Hajóval a misztikus Keletre, Dubai hajóút

körutazás

 Egyesült Arab Emirátusok, Omán és Dubai

Indulási időpont: 2020. március 6-14  (9 nap/8 éj)

Dubai a lenyűgöző ,csillogó pompa a sivatag közepén Csodálatos, fehér homokos, ápolt tengerpartja, Jumeirah Beach lélegzetelállító szállodái modern keleti pompája ,a felhőkarcolókból nyíló kilátás, az 1001 éjszaka hangulata, kora ősztől, késő tavaszig vonzza ide a turistákat.

nizwa_oman

Ománban a  kulturális emlékek, sivatagi oázisok, erődök és szép tengerpartok várnak felfedezésre! Az emirátusokban számtalan látnivaló, vízi parkok, sivatagi kirándulások, a régi arab világ emlékei teszik felejthetetlenné utazásunkat.

 

PROGRAM:

1. nap:Budapest-Dubai  Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.

2. nap: – DUBAI   Reggeli után félnapos városnézés Dubaiban. A program során a város ikonikus látnivalóinak megtekintése. Az új városrészben ismerkedés a Jumeirah negyeddel. A Burj Al Arab – a világ első hétcsillagos luxusszállójának megtekintése kívülről, majd továbbutazás a Pálma-szigetre. A mesterségesen létrehozott sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Kívülről látható a legendás Atlantis The Palm szállodakomplexum is. Ezután vásárlási lehetőség a Dubai Mallban, majd a Burj Khalifa megtekintése, mely a világ legmagasabb épülete. A 456 méter magasan lévő 125. emeletről megcsodálhatók a város csillogó felhőkarcolói és fantasztikus látképe. A késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Bellissima fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Abu Dhabi   Éjjel hajózás a tengeren, kora hajnalban érkezés Abu Dhabiba.  Félnapos kirándulás során ismerkedés az Egyesült Arab Emirátusok ultramodern fővárosával, Dubai „nagytestvérével”, az ámulatba ejtő metropolisszal, ahol éles kontrasztban áll egymással a mór építészet varázslatos világa és a modern felhőkarcolókból álló belváros. A Zayed Sejk mecset megtekintése, melyet a neoiszlám építészet remekműveként és a világ egyik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. Az épületet 1000 fehér márvánnyal és féldrágakövekkel borított oszlop szegélyezi, tetejét pedig 54 darab fehér márvánnyal díszített kupola teszi látványossá. A mecsetet belülről a világ legnagyobb, 10 méter átmérőjű csillárja és a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege díszíti. Továbbutazás a híres Corniche Road-on, amely a város üveg felhőkarcolói, valamint a neves Emirates Palace luxusszálloda mellett halad el, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Sir Bani Yas  A reggelit követően a félnapos fakultatív program: dzsipszafari Sir Bani Yas szigetén.  A sivatagos, érintetlen sziget mintegy felét elfoglaló vadvédelmi rezervátumot 1977-ben alapította Zayed sejk.  A rezervátum területén közel tízezer állat, többek között gazella, zsiráf, hiéna, gepárd és nem egy ritka faj él. A sziget keskeny, homokos strandján a program hosszabbításaként egy kis pihenésre is lehetőség nyílik. Vacsora és szállás a hajón.

 

5. nap: Tengeren   Egész napos hajózás a tengeren Muscat irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC Bellissima világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissül fel egy koktél kíséretében. Vacsora és szállás a hajón

6. nap: Muscat    Kora reggel érkezés Muscatba. Félnapos fakultatív kirándulás az Omán fővárosban, mely a Nagy mecset meglátogatásával kezdődik, amelyet 1995 és 2001 között, 6 évig építettek. A grandiózus épületet 5 minaret veszi körül, melyek az iszlám öt oszlopát, a vallás öt legfontosabb parancsolatát szimbolizálják. Ezeket minden hithű muzulmánnak követnie kell.  Omán szultánságának fő mecsete, az országban egyedüliként nyitva áll a nem muszlim vallásúak számára is. A központi épülete lélegzetelállító belsejét a világ második legnagyobb kézzel szőtt iráni szőnyege teszi igazán különlegessé. 600 nő, 4 éven át tartó munkájának eredménye a hatalmas szőnyeg. Ezután az óvárosi rész megtekintése, a Muttrah Souk felfedezése következik.  A tradicionális ománi piacként megőrzött souk széles termékválasztékot és nem utolsó sorban felejthetetlen élményt kínál. Következő megálló a Bait Al Zubair Múzeum, amely egy gyönyörűen felújított házban mutatja be Omán hagyományos kézműves termékeit, népviseletét, ékszereket, bútorokat, bélyegzőket és régi pénzeket. Természetesen nem marad ki a programból az Al Alam palota sem, az ománi szultán, Qaboos palotája kívülről tekinthető meg. Az impozáns épületet a Mirani és Jalali erődök védik, ezeket a XVI. században portugálok építették. A program után visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Khasab    Kikötés a reggeli órákban. Félnapos fakultatív kirándulás a Musandam-félszigetnél, amely Omán északi csücskében található, és csipkézett partvonala miatt gyakran „arábiai Norvégia” –nak nevezik. A festői öblök, meredek sziklák, színes trópusi halak, teknősök, és delfinek mellett bájos halászfalvak és a Telegraph-sziget is felfedezhető ezen a hajókiránduláson. Az “arab fjordok” hagyományos arab hajóval, úgynevezett dhow-val járható be. A fából készült jármű végig siklik a kristálytiszta, türkiz vízen. A látványos partvidéken fehér sziklák magasodnak, mely csodálatos látványt nyújt. A Telegraph- sziget közelében lehorgonyzó hajóról egy frissítő csobbanásra is van idő. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Dubai    Délelőtt szabadprogram, pihenés a hajón. Kora délután félnapos városnézés, az óváros főbb nevezetességeinek megtekintése: a történelmi Bastakia kerület, a Mina bazár és a Dubai Múzeum, melynek a Dubai védelmére épült Al-Fahidi-erőd ad otthont. Az erőd volt már az uralkodó család tartózkodási helye, a kormány székhelye, helyőrség és börtön is. A bejáratnál az Emirátusok és Dubai régi térképeinek izgalmas kiállítása látható. A múzeumban életnagyságú kiállítási tárgyak, számos hagyományos hajó, pálmaház, széltorony, fegyverek, hangszerek és az Al Qusais régészeti lelőhelyről származó 3000-4000 éves sírok leletei is megtalálhatók. Az óvárosi piacok színes és illatos kavalkádja remek lehetőséget nyújt vásárlásra. Esti órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap : DUBAI -BUDAPEST    Kora hajnalban kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer Dubai repülőterére. Érkezés Budapestre a déli órákban.

Dubai Burj el arab             Dubai sivatag

Hajó: MSC Bellissima
Indulási időpont: 2020. március 6 – 14.
Időtartam: 9 nap / 7 éjszaka a hajón +1 éj Dubaiban
Útvonal: Dubai (EAE) –  Abu Dhabi (EAE) – Sir Bani Yas (EAE) – Muscat (Omán) – Khasab (Omán) – – Dubai (EAE)
Utazás: repülővel
Ellátás: teljes ellátás a hajón, reggeli a szállodában
Idegenvezetés: a csoportot magyar idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 25 fő

  

2020. március 6-14. EUR/fő Ft/fő
Részvételi díj belső kabinban, “bella” élménycsomaggal 548 000
Részvételi díj ablakos kabinban, “fantastica élménycsomaggal 598 000
Részvételi díj balkonos kabinban, “bella” élménycsomaggal 628 000
Részvételi díj balkonos kabinban, “fantastica élménycsomaggal 549 000
Illetékek 99 000
Kötelező szervizdíj (a helyszínen fizetendő ) 70 EUR

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • utazás közvetlen menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Dubai – Budapest útvonalon, turista osztályon
 • , transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás reggelivel Dubaiban,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel,
 • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
 • 2 félnapos városnézés Dubaiban,
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj az alábbiakat nem tartalmazza:

 • illetékek;
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • útlemondási biztosítás,
 • italfogyasztás egy része (minden alkoholtartalmú ital és bizonyos üdítőitalok)
 • személyes kiadások (pl. telefon, minibár, stb.)
 • szervízdíj a hajóút végén
 • a fakultatív kirándulások

Fakultatív programok árai:

Abu Dhabi városnézés:                        33.000.- Ft/fő

Jeep szafari, Sir Bani Yas:                   29.000.- Ft/fő

Muscat városnézés:                              33.000.- Ft/fő

Khasab hajókirándulás:                        38.000.- Ft/fő

MSC Bellissima

2019 márciusán vízre bocsátott luxushajón a szórakozási és pihenési lehetőségek végtelenek. A hatalmas, 80 méteres LED -kupola a napszaknak, útvonalnak megfelelő hangulatot vetít az átriumon áthaladók feje felé. A világhírű Cirque du Soleil színházi társulat is egyedülálló produkcióval ejti ámulatba a 4500 vendéget. Az exkluzív spa-k, a minden igényt kielégítő edzőtermek, a húsznál is több bár, a 10 étterem és a visszafogottan stílusos kabinok gondoskodnak róla, hogy kívül belül teljes legyen az élmény. A gazdag szolgáltatások továbbiakkal egészíthetők ki; az MSC Yacht Club amolyan hajó a hajóban exkluzív lakosztályokkal, lakájjal, külön hajóhidakkal és egyéb kizárólagos vagy elsőbbségi szolgáltatásokkal. Az „MSC for Me” alkalmazást használók valós időben informálódhatnak minden programról, tarthatják a kapcsolatot a személyzettel.  A Bellissimát méretei alkalmassá teszik arra, hogy több színház-, és moziterem, kaszinó, de még vízi vidámpark is elférjen rajta. Az építés során egy dolog motiválta a tervezőket: hogy egy minden igényt kielégítő, jó elrendezésű, az utasok igényeihez alkalmazkodó úszó csodát alkossanak.

Dubai utazás, Dubai hajóutak – PellAir Utazás

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.