Budapest – Duna-delta – Budapest busz és hajóút

körutazás

Duna-delta hajóút: Erdélyen át busszal és hajóval a Duna-deltában

Időpont:

2022. augusztus 2 – 7  ( 6 nap/ 5 éj )

Ezen a különleges úton Erdély szép városain kívül megismerhetjük a három ágra szakadt folyó különleges növény és állatvilágát,  a főágak között húzódó csatorna- és vízi út-hálózat olyan szövevényes labirintusát,ahová a világ minden tájáról érkeznek madarászok,horgászok,vagy csak egyszerű természetkedvelők. 1938 óta Nemzeti Park.

Duna-deltaDuna-deltaDuna-delta 3

 Program:

1. nap: Nagyvárad – Kolozsvár – Székelyszentlélek

Elutazás Budapestről, a kora reggeli órákban. Ártándi határátkelés. Első pihenőnk Nagyváradon, a következő Erdély fővárosa, Kolozsvár lesz. Amennyiben időbeosztásunk engedi,rövid városnézésre indulunk, majd átkelve Belső-Erdélyen eljutunk Székelyföldre. A Küküllő mentén, Székelyszentléleken lesz szállásunk és vacsoránk .

    Kolozsvár Mátyás király szülőházaKrisztus kilato

2. nap: Csíksomlyó – Gyimesbükk – Galac – Tulcea

Reggeli, majd a Hargitán át a Csíki-medencébe utazunk. Csíksomlyón megtekintjük a Kegytemplomot, majd a Gyimesi-völgy felé vesszük utunkat. A Gyimesi-szorosban Gyimesbükk a következő állomásunk,, a Rákóczi vár és az egykori határon álló vasúti őrházban berendezett kis múzeum.  Moldvába érve a Tatros, majd a Szeret völgyében utazunk az Al-Duna híres központi kikötővárosába, Galacra. Komppal kelünk át a kilométer szélesen hömpölygő Dunán, majd a dobrudzsai oldalon utazunk tovább a delta fővárosába, Tulcea-ra. Vacsora és szállás.(3 éj)

3. nap: Duna-delta hajóval

Délelőtt hajóra szállunk. 6 órás hajókirándulásunkon bebarangoljuk a delta felső vidékén a szulinai és a kiliai ágak közötti páratlan vízi világot a 35-ös mérföld csatornáján, a Sontea csatornán át a Bolond-tóig. A kirándulás alatt a fedélzeten helyi halspecialitásokat kóstolhatunk. A Tulceába történő délutáni visszaérkezés után szabadprogram, majd vacsora.
Sulina

4. nap: Szulina – Fekete-tenger

Reggeli után szárnyashajóra szállunk és másfél óra múlva a Duna szulinai ágához, egészen a torkolatig jutunk. Napunkat itt töltjük a kicsiny, csak vízen megközelíthető kikötővárosban. Megérkezés után vízi járműveinkkel izgalmas kirándulást teszünk a Duna hosszú útjának végső kilométerein egészen a Fekete-tengerig. Strandolási lehetőség a Duna torkolatánál a tengerparton. Késő délután szárnyashajónk visszavisz minket Tulceára. Itt lesz vacsoránk és szállásunk is.

5. nap: Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Székelyszentlélek

Búcsút intve a deltának, majd a galaci kompról Dobrudzsának, ismét a Szeret völgyében utazunk. Ezúttal nem a Gyimesi-, hanem az Ojtozi-szoroson kelünk át a Kárpátokon. Rövid városnézés és pihenő Kézdivásárhelyen, Háromszék fővárosában, majd a Kászon vidékén elérjük a Nyerges-tetőt. Főhajtás nemzeti emlékhelyünkön. Leereszkedünk a Csíki-medencébe, átkelünk a Hargitán  Székelyszentlélekig utazunk, ahol vacsoránk és szállásunk is lesz.

6. nap: Marosvásárhely

Elhagyva Udvarhely vidékét, Marosvásárhely központjába utazunk. Egy kis pihenő után továbbindulunk és  ártándi határátkeléssel,  az esti órákban Budapestre érkezünk.

ÁRAK ÉS TUDNIVALÓK:

Duna-delta Erdélyen át, busszal és hajóval

Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 – 3 ágyas fürdőszobás szobákban, valamint faluturizmusban.

Ellátás: félpanzió.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt.

2022. 08. 02. – 07. ( 6 nap/5 éjszaka , félpanziós ellátással)

Részvételi díj: 173 500 Ft/fő

Egyágyas felár: 28 500Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

– 5 éjszakai szállás és félpanziós ellátás,

– autóbuszos utazás,

– idegenvezetés,

,- utazás szárnyashajóval Tulcea – Sulina és vissza útvonalon,

– csónakkirándulás Sulináról a Fekete-tengerig,

– hajókirándulás ebéddel a Duna-deltában.

A részvételi díj nem tartalmazza:

– kötelező útlemondási biztosítás: 4 590 Ft/fő,

– kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 3 600 Ft/fő,

– belépődíjakat (kb. 30 RON/fő).

A részvételi díj a belépők költségeit (kb. 30 RON)  nem tartalmazza.

 

Dunai hajóutak Duna-Delta – hajóutak a Dunán – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.