormoránok, rózsaszín flamingók és számtalan egyéb madárfajta található itt. Szállás a Manyara-tó környékén (1 éj).

4. nap: Serengeti Nemzeti Park
A reggelit követően utazás a Világörökség részét képező Serengeti Nemzeti Park irányába, Tanzánia első és legnépszerűbb nemzeti parkjába. A Ngorongoro Természetvédelmi Területen és a Serengeti-síkságon haladunk át, útközben folyamatosan vadakat figyelhetünk meg. A Serengeti szafari estéjén vacsora és szállás a nemzeti park területén fekvő lodge-ban (1 éj).

serengeti szafari: afrikai szafari pihenésselserengeti szafari: afrikai szafari oroszlán

5. nap: Serengeti Nemzeti Park
Kora reggel Serengeti szafari vadlesre indulunk a világ egyik leghíresebb vadrezervátumában. A közel 15 ezer km2-es terület Tanzániában, a kenyai határ mentén fekszik, a Viktória tó mellett. Itt találhatjuk a természetfilmekből ismert klasszikus afrikai tájat, a végtelen szavannákat. A park állatvilága rendkívül gazdag, oroszlánok, elefántok, gnúk, zebrák, gepárdok, leopárdok, zsiráfok, antilopok, vízilovak, majmok, hiénák, sakálok mind otthont találnak itt. Piknik ebéd után utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület irányába, a Világörökség részét képező Ngorongoro-kráterhez. Útközben vadles a Serengeti szavannáin. Szállás a kráternél (1 éj).

Serengeti szafari: kíváncsi pöttyös vadállatSerengeti szafari - fánál...

6. nap: Ngorongoro Kráter
Reggeli után leereszkedünk a Ngorongoro kráterbe. A hatalmas vulkanikus kráter egész Kelet-Afrika vadvilágának kicsinyített mása, területe csupán 260 km2, de folyók, mocsarak, tavak, hegyek, völgyek, síkságok és bozótos szavannák teszik változatossá a tájat. A kráter otthont ad zebráknak, gnúknak, továbbá gazellák ezrei, bivalycsordák, jávorantilop nyájak, kongónik, elefántok, oroszlánok, gepárdok, hiénák, varacskos disznók, megannyi vízi-, ragadozó- és énekesmadár is él itt. Délután utazás Arushába, szállás Arusha környékén (1 éj).

szafari: afrikai szafari serengetiAfrikai szafari - Serengeti szafari dzsippelSerengeti szafari idegenvezetővelszafari: afrikai szafari serengeti - zsiráfok

7. nap: utazás Zanzibárra
Transzfer Kilimandzsáró repülőterére, elutazás Zanzibár szigetére. Transzfer a tengerparti Doubletree by Hilton Resort Zanzibar szállodába (5 éj).

8-11. nap: Zanzibár
Szabad program, kikapcsolódás Zanzibár lenyűgöző, fehér homokos tengerpartján.

12. nap: elutazás Zanzibárról
Délután transzfer a sziget repülőterére, elutazás Dohába. Éjszaka a dohai repülőtéren, ahol lehetőség lesz a hosszú átszállási időt a kényelmes Oryx lounge-ban eltölteni (felár ellenében).

 

Dátum 2018. február 9-február 20.
Utazás Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 10 óra
Elhelyezés 3-csillagos lodge-okban a szafari program során, 4-csillagos szállodában Zanzibáron
Ellátás reggeli Arushában, teljes ellátás a szafari alatt, all inclusive ellátás Zanzibáron
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Ár:

Részvételi díj – Ft/fő
kétágyas 929 900
egyágyas 1 089 900

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, 1 éj szállás Dohában, 5 éj szállás a szafari program során, 5 éj szállás Zanzibáron, ellátás, transzferek és vadlesek a leírás szerint, belépőjegyek a nemzeti parkokba, qatari vízum, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetékek: kb. 139 000 Ft/fő, Oryx lounge (Doha repülőtér): kb. 55 USD/fő, tanzániai vízumdíj: kb. 50 USD/fő, zanzibári kilépési illeték: kb. 40 USD/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 40 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 20 000 Ft/fő

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a sárgaláz elleni oltást igazoló oltási könyvet kérhetik a zanzibári érkezéskor, kérjük, gondoskodjanak az oltás beadatásáról. Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során.

 

 Afrikai szafari: Tanzánia, Zanzibár, Serengeti szafari – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.