Budapest – Duna-delta – Budapest hajóút szállodahajóval

körutazás

 

Budapest – Duna-delta – Budapest

8 napos

Időpontok:  2022. 04.25. C    05.02.  2022.06.14-21. C     2022.08.03-10. C 2022.10.06-13. A

BUDAPESTTŐL A FEKETE-TENGERIG A DUNÁN MS Nestroy****

Program:

Első nap – Budapest Délelőtt indulunk Budapestről, majd délután kezdetét veszi a kaland Dél felé, végighaladva a híres magyar Puszta mellett, élvezve a látványt a fedélzetről.

Második nap – Belgrád Korán elérünk Újvidékre, 2021 Európa Kulturális Fővárosába. Egy óvárosi túra (kirándulócsomag) során felfedezzük az egykori K&K város nevezetességeit, amely ma már úgynevezett kozmopolita diákvárossá vált. Kirándulásunk keretein belül megcsodáljuk többek között a Maria Namen neogótikus templomot, valamint a neoreneszánsz stílusú városházát, és élvezzük a gyönyörű tájat a Duna felett az újvidéki erődből, Peter Wardeinből. Ezután busszal a szerb fővárosba, Belgrádba utazunk, ahol az ebédünk már kitálalva fog várni. Az ezután következő túra (kirándulócsomag) elvezet minket a város legfontosabb nevezetességeihez. A sportosabbaknak még egy mozgalmas városnéző sétán is lehetőségük lesz részt venni. Este az MS Nestroy a Vaskapu felé veszi az irányt, miközben kedves vendégeink egy folklór előadást élvezhetnek a napozóteraszon.

Harmadik nap – Vaskapu A Vaskapu, ami a Kárpátok és a Balkán-hegység között húzódó, 100 km hosszú völgy, kétségtelenül dunai körutunk egyik legszebb szakasza. Helyenként itt a folyó 175 m-re szűkül, és egy különlegesen látványos tájon kanyarog. Utunk a nagy folyam két legfontosabb vízierőművén is keresztül vezet, míg mi az időt egy kiadós reggelivel töltjük a fedélzeten. Ezután megcsillan a határtalannak tűnő Dél-Havasalföld, és hagyjuk, hogy a nyugodtan hömpölygő Duna magával sodorjon.

Negyedik nap – Bukarest VAGY Rousse és az Ivanonovói Sziklatemplomok Reggel megérkezünk Rousse-ba. Az irodalmi Nobel-díjas Elias Canetti szívesen emlegette szülővárosát a „kis Duna-parti Bécsként”, ami valószínűleg az épületek hasonló építészeti stílusának köszönhető. Itt lehetőségünk adódik egy egész napos bukaresti kirándulásra (kirándulócsomag), ahol a számtalan látnivaló mellett jut idő egy rövid óvárosi sétára is. A másik opció pedig két félnapos kirándulás (kirándulócsomag). Délelőtt Rousse-t fedezzük fel gyalogosan idegenvezetőnkkel, ahol többek között Elias Canetti emlékművét is megtekintjük. Ebéd után a fedélzeten továbbfolytatjuk utunk Ivanovo híres sziklába vájt templomaihoz, amelyek nem jogtalanul az UNESCO Világörökség részei. A 12. században alapított kolostor mészkőkamráival és számtalan műkincsével nyűgöz le minket. Ezután egy tipikus bolgár kézműves házat látogatunk meg, ahol megkóstolhatjuk az erről a vidékről ismert finom joghurtot. A vacsoránkat a fedélzeten élvezzük, miközben a hajó elindul Moldova felé.

Ötödik nap – Giurgiulesti Ebéd közben elérjük Giurgiulestit, a Moldovai Köztársaság egyetlen Duna-parti kikötőjét. A vidéki Moldovába utazás olyan, mint egy kis időutazás, mert a kedves falvakban mintha az órák is kellemesen lassabban ketyegnének. Kirándulásunk (kirándulócsomag) Valenibe, egy eredeti kis faluba kalauzol el, ahol egy hagyományos fesztivál vendégei lehetünk. A valeni gazdasszonyok közelebb visznek bennünket a különböző moldovai szokásokhoz, miközben egy rusztikus büfében ücsörgünk. Este a Nestroy továbbindul a Duna-delta felé.

Hatodik nap – Vilkovo Az éjszaka folyamán elérjük a Duna-delta elejét. A hatalmas folyam itt három fő artériára oszlik, amelyeket számtalan csatorna, mellékfolyó és tó köt össze. Együtt egy több mint 5000 km²-es folyót alkotnak, mely egyedülálló a világon. A víz, a nádasok, a bokrok és a fák természetes közege több száz madárfaj éneklésének ad teret. A Duna három ága közül a legészakibb a Chilia-ág, melyet a délelőtti órákban érünk el, és az ukrán halászfalu, Vilkovo közelében fekszik. Innen egy kirándulóhajóval (kirándulócsomag) fedezzük fel a Duna-delta egy részét, majd túrát teszünk (kirándulócsomag) a hangulatos falun keresztül. Este elhagyjuk a Duna ukrán részét, és a következő „lehajtó” felé vesszük az irányt.

Hetedik nap – Duna-delta Hajónk, az MS Nestroy már kora reggel kikötött Tulcea térségében. Innen csónakkal (kirándulócsomag) behajózunk a Duna-delta ágaiba, és testközelből megtapasztaljuk ennek a vízi labirintusnak a lélegzetelállító növény- és állatvilágát. Délután célba érünk a Sulinaágban, a nulladik folyamkilométeren keresztül, ahol a hatalmas Duna a Fekete-tengerbe ömlik. Ezt a különleges pillanatot a Fekete-tengeren a Duna keringő muzsikája mellett élvezzük, miközben hajónk háromnegyed fordulással a folyásiránnyal szemben kerekedik, hogy végre beérjen utolsó dunai kikötőnkbe, Brailába. Az MS Nestroy egyébként azon kevés dunai, folyami hajók közé tartozik, amelyek ténylegesen elérik a nulla folyamkilométert, ami a hajó kialakítása mellett elsősorban kapitányaink ügyességének köszönhető ezen az igényes útvonalon.

Nyolcadik nap – Braila Ma búcsút veszünk az MS Nestroy-tól. Kiszállás után Braila dunai kikötőjéből indulunk hazafelé. Transfer Buakrestbe, ahonnan repülővel megyünk Budapestre / Bécsbe, a foglalásnak megfelelően.

Duna-Delta hajóút részvételi díj (Ft./ fő):

Szezon                           A                                   C

R/ Garanciális kétágyas kabin 899 EUR                           1.099 EUR

B/Grillparzerdeck kétágyas kabin 1.049 EUR                  1.249 EUR

C/Schillerdeck kétágyas kabin 1.499 EUR                       1.699 EUR

D/ Goethedeck kétágyas kabin 1.599 EUR                      1.799 EUR

E/ Franciaágyas kabin – Schillerdeck lakosztály* 1.999 EUR          2.199 EUR

F/ Franciaágyas kabin – Goethedeck lakosztály* 2.099 EUR     2.299 EUR

Egyágyas félár 40 % 80 %

Kirándulócsomag 239 EUR

Italcsomag 199 EUR

Ki- és hazautazási csomag: Budapest 200 EUR

Előfoglalási kedvezmény (Early bird) – 100 EUR

Garanciális kabin: a kategórián belül bármelyik kabin, illetve magasabb kategóriájú kabin is lehet. *E és F kabinoknál nincs lehetőség egyágyas elhelyezésre.


KIRÁNDULÓCSOMAG 239 EUR Városnézés Újvidékban

Városnézés Belgrádban*

Egész napos kirándulás Bukarestben városnézéssel VAGY félnapos kirándulás

Délelőtt túra Rousseban, délután az Ivanovói sziklatemplomoknál

Kirándulás Valenibe 1. Hajókirándulás az ukrán Duna-deltában Túra Vikoveban 2. Hajókirándulás a román Duna-deltában *Aktív kirándulás Megjegyzés: a kirándulócsomag csak elővételben és teljes egészében foglalható le. Az

A Budapest – Duna-delta – Budapest hajóút részvételi díja tartalmazza:

  •  8 napos hajóutat az MS Nestroy fedélzetén, a kikötői illetéket, elhelyezést a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást (kezdve az első napi vacsorával, az utolsó napi reggeliig). Egy gálavacsorát, részvételt a fedélzeti programokban, német nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

  •  Az italfogyasztást, személyes pénzkiadásokat, borravalót (körülbelül 9 EUR /fő /nap)

Az utazáshoz magyar állampolgároknak ÚTLEVÉL szükséges, amelynek a visszaút dátumától még 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

A hajó: MS Nestroy szállodahajó

MS Nestroy – SCI Swiss Cruises International – Basel

Kabinok felszereltsége: (összesen 113 db kabin) Kb. 12m2 nagyságúak, az alsó szinten nem nyitható ablakokkal, a középső és felső szinten nagy panorámás franciaerkélyes ablakokkal. Az ágyak napközben ülőgarnitúrává alakíthatóak. Zuhanyozó, WC, széf, egyedileg szabályozható klíma berendezés, 220 volt.
Fedélzet:
Recepció, panoráma ablakos társalgó, étterem, drink bár, napozóterasz a legfelső fedélzeti szinten, fitness terem.
Étterem:
Svédasztalos reggeli, svédasztalos vagy felszolgált ebéd, vacsorára több fogásos felszolgált vacsora.

 

 

Dunai hajóutak: Budapest – Duna-delta – Budapest hajóút – PellAir Utazás – hajóutak a Dunán | Duna-delta, Vaskapu – Budapest hajóút 2022.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.