Budapest – Duna-delta – Budapest busz és hajóút

körutazás

Duna-delta Erdélyen át busszal és hajóval

Időpont:

2018. július 31 – augusztus 5. (betelt!)

Ezen a különleges úton Erdély szép városain kívül megismerhetjük a három ágra szakadt folyó különleges növény és állatvilágát,  a főágak között húzódó csatorna- és víziút-hálózat olyan szövevényes labirintusát,ahová a világ minden tájáról érkeznek madarászok,horgászok,vagy csak egyszerű természetkedvelők. 1938 óta Nemzeti Park.

Duna-deltaDuna-deltaDuna-delta 3

 

 Program:

1. nap: Nagyvárad – Kolozsvár

Elutazás Budapestről, a kora reggeli órákban. Ártándi határátkelés. Első pihenőnk Nagyváradon lesz, rövid városnézéssel. Következő állomásunk: Erdély fővárosa, Kolozsvár lesz: főtér Mátyás király lovasszobra és szülőháza, Szt. Mihály-templom. Rövid szabadprogram után átkelve Belső-Erdélyen eljutunk Székelyföldre. A Küküllő mentén, Szállásunk és vacsoránk Székelyszentléleken lesz.

         Kolozsvár Mátyás király szülőháza       Krisztus kilato

2. nap: Csíksomlyó – Gyimesbükk – Galac – Tulcea

Reggeli, majd a Hargitán át a Csíki-medencébe utazunk. Csíksomlyón megtekintjük a Kegytemplomot, majd a Gyimesi-völgy felé vesszük utunkat. A Gyimesi-szorosban Gyimesbükk a következő állomásunk,, a Rákóczi vár és az egykori határon álló vasúti őrházban berendezett kis múzeum.  Moldvába érve a Tatros, majd a Szeret völgyében utazunk az Al-Duna híres központi kikötővárosába, Galacra. Komppal kelünk át a kilométer szélesen hömpölygő Dunán, majd a dobrudzsai oldalon utazunk tovább a delta fővárosába, Tulcea-ra. Vacsora és szállás 3 csillagos  hotelben.

3. nap: Duna-delta hajóval

Délelőtt hajóra szállunk. 6 órás hajókirándulásunkon bebarangoljuk a delta felső vidékén a szulinai és a kiliai ágak közötti páratlan vízivilágot a 35-ös mérföld csatornáján, a Sontea csatornán át a Bolond-tóig. A kirándulás alatt a fedélzeten helyi halspecialitásokat kóstolhatunk. A Tulceába történő délutáni visszaérkezés után szabadprogram, majd vacsora.
Sulina

4. nap: Szulina – Fekete-tenger

Reggel szárnyashajóra szállunk és másfél óra múlva a Duna szulinai ágához, egészen a torkolatig jutunk. Napunkat itt töltjük a kicsiny, csak vízen megközelíthető kikötővárosban. Megérkezés után vízi járműveinkkel izgalmas kirándulást teszünk a Duna hosszú útjának végső kilométerein egészen a Fekete-tengerig. Strandolási lehetőség a Duna torkolatánál a tengerparton. Késő délután szárnyashajónk visszavisz minket Tulceára. Itt lesz vacsoránk és szállásunk.

5. nap: Kézdivásárhely – Nyerges-tető

Búcsút intve a deltának, majd a galaci kompról Dobrudzsának, ismét a Szeret völgyében utazunk. Ezúttal nem a Gyimesi-, hanem az Ojtozi-szoroson kelünk át a Kárpátokon. Rövid városnézés és pihenő Kézdivásárhelyen, Háromszék fővárosában, majd a Kászon vidékén elérjük a Nyerges-tetőt. Főhajtás nemzeti emlékhelyünkön. Leereszkedve a Csíki-medencébe, átkelve a Hargitán vacsora és szállás Székelyszentléleken.

6. nap: Marosvásárhely

Elhagyva Udvarhely vidékét, Marosvásárhelyre utazunk. Városnézés: főtér, Kultúrpalota, Teleki-téka. Innen rövid pihenőkkel, ártándi határátkeléssel érkezünk Budapestre, az esti órákban .

2018. július 31  ( 6 nap/5 éjszaka , félpanziós ellátással)

Részvételi díj:  129.800.-Ft/fő

Egyágyas felár: 14.700.- Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:  1.950.-Ft/fő

Kötelező Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:  3.390.-Ft/fő

A részvételi díj a belépők költségeit (kb. 30 RON)  nem tartalmazza.

Elhelyezés: *** szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, valamint faluturizmusban

Utazás: kényelmes légkondicionált autóbusszal

Ellátás: félpanzió

Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dunai hajóutak Duna-Delta – hajóutak a Dunán – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.