Al-dunai hajóutak – hajózás az Al – Dunán

körutazás

Al-Dunai hajóutak – Hajózás az Al-Dunán 

I.Budapest – Vaskapu … és még azon is túl …

 Időpont:  2021. ELŐKÉSZÜLETBEN (6 nap/5 éjszaka)

II.Hajózás a Vaskapun át Újvidékig

Időpont: 2021.június 4 – 8. ( 5 nap/ 4 éj)

I.Budapest – Vaskapu … és még azon is túl …

 Időpont:  2020. augusztus 13-18 (6 nap/5 éjszaka)

Program:

1- nap: Budapest – Mohács
Hajóra szállás Budapesten, Újpesten 8 órakor (1654 folyamkilométer). Egész napos hajózásunk során a következő látnivalókat érintjük: Csepel – Szabadkikötő, Százhalombatta, Ercsi – Eötvös-emlékmű, Tass – Csepel-sziget vége, Dunaföldvár – vár, Paks – város és erőmű, Sió-torkolat, Gemenci erdő, Baja – Sugovica, IV. Károly királyunk és Türr István emlékműve, Kádár-sziget, Dunaszekcső – löszfal. Kikötés Mohácson (1447 fkm) este 7 óra körül között. Vízparti szálláshely elfoglalása, vacsora.                                       Erre az útra Győrből is biztosítunk transzfert! Idulás:reggel 6 órakor.

2. Nap: Mohács – Újvidék
Reggeli után Indulás Mohács városból Mohács határra. Határvizsgálat után rövidesen elhagyjuk az országot. Második napi hajóutunkon a következő látványosságokat, érdekességeket érintjük: Ferenc-csatorna – bácskai csatornarendszer, Kopácsi-rét, Dráva-torkolat, Erdőd – vár és az egykori Budapest-Adria komp, Vukovár – a délszláv háború emlékezete, Tarcal (Fruska Gora) hegység, Újlak – az Újlakiak fészke, Kapisztrán Szent János sírja, Pétervárad. Este 7-8 óra között kikötünk Újvidéken (1255 fkm). Szerb beléptető határvizsgálat után autóbuszos transzfer a szállodába, szállásunk elfoglalása.

3. Nap: Újvidék – Pétervárad – Nándorfehérvár
Reggeli után felmegyünk a péterváradi várba. Megtekintjük a Monarchia nagy erődjét és a híres óratornyot. Késő délelőtt indulunk Újvidékről hajóval. Napunk látnivalói a Dunáról: a béskai híd, a Kerekedi-sziget nomád világa, Titeli-löszfal, a Tisza-torkolata, Zimony – millenniumi torony, a Nagy-Hadisziget. Elérve a Szávát, behajózunk a nagy folyóba, kikötünk a szerb fővárosban, Belgrádban (1170 fkm). Transzferbusszal utazunk a nándorfehérvári várhoz. Séta a nagy kiterjedésű erősségben, majd elfoglaljuk szállásunkat.

4. Nap: Belgrád – Galambóc – Majdanpek
Reggel indulás hajóval Belgrádból. Fő látványosságok: a Temes torkolata világítótornyokkal, Szendrő vára, delibláti homokpuszta, rámi kiszélesedés (3,5-4 km széles Duna), Néra-torkolat, Krassó-Szörényi-érchegység, Galambóc vára, Babakay-szikla, Baross-tábla, az egykori Zuhatag szorosai. 18 órakor érkezés Donji Milanovacra (991 fkm), utazás autóbusszal Bor megyébe, Majdanpekre szállodába.

5. nap: Orsova – Vaskapu – Szörényvár
Reggel behajózás után a hajó elindul a Jucz-szorosban. Kisvártatva feltűnik a Nagy Kazán-szoros: Széchenyi Emléktába, Ponika- és Veterani-barlang, jelzőállomások. A dunatölgyesi öböl után jön a Kis-Kazán-szoros, Trajanus tábla. Elhajózunk Orsova mellett, befordulunk a Sipi-szorosba, melynek végén áll a Vaskapu I. vízlépcső. A 30 méteres szintkülönbségű zsilipelés időtartamától függően kikötünk a zsilip alatt 10 km-re lévő Kladovon (933 fkm) a délutáni órákban. (Korai kikötés esetén látogatás Fetislam várában és az erőmű múzeumában.) A duzzasztón autóbusszal átkelve belépünk Romániába, szállás Szörényváron.

6. nap: Herkulesfürdő – Budapest
Utazás a Sipi-szoros mentén, ezúttal a partról csodálhatjuk a vidéket. Orsovánál magunk mögött hagyjuk a Dunát. Látogatás Herkulesfürdőn, majd Temesvár érintésével Budapestre, majd Győrbe utazunk. Érkezés a kora esti órákban.

Budapest-Vaskapu… és még azon is túl hajóút tudnivalói:

  (6 nap/5 éjszaka)

Elhelyezés: 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Utazás:hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

 • Részvételi díj:                              148.500.- Ft / fő
 • Egyágyas felár:                                       14.200.- Ft
 • Félpanziós felár:                                  14.600.-Ft / fő
 • Kikötői illeték:                                      18.600.- Ft / fő
 • Rádióvevős fülhallgató:                         2.280.- Ft / fő
 • Útlemondási biztosítás:                          2.230.- Ft / fő
 • Baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 3.600.- Ft / fő
 • Győri indulás felára:                               4.300.- Ft / fő

Belépők: kb. 5.-EUR / fő ( a helyszínen fizetendő )

Hajózás a Vaskapun át Újvidékig

Időpont: 2021.június 4 – 8. ( 5 nap/ 4 éj)

Program:

1- nap: Budapest – Temesvár – Vaskapu – Kladovo
Reggeli indulás Budapestről autóbusszal, rövid pihenőkkel utazunk Temesvárig. Városnéző séta a Bánság szép fővárosában: a barokk, a klasszicista és a szecessziós főterek, majd továbbutazás a szépséges Krassó-Szörényi-érchegységen, majd a Mehádiai-hágón át a Duna mediterrán részéig. Innen a fenséges Sipi-szoros mellett haladunk, melynek végén megpillantjuk a Vaskapu I. vízlépcsőt. A duzzasztón átkelünk Szerbiába. Szállás Kladovon.

2. nap: Duna-áttörés
Reggeli után hajóra szállunk (933 fkm) és megindulunk a Dunán felfelé. Rövidesen elérjük a Vaskapu I. duzzasztót és 30 méter magasra megyünk fel a zsilipben. Kihajózva a zsilipből a Sipi-szorosban folytatjuk utunkat. Az orsovai-öbölnél az elmerült szigetről, Ada-Kalehről és az egykori Orsováról esik szó.. A szelídebb hegyek egyre morcosabban sziklássá válnak, megnézzük a Trajanus táblát, majd beérünk a Kis-Kazánba. A Varnica jelzőállomás mellett elhaladva végighajózunk a Nagy-Kazán-szoroson és Jucz-szoroson. Elérjük a szerb al-dunai üdülőfalut, Donji Milanovacot, szemben vele megnézzük Három Torony várának két tornyát, majd innen észak-nyugat felé hajózunk. A hegyek között kanyarodva újabb nevezetességek: Greben-hegyfok, Lepenski Vir – őskori leletegyüttes, majd Drenkó vára után nyugat felé hajózva az egykori Stenka-zuhatagról megnézzük a monumentális Baross-táblát. Rövidesen a sziklák között egészen kicsire szűkült Duna az Al-Duna határát jelző Babakay-sziklánál hirtelen kiszélesedik, a jobb partot a csipkés falú Galambóc vára díszíti. Kikötés Veliko Gradiste-n (1059 fkm). Szállásunk is itt lesz.

3. nap: Ráma – Szendrő – Nándorfehérvár
Reggeli után beszállunk hajónkra, tovább hajózunk a Lokva-hegység mellett. Elhagyjuk a Néra torkolatát, Ráma várát, a Duna ismét több kilométeresre szélesedik, aztán jön az „Aranyember” „Senki-szigete”, kisvártatva megcsodálhatjuk Szendrő hatalmas, vízparti várát. Kora délután elérjük a pancsovai szigetvilágot, a Temes folyó világítótornyokkal jelzett torkolatát. Éles folyamkanyarulatok után feltűnik Belgrád, Szerbia fővárosa. A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált vár falait megkerülve hajózunk be a Dunáról a Szávára. Itt kikötünk (1170 fkm), autóbuszra szállunk, felkeressük a Kalemegdánt (a várat), majd szállásunkra megyünk.

4. nap: Zimony – Karlóca – Újvidék – Pétervárad
Reggel után beszállunk a Száván ringatózó hajónkra. A Dunára kihajózva (1170 fkm) tovább haladunk felfelé. A bal part Vajdaság, a jobb part Szerémség. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk. Nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. A Kerekedi-szigetnél egészen közeli élményt nyújt a nomád állattartás. Újvidékig érintjük még Karlócát, majd a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatát. Újvidéken (1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a péterváradi várba. Vacsora és szállás Újvidéken.

5. nap: Újvidék – Szabadka – Tóthfalu – Budapest
 Reggeli után városnézésre indulunk Újvidéken, majd rövid szabadprogram. Utazás autóbusszal Szabadkára. Városnézés a szecessziós belvárosban, utána látogatás Tóthfaluban: megnézzük a „mini Délvidéket”, az elmúlt napokban bejárt táj újonnan készült makettjét. Fakultatív program keretében kis itókával, süteményekkel búcsúzunk a Délvidéktől.  Utazás Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.

 Hajózás a Vaskapun át Újvidékig hajóút tudnivalói:

  (5 nap/4 éjszaka)

Elhelyezés: 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Utazás:hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

 • Részvételi díj:                                     120.000.- Ft / fő
 • Egyágyas felár:                                       21.000.- Ft
 • Félpanziós felár:                                      12.800.-Ft / fő
 • Kikötői illeték:                                          17.400.- Ft / fő
 • Rádióvevős fülhallgató:                             1.470.- Ft / fő
 • Útlemondási biztosítás:
 • Baleset, betegség, poggyászbiztosítás:

Belépők: kb. 8.-EUR / fő ( a helyszínen fizetendő )

HAJÓNK: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, fedett és nyitott fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével. http://rohambudapest.hu/

IF  Roham Budapest étterem  Roham Budapest belső

Dunai hajóutak – Al-dunai hajóutak – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.